Találatok: 16 hír

Mit tegyünk, ha patkányt észlelünk, vagy ha állati tetemet látunk a kerületben? – Mi is segíthetjük a patkányirtás hatéko…

Az elmúlt időszakban a kerület néhány pontján jelezték, hogy patkányt láttak, illetve a tavaszi kerti rendrakás és pincetakarítás során előfordulhat, hogy állati tetemre bukkanunk. Kérjük, hogy minden ilyen esetről értesítsék a patkányirtásért felelős céget, illetve az állati tetemek elszállítására szerződött partnerünket. Összeszedtük a legfontosa

Orbán Viktor: “4 millió beoltott felett lehet majd menni koncertekre, szállodába, társas eseményekre”

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban elmondta, a középiskolák csak az érettségi után, május 10-től nyitnak, 4 millió beoltott felett pedig nyithatnak az éttermek és a szállodák is hazánkban.

Fontos, hogy mindenki betartsa a zöldhulladékgyűjtés rendjét a Pók utcai lakótelepen

Óbuda
-
 21.04.08 16:13Belföld

Tegnap délután Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat képviselői a Pók utcai lakótelep közös képviselőivel találkoztak. A megbeszélés, mint mondták, nagyon konstruktív és előremutató volt.

Ezüsthársakat, korai juharokat és platánokat ültettünk a Flórián térre – A régészeti lelőhelyet is megóvjuk

Ezúttal harminc fát ültettünk el, hozzájárulva Óbuda-Békásmegyer további zöldítéséhez. A Flórián téri parkba ezüsthársakat, korai juharokat és platánokat telepítettünk, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve.

Cigány származású Nobel-díjas, boldoggá avatott patrónus, 48-as szabadságharcos – Előttük is tisztelgünk április 8-án…

Az idei nemzetközi roma napon avatják fel fővárosunkban a Puczi Béláról elnevezett teret. A ma ötvenéves ünnepnap alkalmából Szabó Zsolt Ivánnal, kerületünk cigány nemzetiségi önkormányzatának elnökével programjukról, többek között az óbudai roma holokauszt emléktábla avatásának terveiről beszélgettünk.

Önkormányzatunk ismét tisztító- és fertőtlenítőszert biztosít a társasházaknak

Óbuda
-
 21.04.07 17:44Belföld

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ismét térítésmentesen biztosítja a társasházak számára a megfelelő, fertőtlenítő takarításhoz szükséges hipót. A járványhelyzet enyhítése érdekében szükség van ugyanis a közösen használt helyiségekben a folyamatos, virucid takarításra.

Karácsony Gergely: “Legyen mindenki továbbra is óvatos, és tartsa be a jól ismert egészségügyi szabályo…

Mától az országban, így Budapesten is ismét kinyitnak az üzletek, elérhetővé válnak olyan szolgáltatások, amelyeket az elmúlt egy hónapban nem lehetett igénybe venni, valamint kitolódik a kijárási tilalom kezdete is. Az új intézkedések bevezetésével Karácsony Gergely főpolgármester szerint a mi…

Újabb tesztelés egy harmadik kerületi nyugdíjasházban

Óbuda
-
 21.04.07 14:58Belföld

A mai nap során a Víziorgona utcai nyugdíjasházban végeztünk szűrést. Összesen 51 fő vett részt a tesztelésen.

Véradásra várunk mindenkit április 12-én délután az Esernyősbe

A Magyar Vöröskereszt és az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont véradásra vár mindenkit az Esernyősbe 2021. április 12-én, hétfőn délután 13:00 és 18:00 óra között.

Még több biciklis Budapesten: rekordok dőltek

A Magyar Kerékpárosklub újra összesítette a biciklis forgalom méréseit a BKK több, bicikliutakon telepített, nyilvános adatokat nyújtó számlálóinak mérései alapján.

Már holnaptól, szerdától nyithatnak az üzletek

A közösségi oldalán közzétett rövid videóban a miniszterelnök bejelentette, hogy szerdától, azaz holnaptól megkezdődik a korlátozások feloldása, nyithatnak az üzletek.

Térfigyelő kamerákat telepítettünk – A Közösségi Költségvetés 2020 megvalósult fejlesztése a biztonságunk érdekében

Óbuda
-
 21.04.06 14:37Belföld

Tavalyi Közösségi Költségvetés programunkban a 9. körzet szavazói térfigyelőkamera-rendszerünk fejlesztése mellett tették le a voksukat. A most telepített berendezések három új helyszínen szolgálják az itt élők biztonságát.

Tűz ütött ki a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, a lángokat eloltották

Tűz volt a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, az esethez nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat, adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Egy ember életét vesztette.

Koronavírus-fertőzés miatt nem tud kinyitni a Mókus Bölcsőde 6-án

Óbuda
-
 21.04.03 17:17Belföld

A kontaktkutatás után a bölcsőde munkatársai önkéntes házi karanténba vonultak.

Önkéntes lakossági adatfelvétel indul a kerületben – Fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezők keresik fel a háztartáso…

Óbuda
-
 21.04.03 13:18Belföld

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végeznek kerületünkben, a korábbi évek gyakorlata szerint. Fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezők keresik fel a véletlenszerű mintavétellel kiválasztott háztartásokat, és telefonos válaszadásra, illetve