Találatok: 32 hír

Jól sikerült a vasárnapi közös faültetés – 25 fával lett gazdagabb Óbuda

Óbuda
-
 Ma 15:24Életmód

Vasárnap az idő is a faültetésnek kedvezett, a résztvevők ragyogó napsütésben láthattak neki a munkának, hogy kiegészítsék a Bud Spencer park hársfasorát. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a 10 millió Fa Alapítvány által meghirdetett esemény sokakat késztetett arra, hogy lapátot, öntözőkannát ragadjon, hogy még zöldebbé…

Miért nehezebb egy roma gyerek élete? – Magyar kisfilm készült a rendszerszintű rasszizmusról

Óbuda
-
 Ma 14:50Belföld

A hazai Rosa Parks Alapítvány hatperces animációs filmben mutatja be, születése pillanatától milyen egyenlőtlen esélyekkel indul egy roma gyerek ma Magyarországon. És mindazt, ahogy lassan leküzdhetetlen hátránnyá duzzad mindez. A mesélő Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésznője.

„Értékeljük, hogy az akadályok ellenére kiváló munkát végeztetek!” – Megvannak az idei „Jó tanuló, jó sportoló” ösztö…

Óbuda
-
 Ma 12:30Belföld

A „Jó tanuló, jó sportoló” ösztöndíj pályázatunkat hagyományainkhoz híven, a tanév kezdetén immár tizennegyedik alkalommal hirdette meg a harmadik kerületi önkormányzat. Idén harminckét ösztöndíjat és tizenhét elismerő oklevelet ítéltünk oda. Gratulálunk a kiváló teljesítményt nyújtó diákoknak!

Kerületünkben sem engedélyezzük az állatiszőrme-termékek árusítását

Óbuda
-
 Ma 12:27Belföld

Bár idén elmaradnak a karácsonyi vásárok, a főváros célul tűzte ki, hogy a járványhelyzet elmúltával a jövőben minden vásáruk szőrmementes lesz. Kerületünkben hasonló a helyzet: sem a kerületi piacokon, sem a Békásmegyeri Piac üzleteiben, illetve a későbbi vásárokon sem árusítható állati szőrme.

Új padlót és nyílászárókat vásárol a Hétpettyes Óvoda a Közösségi Költségvetésben nyert ötmillióból

Óbuda
-
 Ma 10:32Életmód

Az Óbudai Hétpettyes Óvoda két tagóvodája is lehetőséget kap öt-öt millió forintos fejlesztésre Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk keretében, ugyanis az adott körzetekben rájuk érkezett a legtöbb szavazat. Összesen 50 millió forint sorsáról dönthettek a harmadik kerületiek, és voksolhattak arra, melyik ötlet valósuljon meg. Most a…

Támogatás a civileknek, stop a kerületi ingatlanspekulációnak, további zöldítés: a polgármesteri döntéshozatal eredmén…

A súlyos kormányzati elvonások ellenére is ragaszkodunk ahhoz, hogy Óbuda-Békásmegyer élhető és biztonságos, szép és rendezett legyen. Támogatjuk a kerületi civileket, folytatjuk a fásítási programot, emellett kitesszük a megtelt táblát: a harmadik kerület az itt élőké, az ingatlanspekulációk ellen határozottan fellép önkormányzatunk.

Elkezdődött a lomtalanítás kerületünkben: köszönjük együttműködésüket!

Óbuda
-
 Tegnap 15:24Belföld

November 29-én kerületünkben megkezdődött a lomtalanítás. Békásmegyer hegy felőli részén, Ófaluban került sor elsőként a lomok elszállítására, a mai napon pedig Csillaghegy hegy felőli része, valamint a Csobánka tér és környéke kerül sorra. Köszönjük, hogy a nehéz helyzet ellenére is ilyen együttműködőek, rugalmasak!

Flóra Értelmi Fogyatékosokért és Autistákért Alapítvány – Személyes találkozások helyett, online kapcsolattartás

Óbuda
-
 Tegnap 14:05Életmód

Az Alapítvány működésében is jelentős változásokat hozott a koronavírus-helyzet. A személyes, közvetlen kapcsolattartást szinte teljesen meg kellett szüntetniük, a velünk kapcsolatban álló családok azonban így sem maradnak segítség nélkül.

Sportpályát adtunk át az Óbudai Meseerdő Óvodának – Videóüzenetben köszöntötte a gyermekeket a polgármester

Óbuda
-
 Tegnap 10:39Belföld

Új műfüves sportpályát avatott dr. Kiss László polgármester az Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda Szél utcai telephelyén. A focipálya a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében, Óbuda-Békásmegyer anyagi hozzájárulásával készülhetett el.

A karácsonyi adomány mindig több önmagánál – Gyűjtsünk, segítsünk közösen!

Óbuda
-
 Tegnap 08:15Belföld

Önkormányzatunk karácsonyi adománygyűjtésre hívja a kerület lakóit, munkavállalóit, civil szervezeteit, vállalatait, az intézményeink munkatársait, diákokat… mindenkit, akinek módjában áll segíteni.

Advent Óbudán 2020 – Idén másképp, máshol, de együtt ünneplünk!

Óbuda
-
 20.11.28 15:30Karácsony

Sajátságosan nehéz évünk van, a járvány megváltoztatta a hétköznapjainkat és az ünnepeinket is. A bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság rányomják bélyegüket a közérzetünkre. Ne engedjük, hogy életünk biztos kapaszkodói eltűnjenek! Advent a gyönyörű várakozás ideje, az Advent Óbudán pedig a kikapcsolódásé, az ünneplésé, a…

Budapest Építészeti Nívódíja 2020 pályaművei között ott van a kerületi Graphisoft Park új épülete

Óbuda
-
 20.11.28 10:28Belföld

Budapest Építészeti Nívódíja minden évben azokat a tervezőket jutalmazza, akik kiemelkedő színvonalon járulnak hozzá, hogy élhető, szép és zöld környezetben élhessünk mi, fővárosiak. Az idei pályaműveket bemutató kiadványban ott van a harmadik kerületi Graphisoft Park új épülete is. Gratulálunk!

Nincs idősáv-korlátozás a piacokon, így a Békásmegyeri Piacon sem

Óbuda
-
 20.11.27 13:29Belföld

Dr. Nagy István agrárminiszter tájékoztatása szerint az időseket védő idősáv a piacokra nem vonatkozik, ezért nincs idősáv-korlátozás a Békásmegyeri Piac területén sem.

Az adventi koszorú lakástüzet is okozhat, ha nem vigyázunk! – A legfontosabb tudnivalók, óvintézkedések

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, amivel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj.

Óvodáink és bölcsődéink dolgozóinak tesztelése megtörtént, az eredmény kifejezetten biztató

A harmadik kerületi önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóit a mai napon tesztelték, elenyésző számú munkatársunk koronavírustesztje lett csak pozitív – ők is tünetmentesek.