Találatok: 146 hír

Krimi egy lányról két felvonásban – A Bogáncsvirág olvasópróbáján jártunk!

A Bogáncsvirág című kamaraszínpadi előadásunk olvasópróbáját hétfő délelőtt tartották a Móricz Zsigmond Színházban. A darab rendezője Göttinger Pál.

24 órás ellátás a hajléktalanoknak – Korszerű egészségügyi feltételek az Albérlők Házában

Nyíregyháza
-
 Tegnap 17:09Belföld

24 órás egészségügyi ellátást biztosítanak ezentúl a hajléktalanoknak Nyíregyházán. A Tokaji úti Albérlők Házában felújították a földszinti részt, az orvosi ellátás mellett ezentúl a fekvőbeteg-ellátás is biztosított lesz számukra. A beruházás egy komplex, több mint 400 millió forintos fejlesztés része.

„Nagyon hálásak vagyunk” – polgármesteri nőnapi üzenetek

A nemzetközi nőnap alkalmából dr. Kovács Ferenc polgármester közösségi oldalán köszöntötte a hölgyeket, hiszen, mint utalt rá, a rendkívüli helyzetben a városi nőnapi ünnepséget sem rendezhettük meg.

Elkészült a Tokaji úti új egészségügyi centrum

Befejeződött a Tokaji út 1/d. szám alatti Egészségügyi Centrum kialakítása, amely hamarosan a hajléktalanokat ellátó 24 órás háziorvosi szolgáltatásnak ad helyet.

Vízben a babyk - A legkisebb vízilabdások hazai környezetben játszhattak

Nyíregyháza
-
 Tegnap 16:10Sport

A lényeg ebben a korban a sportág megszerettetése.

Nyitások és zárások: ezek az üzletek és szolgáltatások maradhatnak nyitva

Pénteken megjelent a kormányrendelet, amely a március 8-tól hatályba lépő intézkedéseket tartalmazza, felsorolja azokat az üzleteket és szolgáltatókat, amelyek nyitva maradhatnak a korlátozások idején is. A rendelet egy sor kivételt ad, azonban jellemzően az ott foglalkoztatottak kivételével tilos az üzletekben tartózkodni.

Sokaknak segít a törlesztési moratórium

A 2008-2009-es gazdasági összeomlás után megtapasztalhatta Magyarország, milyen következményekkel jár egy hitelválság, a kormány tavaly azért vezetett be hitelmoratóriumot, hogy hasonló ezúttal semmiképpen se következhessen be - nyilatkozott Tállai András. A pénzügyminiszter helyettese megjegyezte: a bankok most…

Egymillió ember már megkapta az oltást Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe.

Beköszöntött az ablakokat, autókat „támadó" madarak szezonja is, de a probléma kezelhető

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) évről évre érkeznek tavaszi bejelentések olyan madarakról, amik épületek ablakában, autók visszapillantó tükrében akár napokon át is a saját tükörképüket támadják. Ennek következtében legyengülhetnek, megsérülhetnek, folyamatos kopogtatásuk, ürülékszennyezésük pedig…

Fokozott ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A megyei rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el a megye teljes területén.

Online továbbra is nyitva tarthatnak az üzletek

A járvány óriási hullámban tört Európára, így Magyarországra is, ezért kell zárni, de az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak, az interneten mindent meg lehet vásárolni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap a Facebookra feltöltött posztjában.

Napfényben nem lesz hiány, de lehetne melegebb is

A többórás napsütés mellett a nap első felében a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet átmenetileg vastagabb a felhőzet, illetve délután északon, északkeleten fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Meghaladhatta az egymilliót a beoltottak száma Magyarországon

Meghaladhatta az egymilliót azoknak a száma, akik már legalább az első adag oltást megkapták Magyarországon. Reggelig a hivatalos adatok szerint 981 ezer embert oltottak be, és vasárnap napközben is folytatódott a tömeges oltás, így sikerült átlépni az egymilliós határt. Azt se felejtsük el, hogy emellett több mint 300 ezren már a szinte teljes véd

Életbe léptek a szigorított védelmi intézkedések

A kormány döntése értelmében hétfőn életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszámok csökkentése érdekében hozott meg a kabinet. A nőnapra tekintettel a virágboltok hétfőn még nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk. A kormány…

Nőnap – A szebbik nem tagjai, akikre minden magyar büszke lehet

Ezen a napon, március 8-án a nőnapon ünnepeljük a szebbik nem képviselőit. A hirado.hu ebből az alkalomból külön köszönti azokat a hölgyeket, asszonyokat, akik beírták magukat a magyar történelembe. Listánk természetesen szubjektív és nem teljes. E mellett minden női olvasónkat is köszöntjük.