Találatok: 30 hír

A petrolkémiáé a jövő

A finomítás üzletág várható jövőbeli hanyatlásának ellensúlyozásaként az OMV fejleszti petrolkémiai divízióját. A Molnál is hasonló tendenciákat láthatunk. 

Alapjaiban forgatná fel a gazdaságot a műanyagszemét visszaszorítása

Műanyaghulladék-fronton vannak reménykeltő hírek a környezetvédők számára: az Európai Unió 2021-től betiltott egy sor egyszer használatos műanyag terméket, és a műanyag zacskók termékdíjának emelését is több országban napirendre tűzték, ez a magyar kormányban is felmerült már - olvasható az Index oldalán. Mivel a zacskókkal…

Energiahatékonysági díjat nyert a Continental

NRGreport
-
  Tegnap 12:54 Gazdaság

Először adták át az Ipari Energiahatékonyság Díjat a 2019-es Hannover Messe-n, melyet a Continental nyert meg a rendkívül rugalmas Conti Thermo Protect szigetelőrendszerével. 

Japán multi költözik Magyarországra

A japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. lítium akkumulátorokhoz használt szeparátor filmet előállító üzemet épít 127 milliárd forintos ráfordítással Nyergesújfalun - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az új gyár helyszínén. 

Kína lenyúlta a világ megmentését, és ezen betegre keresi magát

NRGreport
-
  Tegnap 10:03 Gazdaság

Alaposan feladata a leckét Kína a legnagyobb riválisainak, a nyugati világ ipari országainak a szél- és a napenergiát hasznosító eszközök gyártásában azzal, hogy nagy előnyt szerzett ezen a téren. Ugyanakkor az egész világ nyer az ágazat szédítő fejlődésén az ázsiai országban.

Újabb komoly áramszünet New Yorkban

NRGreport
-
  Tegnap 09:57 Külföld

Mintegy hetvenezer lakás és üzlet maradt áram nélkül szombat este az egyesült államokbeli New Yorkban, ahol leállt, illetve akadozott a metró közlekedés, továbbá emberek ragadtak a liftekben.

Zöldalgából, szén-dioxid-mentesen állítani elő bioműanyagot a bakteriális titkokat megfejtő kutatócsoport

NRGreport
-
  19.07.12 15:54 Gazdaság

A tengeri algák életciklusa, illetve a gigantikus méretű óceáni algatelepek ökoszisztémájának működése a kevéssé ismert biológiai folyamatok közé tartozik.

Ezért (is) utazzon kevesebbet repülővel

NRGreport
-
  19.07.12 14:54 Gazdaság

Az senki előtt nem titok, hogy a repülés messze nem a leginkább környezetkímélő módja az utazásnak. Az viszont új információ, hogy a konteósok által chemtrailnek hívott kondenzcsík tényleg káros lehet a környezetre, csak nem úgy, ahogy az összeesküvés-hívők gondolják: bár hideg, nem hűti a környezetét, inkább még jobban melegíti, ez…

E-töltő-dömping a Lidl áruházainál

Újabb lökést ad Magyarország e-autókkal való átjárhatóságának a Lidl által üzemeltetendő csaknem négyszáz töltőpont, miután az NKM gyorstöltői már minden autópályán és főúton elérhetők, ráadásul egyéb szolgáltatók is sorra jelentik be berendezéseik telepítését.

Gigantikus távvezetékekkel intézik el Kínában a szenet

NRGreport
-
  19.07.12 11:51 Gazdaság

Olyan területekre szállítják el a villamos energiát az ultra-magasfeszülségű hálózatok, ahol az áramtermeléshez szükséges alapanyag - ami jellemzően szén - drága. A kínai matek egyszerű: kevesebb szénerőmű = kevesebb levegőszennyezés.

Vajon meddig lesz még OPEC?

NRGreport
-
  19.07.12 09:45 Gazdaság

Ma látott napvilágot az OPEC havi jelentése, melyben tovább csökkenhet a kartell kitermelése 2020-ban. Ezúttal nem önszántából lesz kénytelen csökkenti a szervezet a kitermelésén, hanem az Egyesült Államokbeli palaolaj forradalom szorítja ki az OPEC olaját a piacról. 

Úrrá lettek a katasztrofális helyzeten az orosz erőműben

NRGreport
-
  19.07.12 09:12 Baleset-bűnügy

Az orosz hírportálok braking newsa szerint sikerült eloltani a lángokat abban a Moszkva melletti erőműben, amelyben korábban történt robbanás, hatalmas tüzet okozva.

Régiója első elektromos autógyártója lesz Grúzia

NRGreport
-
  19.07.11 17:39 Gazdaság

Grúzia második legnagyobb városa, Kutaisi fontos ipari, kulturális és oktatási központ. Ez a város ad majd otthont az első olyan üzemnek az országban és a dél-kaukázusi régióban, amely elektromos autókat fog gyártani.

Meglódult az olaj

NRGreport
-
  19.07.11 14:36 Gazdaság

Hat hetes csúcson jár az amerikai típusú könnyűolaj, a West Texas Intermediate (WTI) árfolyama. 

Hús- és repülésmentes élet, négynapos munkahét: ez a recept a katasztrófa elkerüléséhez?

NRGreport
-
  19.07.11 13:36 Gazdaság

A klímaváltozás egyre egyértelműbbé válásával és a szükséges politikai döntések elmaradásával egyre erősödik az igény az egyéni hatáskörben megtehető klímavédelmi lépések iránt. A globális szén-dioxid-kibocsátás 72 százaléka a háztartások döntéseivel függ össze, vagyis a kényelmes modern életvitel és a változtatás elutasításának…