Találatok: 10 hír

Rekordokat döntögetett a márciusi légköri szén-dioxid

NRGreport
-
 21.04.16 06:33Gazdaság

Messze van már a koronavírus-leállások miatt megtisztult levegő – márciusban soha nem látott magasságokba szökött a légkör széndioxid-tartalma, ami jól mutatja, hogy a járvány miatti enyhülés finoman szólva is átmeneti volt.

40 dollárra is lenyomhatja az olajárat a klímacélok elérése

NRGreport
-
 21.04.15 16:03Gazdaság

Az olaj világpiaci ára 40 dollárra süllyedhet 2030-ig, ha a kormányok az Egyesült Államok által támogatott globális felmelegedés-korlátozási tervekkel összhangban megpróbálják csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást - közölte csütörtökön Wood Mackenzie.

A napelemes rendszerek népszerűségét semmi sem tudja beárnyékolni

Az E.ON Hungária online felmérésében részt vevő 1500 válaszadó kétharmada szeretne otthonába napelemes rendszert, mivel környezettudatos és megtérülő megoldásnak tartja azt, a további eredmények szerint a válaszadók több mint fele támogatással vagy hitelből szeretné megvalósítani a beruházást – derül ki a cégcsoport MTI-hez eljuttatott…

272 millió dollárt fektet orosz napenergia projektbe az IKEA

NRGreport
-
 21.04.15 03:50Gazdaság

Az IKEA bútorüzletek legnagyobb tulajdonosa, az Ingka Investment 272 millió dollárt fektet be egy 160MW-os napenergia projektbe Oroszországban. Ez az első, nagyszabású, orosz megújuló energiákba történő beruházás egy külföldi, nem-közüzemi vállalat részéről.

A magyarok többsége szerint a környezetvédelem az egész társadalom felelőssége

Szinte nincs olyan magyar, akit ne foglalkoztatna a bolygó jövője, átlagosan pedig kapásból 12 környezetkárosító tényezőt tudunk felsorolni – derült ki az ALTEO Csoport megbízásából készített országos, reprezentatív kutatásból.

40.000 kilométernyi földgázvezetéket kaphat a hidrogén Európában

NRGreport
-
 21.04.14 03:56Gazdaság

Európa 40.000 kilométernyi földgázvezetéket tudna hidrogénre szánni 2040-re, amint megindul az alternatív üzemanyag gyártása és importja – mondták az átviteli rendszer üzemeltetői (TSO) kedden.

A következő tíz évünk egy elveszett évtized lesz: a legújabb felmérés szerint a vállalatok több mint fele túl lassan halad …

A világ legnagyobb vállalatainak több mint fele túl lassan halad a nettó-zéró célok felé, kétharmaduknak eleve komoly pénzügyi kihívást jelent a karbonsemleges beruházások megvalósítása - derül ki a Standard Chartered jelentéséből. A széndioxid-semleges terveket finanszírozási oldalról vizsgáló elemzés rámutat, hogy az energiaátmenetbe…

Így pusztítja el a vadvilágot a járványhulladékunk

NRGreport
-
 21.04.13 08:33Gazdaság

A legfrissebb kutatások ketyegő bombaként emlegetik a járvány miatt generálódó egyre nagyobb mennyiségű hulladékot. Ha a vadvilágról beszélünk, ez a bomba már fel is robbant – legalább is ezt mondja egy friss holland tanulmány. Egy csapat biológus azt vizsgálta, milyen hatással van a COVID biztonsági felszerelés a vadvilágra.

Megszavazták a belföldi repülőjáratok megszüntetését Franciaországban azokon az útvonalakon, amelyek két és fél óra …

Franciaország szén-dioxid-kibocsátás csökkentésre hivatkozva betiltotta a rövid távolságú belföldi repülőjáratokat, mivel a francia kormány törekszik arra, hogy csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást. Teszi mindezt annak ellenére, hogy a világjárvány rendesen megrengette a légiközlekedés ágazatát és az épp a fellendülésben reménykedne.

Egyre jobban uralják a zöld szempontok a befektetői szemléletet

Az EY legújabb kutatása szerint a befektetők közel felének kulcsfontosságúak a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontok a pénzügyi beruházásaiknál. A KPMG felmérése szerint pedig a vezérigazgatók 49 százaléka szigorúbb ESG gyakorlat bevezetését tervezi.