Találatok: 24 hír

A kormány szerint Paks nélkül nincs zöld jövő

A frissen bemutatott Nemzeti Energiastratégia 2030 szerint a kormány – az 1990-es bázisadathoz képest - 40 százalékkal kívánja mérsékelni az üvegházhatású gázkibocsátást. Ehhez három területen szükséges nagyot változtatni es sok pénzt költeni: villamosenergiatermelés, közlekedés, fűtés-hűtés.

A kormány határozott stratégiai célokat tűzött ki a klímaváltozás és a környezetvédelem területén

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a kormányzati honlapon a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t csütörtökön.

Ausztria nem kér a visegrádi atomból

NRGreport
-
  20.01.17 11:21 Gazdaság

Ausztria nem szeretné, ha az atomenergia fejlesztését az Európai Unió pénzalapjaiból finanszíroznák - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár csütörtökön Prágában, miután tárgyalt a négy visegrádi ország kormányfőjével.

Lezárult a Keppel-MET tranzakció: jöhetnek a milliárd eurós tranzakciók

NRGreport
-
  20.01.17 05:09 Gazdaság

Lakatos Benjamin még decemberben nyilatkozott a Reutersnek a MET nagyszabású növekedési terveiről, és arról, hogy miért jelentős lépés ez a megállapodás a svájci központú energiavállalat számára. A szingapúri Keppel Infrastructure 20 százalékos részesedésszerzése 2020. január 16-án lezárult. Mostantól a MET több milliárd eurós…

Idén először kizárólag környezeti kockázatok szerepelnek a Világgazdasági Fórum globális fenyegetettségi toplistájában

Idén is megjelent a Világgazdasági Fórum (WEF) január 21-én kezdődő davosi csúcstalálkozója elé időzített, a legnagyobb globális kockázatokat összegző jelentés – a világ több mint 750 szakértője és döntéshozója által összeállított toplista első öt helyén idén először kizárólag környezeti kockázatok szerepelnek - írja a Qubit.

Nem várható nagy olajárrali az idén

NRGreport
-
  20.01.16 11:09 Pénzügy

Nagy emelkedéssel kezdte az évet az olaj árfolyama: január 3-án, miután az Egyesült Államok likvidálta az iráni katonai vezetés egyik kulcsfiguráját, Kászim Szulejmánit, az északi-tengeri Brent árfolyama csaknem 4 százalékkal ugrott feljebb, az amerikai WTI-é pedig 3 százalékkal - írja a Világazdaság oldalán Vörös Benedek, a Generali…

Veszprém továbbra is Klímasztár

Huszonegy napelemparkból álló beruházást adtak át Veszprémben szerdán; az észak-dunántúli fejlesztés egy országos beruházás része, amely összességében 100 ezer ember éves villamosenergia szükségletét fedezi majd - közölte a városban tartott szerdai sajtótájékoztatóján az MVM Zöld Generáció Kft. ügyvezető igazgatója.

Konfliktusok Iránban és Fehéroroszországban – Tartósan nőhet az olajár?

NRGreport
-
  20.01.16 05:36 Gazdaság

Az elmúlt hetekben két olyan konfliktus is kiújult, ami komoly hatással lehet az olaj világpiaci árára. Az Egyesült Államok háborúval fenyegette Iránt, míg Oroszország geopolitikai törekvései egyre jobban zavarják Fehéroroszország vezetőjét. Miből erednek az államok közötti konfliktusok? Melyik lehet nagyobb hatással az olajárra? Ezeket a kérdéseke

Hollandia elért oda, amitől nálunk még csak előre rettegnek

NRGreport
-
  20.01.15 16:39 Gazdaság

Több térségben is korlátozni kell az új napelemes projektek engedélyezését és telepítését, mert a meglévő hálózatok már nem bírják el a további terhelést - adta hírül a Liander nyomán a Napi.hu.

Hidrogén-akkumulátor hajtású motorvonatokkal támad az Alstom

NRGreport
-
  20.01.15 13:33 GazdaságAlstom

A darmstadti székhelyű Akasol akkumulátorrendszereit építik bele az Alstom több mint 40 hidrogénvonatába; a francia-német együttműködéstől a motorvonatgyártó kibocsátásmentes vonatközlekedést és további megrendeléseket is remél - olvasható a Napi.hu oldalán.

A klímaváltozás enyhítésére szólították fel tudósok a kormányt és a parlamentet Horvátországban

Ötszázötven tudós írta alá azt a felhívást Horvátországban, amelyet kedden adtak át a kormánynak, a parlamentnek, valamint az illetékes minisztériumnak, és amelyben arra szólítják fel őket, hogy mielőbb cselekedjenek a klímaváltozás enyhítéséért - írta a helyi sajtó.

Az Alteo gondolhatja újra a dorogi hulladékégetőt

NRGreport
-
  20.01.15 10:45 Gazdaság

Több mint 700 millió forintba kerül majd, de cserébe technológiailag is megújulhat az ország egyik legjelentősebb hulladékégető erőműve - írja a Napi.hu.

100 milliárd euróval támogatja az EU a zöldenergiára való átállást

NRGreport
-
  20.01.15 08:39 Külföld

Az Európai Bizottság 100 milliárd eurót különít el azon pénzalap számára, amely segítséget fog nyújtani a tiszta energiaforrásokra történő átálláshoz az olajpalától vagy széntől függő gazdaságok számára - közölte Frans Timmermans EU-biztos, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora Strasbourgban kedden.

Az ausztáliai tűzvész eddig annyi szén-dioxidot bocsátott a légkörbe, mint 116 ország egész évben

NRGreport
-
  20.01.14 17:57 GazdaságAusztrália

Az Ausztrália keleti partján tomboló bozóttüzek szeptember óta körülbelül 400 millió tonna szén-dioxidot küldtek a Föld légkörébe, ami több a 116 legalacsonyabb kibocsátású ország összesített éves kibocsátásánál is – írja az MIT Technology Review nyomán a Qubit. A 2018-as kaliforniai tűzvészhez képest kilencszeres az ausztráliai tüzek…

Tényleg van hatása annak, hogy egyre cikibb a repülés

NRGreport
-
  20.01.14 15:57 Gazdaság

Az úgynevezett „flight shaming”, vagyis a repülővel való utazás kigúnyolása tényleg hatással van az emberekre, legalább is rövidebb távokon biztosan – derült ki egy német kutatásból. A szakértők szerint kevesebben választják a repülést a rövid útvonalakon akkor, ha van más, működő alternatíva, ami ráadásul kevésbé káros a környezetre.