Találatok: 30 hír

Itt vannak az új e-autó töltési árak

A 2020. július 1-től életbelépő szabályok miatt a magyarországi e-mobilitási szolgáltatók, az elektromos töltőpontok üzemeltetői is sorra módosították szolgáltatásaik használatát, árazását – írja a Portfolio.

ITM: a klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni

A klímavédelem és a gazdaságfejlesztés egyszerre határozza meg a válságkezelés irányát - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, az e-járművek vásárlását támogató pályázat sajtótájékoztatóján.

Több, mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés

Csaknem 148,2 milliárd rubelben (több, mint 2 milliárd dollárban) nevezte meg hétfőn az orosz környezetvédelmi felügyelet (Roszprirodnadzor) a norilszki gázolaj-ömlés okozta környezeti kárt.

Dánia megadta az engedélyt Északi Áramlat 2-nek

Dánia hétfőn engedélyezte, hogy a felségvizein lefektessék az Északi Áramlat 2 földgázvezeték utolsó szakaszát.  A gázvezetéknek az oroszországi Viborgtól a németországi Greifswaldig vezető 1230 kiléteres nyomvonala már szinte teljes egészében elkészült, a dán felségvizeket keresztező 120 kilométeres szakasz…

Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2015-2020. május

Üzemanyag-forgalom Magyarországon, 2015-2020. május. A gépjármű-üzemanyag kiskereskedelmi forgalma.  

Jane Goodall: ha így folytatjuk, elpusztulunk

NRGreport
-
  Tegnap 13:45 Gazdaság

A világhírű primatológus a COVID-19 világjárvány apropóján adott interjút az amerikai CBS News-nak a klímaváltozás, valamint a környezet- és természetpusztítás következményeiről.

ITM: alternatív megoldások a hűtőberendezések üzemeltetése terén

Gyakorlati képzést indít a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság a januárban átadott oktató- és demonstrációs laborban - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten.

Az EU egymilliárd eurót fektet be a tiszta technológiákkal kapcsolatos kezdeményezésekbe

Az Európai Bizottság egymilliárd euró értékű pályázati felhívást tett közzé a megújuló energia, az energiaigényes iparágak, az energiatárolás, valamint a szén-dioxid-leválasztás, -felhasználás és -tárolás területén tevékenykedő innovatív kezdeményezések támogatására - közölte az uniós bizottság pénteken.

Törvényt hoztak Németországban a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról

Évekig tartó viták után pénteken elfogadta a német törvényhozás a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról szóló csomagot, amelynek értelmében legkésőbb 2038-ig valamennyi szénerőművet leállítják.

Új vezető a MOL-Csoport Downstream üzletágának élén

NRGreport
-
  20.07.04 08:18 GazdaságMOL

Július 15-től a MOL-csoport Downstream üzletágának ügyvezetői igazgatói posztját Gabriel Szabó veszi át, továbbra is ellátva a MOL szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft vezérigazgatói feladatait is. Elődje, Horváth Ferenc 17 sikeres év után új kihívások elé néz a vállalatcsoporton belül.

Száguld a Tesla

A Teslának sikerült messze felülmúlni az elemzői várakozásokat az értékesítés területén a második negyedévben is, az amerikai elektromosautó-gyártó árfolyama megállíthatatlanul erősödik, már 1200 dollár felett jár.

A vártnál jobban csökkentek májusban a termelői árak az euróövezetben

NRGreport
-
  20.07.03 12:57 Pénzügy

Májusban, a járványvédelmi korlátozások bevezetésének harmadik hónapjában a vártnál nagyobb mértékben csökkentek az ipari termelői árak az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki jelentése alapján.

Oroszország olaj- és gáztermelése csökkent az első fél évben

Csökkent Oroszország olaj- és gáztermelése, illetve olajexportja az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

Az OMV Petrom a Fekete-tenger georgiai felségvizei alatt is szénhidrogént termelne ki

NRGreport
-
  20.07.03 09:15 GazdaságRománia

Az OMV Petrom vállalat a Fekete-tenger georgiai felségvizei alatt is szénhidrogént termelne ki, miután megnyert egy újabb fekete-tengeri szénhidrogén-lelőhely kitermelésére vonatkozó versenytárgyalást Georgiában - adta hírül csütörtökön a román Agerpres hírügynökség.

Új fizetési megoldást vezet be a MOL az e-autó töltésre

NRGreport
-
  20.07.02 14:06 Gazdaság

A MOL Plugee alkalmazást elsőként Magyarországon vezette be a vállalat, és egy újfajta, az autók villamos energia felvételi képességét figyelembe vevő fizetési megoldást tesz lehetővé, még inkább alkalmazkodva az elektromos autóval rendelkezők igényeihez – írja a Mol közleménye.