Találatok: 11 hír

Úgy tűnik Joe Biden tényleg az olaj útjába áll

Joe Biden beiktatása napján több olyan rendeletet is aláírt, amik fokozatosan lendítenék fel az Egyesült Államok klímavédelem területén tett lépésit. Ezek között volt Donald Trump egyik utolsó rendelkezésének felfüggesztése is, amely alapján engedélyezte az olajkitermelést az Északi-sarkvidéki Nemzeti Vadrezervátumban, de eltörölte a…

A MET lezárta a 42 megawattos szélerőműpark felvásárlását Bulgáriában

A MET Csoport lezárta a tranzakciót, amelynek keretében az olasz Enel Green Powertől megvásárolta a 42 megawattos szélerőműpark 100 százalékos tulajdonrészét Bulgáriában. Az ügylet, amelyet a bolgár és a szerb versenyhatóság is engedélyezett, 2021. január 20-án zárult.

Engedélyeznék az olajfúrást az Egyesült Államok utolsó érintetlen vadonjában

NRGreport
-
 Tegnap 06:00Gazdaság

Donald Trump egyik utolsó rendelkezése lehet az, hogy engedélyezi az olajkitermelést az Északi-sarkvidéki Nemzeti Vadrezervátumban, amit az Egyesült Államok utolsó megmaradt vadonjának tartanak.

Hamarosan kiderül, visszavonja-e Joe Biden a Keystone XL olajvezeték engedélyét

A vezeték csak ránézésre környezetvédelmi ügy, valójában 60 000 állás és az amerikai-kanadai kapcsolatok is a tét, no meg az OPEC függőség. Obama ellenezte, Trump megígérte. Most Joe Bidenen a sor.

Megérkezett az áttörés az energiatárolásban: 300 megawattos lett a kaliforniai óriás akkumulátor

NRGreport
-
 21.01.18 23:40Gazdaság

A világ jelenleg legnagyobb akkumulátoros energiatárolóját helyezték üzembe a kaliforniai Moss Landingben. Nem ez lesz az utolsó idén átadott giga projekt.

Hamarosan 60 dollár lesz az olajár, állítja az iraki olajminiszter

NRGreport
-
 21.01.18 11:03Gazdaság

Ihsan Abdul Jabbar iraki olajminiszter arra számít, hogy az olaj ára már 2021 második negyedévében eléri a 60 dollárt - hangzott el az iraki Sharqiya TV-nek adott interjújában.

Kivonulhat a Zürich Biztosító az Északi Áramlat 2 projektből

NRGreport
-
 21.01.18 00:18Gazdaság

A Zürich Biztosító Csoport az Északi Áramlat 2 vezetéképítést támogató 20 biztosító egyike, komoly amerikai piaci jelenléttel. Az építésben közreműködő európai vállalatokat fenyegető amerikai szankciók hatására a társaság azt fontolgatja, hogy lelép a projektből - nyilatkozta két forrás is a Reutersnek.

Szép lassan elveszítjük a bolygó legnagyobb tavait

NRGreport
-
 21.01.15 06:00Gazdaság

A Kaszpi-tenger már most drámaian veszít a vízmennyiségéből, a klímaváltozás hatására pedig a helyzet már csak romlani fog – derült ki egy holland kutatásból. A legnagyobb veszélyben a belső lefolyású vízgyűjtő területek vannak.

Hét év után most először látja pozitívan a J.P. Morgan az Exxont

NRGreport
-
 21.01.14 14:42Gazdaság

A J.P. Morgan volt az utolsó nagy amerikai befektetési bank, amely szerdán végre pozitívvá váltott az ExxonMobil értékelése kapcsán.

Addig vonuljanak le, amíg nem késő, üzente az Egyesült Államok az európai vállalatoknak, hogy vegyék végre komolyan …

NRGreport
-
 21.01.14 13:47Gazdaság

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője 2021.január 14-én megerősítette, hogy azon európai vállalatok, amelyek az orosz Északi Áramlat 2 gázvezeték építésében támogatóan részt vesznek, szankciós veszélynek vannak kitéve. A leköszönő Trump-adminisztráció épp most készíti elő a vonatkozó büntető intézkedések utolsó körét.

A Chevron vezérigazgatója közepesen izgul az energiaátmeneten: még mindig nehéz versenytársat találni az olajnak

NRGreport
-
 21.01.14 11:58Gazdaság

Bár a globális energiaigény egyre növekszik, az olajóriás az erőfeszítések ellenére úgy látja, hogy mindehhez a „klasszikus” olajszektor a jövőben is nagyon hasonló arányban járul majd hozzá.