Találatok: 30 hír

Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést

NRGreport
-
  Tegnap 17:15 Gazdaság

Magyar kutatók mutatták meg, hogy hogyan dolgoznak az elektromos autók szabványain és a kocsik légszennyezésén az Európai Bizottság saját laboratóriumában.

Óriási potenciál van az energiapiacokban

NRGreport
-
  Tegnap 16:15 Gazdaság

"A KELER Csoport 25 éve van jelen magyar tőke piacon, egy relatív kicsi cégként meglehetősen sokféle üzletet számol el: az egyszerű részvényterméktől a strukturált termékeken át széles a paletta" - mondta előadásában Mátrai Károly, a KELER KSZF Zrt. vezérigazgatója a Világgazdaság tőzsdekonferenciáján.

60 ezer tonna szennyezett olaj érkezhetett Magyarországra

NRGreport
-
  Tegnap 15:15 Gazdaság

Összességében mintegy 60 ezer tonna szennyezett orosz olaj érkezhetett Magyarországra májusban a Barátság kőolajvezetéken, amiből május 20-21-én 17 700 tonna érkezett - értesült a Reuters iparági forrásokból. A teljes, Magyarországra érkező mennyiség ugyanakkor ennél nagyobb is lehet, mivel már április végén több országban észlelték a…

Zuhan az olajár

NRGreport
-
  Tegnap 12:54 Gazdaság

Az általános piaci hangulat romlása mellett egyéb okok miatt is meredeken esnek az árfolyamok csütörtökön délután. 

Magyar startupot díjaztak a nemzetközi energetikai versenyen

Magyar szempontból hatalmas sikerrel zárult a technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb kelet-és közép európai energetikai versenye.

Paksi Atomerőmű: leállt még egy blokk, már csak félgőzzel termel az erőmű

Üzemi esemény történt Pakson: a hivatalos megfogalmazás szerint "terven felüli", vagyis korábban nem betervezett karbantartás kezdődött a Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2019. május 23-án 12:22-től - közölte az atomerőmű.

Rekord árbevételt hozott a magyar árampiac integrációja a rendszerirányítónak

NRGreport
-
  Tegnap 08:42 Gazdaság

Fennállásának legmagasabb nettó árbevételével zárta a tavalyi évet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt., amellyel az MVM-csoport legeredményesebb tagvállalata lett. Az árbevétel több mint 56 milliárd forinttal haladta meg a 2017-es év 177 milliárd forintos összegét, a növekményt a piac-összekapcsolás…

Újabb rossz hír a Teslának: sokkal rosszabb az önvezető rendszere, mint ahogy egy ember vezet

NRGreport
-
  19.05.23 16:33 Gazdaság

A fogyasztói érdekvédelemmel foglalkozó amerikai Consumer Report vizsgálta a Tesla Autopilot rendszerét, és nem voltak róla túl jó véleménnyel, ennek is betudható, hogy nagyot esett a Tesla árfolyama. 

Nem akar elektromos autót venni? Sétáljon többet!

Legalább is ezt ajánlja a Treehugger, amely az Egyesült Királyság éghajlatváltozási bizottságának kiadványát elemezte, és nem találta túl jó jelnek, hogy a környezettudatos közlekedés nagyjából csak az elektromos autókra való átállást jelentette. A szerzők azt kérdezik: mi a helyzet a jól bevált gyaloglással?

Szaúd-Arábia cseppfolyós földgázt vesz az Egyesült Államoktól

NRGreport
-
  19.05.23 11:27 Gazdaság

Szaúd-Arábia megállapodott cseppfolyós földgáz (LNG) váráslásáról az amerikai Sempra Energy-től. A Wall Street Journal értesülései szerint a világ egyik legnagyobb olajvállalata, a szaúdi Aramco a San Diego-i székhelyű vállalat texasi projektje során kitermelt LNG-ből fog vásárolni.

Továbbra is népszerűek a napelemes rendszerek

NRGreport
-
  19.05.23 10:27 PénzügyTrend

A háztartási méretű kiserőművek (HMKE) piacán 2018. negyedik negyedévében is folytatódott a növekedés. Az elmúlt évben összesen 81,9 MW új napelemet telepítettek – olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) háztartási méretű kiserőművekről szóló negyedéves jelentésében.

Kész a félig magyar önvezető kamion, már csak a világot kell hozzáigazítani

NRGreport
-
  19.05.22 17:27 Gazdaság

A magyar mérnökök nagy ütemben haladnak a teljesen önvezető kamionok megépítése felé. Ez volt a benyomásunk, amikor megnéztük, mire képes a Knorr-Bremse szenzorokkal és kamerákkal felszerelt, Hófehérkének becézett kamionja. Az önvezető megoldások jelentős részét Magyarországon fejleszti a vállalat, csaknem 70 magyar…

Olyan átalakulás zajlik a napenergia iparban, ami után csak kullognak a többiek

NRGreport
-
  19.05.22 17:27 Pénzügy

A napenergia ipar áll legjobban az energiaszektor digitalizációs átalakulásában - derül ki a DNV GL jelentéséből.

Történelmi újrahasznosítási rekord született az EU-ban

Az EU 28 tagállamát összesítve a papír és a hullámkarton csomagolóanyagok újrahasznosítási aránya elérte a 85,8 százalékot, ez pedig a valaha mért legmagasabb arány az újrahasznosított anyagokkal kapcsolatban. A fém és az üveg következik a dobogón a papír után, az előbbi 78,3, az utóbbi 74,1 százalékos újrahasznosítási rátával.

Botrányos atomerőmű-építkezés kelt feszültséget az EU keleti határán

NRGreport
-
  19.05.22 10:15 Gazdaság

Litvánia blokkolja a Fehéroroszország és az Európai Unió közötti partnerség prioritásait, illetve az ezekre vonatkozó megállapodást, mivel szerinte a befejezéséhez közeledő fehérorosz atomerőmű-építés során súlyosan megsértik a vonatkozó biztonsági követelményeket - írta a The Baltic Times fehérorosz forrásokra hivatkozva.