Találatok: 7 hír

Spanyolországi erőműveket vásárolt a MET

NRGreport
-
 21.07.28 16:00GazdaságSvájc

A svájci központú MET Csoport megvásárolta az Arendals Fossekompani norvég részvénytársaságtól annak 100 százalékos részesedését a COGEN Energia España nevű spanyolországi vállalatban, közölte közleményében a cégcsoport.

A koronavírus sem vethette vissza a hazai földgázpiac fejlődését

A magyar fölgázkereskedés likviditása és versenyképessége jelentősen nőtt – mondta Ságvári Pál a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökhelyettese a most megjelent európai Éves Piacmonitoring Jelentés kapcsán.

Megváltoztatta a testünk méretét a klímaváltozás

NRGreport
-
 21.07.28 06:33Gazdaság

A modern élet egyik legfontosabb problémája a klímaváltozás – talán akkor is komolyabban vesszük, ha tudjuk, hogy a változó klíma az emberiség történelmében hogyan befolyásolja az emberi test méretét, sőt, az agytérfogat változásában is szerepet játszik.

Egyre zöldül az ENI

NRGreport
-
 21.07.28 05:00Gazdaság

Az olasz ENI 1200 MW-os spanyol szél- és napenergia-portfoliót vásárol a madridi székhelyű Azora európai magántőke-kezelőtől.

Rontanak a klímaváltozáson a felhők

NRGreport
-
 21.07.27 10:06Gazdaság

Józan paraszti ésszel azt gondolhatnánk, hogy a felhők segítenek mérsékelni a globális felmelegedést – hiszen árnyékot adnak, és visszatartják a felszínt melegítő napsugarak egy részét. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, sőt – a klímaváltozáson akár még ronthatnak is a felhők.

Úgy tűnik, elmulasztjuk a koronavírus-válság kínálta történelmi esélyt

NRGreport
-
 21.07.27 06:03Gazdaság

A koronavírus-járvány által előidézett gazdasági visszaesés történelmi esélyt teremtett arra, hogy a kilábalásra szánt közpénzt a kormányok világszerte a klíma- és környezeti válság megfékezésének célját szem előtt tartva költsék el. Jelenleg azonban úgy tűnik, nem tudunk élni ezzel az eséllyel.

Hidrogén alapú energiával startol a Toyota városa

NRGreport
-
 21.07.26 15:12Gazdaság

Első pillantásra egy nagyszabású és érdekes kísérletnek tűnik Woven City, ahol hidrogén és napelem biztosítja a lakóknak az energiát. Ennél jóval többet jelent a Toyota városa: az előre menekülést.