Találatok: 31 hír

113 Growwwer helyezkedett el idén a MOL-csoportnál

NRGreport
-
  Tegnap 16:57 Gazdaság

Idén szeptemberben több mint százan kezdhették el építeni nemzetközi karrierjüket a MOL-csoport friss diplomások számára meghirdetett Growww programjában. A program teljes ideje alatt mentorok segítik a pályakezdőket a vállalati környezetbe való gyorsabb beilleszkedés és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az indulás óta a Growww…

Megújuló forrásból származó villamosenergiát használ az Unilever

NRGreport
-
  Tegnap 15:33 GazdaságEnergia

Az Unilever gyárai, irodái, kutató-fejlesztő létesítményei, adatközpontjai, raktárai és disztribúciós központjai a világ mind az öt kontinensén immár kizárólag megújuló forrásból származó hálózati villamosenergiát használnak – közölte a cég.

Nem csak a műanyaggal van baj - Belefullad a papírhulladékba Európa

NRGreport
-
  Tegnap 14:30 Gazdaság

Válsághelyzet alakult ki az Európai Unióban a papírhulladék újrahasznosítási szektorban, a feldolgozó kapacitások pedig képtelenek lépést tartani a hulladéktermeléssel. Kína hulladékimport-stopját követően az iparágban tevékenykedő európai vállalatok életképességét szabályozói és gazdasági jellegű akadályok is fenyegetik, miután az elmúlt két…

Irán továbbra is intézkedik a magas olajárakról

NRGreport
-
  Tegnap 12:30 GazdaságUSAIrán

Irán háborús fenyegetőzésének köszönhetően az olaj árfolyama ismét emelkedésbe kapcsolt. Teljeskörű háború lehet a vége, ha a szaúdiak vagy az amerikaiak bármilyen válaszcsapást mérnek a perzsa államra. A héten jelen állás szerint 8%-ot emelkedett a Brent.

Már az újrahasznosítást is rosszul csináljuk

NRGreport
-
  Tegnap 10:30 Gazdaság

Rengeteg olyan dolgot dobunk a szelektív kukákba, amit nem szabadna, ezzel pedig csökkentjük a hatékonyságát az újrahasznosító rendszernek. Hiába igyekszünk odafigyelni, a rengeteg felesleges, oda nem illő, újrahasznosíthatatlan szemét teljesen „eldugítja” a folyamatot, ami egyébként sem a megoldás a környezetszennyezésre.

Földgáz: az oroszok nem tudtak megállapodni

NRGreport
-
  Tegnap 09:51 Külföld

Nem történt áttörés az Európába szállított orosz földgáz ukrajnai tranzitjáról szóló, év végén lejáró szerződés megújításának feltételeiről szóló tárgyaláson Oroszország, Ukrajna és az Európai Unió képviselői között csütörtökön Brüsszelben. A magyarországi tranzit útvonal jelenlegi állás szerint megszűnhet.

Felmentették az atomkatasztrófa felelőseit

Úgy tűnik, nem csupán Magyarországot lehet "következmények nélküli országnak" minősíteni, hanem Japánt is, legalábbis erre utal, hogy felmentették a nyolc évvel ezelőtti katasztrofális balesetet szenvedett fukusimai atomerőművet üzemeltető cég három felsővezetőjét.

Európai előny a ciprusi gázmezőknél

NRGreport
-
  19.09.19 15:30 Gazdaság

Újabb földgázmező feltárásra kapott engedélyt Ciprus partjainál az olasz ENI és a francia Total közös konzorciuma. A szigetország és a két energetikai társaság közötti szerződést már alá is írták. Ezzel a két európai olajipari cég lesz a legnagyobb szereplő a Földközi-tengeri sziget energiakutatási szektorában, miután a 13 helyszínből 7-nél…

Megnyugvás az olajpiacon

A Saudi Aramco és a Nemzetközi Energiaügynökség első emberének nyilatkozatai alapján az olaj visszaadta már a hétfői pánikszerű emelkedésének a felét. A vártnál hamarabb visszaállhat a szaúdi termelés, és jelentős biztonsági olajtartalékok állnak az országok rendelkezésére.

Ezeket teheti a hétköznapokban, hogy segítsen az erdőtüzek megfékezésében

NRGreport
-
  19.09.19 13:30 Gazdaság

Az elmúlt hetekben borzasztó hírek érkeztek a lángoló amazonasi esőerdőről, a tragédia pedig felhívta az emberek figyelmét arra is, hogy a világ számos pontján égnek erdők és bozótosok, ami nem kisebb katasztrófa, mint az amazonasi pusztulás. Nehéz belegondolni, hogy a mindennapokban mi is tehetünk azért, hogy ne történjen több ilyen…

Az EU-ban hanyatlik, Magyarországon dübörög az új autók piaca

NRGreport
-
  19.09.19 12:03 Pénzügy

Újabb adatok utalnak az európai autóipar kezdődő válságára, csökkent ugyanis az újonnan forgalomba állított autók száma az unió területén augusztusban. A kontinens autógyártóinak szövetsége, az ACEA friss statisztikái szerint idén január és augusztus között 3,2 százalékkal kevesebb új személygépkocsira szereltek rendszámot az…

Szaúdiak építik a Török Áramlat bolgár szakaszát

NRGreport
-
  19.09.19 10:03 Gazdaság

A bolgár állami gázipari cég, a Bulgartransgaz szerdán 1,1 milliárd eurós megállapodást kötött a szaúdi vezetésű Arkad konzorciummal jórészt orosz földgázt továbbító gázvezeték építéséről az országban.

Leállás volt a román atomerőműben

NRGreport
-
  19.09.19 07:54 Gazdaság

Le kellett állítani a cernavodai atomerőmű egyik reaktorát, a hivatalos indoklás szerint javítási munkák elvégzése miatt hozták meg ezt a döntést.

Ekkor szűnhet meg az energetikai célú szénégetés Magyarországon Áder szerint

NRGreport
-
  19.09.18 16:03 Gazdaság

2030-ig megszűnik az energetikai célú szénégetés Magyarországon. Ennek feltétele, hogy megépüljön Paks 2, valamint sikerüljön 2030-ig 7000 megawattra növelni az ország naperőmű-kapacitását - jelentette ki a köztársasági elnök kedden Gyulán, a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara diákjainak tartott előadásán az MTI…

Először csökkent az elektromos autók iránti kereslet

NRGreport
-
  19.09.18 12:57 Pénzügy

Globálisan először adtak el kevesebb elektromos autót júliusban, mint az előző időszakban - mindezt azért, mert Kínában csökkent a kereslet rájuk, és Észak-Amerikában sem adtak el annyit belőlük, mint egyébként szoktak. Európában viszont még mindig tart a felfelé ívelő tendencia.