Találatok: 98 hír

Tűzszünetet kötött Trump Kínával - ez áll a háttérben

Húsz hónappal a keresedelmi háború kezdete után sikerült tető alá hozni egy megállapodást. Az eddig kivetetett büntetővámok felét elengedi Washington, és nem léptet újakat életbe. Cserébe Kína kötelezte magát, hogy az eddiginél jóval több amerikai agrárterméket vásárol. Ez nem a háború vége, csak tűzszünet.

Megszavazták a vádpontokat: Mégis elmozdítják Trumpot?

Bármi is lesz a kimenetele, a 2020-as amerikai elnökválasztási kampányra is rányomhatja bélyegét a Donald Trump elnök ellen formálódó vádemelési eljárás (impeachment). A megkérdezett választók között egyre nagyobb azok aránya, akik támogatják a vádemelést, így akár az elnök elmozdítását is.

Felvidéki, magyar nemzetiségű diákok Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat nyertek el

Növekedés
-
  Ma 10:00 Gazdaság

Az első magyar nyelvű, szlovákiai felsőoktatási intézmény, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán alapszakon és mesterképzésen tanuló 50, magyar nemzetiségű diák vehette át a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat.

„Az emberiség jövője”: könyvbemutató a Bölcs Várban

Növekedés
-
  Ma 09:51 Gazdaság

„Az emberiség jövője – Globális civilizáció és Kína megújulása” – ezzel a címmel jelenik meg Zhouying Jin új kötete a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában. A könyvet 2019. december 18-án, szerdán 17 óra 30 perckor mutatják be Budapesten, a Bölcs Várban (Budapest I. kerület, Úri utca 21.), egy kerekasztal-beszélgetés keretében.

Kifizette az E.ON Hungária az Elmű és az Émász részvényeit

Az E.ON Hungária Zrt. a kötelező nyilvános vételi ajánlat lezárása során az Elmű és az Émász valamennyi, az ajánlatot érvényesen elfogadó részvényesének kifizette az egyenként tízezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvények ellenértékét csütörtökön – tették közzé a társaságok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Elérheti a 190 milliárd forintot a Videoton árbevétele

A Videoton idei árbevétele elérheti a 190 milliárd forintot – mondta a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója pénteken Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén.

Kapitalizmus ide vagy oda, befagyasztották a berlini lakbéreket

2022-től a lakástulajdonosok csak az inflációval megegyező mértékben emelhetik a díjakat.

A világ leggazdagabb családjai

Növekedés
-
  Ma 06:00 Cégvilág

A világ 25 legvagyonosabb dinasztiája közel 1400 milliárd dollárnyi vagyonnal bír. A listán a Walmart, a Mars, a Chanel és még sok más világhírű cég vezetői.

Kampány indult a pénzügyi tudatosság növeléséért

Növekedés
-
  Ma 05:55 Gazdaság

Pénzügyi ismeretterjesztő kampányt indít a Magyar Nemzeti Bank elsősorban a felsőoktatási intézményekben tanuló diákok részére, valamint azok számára, akik azt fontolgatják, hogy diákhitelt vesznek föl. Az MNB nemcsak a pályakezdő fiatalok, hanem a teljes lakosság részére ingyenes, független tájékoztatást, tanácsadást nyújt.

A filmtörténet legsikeresebb mozi-sorozatai

Növekedés
-
  Ma 05:47 Gazdaság

Az öt legnagyobb kasszarobbantó filmes franchise együttvéve 54 milliárd dollárt hozott a készítőknek.

Kézen fogva vezeti az embert az élet – Beszélgetés Pokorny Liával

Növekedés
-
  Ma 03:07 Gazdaság

Hallom a vastapsot az öltöző folyosón, rámszakad, mint a decemberi eső a Révay utcára. Felszabadult nevetéssel érkezik a Tökéletlenek szereplőgárdája, véres ingben, félig leszakadt arccal vagy könnyed fennköltséggel. Valahogy ott toporog még a darab körülöttem a folyosón, nem vetette le minden ruháját. Kicsikét magam is toporgok, mire…

Befektetői trendek Magyarországon

Növekedés
-
  Tegnap 18:17 Gazdaság

A 2018-ban tapasztalt kisebb megtorpanást követően a 2019-es év stabil emelkedést hozott mind a hazai, mind az amerikai és nyugat-európai tőkepiacokon. Magyarországon a számbeli előremozduláson túl a befektetői lehetőségek bővülése jellemezte az elmúlt időszakot, amelynek eredményeképpen elmondható: minden korábbinál több opció áll…

Hetvenmilliárd forintnyi dél-koreai beruházás érkezik Magyarországra

Négy dél-koreai vállalat összesen hetvenmilliárd forintot ruház be Magyarországon, és ezzel 300 új munkahelyet teremt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szöulban, miután tárgyalt Kang Kjung Vha dél-koreai kollégájával.

Varga Mihály: készül az új gazdaságvédelmi akcióterv

A kormány jövő év február-márciusban újabb gazdaságvédelmi akciótervvel segíti a magyar gazdaság szereplőit, ami egyebek között további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent – jelentette be a pénzügyminiszter pénteken Debrecenben, a hajdú-bihari TOP 100 kiadvány bemutatóján.

Új felügyeleti stratégiát hirdetett meg az MNB

Növekedés
-
  Tegnap 13:40 Gazdaság

Szükséges a teljes biztosítási szektorban, illetve az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztáraknál is (a betét- és befektetővédelemhez hasonló) garanciarendszerek kialakítására. A jegybank szerint erősebb felügyeleti figyelem szükséges a pénzváltói tevékenységnél - derül ki az MNB új felügyeleti stratégiájából.