Találatok: 180 hír

Segítség az ingatlanbiztosítás útvesztőiben

Növekedés
-
 Tegnap 21:06Gazdaság

Biztosításkötés előtt érdemes tájékozódni: ne fogadjuk el az első szembejövő ajánlatot, mielőtt döntenénk, hasonlítsuk össze több szolgáltató biztosítását is! Nagyon könnyen elveszhetünk a különböző ingatlanbiztosítások útvesztőiben.

Végre már az EU-nak is van szuperszámítógépe

Az Európai Bizottság, a luxembourgi székhelyű európai nagy teljesítményű számítástechnika közös vállalkozással (EuroHPC) és Szlovénia kormányával közösen működésbe helyezte az Európai Unió első szuperszámítógépét a szlovéniai Mariborban - közölte az uniós bizottság.

Nagy-Britanniában még egy hullámra számítanak

A brit kormány ősztől legalább két olyan gyógyszert szeretne forgalomba hozni, amelyek elejét veszik a koronavírus terjesztésének és felgyorsítják a fertőzöttek felépülését - mondta Boris Johnson miniszterelnök.

IMF: A gazdagok átmeneti különadóztatása segíthet a helyreállításban

Növekedés
-
 Tegnap 17:23Gazdaság

Öt pontos ajánlást fogalmaz meg a kormányoknak az IMF négy szakembere, az újjáépítéshez. Akár a magas jövedelműeket sújtó ideiglenes COVID-19 helyreállítási hozzájárulás bevezetését is elképzelhetőnek tartják. A támogatási rendszerek legnagyobb veszélyének az életképtelen vállalatok felesleges életben tartását látják. A feltörekvő…

EMA: Rendkívül ritka esetekben kapcsolat lehet a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Rendkívül ritka esetekben kapcsolat állhat fenn a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és az ugyancsak nagyon ritka vérrögképződéses esetek között, az eddigi eredmények azonban azt mutatják, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások…

Az EU vakcinával és euró milliókkal segíti Afrikát és Nyugat-Balkánt a koronavírus elleni védekezésben

Az Európai Unió az osztrák kormány közreműködésével 651 ezer, koronavírus elleni oltást szállít a nyugat-balkáni partnerországokba, Albániába, Bosznia-Hercegovinába, Észak Macedóniába, Szerbiába, Montenegróba és Koszovóba - közölte az Európai Bizottság.

Kedvezően alakult az álláspiac az első negyedévben

Kedvezően alakultak 2021 első negyedévének álláspiaci mutatói 2020 azonos időszakával összevetve, de már a tavalyi negyedik negyedév emelkedő álláshirdetési számai jelezték a válságból kilábalás jeleit - közölte a Profession.hu állásportál az MTI-vel.

Regős Gábor: kedvező esetben 5 százalékkal nőhet idén a magyar gazdaság

Növekedés
-
 Tegnap 15:48Gazdaság

Tavaly a személyi jövedelemadóból származó bevételek 4,3 százalékkal nőttek, bár ezt befolyásolta a 4 gyermekes anyák szja-mentessége – mondta Regős Gábor. A Századvég Gazdaságkutató Intézet makrogazdasági üzletágvezetője szerint ez az adat is mutatja a gazdaság kettősségét: a bértömeg infláció feletti növekedése jelzi, hogy sok…

A világpiaci események felviszik az építőanyagárakat

Világszinten nehézségek jelentkeztek az építési vegyi anyagok gyártásához szükséges alapanyagok előállításában, a gyártási problémák nemcsak áremelkedést, hanem ellátási nehézségeket is okoznak - hívta fel a figyelmet az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó Mapei Kft. keddi közleményében.

ITM: megjelent az internetes szolgáltatók kompenzációjáról szóló felhívás

A digitális oktatásban tanuló diákok, családjaik és tanáraik számára elérhetővé tett ingyenes internet szolgáltatásra eddig mintegy 280 ezer igény érkezett. A kisebb szolgáltatók mától nyújthatnak be egyedi támogatási kérelmet kiesett bevételük kompenzációjára - hívta fel a figyelmet keddi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők

A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.

Szijjártó Péter magyarországi beruházási megállapodásokat kötött Svájcban 14 milliárd forint értékben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 14 milliárd forint összértékben 220 új munkahelyet létrehozó magyarországi beruházási megállapodásokat kötött kedden Svájcban. Erről a miniszter tájékoztatta az MTI-t.

Átadta legmodernebb és egyben legnagyobb fiókját az Erste Bank

Növekedés
-
 Tegnap 13:30Gazdaság

Magyarországon elsőként Debrecenben mutatkozik be az Erste Bank új generációs fiókjainak továbbfejlesztett változata. Az egységben a tanácsadásé a főszerep, a fiók a digitális technológiára támaszkodva felel meg a jövő kihívásainak és az ügyfelek modern bankokkal szemben támasztott követelményeinek. Az Erste Bank idén több mint…

A teraszok nyitásával is vigyázni kell a szabályok betartására - Több 100 ezer forint is lehet a büntetés

A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg - hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

IMF vezető: ezt érdemes tenni a kormányoknak a válságból kivezető úton

Egy változó világban az országok közötti szolidaritás fontossága állandó marad - mondta Krisztalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője kedden a dél-kínai Hajnan szigetén fekvő Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencia (Boao Forum for Asia - BFA) nyitó plenáris ülésén videokapcsolaton keresztül.