Találatok: 92 hír

Karanténba helyezi Kínából érkező dolgozóit a gödi Samsung-gyár

A gödi Samsung-gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs - közölte a Pest megyei város polgármestere hétfőn Facebook-oldalán.

MNB: 50 milliárd forinttal csökken a forintlikviditást nyújtó devizaswap-állomány

Növekedés
-
  Tegnap 18:27 GazdaságMNB

A teljes lejáró állománynál 50 milliárd forinttal kisebb összegben fogadott el ajánlatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hétfői forintlikviditást nyújtó devizaswap-tenderen (devizacsere-tender), az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás így 50 milliárd forinttal, 2185 milliárd forintra csökken.

Szállodaláncot hoz létre az Avalon Park

A miskolctapolcai Avalon Park közel ötödik éve működő turisztikai beruházás a Bükk szívében. Az Avalon Park a beruházást mintaprojektté kívánja tenni, és a brand égisze alatt szállodaláncot létrehozva a vendéglátást újabb magyarországi helyszínen bővíti tovább – olvasható az Avalon Park közleményében.

Matolcsy György: Gazdaságpolitikánk és a Rubik kocka

Miért is ne ismerhetnénk fel a rokonságot a Rubik kocka és a magyar gazdaságpolitika között: elvégre mindkettő magyar, leleményes és sikeres.

Több mint 100 milliós MNB-bírság a Magyar Adósságrendezőre

Az MNB 111 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Adósságrendező Zrt.-re engedély nélküli alkuszi tevékenység, s az értékpapírok forgalomba hozatalára vonatkozó szabályok megsértése miatt. A tevékenységben érdemben közreműködő B. Péter magánszemély 12 millió forint összegű büntetést kapott.

Belassult a fővárosi újlakás-piac

Növekedés
-
  Tegnap 11:22 GazdaságOTP

A tavalyi év második felében még érezhetőbbé vált a fővárosi újlakás-piac – első félévben már tapasztalható – visszaesése a korábbi évekhez képest. A tavalyi év egészében 30%-kal csökkent a forgalom, az újonnan piacra kerülő kínálat pedig 20%-kal maradt el a 2018-as évitől. Az OTP legfrissebb Budapesti Újlakás Értéktérképe alapján, bár a…

Gyorsított eljárással adnak majd brit vízumot a magasan képzett külföldi szakembereknek

Növekedés
-
  Tegnap 09:04 KülföldBrexit

Gyorsított eljárással kaphatnak nagy-britanniai tartózkodási és munkavállalási engedélyt a magasan képzett külföldi szakemberek a brit kormány hétfőn közzétett szabályozási tervezete szerint.

Több mint hároméves mélypontra csökkent a GKI konjunktúraindexe

Növekedés
-
  Tegnap 08:38 GazdaságGKI

A decemberinél kisebb mértékben, de januárban is folytatódott a GKI konjunktúraindexének csökkenése, amely így több mint hároméves mélypontjára süllyedt - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Nem öten, hanem kilencen utaztak Kobe Bryant lezuhant helikopterén

Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja - jelentette először az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállomás.

Ügyesen válaszoltak a kereskedelmi háborúra az ázsiai országok

Növekedés
-
  Tegnap 05:34 Gazdaság

A dél-kelet-ázsiai országok adják a globális növekedés közel egyharmadát, ennek fenntartásához azonban több fontos ponton is javítani kell a gazdaságszerkezetben. A vámháborúra a térség úgy reagált, hogy a korábbinál sokkal nagyobb arányban kereskednek egymással - hangzott el a Lámfalussy Konferencán.

Így változott meg a dollár tartalékdeviza-szerepe az elmúlt 20 évben

Növekedés
-
  Tegnap 05:04 Gazdaság

Érdekes változások zajlottak az ezredforduló óta a nemzetközi tartalékdevizák arányait illetően. Az amerikai dollár szerepe nagyot csökkent: 71-ről 62 százalékra, az euró aránya érdemben növekedett 18-ról 20 százalékra, az angol font szerepe is jelentősen nőtt 2,7-ről 4,4 százalékra, emellett érdemivé vált az ausztrál dollár és a kanadai dollár sze

Equilor-vezér: Továbbra is megéri hosszú távra részvényekbe fektetni

Növekedés
-
  Tegnap 04:34 Gazdaság

Szécsényi Bálinttal, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a Budapesti Értéktőzsde fontosabb mérföldköveiről, a technológiai kihívásokról, a befektetési házak helyzetéről, a hazai részvénykibocsátásokról és az MNB Növekedési Kötvényprogramjáról.

A Rolls-Royce mini atomerőművek sorozatgyártását tervezi

Növekedés
-
  Tegnap 04:04 Gazdaság

Az évtized végére mini atomerőművek szolgáltathatják az energiát az Egyesült Királyságban - olvasható a bbc.com hírportálon.