Találatok: 127 hír

Online szakmai fórum: Fenntartható pénzügyek, ESG-befektetések

Növekedés
-
  Ma 10:50 Gazdaság

Fenntartható pénzügyek, ESG-befektetések – ezzel a címmel szervez online szakmai fórumot az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztályával együttműködve 2020. július 16-án, csütörtökön 9 óra 30 perctől a Budapesti Értéktőzsde Zrt. A rendezvény előadásai a Microsoft Teams live events alkalmazásban lesznek követhetők.

Újabb nemzetközi listán értek el magyar egyetemek előkelő helyezést

A napokban az Academic Ranking of World Universities (ARWU) toplistájára került fel több magyar egyetem is.

Megduplázódott a pénzügyeiket tudatosan tervezők száma az elmúlt két évben

Növekedés
-
  Ma 10:45 Gazdaság

A Pénziránytű Alapítvány 2010 óta negyedik alkalommal mérte fel a magyar lakosság pénzügyi ismereteit és pénzügyi tudatosságát. Az országos felmérés eredményei több területen javulást mutatnak, ugyanakkor az érzékelhető pozitív tendenciák tartóssá és általános gyakorlattá válásához további erőfeszítésekre van szükség. Jó hír, hogy az…

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A 2021-es magyar költségvetésről - amelyről pénteken szavaz a parlament - a kormányfő azt mondta: stabil számokat, jól feltöltött járványügyi és…

Varga Mihály: Csökkenteni kell a foglalkoztatási adminisztrációt

Az adóterhek mérséklése mellett a foglalkoztatási adminisztráció csökkentésével is támogatni kell a gazdasági újrakezdést - jelentette ki a pénzügyminiszter a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs ülését követő sajtótájékoztatón.

Itt a friss rangsor! Ennyire ellenálló a magyar munkaerőpiac

Növekedés
-
  Ma 06:27 Gazdaság

Magyarország rendelkezik az egyik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával az Európai Unióban. A hazai munkaerőpiac ellenállóságát a gyorsan bevezetett jegybanki és kormányzati programok, a korábbi széles bázisú gazdasági növekedés és a járvány terjedésének hatékony leszorítása nagymértékben fokozta. Az MNB legújabb előrejelzései…

Egyre többen javasolják a Facebook és a Twitter feldarabolását

Növekedés
-
  Ma 06:19 Gazdaság

Össztűz alatt van mostanában a Facebook és a Twitter, elég csak arra emlékeztetni, hogy Donald Trump amerikai elnök még június elején aláírt egy olyan elnöki rendeletet, mely révén a szabályozó hatóságok könnyebben felelősségre vonhatják majd a hozzájuk hasonló közösségi oldalakat, növelhetik elszámoltathatóságukat.

Az idegenvezetők nagyon nehéz év előtt állnak, és eddig nem kaptak segítséget

Hónapok óta nincs bevétele a hazai idegenvezetőknek, és az egész év is nehéznek ígérkezik a külföldről érkező turizmus összeomlása és a még szeptembertől is bizonytalan foglalások miatt. A szakmában dolgozók zöme katás vállalkozó, akik semmilyen könnyítést eddig nem kaptak. Deák Judittal a Magyarországi Idegenvezetők Egyesületének…

Megvegyük-e már a nyaraláshoz a forintot? Mit léphet az MNB?

Növekedés
-
  Ma 03:47 Gazdaság

Mi lesz az euró/forint árfolyammal? Mit léphet az MNB és milyen szinteken alakulhatnak a kötvénypiaci hozamok és a Bubor hitelkamatlábak? Erről kérdeztük az ING és a K&H Bank vezető elemzőit.

Hays Hungary vezér: Átalakult a munkavégzés rendje, a bizalom felértékelődött

Növekedés
-
  Ma 03:17 Gazdaság

A járvány kezdete óta elfogadottá vált az otthoni munkavégzés: ma már nem akad fenn az ember, ha egy videóhívás közben az egyik családtag megjelenik a háttérben, az emberek másképp tekintenek sok mindenre - mondta a növekedés.hu-nak Tammy Nagy Stellini, a Hays Hungary ügyvezető igazgatója. A cégvezető és háromgyerekes…

Megjelent a legértékesebb magyar sportolók Forbes-listája - Hosszú, Milák, Gulácsi az első három helyen

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

75 milliós adományt kapott a budapesti Szent Ferenc Kórház az OTP-től

Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régió vezetője a bank nevében 75 millió forintot adományozott a budapesti Szent Ferenc Kórháznak.

Könnyít az NHP Hajrá feltételein az MNB: Forgóeszközre és külföldi beruházásra is lehet kérni

Növekedés
-
  Tegnap 15:43 Gazdaság

A gyorsabb és könnyebb hitelhez jutás érdekében több ponton is könnyít a jegybank az NHP Hajrá konstrukció feltételein. Az év végéig a program keretében mintegy 1000 milliárd forintnyi olcsó hitelhez juthatnak a magyar kis és közepes vállalkozások.

Megújulnak az NHP Hajrá feltételei

Tovább javítja, bővíti a Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá feltételeit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - jelentette be Patai Mihály, az MNB alelnöke csütörtökön, az Nhp hajrá díjátadási ünnepségén, melyet online közvetítettek az MNB weboldalán.

Merkely: akár már nyáron is kitörhet egy újabb járvány

Külföldről behurcolt koronavírussal bármikor, akár már nyáron is lehet újabb járványt okozni Magyarországon - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője csütörtökön a Kossuth Rádió műsorában.