Találatok: 70 hír

41 milliárd forintból bővíti győri központját az Audi

Az Audi 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és elektromos meghajtásokat gyártó egységét.

Szinten tartotta a kamatokat az MNB

Nem változtatott a kamatlábakon az MNB a mai kamatdöntő ülésén, aminek tükrében alacsony szinten maradhatnak a hitelkamatlábak is. A nemzetközi jegybankok lazuló politikája miatt a forint az elmúlt egy évben kialakult sávjában maradhat középtávon.

Szavazott a brit lakosság 0,2 százaléka: Boris Johnson lesz az új kormányfő

A volt külügyminiszter és London korábbi főpolgármestere 92 ezer szavazatot kapott a Konzervatív Párt tagjaitól, Jeremy Hunt külügyminiszter 47 ezret.

Kevesebben mennek csak papíron szabadságra, csökkent a bennragadt szabadnapok száma

Növekedés
-
  Tegnap 12:25 GazdaságÁllás

Az alkalmazottak közel fele szerint kevés a szabadnapok száma, és ötödüket érinti az a probléma, hogy a már leegyeztetett szabadságról visszarendeli a főnöke - derül ki a profession.hu felméréséből.

Miért van ennyi sport- és luxusautó Budapesten?

Növekedés
-
  Tegnap 08:21 Gazdaság

Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére nőtt a kereslet az új autók iránt. Minek köszönhető, hogy a több tízmilliós autókból is egyre több fogy?

Toxikus gombáktól tartanak a hazai búzapiacon

Növekedés
-
  Tegnap 05:32 Gazdaság

Óvatos kivárás jellemzi egyelőre a hazai búzapiacot, ahol a nyári aratás megkezdésekor is homlokegyenest ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot a várható termés mennyiségéről. Most úgy néz ki, a búzatáblák átvészelték az év eleji súlyos aszályt és az özönvízszerű tavaszi-nyári esőzéseket, de növekszik az aggodalom amiatt, hogy az…

Új korszakba léptünk – az 5 legfontosabb tényező az évtizedes folyó fizetési mérleg többletünk mögött

Növekedés
-
  Tegnap 04:48 Gazdaság

Az elmúlt csaknem tíz évben a folyó fizetési mérlegünk folyamatosan többletet mutatott, ami gazdaságtörténeti jelentőségű fejlemény. A korábban nem tapasztalt többlet több tényezőre vezethető vissza, amik közül kiemelendő a lezajlott költségvetési fordulat, a háztartások bővülő megtakarítása, az új exportkapacitások kiépülése, a…

Cenzúráz a Youtube?

Növekedés
-
  Tegnap 04:11 Gazdaság

A Google videómegosztójánál folyamatosan szigorodnak a feltöltés szabályai.

Érzik-e már a vesztüket az alapkezelők?

Növekedés
-
  Tegnap 03:57 Gazdaság

Több mint 1300 milliárd forint zúdult be a MÁP Pluszba a június eleji indulást követően, amit az alapkezelői szektor is megérzett. Az egyre kevésbé versenyképes befektetési alapokból júniusban 137 milliárd forintot vontak ki, amely éles ellentétben áll a megelőző hónapok fél és másfél százalék közötti vagyonnövekedésével. Mutatjuk miért történt…

Mélyül a Nagy-Britannia és Irán közti hajóelfogási válság

Növekedés
-
  Tegnap 03:38 Gazdaság

Miután két hete a brit haditengerészet segítségével a gibraltári hatóságok elfogtak egy iráni olajszállítót, Irán bosszút esküdött, és ezt be is váltotta, elfogva és iráni területre kényszerítve egy angol olajtankert.

Orvoselvándorlás: az orvosok kevesebben mennek el, de a gyógyszerészek elindultak

Növekedés
-
  19.07.22 19:19 GazdaságMigráció

Tavaly csökkent az orvosok és szakdolgozók elvándorlása, de patikusból több ment el, mint korábban - írja a Weborvos.hu.

Az álláslehetőségek háromnegyede betöltetlen

Növekedés
-
  19.07.22 16:48 GazdaságÁllás

Júniusban 103 400 álláslehetőség állt rendelkezésre, amelyből 75 700 betöltetlen maradt, az álláskeresők száma viszont nőtt a tavalyi adathoz képest.

AKKO Invest: az MNB jóváhagyta a kibocsátási tájékoztatót

Növekedés
-
  19.07.22 12:33 GazdaságMNBJegybank

Jóváhagyta az MNB az AKKO Invest kibocsátási tájékoztatóját, mely a társaság korábbi menedzsmentje által elindított alaptőkeemeléshez kapcsolódik. Ezzel az AKKO (korábbi nevén Plotinus) átalakulásával kapcsolatos adminisztrációs folyamatok lezárultak, a menedzsment most már kizárólag a társaság új stratégiájának véglegesítésére fókuszál.