Találatok: 152 hír

Elhunyt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Ötvenhét évesen elhunyt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse - jelentette be az általa vezetett Edmond de Rothschild Holding SA bankcsoport.

Átszervezik a kínai hadiipart - A világelső hely a cél

Mekkora Kína hadiipara, exportja? Mi volt az oka, hogy 2019-ben váratlanul megtorpantak, kismértékben visszaestek a világranglista élére törő, az amerikai hegemóniát veszélyeztető kínai hadiipari vállalatok? Szerkezetmódosulás, nem pedig visszaesés lehet a meghatározó ok. Ennek keretében végbe megy a kínai hadiipar diverzifikálása, a…

A legnépszerűbb részvények árazásában is nagy eltérések vannak

Teljesen más a jelenleg azonos kapitalizációjú Facebook és Tesla értékeltsége, emellett más érdekességekről is az idei kilátásokról is szó volt a Trend FM Prémium kategória műsorában.

Koronavírus: Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, 77-en elhunytak

1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 351 828 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 341 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu portálon.

Trumpot nem lehet elhajtani - tényező marad

Minden bizonnyal akkor is politikai tényező marad, ha megfosztják a posztjától.

Életbe lépett a délután 6 utáni kijárási tilalom Franciaországban

Franciaország teljes területén érvénye szombattól a meghosszabbított éjszakai kijárási tilalom.

Minél hamarabb érdemes nyilatkozni az adókedvezményekről, így már a januári fizetés magasabb lehet

Célszerű már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről, így a munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Mit tanulhatunk az eddigi válságokból? - Könyvajánló

A gazdasági válságok mindig rámutatnak az uralkodó közgazdaságtanok tarthatatlanságára, hibáira. A mostani visszaesés egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem egyformán érintette az egyes ágazatokat - hangzott el a Nagy gazdasági visszaesések a hosszú huszadik században című kötet bemutatóján.

A Brexit miatt egyre több magyar diáknál az Egyesült Királyság helyett más ország lett népszerűbb

Hollandia népszerűsége megnőtt a britek uniós kiválása miatt. Az országban sok, színvonalas angol nyelvű alapképzés van és a tandíjak nagyságrendileg akkorák, mint a hazai iskolákban – mondta el a Növekedésnek Lévai Balázs az Engame Akadémia társalapítója és vezetője.

Soha nem látott mélypontra zuhant Trump népszerűsége

Elnökségének utolsó hetére soha nem látott mélypontra süllyedt Donald Trump amerikai elnök népszerűsége - derül ki a FiveThirtyEight választási elemző portál összesítéséből. A második világháború óta, a modern közvélemény-kutatások történetében még soha nem fordult elő, hogy egy elnök támogatottsága 40 százalék alatt,…

Hétfőn kiderül, bukik-e az olasz kormány, a válságot okozó párt támogatottsága alig mérhető

Az olasz kormányválságot kirobbantó Élő Olaszország párt támogatottsága két százalék közelébe esett, miközben az olaszok fele nem is érti, mi a kormányválság igazi oka. Giuseppe Conte kabinetjéből pár napja kilépett az Élő Olaszország párt, ezért hétfőn a kormányfő bizalmi szavazást kér, és új képviselők megnyerésével biztosítaná a…

A Red Bull verhetetelen az energiaital piacon - Dobozonként 43 forint a haszon rajta

Növekedés
-
 Tegnap 18:06Gazdaság

Nincs a világon egyetlen energiaital, amely meg tudta volna közelíteni a Red Bull sikerét, olvasható az oe24.at hírportálon. A vállalat társalapítója és főnöke, Dietrich Mateschitz messze a leggazdagabb osztrák, vagyonát az amerikai Forbes magazin tavaly 15 milliárd euróra becsülte.

A kínai vakcinát tanulmányozzák magyarok Pekingben, csak 60 év alattiakat oltanak ezzel Kínában

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináinak gyártási folyamatait ellenőrizték Pekingben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői - mondta el az MTI-nek szombaton telefonon nyilatkozó Lukács Ferenc, az Intézet Hatósági Ellenőrzési Főosztályának vezetője.

KPMG: Óriási árbevétel csökkenés az európai bajnokcsapatoknál, két kivétel mégis van

Növekedés
-
 Tegnap 15:36Gazdaság

Megjelent a KPMG éves „The European Champions Report” jelentése. A Bayern München és a Real Madrid bajnokcsapat ritka kivételt jelent a futballszcénában azért is, mert sikerült nettó profitot termelniük a tavaly júniusban lezárt pénzügyi évben; miközben a többi klub jelentős veszteséget szenvedett el.

Megválasztották Merkel utódját a CDU élén

Armin Laschet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke kapta a legtöbb szavazatot, így őt választották meg a kormányzó Kereszténydemokrata Unió küldöttei Angela Merkel udójául  írja a dw.com.