Találatok: 118 hír

Magyar Nagydíj - Palkovics: 2037-ig biztosított a hungaroringi Forma-1-es futam  

Biztosan lesz 2037-ig Forma-1-es futam a Hungaroringen - mondta az innovációs és technológiai miniszter szombaton, miután a Magyar Nagydíj helyszínén egyeztetett Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával.

Vajon mennyit vásároltunk júniusban? 

Jövő héten a hazai kiskereskedelmi és ipari szektor friss adatait ismerhetjük meg.

Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szombati napján.

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Jövőre a megemelt minimálbér is segíti az ingatlanpiacot a Duna House szerint

Az idén erős évet vár az eddigi ingatlan adásvételek és hitelfelvételek felfutása alapján a Duna House, a cég várakozása szerint jövőre is hasonlóan alakulhat a piac, amit segít majd a megemelt minimálbér is.

Kétszeres fizetésemelést akarnak, ezért demonstrálnak ma az ápolók

Az évek óta tartó bérfelzárkóztatás ellenére is méltánytalanul alacsonynak tartja az ápolók fizetését a szakdolgozói kamara. Az orvosok minden korábbinál jelentősebb bérrendezése miatt néhány éven belül ráadásul drasztikusan leszakadhatnak a nővérbérek, miközben a felmérések szerint a komoly munkaterhelés mellett éppen az…

Bajban a német orvosok: A férfi és a nő mellé két új nem közül is kell választaniuk a beutalókon

Ezerszám kell kidobnia a régi betegazonosító formanyomtatványokat a német háziorvosoknak, mert kötelezően kell használniuk az új változatot, amelyen az eddig választható két nem helyett immár négyféle gender szerepel. A férfi és nő mellett a "nem meghatározható" és a "transznemű" közül kell tehát a háziorvosnak bejelölnie a megfelelőt, ha…

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings

Változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósság-kötelezettségeinek "BBB" szintű, befektetési ajánlású osztályzatát a Fitch Ratings.

"Nyugat-Európában a szexmunkásoknak több mint az ötöde magyar"

A rendezetlen jogi környezet miatt sok legálisan dolgozó szexmunkás inkább külföldön próbál szerencsét, ahol nem üldözik őket - mondta el a Növekedésnek Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének az elnöke.

Idén is a mezőny első felében teljesített az európai banki stresszteszt magyar résztvevője

Az Európai Bankhatóság ma publikált stressztesztjében résztvevő egyetlen hazai tulajdonú hitelintézet, az OTP Csoport esetében az eredmények alapján nincs szükség felügyeleti beavatkozásra.

Az amerikai államadósság legnagyobb külföldi finanszírozói 

Növekedés
-
 Tegnap 15:30Gazdaság

Az utóbbi 15 évben, de különösen a járvány alatt nagyon megnövekedett az USA államadóssága a GDP arányában. Miután a világ legnagyobb gazdaságáról van szó, ez egyben messze a legnagyobb adósság is, így lényeges kérdés, hogy mely országok finanszírozzák, és hogyan változott ez.

OECD: visszatér a gyors növekedés korszaka Magyarországon

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) online sajtótájékoztató keretében bemutatta a friss gazdasági előrejelzéseit és ajánlásait Magyarországra vonatkozóan. Ez alapján a magyar gazdaság 4,6 százalékkal növekedhet az idén, a munkanélküliségi ráta átlagosan 4 százalék lehet, miközben az infláció 3,9 százalékot tehet…

Az EU helyreállítási alapja tovább erősíti a kelet-közép-európai régió gazdasági felívelését

Habár a koronavírus-fertőzések száma ismét növekedésnek indult a delta-variáns miatt, a nagyobb mértékű átoltottság bizakodásra ad okot a folyamatos gazdasági fellendüléssel kapcsolatban. Az európai gazdaság ismét növekedik, az EU helyreállítási alapja pedig tovább erősíti a pozitív várakozásokat - derül ki az Erste Csoport…

Mekkorát drágulhatnak a jelzáloghitelek az MNB kamatemeléseit követően?

Növekedés
-
 Tegnap 12:49Gazdaság

Mennyit szigoríthat még a Magyar Nemzeti Bank? Mekkora törlesztő részlet emelkedést jelent a későbbiekben a jelzáloghiteleknél, ha az alapkamat a jövő év elejére 1,5 vagy 2,0 százalékra emelkedik? Erről kérdeztük a money.hu elemzőit. A példában 10 millió forintos, 20 éves lejáratú jelzáloghitelek szerepeltek 5 és 10 éves fix kamatperiódussal.