Találatok: 71 hír

Mire költ a világ leggazdagabb embere?

Több luxusingatlana, illetve az űrtechnológiai cége mellett napilapja, magánrepülője, illetve robotkutyája is van az Amazon vezérének. Jeff Bezos luxusautókra viszont nem költ, csupán két átlagosnak nevezhető kocsit használ.

Női futballdöntő a Groupama Arénában - Már nem étkészletért fociznak

A Lyon nyerte a Barcelona ellen a Budapesten megrendezett női futball Bajnokok Ligája döntőt. A pénz már a nőknél is jelentős szerepet játszik a játékban.

A cseh milliárdosok már erőműveket is vásárolnak

Növekedés
-
  Ma 04:23 Gazdaság

Két cseh milliárdos és az állami tulajdonban lévő CEZ energetikai nagyvállalat ajánlatot tett a svájci Alpiq cég Cseh Köztársaságban működő szén és gáztüzelésű erőműveinek megvásárlására.

Arcképek a magyar panteonból – Hegedüs Loránt, a reneszánsz pénzügyminiszter

Növekedés
-
  Ma 04:07 Gazdaság

A Magyar Bankszövetség deklaráltan az elődjének tekinti a száz évvel ezelőtt, 1919 januárjában megalakult Takarékpénztárak és Bankok Egyesületét (TÉBE), amelynek megszervezője és egyik vezetője Hegedüs Loránt, a Gyáriparosok Országos Szövetsége (GYOSZ) ügyvezető igazgatója, alelnöke volt.

Az USA egy anyahajója egy közepes ország teljes haderejét képviseli

Növekedés
-
  Ma 03:31 Gazdaság

Csaknem ezer éve érvényes a mondás: aki a világtengereket uralja, az uralja a világot. Ma egy amerikai hadihajó és kiséretének hadereje egy közepes méretű ország teljes haderejének felel meg. De Kína felkészül...

Nem jön ki a matek: a felnőttek is gondban vannak, ha számolni kell

Növekedés
-
  Tegnap 21:47 Gazdaság

Az idei középszintű matematika érettségi egyik szöveges feladatának megoldása akár a felnőtt lakosság egy részének is nehézséget okozna – legalábbis erre következtethetünk az OTP Bank Öngondoskodási Indexéből. A legutóbbi felmérésben megkérdezett felnőttek öt, fejben is könnyen elvégezhető pénzügyi számítás közül…

Hirtelen jó fej lett Trump, és nem csak velünk

Növekedés
-
  Tegnap 13:03 Gazdaság

Jó napja volt tegnap Donald Trumpnak: nem csak, hogy elhalasztotta a ránk (az EU-ra) kivetendő vámokat, de Kanadával szemben egyenesen eltörölte a korábbiakat.

Miért esik a Richter, és mi lenne a kiút?

Növekedés
-
  Tegnap 12:44 Gazdaság

Az első negyedéves jelentés óta esik a Richter árfolyama, Vágó Attila, a Concorde vezető elemzője beszélt arról a Trend FM Prémium kategória című műsorában, hogy mi áll a háttérben.

Összeomlott a forint

Növekedés
-
  Tegnap 07:44 Gazdaság

Az év eleji erősödés után nem hittük volna, hogy ilyen hamar a tavaly nyári, mindenkori leggyengébb szinteken látjuk a hazai fizetőeszközt.

11 tipp, miként csökkentheti a demencia kockázatát

Növekedés
-
  Tegnap 05:30 Gazdaság

A vitaminok szedésének nincs érdemleges kimutatható hatása a demencia kockázatainak csökkentésére, illetve arra sincs elegendő bizonyíték, hogy az agyunk tornáztatása segíthet – véli az Egészségügyi Világszervezet. A WHO most megjelent első iránymutatása azonban 11 dolgot sorol fel – köztük a dohányzás mellőzését, a túlzott…

Jövő héten fókuszban a fejlett gazdaságok kilátásai

Növekedés
-
  Tegnap 05:06 Gazdaság

Bár a jövő héten kevés makroadat jelenik meg idehaza, azonban érdemes odafigyelni a fejlett piacokra az előttünk álló héten.

Páratlan újítás a pénzügyi ismeretterjesztésben

Új, digitális tankönyv jelent meg középiskolások számára a pénzügyi ismeretek tantárgyban. Az e-learning felület a diákok és a tanárok számára ingyenesen elérhető mostantól a Pénziránytű Alapítványnál.

Kocsis Korinna modell: A konkurencia nagy, a piac kicsi

Növekedés
-
  Tegnap 04:59 Gazdaság

Bonyolult a világ. Budapest egyik központi terén szirénák rikácsolása és autók dübörgése közepette nézem, ahogy mindenmentes, makkegészséges ebédet fogyaszt Kocsis Korinna, a 2009-es Miss Earth Hungary győztese, fotómodell, miközben a rohanó járókelők megtorpannak egy pillanatra, s talán az is átfut az agyukon, hogy mit keres itt ez a…

Fellélegezhetünk: egyelőre megúsztuk az autóvámot!

Donald Trump amerikai elnök meghozta a döntést: egyelőre nem vámolja meg az Európai Unióban készült autókat, fél évet ad arra, hogy megegyezés szülessen.

Csaknem 100 milliárd forintnyi beruházást tervez a Bonafarm

Növekedés
-
  19.05.17 13:21 GazdaságBeruházás

Csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást tervez a Bonafarm Zrt. 10 éven belül - jelentette be a cég vezérigazgatója a Bonafarm 10 éves és a csoporthoz tartozó Pick 150 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.