Palágyi Eszter elhagyja Budapestet, de mi lesz vele vidéken?
Palágyi Eszter új helyen, a festői szépségű Szigligeten nyitja meg legújabb, nevével ellátott éttermét, amely sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalát nem lesz hivatott követni.
Fűszeres linzer házi szilvalekvárral
Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 30ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag forralt bor előszedette velem a szaggató formákat. Különösen jó hozzá az idei szilvalekvár, ami még ki sem hűlt a kamrapolcon. :)
Zöldséges édesburgonya-püré
Burgonyapüré helyett készítsünk zöldséges édesburgonya-krémet. Ebbe mehet sima burgonya pluszban, hogy növelje a térfogatot, de kisebb adagnál el is hagyhatjuk, hiszen nagyon finom és kelendő lesz enélkül is. Az édesburgonya íze olyan erős, hogy elnyomja a mellé főzött gyökérzöldségeket, tehát nyugodtan főzzünk hozzá mindenféle répát.…
Vegán zöldségpesztós pasta
Finom pesztót készíteni bármiből lehet szerintünk, így ezúttal zöldségekből csináltunk tízujjmegnyalós szószos tésztát. Ráadásul az benne a legjobb, hogy amíg nem kaphatók frissen ezek a zöldségek, fagyasztott verziójukból is elkészíthetjük, ugyanolyan finom lesz! Mivel vegán receptről van szó, a parmezánt sörélesztőpehelyre cseréltük, és durum…
7 retró tojásleves, amit akkor is próbálj ki, ha nem vagy rajongó
A tojáslevest általában vagy imádják vagy utálják. Sokszor a menzás rossz élmények okozzák a bizalmatlanságot, pedig érdemes adni egy esélyt ennek a klasszikusnak. Íme pár változat!