Találatok: 14 hír

Esettanulmány: így tesz tönkre az Emotet egy teljes IT infrastruktúrát

NKI
-
  Tegnap 12:53 Infotech

A Microsoft biztonsági reagáló csoportja (Detection and Response Team - DART) esettanulmányban ismerteti, hogy egy Emotet fertőzés miként tud megbénítani egy egész szervezetet, és melyek azok az intézkedések, amelyek segíthettek volna.

Kórházak elleni zsarolóvírus támadásokra figyelmeztet az Interpol

Habár egyes zsarolóvírussal támadó kiberbűnözői kollektívák korábban moratóriumot hirdettek az egészségügyi intézmények ellen, ez messze nem jelenti azt, hogy mindez általános érvényű lenne.

Kritikus sérülékenységeket azonosítottak a windows-os HP Support Assistantban

NKI
-
  20.04.06 16:49 Infotech

Kritikus sérülékenységeket azonosítottak a windows-os HP Support Assistant segédprogramban, amelyek illetéktelenek számára távoli kódfuttatást, valamint jogosultság emelést tehetnek lehetővé.

Riasztás Nyitott RDP port biztonsági kockázatai

NKI
-
  20.04.06 16:10 Infotech

Remote Desktop Protocol (RDP): a Microsoft által fejlesztett protokoll, amely grafikus felületet biztosít a felhasználók és adminisztrátorok számára, hogy hálózati kapcsolaton keresztül csatlakozzanak egy másik számítógéphez. Alapértelmezetten a TCP3389 porton üzemel. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ…

Komoly nyomás nehezedik a Runetre

NKI
-
  20.04.06 14:32 Infotech

Az Ororszország digitális jövőjéről szóló Zoom konferencián elhangzottak szerint a jelenlegi járványügyi helyzet jelentős kihívás elé állítja a globális Internettől különálló orosz hálózatot, a Runetet, aminek az eddigi tapasztalatok szerint az nem igazán tud megfelelni.

Discord felhasználók veszélyben

NKI
-
  20.04.06 12:02 Infotech

Az AnarchyGrabber nevű malware új verzióját fedezték fel, amely módosítja a Discord kliens kódját annak érdekében, hogy ellophassa a bejelentkező felhasználó hitelesítési adatait.

Mindenképp állítsunk be jelszót a Zoomban

NKI
-
  20.04.06 10:09 Infotech

A Zoom fő vonzereje, hogy rendkívül egyszerű a használata, azonban ez esetenként a biztonság hátrányára válhat, például alapértelmezettként a platformon nem kötelező jelszót megadni a meetingekhez, ami így könnyű célponttá válik.

Videójátékok karantén idején – mire figyeljünk

NKI
-
  20.04.03 07:31 Infotech

A kijárási korlátozás idején komoly problémát okozhat a gyermekek számára a napi rutin felborulása, a bezártság és a mozgáshiány. Jelen helyzetben még a WHO is elismeri a videójátékok hatékony szerepét (lásd: #PlayApartTogether kezdeményezés), azonban fontos, hogy szülőként szánjunk egy kis időt arra, hogy eldöntsük, mivel játszhat a…

Tájékoztatás un. „Wangiri” telefonhívások kapcsán

Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) tájékoztatót ad ki az ún. „Wangiri” telefonhívások kapcsán. A Wangiri egy Japánból eredő, telefonos csalási módszer. A csalást nagy mennyiségű telefonszámon végrehajtott számítógépes tárcsázással végzik. A csalás során kezdeményezett…

MS SQL szerverek veszélyben

NKI
-
  20.04.01 16:45 Infotech

Egy 2018 májusa óta tartó káros kód kampányra (Vollgar) hívják fel a figyelmet kiberbiztonsági kutatók, amelynek során a támadók káros kódokat telepítenek MS SQL szerverekre.

Szlovákia: a parlament jóváhagyta az állami hozzáférést a mobiltelefon-adatokhoz

NKI
-
  20.04.01 14:20 Mobiltech

Szlovákia állami egészségügyi hatósága a jövőben hozzáférhet az állampolgárok mobiltelefon-adataihoz.

Adatvédelmi aggályokat vet fel a Kínában bevezetett egészségügyi alkalmazás

NKI
-
  20.04.01 13:48 Infotech

Kínában több - főleg a COVID-19 járvány miatt lezárt tartományban - bevezetésre került egy egészségkód nevű rendszer, amely nagymértékben befolyásolja az állampolgárok szabad mozgását.

Komoly fenyegetésként értékeli a NATO a Kína által javasolt új internet architektúrát

NKI
-
  20.04.01 12:27 Infotech

  A kínai kormányzat a jelenlegi TCP/IP protokollra épülő internetes architektúra megreformálásár tett javaslatát először tavaly szeptemberben nyújtotta be a Nemzetközi Távközlési Egyesületnek (ITU). A “New IP” névre keresztelt elképzelés arra hivatkozik, hogy a TCP/IP mára elavultá vált, számos sérülékenységtől szenved, és nem képes…

Windows login adatokat szivárogtat a Zoom kliens

A windowsos Zoom kliens chat felülete UNC path injection támadások kivitelezésére ad lehetőséget.