Találatok: 500 hír

A halálba ugrott egy kamasz Kőbányán

Öngyilkos lett egy fiatal a 10. kerületben. A BRFK közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit – értesült az atv.hu.

Ukrajna felfüggesztette tagságát az Európa Tanácsba visszatérő oroszok miatt

Az ET szabályozását úgy változtatták meg, hogy Moszkva ne essen ki a strasbourgi szervezetből; az ukránoknak ez több volt az elviselhetőnél.

Harmadszor lőtte fel óriásrakétáját a SpaceX

Elon Musk űrvállalata hétfő este harmadszor bocsátotta fel sikeresen a Falcon Heavy óriásrakétáját a floridai Kennedy Űrközpontból.

Tragédia a MOM tetején: testvérpár okozta a tüzet, míg édesanyjuk vásárolt

A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A közös szenvedély - ami nem a futball, inkább vesztegetés, csalás, pénzmosás

Népszava
-
  Ma 11:55 Sport

Hiába készült öt évvel ezelőtt film, amely jó színben próbálta feltüntetni a FIFA-t, pontosan tudja mindenki, milyen korrupt a nemzetközi futballszervezet.

Ezt sem látták előre: tovább drágult a washingtoni magyar nagykövetség felújítása

Népszava
-
  Ma 11:49 Belföld

Igaz, ezúttal csak szerény 60 millióval kérnek többet a munkáért. A beruházás értéke lassan megközelíti a 4,5 milliárd forintot.

Megszavazták: október végéig egyeztethetők az adatok a bankokkal

Az Országgyűlés négy hónappal meghosszabbítva október 31-ig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét egy törvénymódosítással.

Már nem nyomoz rendőrség a bagóért bérelt budavári ingatlanok után

Népszava
-
  Ma 11:31 Belföld

Alig 14 ezer forintért bérelt a Várban lakást egy Garancsi-féle vállalkozás. A rendőrség közel két év után jött rá, hogy nincs itt semmi látnivaló.

Az utópia mint megoldás

Népszava
-
  Ma 11:20 Kultúra

A holland történész Rutger Bregman szenvedélyesen és meggyőzően érvel a szinte lehetetlenek, köztük a 15 órás munkahét mellett.

Már több mint ötvenezren szavaztak: érvényes lesz az előválasztás

Népszava
-
  Ma 10:35 Belföld

Több mint ötvenezren szavaztak, és a voksolás még nem ért véget. Szerda este megtudhatjuk, hogy az ellenzéki többség kit választana főpolgármesternek.

Már biztos: érvényes lesz az előválasztás

Több mint ötvenezren szavaztak, és a voksolás még nem ért véget. Szerda este megtudhatjuk, hogy az ellenzéki többség kit választana főpolgármesternek.

Szinyei, a későn megértett zseni

Népszava
-
  Ma 10:35 Kultúra

A rendszerváltás óta a legnagyobb, az életművet a kezdetektől a plein airen át a fonyódi képekig bemutató kiállítás látható augusztus közepéig Szinyei Merse Pál műveiből Kaposváron a Vaszary Képtárban.

Egyetemisták fejlesztése mentheti meg az autóban hagyott gyerekek életét

Izraeli egyetemisták egy olyan rendszert dolgoztak ki a mesterséges intelligencia alkalmazásával, amellyel megelőzhető a felforrósodott gépkocsiban felejtett gyermekek halála.

Elhízás ellen is hatásos lehet a kávé

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.

Felnőtt történet - Janikovszky Éva fiát nem hívták meg édesanyja szobrának avatására

A gyermekirodalom legendás írója, Janikovszky Éva szobrát avatták fel Erzsébetvárosban. A méltóságteljes gesztusra azonban a felnőttvilág kis méltatlansága vetett árnyékot. A kerületi önkormányzat 2015-ben döntött arról, hogy az író emlékét szoborral tiszteli meg, a szervezésbe pedig bevonja a Janikovszky Alapítványt. Zsemlye Ildikó szobrászt…