Találatok: 414 hír

Nem indult jól a hét a tengerentúlon

Napi
-
  Tegnap 22:38 Pénzügy

Valamelyest sikerült a kereskedés kezdetén indult mélyrepülésből kijönniük a Wall Street vezető indexeinek, de a veszteségeket nem sikerült zárásra ledolgozniuk.

Jövőre visszajöhet a betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer

Napi
-
  Tegnap 22:18 Belföld

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen az…

Bepöccent a bajor miniszterelnök - jöhet a "lex budapesti szuperkupa-döntő"

A bajor miniszterelnök egy lex budapesti szuperkupadöntőt fog javasolni a keddi bajor kormányülésen, vagyis azt fogja javasolni, hogy a magas kockázatú helynek minősített Budapestről hazatérő szurkolóknak karanténba kelljen vonulniuk.

Félmilliárdot nyúltak le uniós agrártámogatásokból - több éves börtön lett a büntetésük

Többéves börtönbüntetéseket szabott ki hétfőn a Fővárosi Törvényszék egy félmilliárdos csalássorozat ügyében, amely az uniós agrártámogatások kifizetésével foglalkozó hivatalhoz köthető és összesen 117 vádlottja van - tudatta közleményben a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Koronavírus: Münchenben is magasabb védelmi fokozatra kapcsolnak

A fertőzöttek számának emelkedése miatt szigorítják a koronavírus-járvány lassítását célzó korlátozásokat Münchenben - jelentette be a bajor tartományi főváros vezetése hétfőn az MTI szerint.

Nagy pofont kapott Maduro az USA-tól

Napi
-
  Tegnap 20:39 Külföld

Újabb szankciókat jelentett be hétfőn az amerikai kormányzat huszonhét iráni személy és szervezet, köztük a teheráni védelmi minisztérium, továbbá Nicolás Maduro venezuelai elnök ellen - írja az MTI.

Koronavírus: megemelte a készenléti szintet a brit kormány

Napi
-
  Tegnap 20:28 Külföld

Az eddigi közepesről magas szintre emelte hétfőn a brit kormány a koronavírus-járvány intenzitását jelző készenléti fokozatot - írja az MTI.

Európai Szuperkupa: keddtől péntekig lezárások lesznek

Forgalomkorlátozásokra kell számítani keddtől péntekig Budapest V., VII., VIII. és XIV. kerületében az Európai Szuperkupa csütörtöki labdarúgó-mérkőzés miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Kamikaze támadás robbanthatja szét a lengyel jobboldalt

Napi
-
  Tegnap 20:01 Külföld

Hatalmi harc buktathatja meg a lengyel kormányt, amelynek tétje: ki vegye át Jaroslaw Kaczynski helyét a lengyel nacionalista jobboldal élén. A kormánykoalíció egyik törpepártjának vezetője a hét végén zuhanórepülésben közelített a kormány vezető ereje, a Jog és Igazságosság parancsnoki hídja felé, majd az utolsó pillanatban felrántotta…

360 forint felett maradt az euró

Napi
-
  Tegnap 19:52 Pénzügy

A feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon - írja az MTI.

Trump a hét végéig megnevezi jelöltjét a legfelsőbb bírói posztra

Napi
-
  Tegnap 19:19 Külföld

Donald Trump amerikai elnök hétfőn azt közölte, hogy szombatig megnevezi jelöltjét az alkotmánybíróság feladatát ellátó szövetségi legfelsőbb bíróság megüresedett helyére - írja az MTI.

Októbertől újra lesznek rendezvények a Hungexpón

Napi
-
  Tegnap 18:58 Belföld

Szigorú biztonsági szabályok mellett októberben megrendezi a Construma, az Otthon Desing, az Automotive Hungary, és az Ipar Napjai kiállításokat a Hungexpo – jelentette be a létesítmény hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten Ganczer Gábor vezérigazgató.

Ez lett az új kerékpáros paradicsom Magyarországon idén

Napi
-
  Tegnap 18:46 Belföld

Dinamikusan nőtt a kerékpárosok száma a nyári szezonban a nagy tavak - a Fertő-tó, a Tisza-tó, a Velencei-tó és a Balaton - körül, a legnagyobb, kétszeres növekedést a Velencei-tónál mérték június-augusztus közötti három hónapban - derül ki az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb…

Hol fizetik a legtöbbet az áramért a világon?

A német fogyasztók fizetik a legmagasabb áramdíjat a világon, több mint a dupláját a globális átlagnak a Verivox összehasonlító portál és a Global Petrol Prices energiaipari adatszolgáltató felmérése alapján - írja az MTI.

Nagy zakóval ért véget a hét első napja Európában

Gyenge kezdés után nagy veszteséggel fejezték be a hétfői kereskedést az európai piacok - írja az MTI.