Találatok: 403 hír

Ki nyerte az ukrán választást? Itt az exit poll

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Narodu) párt toronymagasan nyerte a vasárnap megtartott előrehozott parlamenti választást Ukrajnában az esti urnazárás után közzétett exit poll-felmérések szerint.

Újra győzött az Abe Sindzó vezette kormánykoalíció

Napi
-
  Tegnap 19:07 Külföld

Megtartotta felsőházi többséget Abe Sindzó japán miniszterelnök kormányzó Liberális Demokrata Pártja és koalíciós partnere a vasárnapi választáson az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató által közölt exit poll eredményei szerint.

Durva lépésre készülnek a németek

Napi
-
  Tegnap 18:42 Külföld

A jelenleg tervezettnél hamarabb, legkésőbb a következő évtized végéig le kell állítani a Németországban működő szénerőműveket - jelentette ki Robert Habeck, a német Zöldek társelnöke a ZDF-nek adott interjúban.

Ezeket a KRESZ-szabályokat szegik meg az autósok

Telefonálással és gyorshajtással szegik meg leginkább a KRESZ-szabályokat az autósok a magyarok szerint - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből.

Jókora meglepetés érheti Európát hétfőn

Napi
-
  Tegnap 17:37 Külföld

Nem lehet teljesen kizárni, hogy a masszív várakozásokra rácáfolva nem Boris Johnson volt londoni polgármester és külügyminiszter, hanem Jeremy Hunt, jelenlegi külügyminiszter lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke. Az utóbbi lendületben van.

Véget érhet a globális vámháború?

Napi
-
  Tegnap 17:22 Külföld

Amerikai beszállítóknál érdeklődtek, illetve bizonyos agrártermékekre vonatkozó vámok alóli mentességet kérelmeztek a kínai hatóságoknál egyes kínai vállalatok - jelentette vasárnap a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kormányzat vámügyi bizottságára hivatkozva.

Több ezer embert elküld a kassai acélmű

Napi
-
  Tegnap 16:43 Külföld

A U.S. Steel tulajdonában lévő kassai acélmű dolgozóinak az ötödét elbocsátják 2021 végéig - jelentette be a cég.

Kína egyre kevesebb amerikai állampapírt tart

Napi
-
  Tegnap 16:31 Külföld

Kína már a harmadik egymást követő hónapban csökkentette amerikai állampapír-portfólióját májusban.

Kétes régiós elsőséget szerzett Prága

Napi
-
  Tegnap 16:23 Otthon

A prágai lakások átlagos négyzetméterára felveszi a versenyt Berlin hasonló mutatójával, ami pedig a lakosok fizetéséhez viszonyított árat illeti a cseh főváros régiós első.

Ez vár a húzóágazatra - friss felmérés érkezett

Napi
-
  Tegnap 15:30 Otthon

A GKI építőipari bizalmi indexének értéke júliusban az előző hónaphoz képest nem változott. Júliusban a mélyépítő cégek derűlátóbbá, míg a magasépítők, ha nagyon enyhén is, de borúlátóbbá váltak.

Fontos megállapodás született Madridban

Napi
-
  Tegnap 15:20 Külföld

Egy friss megállapodás nyomán lehet, hogy Spanyolországban már szerdán megalakul egy olyan kabinet, amely tartósan képes lehet parlamenti többségre támaszkodni - számolt be a Guardian alapján a 444.hu.

Új állomáshoz érkezett a metrófelújítás

Napi
-
  Tegnap 15:10 Cégvilág

Megújul az M3-as metróvonal Nagyvárad téri kitérője - adta hírül a BKV Zrt.

Nagyot ugranak a lengyelek

Napi
-
  Tegnap 15:00 Cégvilág

A lengyel vállalatok egy része külföldi cégfelvásárlásokkal akar hídfőt szerezni külföldön, amihez jó alapot kínál, hogy a konjunktúra lanyhulása olcsóbbá teheti a célpontokat.

Váratlan veszély fenyegeti a délre utazókat

Napi
-
  Tegnap 14:45 Külföld

Veszélyjelzés érkezett Görögországból arról, hogy egy jól felkészült rablóbanda szisztematikusan fosztogatja a turisták autóit. High-techet vetnek be célpontjaik ellen.

Újra sokan tüntettek Hongkongban

Napi
-
  Tegnap 14:30 Külföld

Ismét több tízezren vonultak utcára Hongkongban vasárnap, hogy tiltakozzanak a kiadatással kapcsolatos, "parkolópályára tett" törvénytervezet, valamint a város Peking-barát kormányzata ellen, illetve követeljék a demonstrálókkal szembeni rendőrségi intézkedések független kivizsgálását - írta internetes felületén a South China Morning Post…