Találatok: 419 hír

Tiltakozás tört ki a MÁV új menetrendje miatt

Hangos sípolással tiltakoztak az utasok Szegeden az országos vasúti menetrend változtatás ellen, számolt be az esetről az RTL Híradó.

Gázrobbanás történt a Budai várban

December 15-én vasárnap dél körül robbanás, majd tűzeset történt a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő Úri utca 31. számú házban. Az esetben két lakás volt érintett: az emeleti lakás teljesen kiégett, az alatta lévő földszinti az oltás miatt vált lakhatatlanná. A helyhatóság késő délután az eset részleteiről is közölt híreket.

Ördögi játszmát játszik parlament és az elnök

Ugyanazon a napon vette napirendjére az amerikai képviselőház a Donald Trump elnök elleni impeachment-eljárás vádiratát, mint amelyen elfogadta Trump módosított Kanada-USA-Mexikó szabadkereskedelmi megállapodását. A háttérben a demokrata házelnök, Nancy Pelosi rafinált, egyben igen kockázatos számítása lehet.

Itt a friss, 7 napos időjárás előrejelzés - ki örül ennek?

Folytatódik az évszakhoz képest meleg idő, a hét első felében 15 fok körüli maximumok is lehetnek, csak néhol lehetnek mínuszok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Boris Johnson megnyesné a közmédiát, mert túlzottan EU-párti

A hét közepén rendezett brit választásokon győzelmet aratott Boris Johnson bejelentette, utasítást adott a BBC támogatását célzó kötelező előfizetési díj felülvizsgálatára. Közben az is kiderült, hogy a Johnson vezette konzervatívok miniszterei bojkottálják a BBC legismertebb rádióműsorát, a Radio 4 Todayt.

Halálos fenyegetést kapott Győr ellenzéki polgármesterjelöltje

Közleményt adott ki az MSZP, amely szerint egy levélben halálosan megfenyegették Pollreisz Balázst, az ellenzéki pártok és több helyi civil szervezet közös győri polgármesterjelöltjét. A párt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Salvini meghúzta a vészharangot: szakadék szélén Olaszország?

A kormány és ellenzéki pártok közös "országmentő" bizottságának felállítását javasolta Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője vasárnap az újabb olaszországi pénzintézet, a Popolare di Bari bank csődbejelentése után.

Hatalmas átverés a magyar vizekben - egyre többen riasztják a hatóságot

Egyre többször fordul elő, hogy a nagyobb méretű halakat ellopják a természetes vizekből – persze nem azért, hogy eladják és feldolgozzák, hanem azért, hogy növeljék a halastavak reklámértékét. Egy-egy méretes hal értéke akár közel egymillió forintra is rúghat, a hatóság szerint azonban nagyon kevés eset derül ki - írja a HelloVidék.hu.

Útelágazásnál Európa - Orbánék több szék között a pad alá eshetnek?

Napi
-
  Ma 15:02 Külföld

Miközben az Európai Unió útelágazáshoz érkezett, amely vagy a mélyebb, egyben rugalmasabb integráció és az erőteljesebb európai hatalmi politika, vagy a szétzilálódás, az integráció formálissá válása felé vezet, a jelenlegi magyar vezetés a geopolitikai pragmatizmus jegyében saját játszmáját játssza.

Újabb egyházi épületet pofoznak ki a kormány támogatásával

Kormánytámogatással újul meg a Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom - közölte a Pénzügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Jótékonysági kampány a közmédiánál - özönlenek a felajánlások

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány. A vasárnap déli órákban már mintegy 70 millió forint gyűlt össze.

Pocsék adatok érkeztek a német autóiparról

Németországban 22 éve nem gyártottak olyan kevés autót, mint 2019-ben. Idén 4,67 millió autó gördülhet le a gyártósorokról, akkor 4,68 millió autót gyártottak a németeknél - idézi a portfolio.hu, az Autobild hírét.

A szlovákok legyőzték a szörnyű kórt, ami nálunk rohamosan terjed

Napi
-
  Ma 13:44 Külföld

A szlovák hatóságok úgy látják, hogy sikerült legyőzni az országban a sertéspestist, ezért a borzalmas kór miatt bevezetett korlátozások feloldását kérik az Európai Bizottságtól.

Kihirdették a MÁV új menetrendjét: így látja a változásokat a kormány

Az új vasúti menetrend számos kedvező változást hoz az utasok számára, bővül a választható vonatok száma, minősége, javul a szolgáltatási színvonal - mondta Mosóczi László vasárnap sajtótájékoztatón.

Egészségtelen élelmiszerek: nagy bejelentéssel állt elő a minisztérium

Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben, ezzel követendő példává vált az uniós tagállamoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.