Találatok: 395 hír

Gázzal fűt? Ezekre a konvektorokra jár az állami ingyenpénz

Halasztva, de szerdán elindult az Otthon Melege Program legújabb, konvektorcsere pályázata. Összesen három fajta eszközre lehet kérni a támogatást.

Újabb csavar Andy Vajna korábbi cégében

Tőkeemlésről döntött és új tagokat jelöltek az Est Média igazgatóságába. Papp Istvánt és Perger Gábort a társaság május 28-án folytatódó közgyűlésén választhatják meg. A feladatuk a stratégiai befektető bevonását célzó tranzakciós folyamat levezénylése, és a tranzakciót követően is szerepet vállalnak a tőzsdei cég vezetésében.

Mínuszban álltak meg az amerikai tőzsdék

Gyengüléssel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Nem bízik az infláció megmaradásában, de türelmes marad a Fed

Napi
-
  Tegnap 22:04 KülföldUSAJegybank

Illékonynak tartja a jelenlegi, alacsony inflációt az amerikai jegybankként funkcionáló Fed döntéshozó testületének több tagja is. Viszont lépni nem akarnak, hogy fenntartsák a 2 százalék körüli célértéken az inflációs szinteket - derül ki a szerdán közzétett május 1-i ülés jegyzőkönyveiből.

Macron sem tudott hatni a líbiai hadúrra

Napi
-
  Tegnap 21:37 KülföldLíbia

Nincsenek meg a fegyverszünet feltételei. Ezt közölte a francia elnökkel tárgyalva a Líbia keleti felét ellenőrző Halifa Haftar tábornok. Ugyanakkor hozzátette, hogy kész tárgyalni, ha meglesznek ezek a feltételek - közölte a francia elnöki hivatal az MTI szerint.

Nemcsak a kecskeméti gyárfejlesztését vetheti el a Mercedes

Napi
-
  Tegnap 21:14 CégvilágNémetország

A Daimlernél át kell gondolni a beruházási terveket - hangsúlyozta a német járműgyártó társaság leköszönő vezetője, Dieter Zetsche a részvényesek szerdai közgyűlésén az MTI szerint. A társaság már korábban megerősítette, hogy a kecskeméti Mercedes gyár bővítését elhalasztja.

1300 forintos osztalékot fizethet a Zwack Unicum

A Zwack Unicum Nyrt. igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint osztalék kifizetését javasolja a 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évre a társaság június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésén.

Már magyar auditort is talált a KGST Bank

Napi
-
  Tegnap 20:46 Cégvilág

Kedden a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) vezetősége tanácskozást tartott a jövőbeli hazai könyvvizsgálójának, az EY Hungary képviselőivel.

Kína készülhet a válaszcsapásra

Napi
-
  Tegnap 20:27 KülföldUSAKína

Nehéz időkre kell felkészülnie Kínának, ahogy a nemzetközi helyzet egyre összetettebbé válik - hangsúlyozta Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán a Csianghszi tartományban tett látogatásán. A kínai elnök felkeresett egy ritkaföldfém-üzemet is, ami találgatásokat indított el az amerikai-kínai kereskedelmi háború lehetséges új frontvonaláról.

Nem bírnak elköltözni a cseh fiatalok a szüleiktől

Szüleivel él egy lakásban a 18 és 30 év közötti cseh fiatalok 31 százaléka, saját lakással vagy házzal 23 százalékuk rendelkezik, míg a többiek különféle típusú bérlakásokban élnek - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a STEM/MARK ügynökség és a Residomo ingatlanügynökség végzett márciusban Csehországban.

Kína után Irán gazdaságát roppanthatja meg az USA

Napi
-
  Tegnap 20:01 Külföld

Amerika viszont készen áll arra, hogy térdre kényszerítse az iráni gazdaságot- állítja Trump elnök ügyvédje, Rudy Giuliani az Euronews cikke szerint.

Csődbe jutott a British Steel

Napi
-
  Tegnap 19:48 CégvilágÁllás

Csődbe ment a British Steel, Nagy-Britannia második legnagyobb acéltermelő vállalata - közölte a brit hatóságok alapján szerdán az MTI.

Nem állt meg a lejtőn a forint

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben szerda este a reggeli szintekhez képest - írja az MTI.

Szokott bevásárolni? Lerántanák a leplet a bolti csalásokra

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság szerdán az MTI szerint.

Dráguló tankolás miatt szívhatják a fogukat az autósok

Napi
-
  Tegnap 19:13 BelföldMOLÜzemanyag

A Mol 4 forinttal emeli a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.