Találatok: 425 hír

Baleset miatt teljes az útzár az 5-ös számú főúton

Egy nyergesvontató és egy kistehergépkocsi ütközött össze Alsónémedinél. Teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a forgalmat elterelik.

Mocorog a forint

Napi
-
  Ma 07:29 Pénzügy

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel.

Meghökkentő dolog derült ki a robotokról

Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben; az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből kiderül az is, hogy a mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik, és a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza már valamilyen formában, amely jelentős emelkedés a tavaly mért 32…

Nem lesz könnyű Budapesten közlekedni a hétvégén

A 12. Nemzeti vágta miatt péntektől vasárnapig a Hősök tere környékén, vasárnap pedig a NATO-futóverseny miatt lesznek forgalomkorlátozások Budán, az Alagút térségében.

Nagyon súlyos lemaradásba került Magyarország - hála Orbánék lépésének

Napi
-
  Ma 07:08 Cégvilág

Egy év alatt majdnem annyi szélerőművi potenciált építettek be a szerb áramhálózatba, mint amennyire Magyarország az elmúlt 13 évben képes volt. Az csak még elgondolkodtatóbbá teszi mindezt, hogy a számunkra elérhetetlennek tűnő szintet Szerbia magyar befektetőre támaszkodva lépi át.

Uniós nyilatkozat született a török offenzíváról

Törökországnak fel kell hagynia mindenfajta katonai tevékenységgel Szíriában, amely további szenvedést okoz a civil lakosságnak és jelentősen veszélyezteti az Iszlám Állam legyőzése érdekében eddig elért eredményeket, a terrorszervezet ugyanis továbbra is veszélyt jelent Európa biztonságára.

Több mint 25 milliárdot költ a kormány informatikai beszerzésekre

Napi
-
  Ma 06:44 Belföld

A kormány a fejlesztéspolitikai intézményrendszer informatikai és telekommunikációs kiadásaira öt évre 9 milliárd 204 millió, míg a fejlesztéspolitikai adatbázis és információs rendszer kiadásainak finanszírozására hat évre 17 milliárd 920 millió forintot irányzott elő. A kiadások az uniós támogatások lehívását és ellenőrzését segítik.

Putyin aktivizálta atomfegyveres alakulatait

Vlagyimir Putyin elnök vezényletével tartott hadgyakorlatot csütörtökön az orosz fegyveres erők nukleáris triádja - írja az MTI.

Lassan talán megalakulhat az osztrák kormány

Napi
-
  Tegnap 21:09 Cégvilág

Az Osztrák Szociáldemokrata Pártnak (SPÖ) lehetősége van az újrakezdésre - jelentette ki Sebastian Kurz, a szeptemberi előrehozott parlamenti választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) listavezetője a két párt között csütörtökön tartott egyeztetések után.

Nagy eredményekről beszélt az Eximbank

Az Exim 147 milliárd forintnyi kötelezettségvállalása 408 milliárd forint értékű befektetés létrejöttéhez járult hozzá öt év alatt - közölte csütörtökön az Exim, hozzátéve: tőkebefektetési stratégájának legfontosabb pillére a 3T, azaz a tőke, a tudás és a tapasztalat.

Nem tartja vissza a magyarokat a barcelonai zavargáshullám

Egyelőre nincs hatása a kiutazásokra a barcelonai zavargásoknak, az irodák nem tapasztaltak eddig lemondásokat - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Orbán leporolta, mire Erdogan visszatette a pakliba a migránskártyát

Bár a magyar kormány több fórumon is kiállt a török hadsereg kurdellenes szíriai offenzívája mellett, a megnövekedett migrációs nyomásra hivatkozva segéderőket is kért a V4-es országoktól. Csütörtök este azonban Recep Tayyip Erdogan elnök bejelentette, enged az amerikai kérdésnek és leáll a háborúval.

Az Apple-t és a Google-t megelőzi a híre

Napi
-
  Tegnap 20:27 Cégvilág

Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában - írja az MTI.

Meghátrál a Fidesz? Elmaradhat az ígért válaszcsapás

Napi
-
  Tegnap 20:09 Belföld

Hiába szivárogtak olyan hírek a Fidesztől, hogy alaptörvénymódosítás jöhet a közeli jövőben: a párt vezető politikusai cáfolják, hogy napirendre vennék a témát.

Közelít a lélektani határhoz a forint

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök este a reggeli szintekhez képest - írja az MTI.