Találatok: 457 hír

Kovács Zoltán a BBC-ben cáfolta a külföldi vádakat

A magyar kormány nem kapott korlátlan hatalmat a koronavírus elleni védekezésről szóló friss törvény nyomán, soha nem is vágyott ilyesmire, és ez nagyon sajnálatos is lenne - mondta Kovács Zoltán szerdán a BBC-nek adott rövid interjújában az MTI.

Újrainduláshoz pályázhatnak pénzekre a kisvállalkozások

Napi
-
  Ma 21:00 Belföld

Már a válságot követő újraindulásra készül a GB & Partners. A tőkebefektető cég 15 milliárd forintot különít el a magyar kis- és középvállalatok (kkv) számára a vírushelyzet kezelésére és az azt követő talpra állás elősegítésére.

Az OTP-t ma nagyon elkaszálták

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 773,53 pontos, 2,33 százalékos csökkenéssel, 32 361,34 ponton zárt szerdán - írja az MTI.

Teljesen "lekapcsolná" Szlovákiát a miniszterelnök

Az ország teljes "lekapcsolása" (blackout) vagyis egy néhányhetes rendkívüli állapot és "katonai fegyelem" bevezetése lenne a koronavírus miatt térdre kényszerülő gazdaság újraindításának leggyorsabb módja - jelentette ki szerdán Igor Matovic szlovák miniszterelnök az MTI szerint.

Járvány: emiatt is figyelni kell az idősekre

Mintegy 600 ezer 65 éven felüli magyar él egyszemélyes háztartásban, ők pszichésen is nagyon nehezen fogják viselni a jelenlegi bezártságot - figyelmeztet a Társadalomtudományi Kutatóközpont két munkatársa, Messing Vera és Ságvári Bence.

Hírszerzői jelentés: ezért tarol a koronavírus

Napi
-
  Ma 20:11 Külföld

Az amerikai híreszerzés friss jelentése szerint a kínai hatóságok elhallgatták a Covid-19 járvány súlyosságát, s ezzel a világ értékes időt veszített a védekezésre való felkészülésben.

Hiteltörlesztés: fontos iránymutatást tett közzé az OTP

A lakossági ügyfelek mellett a vállalkozásoknak és a társasházaknak is megvan a lehetőségük arra, hogy ne vegyék igénybe a fizetési moratórium jelentette könnyítést és változatlanul törlesszék hiteleiket, amennyiben szeretnék - közölte az OTP.

Új salátatörvény: módosítanának az építésügyi törvényen is

Napi
-
  Ma 19:35 Belföld

A Semjén-féle - kedden a parlament elé terjesztett - salátatörvény-javaslat megtiltja a nemzeti kegyhelyek környezetében a bányanyitást, és nehezebbé teszi a 400 négyzetméteresnél nagyobb kereskedelmi létesítmények építését.

Valami elindult a kisföldalatti és a fogaskerekű járműbeszerzésében

Napi
-
  Ma 19:22 Belföld

A Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. végezheti a Milleniumi Földalatti Vasút és Fogaskerekű Vasút jármű prototípusok tervezéséhez szükséges előkészítési feladatokat, nettó 748 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 500 millió forint volt.

Warren Buffett látja a jövőt - és rámozdult

Napi
-
  Ma 19:15 Pénzügy

Warren Buffett milliárdos befektetési guru elérkezettnek látja az időt arra, hogy olyan vállalatokba fektesse a pénzét, amelyek a válság miatt nagy bajba kerültek, s ezért részvényeik olcsók.

Koronavírus: jogszabály-módosítás készül a jogosítványokkal kapcsolatban is

Napi
-
  Ma 18:59 Belföld

Bukhatják a sikeres KRESZ-vizsgát azok, akik most a koronavírus-járvány miatt csúsznak ki a "két éves szabályból", vagyis nem tudnak időben sikeres gyakorlati vizsgát tenni és jogosítványt szerezni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) most megteszi a szükséges lépéseket, hogy ez ne legyen így - tudta meg lapunk.

A veszélyhelyzet alatt döntenek egyetemek átalakításáról is

A Budapesti Corvinus Egyetem után újabb hat hazai felsőoktatási intézmény kerül júliustól közvetlen állami fenntartás helyett az erre a célra létrehozott vagyonkezelő alapítványokhoz. A kormány döntött az agráregyetemek integrációjáról is.

Padlót fogott a lakáspiac márciusban

Napi
-
  Ma 18:32 Otthon

Márciusban Magyarországon 11 100 ingatlan cserélt gazdát, 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt - közölte friss tranzakciószám becslését a Duna House (DH).

Óriási bértámogatási csomagot kezdeményeznek a magyar munkaadók - a kormánynál pattog a labda

Napi
-
  Ma 18:17 Belföld

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) jelen lévő három munkáltatói szervezet és három szakszervezeti konföderáció közösen felkérte a kormányt, hogy a koronavírus-járvány okozta foglalkoztatási válság enyhítése érdekében széles körben vállalja át a bajba jutott vállalatoktól a bérköltségek mintegy 50-80 százalék körüli…

Titkosítanák a giga vasútépítés adatait

Kiemelkedően fontos közérdek a kínai hitellel finanszírozott, 590 milliárd forintra tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának megépítése, a megvalósításra kötött szerződések és az ezzel kapcsolatos döntések adatai pedig tíz évig nem ismerhetők meg - az erről szóló törvényjavaslatot kedd éjjel nyújtotta be a…