Találatok: 18 hír

Narratívák versenye a járvány árnyékában

moszkvater
-
  Ma 05:55 Vélemény

Heti tükör. Nemcsak a járvány, hanem az információs háború is tombol a vezető nagyhatalmak között. A tét ugyanis nem kevesebb, mint hogy a káosz után újrarendeződő világban ki milyen pozíciót tud megszerezni.

Lukasenko dacol a koronavírussal

moszkvater
-
  Ma 05:32 Vélemény

A belarusz elnök szerint a világ többet szenved a pániktól, mint az új koronavírustól, és nem vezetett be a járvány megelőzésére szigorú intézkedéseket.

Ashabadban büntetnek a maszkért

moszkvater
-
  Tegnap 06:10 Vélemény

Elhallgatja a koronavírust a türkmén hatalom, ám miközben bünteti még azt is, ha az utcán a járványról beszélnek, mindent megtesz annak elkerülésért. Ha lehet, még inkább bezárkózott, lezárta a határokat, és korlátozta a mozgást az országban.

Zserbós palacsintatorta

moszkvater
-
  Tegnap 06:01 Gazdaság

Bizony sokunkban megdöbbenést keltett, ahogy egyik napról a másikra megállt az élet, ahogy a járványhelyzet világszerte fokozódott. Fenekestül fordult fel körülöttünk minden, érintve az élet összes területét, melybe a háztartás és a konyha is beletartozik.

Bezárult az ukrán határ

moszkvater
-
  Tegnap 05:56 Vélemény

Külföldön dolgozók ezrei tértek haza a határok lezárása előtti utolsó pillanatban. Nehéz idők elé néz a Ukrajna.

Dragan kapitány újra szabad

Több mint 13 év raboskodás után ma szabadlábra kerül a háborús bűnökért elítélt Dragan Vasziljkovics, ismertebb nevén Dragan kapitány. Az egykori szerb parancsnok most politikus szeretne lenni.

Oroszországból szeretettel

moszkvater
-
  20.03.28 06:03 Vélemény

Megváltoztatja a világot a COVID-19 járvány. Az elmúlt 70 évben elképzelhetetlen lett volna, hogy orosz katonai konvoj vonul végig fél a NATO egyik tagállamán. Az orosz humanitárius segély azonban sokaknak nem tetszik. Hiába, savanyú a szőlő!

Érdekek hálója a Nyugat-Balkánon

moszkvater
-
  20.03.28 05:23 Vélemény

A térség országainak eltérő hagyományaira alapoznak az új honfoglalók, és ebben a bonyolult rendszerben erősen korlátozottak a magyar szerepvállalás lehetőségei

A szovjet irodalom exportképes márkája

moszkvater
-
  20.03.27 05:09 Vélemény

Margó. Földeák Iván arról mesél, ami még lábjegyzetben sem kerül bele az irodalom annaleseibe. Ezúttal a nem minden gyanú felett álló klasszikust, Valentyin Katajevet idézi meg.

Putyin és az orosz álmok

moszkvater
-
  20.03.26 16:03 Határtalan

Lehet-e vaskézzel jogállamot építeni? Ezt találgattuk 20 évvel ezelőtt, amikor Vlagyimir Putyin 52,94 százalékkal, ha szűken is, de már az első fordulóban győzött az elnökválasztáson. Idézzük fel, hogyan láttuk akkor, 2000. március 26-án Oroszországot!

Nagy-Albánia elhalasztva

moszkvater
-
  20.03.26 15:03 Határtalan

Megbukott a közös albán állam eső számú szószólója, Albin Kurti kormánya Koszovóban, miután az ultranacionalista politikus mindenkivel összekülönbözött. A koronavírus-járvány miatt bizonytalan, mikor lesznek újra választások.

„Így nem lehet legyőzni a járványt!”

moszkvater
-
  20.03.26 05:45 Vélemény

Hírmorzsák, amelyek önmaguknál többet mutatnak a világból. A koronavírus egyelőre padlóra küldte Európát. Az elmúlt hetekben nem az úgynevezett Nyugat, hanem a Kelet mutatott utat a válság hatékony kezelésében. Most érdemes odafigyelni Moszkvára és Pekingre.

Győzelmi parádé nézők nélkül?

moszkvater
-
  20.03.25 06:09 Vélemény

A május 9-re a II. világháború befejezésének 70. évfordulójára tervezett katonai parádé előkészületei az eredeti elképzelések szerint folynak, a koronavírus-járvány kirobbanása azonban közbeszólhat.

Gyertyás tüntetés vízágyúk árnyékában

moszkvater
-
  20.03.25 05:56 Kultúra

Amikor a karhatalom 1988. március 25-én brutálisan szétvert Pozsonyban egy békés felvonulást, melyet a vallási és polgári szabadságjogokért szerveztek, még senki sem gondolta, hogy ez a megmozdulás lesz a rendszerváltó bársonyos forradalom elindítója.

Alakul a Soksi Kert

moszkvater
-
  20.03.25 05:56 Vélemény

Pető Zoltán gondolatai a #moszkvatérnek a margón kívülre „Az alagút végét csak az láthatja, aki végig megy rajta” (Shayat Cout Pho) Zavaros időkbe keveredtünk. Egyre markánsabban érzem úgy, hogy elérkezett a bölcselkedés ideje. E magvas gondolatot az érlelte meg bennem, hogy tenni semmit sem tudok, így „csak nézem, hogy úszik el a…