Találatok: 10 hír

Visszatér a csillagháború

moszkvater
-
  Ma 06:19 Vélemény

Miközben a világ az új amerikai űrexpedíciós tervekre figyel, a nagyhatalmak között több évtizede zajlik egy egészen más verseny, melynek nem más, mint hogy katonailag ki lesz az úr a világűrben. Jelenleg négy ország is verseng ezért a címért.

Mi hajtotta haza az „orosz Kiplinget”?

moszkvater
-
  Ma 05:58 Vélemény

Orosz földben akart meghalni , ezért hazatérésével még a szovjet hatalomnak is szívességet tett a nagy terror közepette az orosz kritikai realizmus egyik utolsó nagy alakja, Alekszandr Kuprin.

Tanulság – avagy a kancsal király legendája

moszkvater
-
  Tegnap 04:30 Vélemény

„A tudás nem más, mint azon ismeretek és tapasztalatok összessége, amelyek igyekezetünk ellenére megragadtak az elménkben.” (Shayat Cout Pho)

Ki nyeri az űrverseny következő menetét?

moszkvater
-
  19.08.24 06:00 Vélemény

A Holdra szállással az Egyesült Államok megnyerte az űrversenyt a hidegháború idején, a második forduló azonban még teljesen nyitott. A kérdés az, ki fog előbb embert küldeni előbb a vörös bolygóra, a Marsra.

„Minden családból agyonlőttünk egy férfit”

moszkvater
-
  19.08.22 06:46 Vélemény

Száz éve lázadtak fel a rekvirálások és a sorozások miatt a bolsevikok ellen a parasztok a kommunisták által ellenőrzött területeken. A felkelés leverése során több százezer emberrel végeztek.

A Nano

moszkvater
-
  19.08.21 06:00 Vélemény

Nanovfszky György nyugalmazott nagykövet a klasszikus diplomácia örökérvényűségéről, és azokról az időkről, amikor még divat volt Moszkvában a magyar fogadásra járni

Franciaország (is) visszatér a Balkánra?

moszkvater
-
  19.08.20 06:41 Vélemény

Az ambiciózus Macron kihasználná, hogy uniós versenytársai belső gondjaikkal vannak elfoglalva, a Balkánon azonban erős fegyverkezés közepette Oroszország és Amerika feszül egymásnak

Az ukrán szálon bukhat el Biden

moszkvater
-
  19.08.20 06:33 Határtalan

Donald Trump saját fegyverüket fordítva a demokraták ellen, nemcsak első számú kihívóját golyózhatja ki, de győzelme esetén átveheti tőlük Ukrajna ellenőrzését is.

A puccs, ami megdöntötte a Szovjetuniót

moszkvater
-
  19.08.19 06:23 Vélemény

Amikor sem Mihail Gorbacsov, sem Borisz Jelcin eltávolítása nem sikerült a hatalomból, de a végeredmény a kommunista állam felbomlása lett

Ki volt valójában a puccsista?

moszkvater
-
  19.08.19 06:16 Vélemény

Oroszország ma már inkább elfelejtené az 1991 augusztusában történteket, miközben a Nyugat az orosz birodalmi gondolkodás éledésének felemlegetésére használja az évfordulót