Találatok: 14 hír

Amit tudni akartál a thai masszázsról

mindset
-
  Tegnap 19:57 Egészség

Ki ne hallott volna már a thai masszázstechnikáról a különböző masszázsszalonok, spa- és wellnessközpontok látogatásakor vagy ismerősöktől? Sokan a szexualitással kapcsolják össze.

Elég jó szülő vagyok?, I. rész

mindset
-
  Tegnap 16:49 Életmód

A lényeg, hogy egészséges legyen!, szoktuk mondani gyermekeink születésekor.

Kisgyerekek nagy kiborulások – avagy kulcs a gyermeki tudathoz

mindset
-
  19.08.24 15:42 Életmód

A kisgyerekek nagyon szerethetők, ám még a legnyugodtabb természetű „hercegnők” és „hercegek” is képesek időnként túráztatni az idegrendszerünket. Van, hogy mi szülők nem tudjuk megteremteni a harmóniát gyermekünk gondolatvilága és a sajátunké között.

Az érző agy – érzelmi tanulás, I.rész

mindset
-
  19.08.24 04:49 Életmód

Cikksorozatunk első részében arra keressük a választ, hogy az érzelmeink hogyan befolyásolják emlékeink kialakulását, valamint a későbbi életünket. Életünk során van néhány olyan pillanat, melynek emlékeit örökké hordozzuk.

Úton a belső szabadság felé

mindset
-
  19.08.23 11:19 Életmód

Látszólag minden eddiginél szabadabb világban élünk minták és lehetőségek tekintetében – de vajon lelkileg is felnőttünk ehhez? Elég szabadok vagyunk, hogy valóban tudatosan éljük az életünket?

„Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl” – a katonai hősiességről

mindset
-
  19.08.22 19:57 Életmód

A hősök megérintik a szívünket, csodálattal töltenek el minket. Sok hivatás velejárója, hogy olykor hősként kell viselkednünk, elég, ha csak a katonákra, rendőrökre vagy a tűzoltókra gondolunk.

Ne csak a hátrányait lássuk! – A videójátékok pozitív hatásai

mindset
-
  19.08.22 11:33 Életmód

Számos félelem lakozik az emberekben a videójátékokkal kapcsolatban. Mindenhol a hátrányaikkal, a velük kapcsolatban kialakulható függőségről és a negatív hatásaikról olvashatunk.

Te most észlelsz vagy csak érzékelsz?

mindset
-
  19.08.21 21:12 Életmód

„Észleltem éjszaka, hogy hazaértél, de aztán aludtam tovább, még úgyis, hogy te a mozgásérzékelős lámpa alatt járkáltál!” Miről is beszélünk, mikor észreveszünk vagy éppen érzékelünk valamit?

„A zuhany alatt születnek a legnagyobb popslágerek” – a zeneterápiáról

mindset
-
  19.08.21 11:31 Életmód

Ugye mindannyiunknak van egy olyan barátja, akinek ha rossz kedve van, a sírós Spotify listát hallgatja egészen addig, amíg a teljes önsajnálatba nem süpped vagy éppen jobban nem lesz tőle? Minden nap találkozhatunk a zene pszichológiai hatásaival.

Amikor a gyermek valójában szülő – a parentifikáció jelensége

mindset
-
  19.08.20 21:16 Életmód

„Az édesanyám gyerekkoromban mindent velem beszélt meg, ha valami bántotta, én vigasztaltam meg, a legfőbb bizalmasai voltunk egymásnak és egyben legjobb barátnők.” Cikkünkben többek között arra keresünk választ, hogy milyen hatással lehet a későbbi felnőtt életre, ha egy gyermek túlságosan korán kerül tartósan felnőtt szerepkörbe,…

Flört a barlangban – az evolúciós pszichológia a „szingliségről”

mindset
-
  19.08.20 05:09 Tudomány

A világ nyugati felén egyre elterjedtebb az egyedülálló életmód. Szexuálisan reproduktív lények vagyunk, vagyis genetikai állományunk továbbadásához mindenképpen kapcsolatba kell lépnünk a másik nemmel.

Tökéletesen egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet

mindset
-
  19.08.19 07:03 Cégvilág

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy konfliktusba kerültünk valamelyik munkatársunkkal. Minél többen dolgoznak együtt, természetes, hogy előbb-utóbb kipattan valamilyen ellentét.

A bennünk élő Belső Kritikus

mindset
-
  19.08.19 05:59 Életmód

„Már megint elbénáztad!”, „Hogy lehetsz ilyen szerencsétlen?

Kis kacsa fürdik – amit a babaúszásról tudni érdemes

mindset
-
  19.08.19 05:41 Életmód

Mi is az a babaúszás? Mi a célja és milyen pozitív hatásai vannak?