Találatok: 40 hír

Fűízű szörp és szénsavas joghurt - íme a világ 5 legvadabb üdítője

Ahány nemzet, annyi íz, és a másik nemzet ételei és italai sok esetben furcsák lehetnek a mi ízlésünknek. Persze ugyanez fordítva is igaz, legyen szó a Túró Rudiról, a kedvenc magyar gyomorkeserűről, vagy akár a pacal pörköltről. Napjainkban az üdítőitalok szinte minden háztartásban megtalálhatók, de még mindig töretlen népszerűségnek örvend…

Sütőtökkenyér

Mindmegette
-
  Tegnap 13:00 Recept

A cukrot, az olajat, a vizet és a tojást robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőtökpürét és a fűszereket, majd a robotgéppel a cukros masszába dolgozzuk. Kimérjük a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport. A lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz adjuk és jól összedolgozzuk. A masszát kiolajozott 2,5 l tartalmú sütőformába öntjük. 175…

Varázssüti (Magic cake) intelligens krémes

Mindmegette
-
  19.10.13 21:00 Recept

Vajjal kikenünk egy kb. 17 x 23 cm-es formát, és kibéleljük sütőpapírral. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejet felmelegítjük. A tojásokat gondosan szétválasztjuk, és a fehérjéket a sóval együtt kemény habbá verjük. A tojássárgájákat és a 15 dkg porcukrot kézi mixer habverőjével fehéredésig keverjük. Belecsorgatjuk a lehűlt olvasztott

Mit ehet egy cukorbeteg? - Íme a dietetikus válasza

Mindmegette
-
  19.10.13 20:30 Életmód

Az, hogy mit eszünk, az egészségi állapotunkra is nagy hatással van, nem véletlen, hogy léteznek táplálkozással összefüggő megbetegedések, amilyen például a diabétesz, azaz a cukorbetegség is. Fülöp Lili, dietetikus cikkéből kiderül, mire kell figyelnie az étkezés során annak, aki cukorbeteg.

Málnás-vaníliás Panna szelet Zsanette Konyhájából

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukrokkal habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, a vizet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is és 160 fokos sütőben egy 37x40-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. A tejjel megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A joghurtot langyosra melegítjük, a

Süti titkok Orsival: klasszikus Ferdinánd tekercs

Mindmegette
-
  19.10.13 07:00 Életmód

Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új…

10 alapfogalom főzéshez, amit nem árt, ha ismersz

Mindmegette
-
  19.10.12 20:30 Életmód

Mutatunk nektek tíz főzéshez használt alapfogalmat, amikkel érdemes tisztában lenni, ha gyakran sürögtök-forogtok a konyhában. Ti hányat ismertek közülük?

Egy tésztából két réteg - így készíts tökéletes intelligens krémest!

Mindmegette
-
  19.10.12 18:00 Életmód

Csiribí-csiribá, hókusz-pókusz-fidibusz! Csak töltsd a tepsibe a masszát, és sütés közben magától két rétegre válik – a felső piskótaszerűen levegős, az alsó pudingra emlékeztetően lágy lesz.

Diós-rumos süti

Mindmegette
-
  19.10.12 17:00 Recept

6 db tojás fehérjéből kemény habot verünk, ehhez adunk 16 dkg cukrot, és még tovább verjük. A tojás sárgákhoz 10 dkg darált diót keverünk, majd a zsemlemorzsát, a lisztet, és 2 evőkanál rumot is hozzáadunk, és finoman összekeverjük. A tojásfehérje habbot óvatosan hozzákeverjük a diós masszához. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, ebbe…

Kávézz északi hangulatban!

Mindmegette
-
  19.10.12 15:00 Életmód

Az északi vidékek különleges hangulata ihlette az idei téli Nespresso Limited Edition kávékat, amelyekben a hagyományos ízeket egy kis varázslat teszi még izgalmasabbá.

Kelkáposzta főzelék

Mindmegette
-
  19.10.12 08:00 Recept

Egy nagyobb lábasban egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös-, és fokhagymát, rádobjuk az egy cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük. A rántásho

Mentes percek Maresszal: sütőtökkenyér, amiből egy morzsa sem marad

Mindmegette
-
  19.10.12 07:00 Életmód

Ha ősz, akkor sütőtök! De a népszerű sütőtök krémlevesen kívül is érdemes elkészíteni néhány finomságot ezzel az alapanyaggal - például a sütőtökkenyeret. Egy kis lekvárral megkenve isteni finom, ráadásul laktóz- és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Próbáljátok ki!

"Csekély íze hamar távozik, maradandó élményt nem hagyott" - körteleveket teszteltünk!

Mindmegette
-
  19.10.11 21:00 Életmód

A körte nagyjából 3000 éve van jelen az emberiség életében. Afrika, Ázsia, Európa, de nagyjából mindenhol előfordul már. Legalább 30 különböző faját tartjuk nyilván, de egy rakat hibridje is létezik már, és szuperegészséges. A héten mi a gyümölcsléként értékesített körtékkel foglalkoztunk.

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

Mindmegette
-
  19.10.11 19:00 Életmód

Október 11. az elhízás elleni küzdelem világnapja - nem mindegy, hogy milyen módszerrel adjuk le a túlsúlyt.

Pöttyös guru házilag

Mindmegette
-
  19.10.11 15:00 Recept

A tésztához a tojást és a kristálycukrot habosra keverjük, beledolgozzuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krémhez a túrót a tejföllel és a kristálycukorral összekeverjük. A habtejszínt habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat, majd össszedolgozzuk a túróval. A tészta tetejére kenjük a tú