Találatok: 46 hír

Magyar találmányok ihlették a koktélokat

Mindmegette
-
  Tegnap 14:00 Életmód

Szeretnéd Rubik kockából inni a koktélt, vagy saját magad összeállítani egy C-vitaminos finomságot? Nos, minderre lehetőséged van az Intercontinental Budapest Corso éttermében, ahol a finom koktélok mellett isteni grillételeket is ehetsz.

A nyár kedvenc bora a rozé

Mindmegette
-
  Tegnap 11:00 Életmód

Nem mindig szerencsés sztereotípiákban gondolkozni, de van, amikor megkönnyítik az életünket. Ez igaz a borokra is. Tény, hogy a nyári kánikulában a legtöbben könnyed, alacsony alkoholtartalmú, gyümölcsös borokra vágyunk. És ezeknek a várakozásoknak a rozék általában megfelelnek.

Így használd helyesen a mikrohullámú sütőt – 3 hasznos tipp!

Mindmegette
-
  19.06.23 20:30 Életmód

A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival…

Süti titkok Orsitól: felejthetetlen mandulás-cseresznyés pite leveles tésztából

Mindmegette
-
  19.06.23 18:00 Életmód

Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új…

A legfinomabb spárgakrémleves

Mindmegette
-
  19.06.23 17:00 Recept

A spárgát megtisztítjuk a csúcsát levágjuk és félretesszük, a többi részét vékony karikákra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a hagymát pedig apróra vágjuk. A hagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a spárgát. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy…

Gyors mákfagyi

Mindmegette
-
  19.06.23 15:00 Recept

A habcsókot mélyhűtőtasakba tesszük, és sodrófával morzsásra törjük, majd elkeverjük a tejszínes túrókrémmel, a vaníliás cukorral és a mákkal. A tejszínt kemény habbáverjük, majd óvatos mozdulatokkal a túrós masszáhozforgatjuk. A keveréket egy hideg vízzel kiöblített, 1 literes formába simítjuk.Lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük…

Epres-rebarbarás szörp

Mindmegette
-
  19.06.23 09:00 Recept

A megmosott rebarbarát feldaraboljuk és annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, feltesszük főni egy nagyobb lábasban. Hozzáadjuk a félbevágott vanília rudat, pár perccel később pedig a megmosott epret is. Kb. 20 perc után, ha megfőtt, lepürésítjük egy botmixer segítségével (előtte vegyük ki a vanília rudat)! Átpasszírozzuk egy szűrön.…

Diplomata torta

Mindmegette
-
  19.06.23 08:00 Recept

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 24 cm–es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótát beleöntjük, 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a túrós krémet. A tejszínes pudingot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a narancs jól megmosott,

Ezért ne mosd meg a nyers húst főzés előtt

Mindmegette
-
  19.06.22 20:30 Életmód

Akár boltban, akár piacon a hentesnél vásárolsz húst, főzés előtt a legtöbben a mosogató felett leöblítik a húst. A szakemberek szerint azonban sokkal többet ártunk ezzel, mint használunk.

Gyorsan könnyűt: tepsis csirke zöldségekkel

Mindmegette
-
  19.06.22 18:00 Életmód

Ennél valami finomat és laktatót, de nincs kedved órákig pepecselni vele a konyhában? Gyorsan könnyűt rovatunkban olyan pofonegyszerű fogásokat mutatunk nektek, amik nem csak a hétköznapokban, de akár a vasárnapi ebédnél is megállják a helyüket. Most egy mennyei tepsis csirke következik, ami garantáltan az egész család kedvence lesz.

Tejes pite egyszerűen

Mindmegette
-
  19.06.22 17:00 Recept

Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, de csak apránként. Egynemű tésztává keverjük. Egy nagyobb, magas falú tepsit alaposan kikenünk vajjal, és beleöntjük a keveréket. Előmelegített sütőben először magas hőmérsékleten (190 fokon) 10 perc, aztán alacsonyabb…

Villámgyors epres–kókuszos pohárkrém

Mindmegette
-
  19.06.22 13:00 Recept

A kókuszkrémet fél órára a fagyasztóba tesszük, vigyázzunk, hogy ne fagyjon meg. Ezután kézi habverővel kemény habot verünk belőle. A felvert tejszín felébe belekeverjük az epret és hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát is. Az epres krémet desszertes pohárba töltjük, majd rátesszük a kókuszos krémet, a tetejét pedig felvágott eperrel díszítjük. Ha…

Lecsós pulykakockák 

Mindmegette
-
  19.06.22 08:00 Recept

A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A húst megmossuk, felkockázzuk. A megmosott paprikákat kimagozzuk, az erejét kivágjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasszuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a fűszerpaprikával, majd ½ percig pirítjuk. Beleforgatjuk a darabolt…

"Kisebb tömegek oszlatására is kiváló eszköz lenne" - csípős grillsajtokat teszteltünk

Mindmegette
-
  19.06.21 21:00 Életmód

A grillezés szezonja nálunk körülbelül május-szeptember közé tehető, persze aki extrém arc, az megcsinálja -20 fokban és fél méteres hóban is, ha arról van szó. Ezen időszakban a boltok pocain rendre feltűnnek a grillezésre szánt termékek, kolbászok, sajtok, zöldségek szószok és szinte bármi.

Paradicsomos töltött padlizsán

Mindmegette
-
  19.06.21 20:00 Recept

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbe vágjuk, majd a magos rész eltávolítása után besózzuk. Az átöblített rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű vízben. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot,…