Találatok: 15 hír

Nem történik semmi

... változás időjárásunkban. Ciklon előoldalán helyezkedik el a Kárpát-medence, délnyugat felől meleg, száraz légtömegek érkeznek hazánk fölé. Tovább folytatódik a kellemes, kora őszi idő.

Októberi nyár

Még legalább egy hétig nem kell érdemi időjárás-változásra számítani, érdemi csapadék sem lesz. A jövő hét közepén azonban már nagyobb területen képződhet köd és rétegfelhőzet, amely napközben is tartósan megmaradhat.

Adatasszimilációs fejlesztő

met.hu
-
  19.10.18 14:16 Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Előrejelzési és Éghajlati Főosztálya a Modellezési Osztályra adatasszimilációs fejlesztőt keres.

45. Meteorológiai Tudományos Napok – 2019. november 14-15.

met.hu
-
  19.10.18 12:12 Időjárás

A Magyar Tudomány Ünnepének mottója idén az „Értékteremtő tudomány”. Ehhez kapcsolódik a 45. Meteorológiai Tudományos Napok témája: „Értékteremtés meteorológiai információkkal”. A meteorológiai mérések, adatok, információk értékére irányítjuk a figyelmet a kétnapos rendezvényen. Az adatok előállítása, minőségellenőrzése, a…

Meddig tart még a csapadékmentes, októberi nyár?

met.hu
-
  19.10.18 11:35 Időjárás

Az aktuális valószínűségi előrejelzések alapján még legalább egy hétig a szokásosnál melegebb, csapadékmentes időjárás várható. Döntően gyengén felhős, túlnyomóan napos idő várható, éjszakánként ködfoltokkal. Ugyanakkor a jövő hét közepén, október 22-től kezdődően nagyobb eséllyel képződhet nagy területen köd és alacsonyszintű…

Visszatért!

Próbálkozott a felhősebb idő, de végül a napsütés nyert. A köd viszont még nem fújt visszavonulót, továbbra is próbálja meghódítani hazánk néhány területét. Vajon sikerül neki? 

Folytatódik a száraz időjárás

A kukorica betakarítására, a késői szőlőfajták szüretére, az őszi búza vetésére kedvező a száraz, meleg időjárás. Ugyanakkor a talaj fölső rétege az elmúlt hetek csapadékának következtében csak átmenetileg nedvesedett át, mostanra ismét egyre jobban kiszárad, és a mélyebb rétegek is szárazak. Az őszi káposztarepce és a már elvetett kalászosok…

Második félidő

Az első félidőnek egy gyenge hidegfront "vetett véget". Csütörtöktől azonban jön a második félidő, és eldől, hogy a napsütés vagy a köd nyeri-e meg a mérkőzést.

Elhunyt Barát József, az Országos Meteorológiai Szolgálat nyugalmazott elnöke

met.hu
-
  19.10.16 13:41 Időjárás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Barát József, az Országos Meteorológiai Szolgálat nyugalmazott elnöke, 2019. október 15-én, életének 85. évében elhunyt. Nyugodjék békében!Búcsúztatása 2019. október 29-én, kedden 12:45 órakor lesz a Farkasréti temetőben.  

Egy szempillantásnyi változás

met.hu
-
  19.10.15 13:58 IdőjárásOMSZ

A sokévi átlagnál melegebb, kellemes, nyugodt napokat szerdán átmenetileg egy fokozatosan gyengülő hidegfront zavarja meg, majd csütörtöktől újra kezdődik/folytatódik a csendes periódus.

45. Meteorológiai Tudományos Napok – 2019

met.hu
-
  19.10.15 13:13 Időjárás

Értékteremtés meteorológiai információkkal 2019. november 14-15.Budapest

Nagy csapadék az Alpokban

met.hu
-
  19.10.15 11:11 Időjárás

Nyugat-Európa felől fokozatosan közeledik egy frontrendszer, amelynek hatására az Alpok környezetében október 15-én sok helyen kell kiadós mennyiségű csapadékra készülni: többnyire az eső fog esni, de a magasabb csúcsokon havas eső, havazás is valószínű, számottevő hóréteg is kialakulhat egyes részeken. A csapadék szerdán már…

Csak a szokásos

Már meg sem lepődünk ha ködről, majd napos, száraz időről beszélünk, ami egészen szerdáig lesz jellemző. De mi a helyzet az érintő hidegfronttal és a csapadékkal?