Találatok: 10 hír

...lesen!

Zivatar- vagy csillaglesen is lehetünk az előttünk álló éjszaka. Nyugaton továbbra is marad a záporos, zivataros idő, ezzel szemben keleten a napsütés fog dominálni.

Záporok, zivatarok öntöznek lokálisan

met.hu
-
  20.08.10 18:20 Időjárás

A múlt hét eleji jelentős esők után a hét második felében napos, jellemzően száraz, meleg időjárási körülmények segítették a talajok szikkadását. Az esők, záporok által bőven megöntözött kukorica és napraforgó állományok szem- és magfejlődésére ideális a jelenlegi meleg idő. A héten annyi változás várható időjárásunkban, hogy helyenként…

Sokatmondó gomolyok

Röviden és tömören a következő napokról: napszemüveg és esernyő is legyen a közelünkben, és figyeljük a fejlődő gomolyfelhőket.

Hullámok – 2020-as Balaton-átúszás időjárási háttere

met.hu
-
  20.08.10 08:00 Időjárás

A Balaton-átúszás a balatoni nyár egyik legnagyobb és legismertebb rendezvénye, amikor közel 10.000 ember vág neki a több mint 5 km-es távnak, és egy időben több ezer ember is tartózkodik a vízben. A rendezők mindent megtesznek az úszók biztonsága érdekében, a több mint száz hajó alkotta úszó folyosó mentén gyorsjáratú motorcsónakok…

Növekvő feszültség

met.hu
-
  20.08.09 16:58 IdőjárásKánikula

Egyrészt a légkörben, emiatt több zápor és zivatar képződik a következő napokban, másrészt az emberekben is, a fülledt idő ugyanis jobban próbára tehet bennünket.

Napos, gomolyfelhős

met.hu
-
  20.08.08 16:59 IdőjárásKánikula

Bár a jövő hét elején lassan-lassan mérséklődik a nappali felmelegedés, de drasztikus változás továbbra sem várható.

Tetőző hőség

met.hu
-
  20.08.07 14:33 IdőjárásKánikula

Szereted vagy ki nem állhatod a hőséget? A következő napok mindenki számára tartogatnak valami kedvező fordulatot...

Jó nyár jár ránk

met.hu
-
  20.08.06 16:09 Időjárás

A nyaralók fellélegezhetnek, ugyanis a mozgalmas napoknak vége, igazi nyári időre számíthatunk.

Az eső után meleg időben zajlik a szem- és magképződés

A hét első felében hazánk döntő részén kiadós öntözést kaptak a nyári növényeink. A nedvességgel feltöltődött talaj és a folytatásban várható stabilan meleg, száraz idő sok napsütéssel optimális körülményeket teremt a fő szántóföldi növényünknek számító kukorica és a napraforgó szem- és magképződésére.

Borúra derű

Holnap délutántól egy nyugodtabb periódus veszi kezdetét, de előtte ma este és csütörtök délelőtt még záporok, zivatarok zárják le az elmúlt pár nap változékonyságát.