Találatok: 105 hír

4,6 millió fölé kúszott a beoltottak száma, 3 hónapja nem volt ilyen kevés napi áldozat

A hétvégi adatközlés lehet csalóka, de a napi elhunytak száma február óta nem látott mélypontra csökkent, a pozitív tesztek aránya pedig a harmadik hullám legalacsonyabb adata lett vasárnap.

Majdnem negyedmillió ember megússza idén az szja-fizetést

Nagyjából 240 ezer ember mentesülhet idén az szja-fizetés alól. Aki tavaly év közben nem kérte az adókedvezményének figyelembevételét, az május 20-ig még néhány kattintással könnyedén igénybe veheti a kedvezményeket az szja-bevallásában - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

A Váci utca meghalt, más bevásárlóutcákban állítólag nincs temetési hangulat 

MFor
-
 Ma 05:13Gazdaság

A pesti belváros jelentős részének üzleteit padlóra küldte a járvány. A Váci utca és közvetlen környéke kihalt, a boltokban ritka a fizető vendég. Másutt állítólag jobb a helyzet - derül ki gyors körképünkből.

Mi már két éve tudtuk: a kormány később kezdi törleszteni a paksi hitelt

MFor
-
 Tegnap 18:23Gazdaság

Eközben kezd felpörögni a beruházás, egyre-másra jelennek meg az új blokkok megépítéséhez kapcsolódó pályázatok.

Nem csak a dohányzóknak fájt az infláció

Kedden publikálta a fogyasztói árindex áprilisi alakulását a KSH. Heti videós anyagunkban többek között azt is elemeztük, hogy az alacsonyabb jövedelműekre hogyan hatott az árindex változása.

Jövőre jóval kevesebb pénzt szán a kormány az Egészséges Budapestért Programra

MFor
-
 Tegnap 11:01Gazdaság

Míg erre az évre az Egészséges Budapestért Programra (EBP) 42 milliárd forintot tervezett be a kormány, addig a 2022-es költségvetési törvényjavaslatból az derül ki, hogy jövőre ennek még a felét sem nyújtaná fővárosi egészségügyi fejlesztésekre.

Akinek van védettségi igazolványa, kimehet a Hungaroringre Forma-1-et nézni

MFor
-
 Tegnap 10:56GazdaságITM

Bejelentést tett az ITM államtitkára. Schanda Tamás a motoros vizsgakövetelmények változásáról is beszélt.

Karácsony Gergely is indul az ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztásán

A közösségi oldalán jelentette be a döntését a főpolgármester.

Május elsején adtak be utoljára annyi első oltást, mint tegnap

Minden adat a járvány harmadik hullámának visszaszorulását mutatja.

A második oltás után tíz nappal már karantén nélkül lehet Romániába utazni Magyarországról

Románia módosította az egyes országokra alkalmazott járványügyi kockázati besorolásokat, így ezentúl kevesebb külföldről érkező utast fognak karanténba küldeni. A Magyarországról érkezőkre továbbra is kéthetes karantén vár, ha nincs megfelelő oltásigazolásuk vagy PCR-tesztjük.

A Bahart tavaly kinevezett igazgatója lett az állami víziközmű-holding vezére

Volencsik Zsolt Mihály a hajózási társaság mellett a Dunántúli Regionális Vízművet is vezeti, de a Nemzeti Vízművek vezérigazgatójaként jövőre a költségvetési törvényjavaslat szerint 23 milliárd forint vízpénz felett rendelkezhet.

Az idei év is nagyon pozitív lesz a részvénypiacokon

A Generali Alapkezelő két alapja is dobogós lett a Privátbankár.hu Klasszis-díjkiosztón: a Generali Triumph B sorozat a második a Legjobb Abszolút hozamú Származtatott Alap kategóriában, míg az Innováció Részvény Alap a harmadik a Legjobb Globális Részvény Alapok között. Az utóbbi alapot kezelő Munkácsi Dávid pedig az egyik feltörekvő…

Már letölthető a védőoltást igazoló mobilalkalmazás

Péntektől már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra - közölte a koronavirus.gov.hu péntek délután.

Tovább csökkent a fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

MFor
-
 21.05.14 17:42GazdaságBrexit

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett friss heti felmérése szerint jóval egy ezrelék alá csökkent a koronavírus-fertőzöttek aránya az Egyesült Királyságban. A brit egészségügyi hatóságok ugyanakkor arról számoltak be, hogy egyes gócpontokban emelkedett az új típusú koronavírus indiai variánsa okozta fertőződések száma.