Találatok: 105 hír

Rekordot dönthet idén a német-magyar kereskedelmi forgalom

Reális esély van arra, hogy idén rekordot dönt a Magyarország és Németország közötti kereskedelemi forgalom, amelynek értéke így meghaladhatja a 60 milliárd eurót - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

A budapesti turizmusnak segítene a BKIK

Önálló programot indít az őszi hónapokban a Budapestre irányuló belföldi turizmus támogatására a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Szolidaritási alapjából, 25 millió forintos induló kerettel - tájékoztatott a BKIK pénteken.

Tolakodás a budai üzletközpontok piacán: megnyílt az Etele Plaza

Pénteken délelőtt a vásárlók előtt is megnyílt a kelenföldi Etele Plaza. Ezzel erős versenytársat kaptak a nem túl messze lévő délbudai és belbudai bevásárlóközpontok.

Újabb jelentős Pfizer szállítmány érkezett Magyarországra

Az elmúlt napokban ismét politikai téma lett a vakcinabeszerzés, annak apropóján, hogy az Uniós tagállamok közül egyedül a magyar kormány nem rendelt a harmadik szerződés keretében a Pfizer-BioNtech vakcinájából. Ennek ellenére az ellátás úgy tűnik, több, mint elegendő, hiszen a héten újabb jelentős szállítmány érkezett.

Elkerülhetetlen az iparűzési adó újragondolása

Parragh László szerint nem igazságos az iparűzési adórendszer, amelyet azonban a választások közeledtével nehéz újragondolni, mert a szakmai viták helyett politikai kérdés lesz belőle. Kiss Ambrus, főpolgármester-helyettes nem látja miért kellene ragaszkodni a megfelezett adóhoz.

Orbán Viktor szerint Ferenc pápa azt mondta neki: a család az anya, az apa és a gyerek, és pont

A miniszterelnök szerint a pápa az ő pártját fogta ebben a kérdésben Brüsszel ellen.

A Fitch új, globális GDP-előrejelzésében is külön említést kaptak a beszállítói fennakadások

A kínálati oldalon kialakult szűk keresztmetszetek miatt a korábban vártnál valószínűleg lassabban növekszik az idén a világgazdaság teljesítménye - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban bemutatott friss prognózisában.

Arany- és ezüstbányát nyitnának a Börzsönyben

Aranyból közel 1100 tonna, ezüstből több mint 1000 tonna van a kiszemelt területen a kutatások szerint.

Csak szűkösen lehetne megélni a 200 ezres minimálbérből is

mfor.hu
-
 Ma 05:36Belföld

Hiába a jelentős minimálbér-emelés ha egy ritkán vizsgált aspektusból értékeljük a változásokat, akkor rögtön nem lesz annyira nagyon ok az örömre.

Az EP megszavazta a lengyel médiaszabadságról és a jogállamiságról szóló jelentést

Az Európai Parlament csütörtökön nagy többséggel megszavazta a lengyel médiaszabadságról és a jogállamiságról szóló állásfoglalást, amely szerint a helyzet mindkét területen folyamatosan romlik.

„Pedagógusnak lenni ma Magyarországon egy hobbi” – írja egy tanár a Szülői Hang felmérésében

A Szülői Hang elindította transzparens felmérését, ami az óvodákat és iskolákat sújtó rendszerszintű problémákat tárja fel. Bárki megoszthatja véleményét, szülő, pedagógus, de akad diák is, aki már megírta, hogyan nem sikerült az egyetemi felvételije.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében csütörtöktől az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni - jelent meg a koronavirus.gov.hu portálon.

Ezeregyszáz elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig

Országszerte legalább 1100 elektromos busz áll forgalomba 2022-től 2025-ig a Zöld Busz Program 180 milliárd forintos keretéből - közölte csütörtökön a Humda Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

MNB-alelnök: Az újraindulás ára az infláció megugrása

Ezt Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris politikáért felelős alelnöke jelentette ki egy mai konferencián. Öt nappal a Monetáris Tanács soron következő kamatdöntő ülése előtt, amelyen kiderül, hogyan és milyen mértékben folytatódik a három hónapja tartó kamatemelési ciklus, mely során eddig 0,6-ról 1,5 százalékra ment fel…