Találatok: 145 hír

Felemás hangulatban készülnek a tartományi vezetők Olaszország jövő szerdai újranyitására

Egy északi vezető szerint szép jelzés, hogy a járványtól megkímélt déli régiókkal egyszerre nyitják meg a durván megtizedelt északi régiót. Egy déli vezető szerint meg érthetetlen az egész.

2 beteg elhunyt, 9 új fertőzöttet azonosítottak

3876 főre nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma.

Trump a SpaceX-kilövésről: nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben

Az amerikai elnök a sikeres felbocsátásra azt is elmondta, hogy az USA márpedig semmilyen területen nem lesz második.

Átlépte a 6 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma

A halálos áldozatoké már csaknem 370 ezer, közel 2 és félmillióan viszont kigyógyultak a betegségből.

Trump elhalasztotta a G7-et, és meghívta Oroszországot

És Dél-Koreát, Ausztráliát és Indiát is. Kínát nem.

Huszárosan oldanák meg a pénteki munkaundor és a haldokló turizmus problémáját

MFor
-
  Ma 06:03 Pénzügy

A karantén megmutatta, hogy lehet másképp is. Új-Zélandon a miniszterelnök négynapos munkahét bevezetését javasolja, amivel több legyet ütne egy csapásra. Az emberek elégedettebbek lennének, egy részük talán még hatékonyabb is. A helyi turizmus pedig a külföldiek helyett a belföldi turisták költéseiből is meg tudna élni.

Románia, Bulgária, Balaton – újabb részletek az utazásról, határátlépésről

MFor
-
  Tegnap 19:40 KülföldRomániaUkrajna

Jöhet egy második hullám. Újabb rendelet lépett hatályba a magyarok határátlépéséről, de csak keveseket érint Bulgáriával kapcsolatban. Ukrajna, Románia viszonylatában továbbra is marad a karantén, ha valaki beutazik, kivéve a tranzit forgalmat. A vonatok feltöltéséről és a Balaton hajóin való távolságtartásról is beszéltek az operatív törzs mai…

Egyre több jel mutat arra, hogy elhúzódhat a válság – A hét videója

Egyre több gazdasági adat mutat abba az irányba, hogy a korábban vártnál mélyebb recesszió sújthatja a világgazdaságot, és emiatt a kilábalás is lassabb lehet a korábban reméltnél. Kollégánk összegzi az utóbbi napok gazdasági adatait és az abból leszűrhető következtetéseket.

Itt nézheti vissza az operatív törzset

MFor
-
  Tegnap 12:25 GazdaságUkrajnaBalaton

Az adás véget ért, de megtekinthető a kormány Facebook-oldalán. Szó van a nyári rendezvények megtartásának lehetőségéről, egyes utazási korlátozások lazításáról Ukrajna és Bulgária irányába. Beszélnek a vasúti közlekedés aktuális biztonsági szabályairól és a jegyeladásokról, valamint az Mfor.hu kérdésére a balatoni hajózásról is.

Megint tőkehiányossá vált a Mészáros-birodalom gigaberuházásra készülő vasútépítő cége

MFor
-
  Tegnap 10:42 Gazdaság

A minimum 750 milliárdos üzletre egyelőre még nem készült fel az RM International.

Egyszerűsödnek a csok-igénylés feltételei

Több családtámogatás, így a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei is egyszerűsödnek. Valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és…

Hét halott, 26 új koronavírus-fertőzött Magyarországon

MFor
-
  Tegnap 09:16 GazdaságKoronavírus

3867 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 7 idős krónikus beteg – közölte a kormány. Ez 26 fős növekedés az ismert esetek számában, de jelentősen, 99 fővel csökkent az aktív fertőzések száma.

Hosszú távon a teljes önvezetést célozza a Continental

MFor
-
  Tegnap 09:09 Gazdaság

Április elsejével Dr. Lóránd Balázs személyében új vezető került a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjának élére. Hogy a személyi váltás miféle változásokat hoz a cég közeli és távolabbi terveiben, erről beszélgettünk egy páros interjú keretében az érintettel, Dr. Lóránd Balázzsal, és Lányi Dáviddal a Continental…

Ritkán látott fordulatról is árulkodik a friss GDP-statisztika

MFor
-
  Tegnap 06:07 Gazdaság

A részletes GDP-adatok alapján nem a hagyományosan legnagyobb húzóerővel rendelkező ágazat tartotta életben a magyar gazdaságot az első negyedévben.