Találatok: 85 hír

Veszélyben a sípályák - komoly károkat hozhat a klímaváltozás

A tél a karácsony és a hideg mellett a síszezon kezdetét is jelenti, amely egyben több ország életében nagyon komoly turisztikai időszakot is jelent. A globális felmelegedés és az egyre közeledő klímakatasztrófa azonban sok más terület mellett itt is egyre inkább feltűnik – bajban vannak ugyanis az alacsonyabb síterepek, hiszen egyszerűen kezd túl

Rugalmas HR megoldások a kiszámíthatóan működő szervezetért

MFor
-
  Ma 15:06 Gazdaság

A gyorsan változó piaci környezet, a rövid határidővel hatályossá váló törvények és a vállalkozói adó- és járulékterhek korában sokan keresik a kiszámíthatóan működő kollektívához vezető utat. A válasz pedig elég 21. századi: a rugalmasság segíteni fog a munkaerő esetében is. A diák-, főállású- és nyugdíjas állások hirdetésével foglalkozó…

Fizessék mások a klímavédelmet az új stratégiánk szerint

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a kormányzati honlapon a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t csütörtökön. Vállaljuk, hogy 2030-ra energiafelhasználásunkban a jelenlegi 13 százalékról legalább 21 százalékra nő a megújuló…

Jövő héten eldől, terheli-e felelősség a jegybankot és a magyar államot a brókercsődök miatt

MFor
-
  Ma 11:33 Gazdaság

A következő napokban nagyüzem lesz a Fővárosi Törvényszéken: ítélet várható a médiahatóság ügyében is. Itt mintegy 1,2 milliárd forint a tét.

32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét

Újabb jele a munkaerő-hhiánynak, hogy mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal. A cafeteria-rendszert is újra bevezetik.

82,6 milliárd forint közterhet fizettek be a McDonald's és partnerei

A magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában 2009 és 2018 között a vállalat és franchise partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek beruházásokat.

Orbán Viktor újra magasra tette a lécet

Bár a közel 10 évvel ezelőtt rögzített vállalását az akkor hatalomra kerülő Orbán-kormány nem tudta maradéktalanul teljesíteni, a siker elvitathatatlan. A kormányfő azonban mégsem teljesen elégedett, így egy újabb nagyívű célt tűzött ki múlt héten.

A Google is átlépte az 1000 milliárdos álomhatárt

MFor
-
  Tegnap 16:38 Gazdaság

Sokáig elképzelhetetlen volt, hogy egy vállalat elérje az 1000 milliárd dolláros szintet. Az immár tíz éve tartó tőzsdei szárnyalás azonban több társaságot is az álomhatár közelébe vitt. Nem elsőként, de immár a Google holdingcége, az Alphabet is át tudta lépni.

Kiszállt az egyik kínai alapító a Postával közös csomagkézbesítő cégből

MFor
-
  Tegnap 12:37 GazdaságKína

Részben ez, részben pedig a nyilvánosság előtt nem ismert mértékű veszteség áll amögött, hogy az European Chinese Supply Chain Zrt. jelentős mértékű tőkeleszállításra kényszerült.

Azt hazudták, hogy gyógyít a hősugárzójuk, most 125 millióra büntették őket

MFor
-
  Tegnap 11:58 GazdaságReklámGVH

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Starlyf Fast Heater nem gyógyít, de még más probléma is volt a teleshopos reklámjaival.

Megmenthetők még az USA-EU kereskedelmi kapcsolatok

Legalábbis Phil Hogan, az unió kereskedelmi biztosa szerint.

Egyre több a nevelőszülő Budapesten

MFor
-
  Tegnap 07:57 Gazdaság

Létszámuk 2000-ben 438-ról indult, tavalyelőtt már 948-an voltak, a nevelt gyerekek száma pedig 800-ról 2383-ra nőtt.

Eggyé olvadtak a Pallas Athéné-alapítványok

MFor
-
  Tegnap 05:30 GazdaságAlapítványMNB

2014-es létrejöttükkor még hatan voltak, azóta azonban már több egyesülésen is átestek, az azokat követően megmaradt három alapítvány egyesítette most az erőit.