Találatok: 500 hír

Lemondott a portugál belügyminiszter az erdőtüzek miatt

Magyar Idők
-
  Ma 18:18 Külföld 

Benyújtotta lemondását szerdán Constanca Urbano de Sousa portugál belügyminiszter, miután az utóbbi hónapokban két alkalommal is katasztrofális, több tucat halálos áldozattal járó erdőtüzek pusztítottak az országban – közölte a portugál kormány.

Plakátmagány

Az év egyik legjobban várt filmje beváltotta ígéreteit: a Szárnyas fejvadász 2049 méltó ’82-es elődjéhez. A történet folytatása apokaliptikus sci-fibe bújtatott művészfilm, amely nem azoknak szól, akik pörgős, akciódús blockbusterre számítottak az előzetes alapján.

Terroristák által használt robbantószerrel ölték meg a máltai újságírónőt

Magyar Idők
-
  Ma 17:56 Külföld  Málta

Feltehetően terrorszervezetek által előreszeretettel használt robbanószerrel robbantották fel Daphne Caruana Galizia újságírónő kocsiját – írta kedden a The Times of Malta című napilap meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Dzsihadisták ellen emeltek vádat Finnországban

Vádat emelt szerdán Finnországban az ügyészség három férfi ellen, akik 2012-ben és 2013-ban Szíriába akartak utazni, hogy úgynevezett idegen harcosként csatlakozzanak egy terrorszervezethez. A vádhatóság úgy nyilatkozott, hogy terrorista bűncselekmény előkészítésével vádolják a gyanúsítottakat, és azt is feltételezik, hogy ennek anyagi…

Újra reagált az amerikai ügyvivő kijelentésére a külügy

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerint a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének a sajtószabadságról tett keddi nyilatkozata és az ahhoz hasonló megnyilvánulások nem értelmezhetőek másként, mint kéretlen beavatkozásként a magyar belpolitikába.

Túlélésre rendezkednek be a baloldalon?

Elkészült a nyolc párt, a DK, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Moma, a Momentum, az MSZP és a PM által a közös ország mozgalom szervezésében kidolgozott új választási törvénytervezet. Ugyanakkor baloldalon is megvalósíthatatlannak tartják a közös választójogi javaslatot.

Marosvásárhelyi iskolaügy: A polgármesteri hivatal érvényesnek tekinti a szerződést

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal érvényesnek tekinti azt a szerződést, amellyel a római katolikus egyház vagyonkezelőjétől bérli az egykori II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium épületeit.

Berlinből hosszú még az út Jamaicáig

A német kancellár számára kellemetlen alsó-szászországi választások után lendületet vesznek a koalíciós tárgyalások, amelyeken Angela Merkel hetekig elhúzódó egyeztetésekre számít. A várható koalíciós partner, a liberálisok vezetője egy tegnapi interjúban figyelmeztetett: Németországnak új migrációs szabályozásra van szüksége,…

Grezsa István: Magyarország kész a gazdasági együttműködésre Ukrajnával

Magyarország továbbra is kész a folyamatos, komoly gazdasági együttműködésre Ukrajnával, ha az stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapul – jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa szerdán Ungváron.

Csepreghy Nándor: az agrárium nem kizárólagosan gazdasági kérdés

Magyarország demográfiai kilátásait, az ország életszínvonalát, a magyar vidék fejlődésének lehetőségeit is meghatározza, hogy a kormány a gazdaságszabályozás eszközrendszerén keresztül miként foglalkozik az agráriummal – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.

Rejtélyes gyilkosság a tengeri ütközőponton

„Igen, most itt tartunk: egy maffiaállamban élünk, ahol darabokra robbantanak, amiért élsz alapvető jogaiddal, olyan emberek, akik ahelyett, hogy védelmet nyújtottak volna, ünneplik ezt a szörnyűséget” – írta Facebook-oldalára Matthew Caruana Galizia máltai újságíró azt követően, hogy édesanyját darabokra szakította egy autóbomba az…

Lepsényi István: a gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme, és mivel a régió gazdasága nagyon hasonló szerkezetű, ezért a V4-es országok közös feladatokat tudnak és akarnak meghatározni – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a visegrádi országok…

Kormánypártok: George S. be fog lépni a magyar választási kampányba

Magyar Idők
-
  Ma 15:53 Külföld 

A kormánypártok arra számítanak, hogy Soros György, illetve alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba.

Egyelőre maradnak a bolti nejlonzacskók

Nem kell a környezetvédelmi termékdíj emelésétől tartaniuk a kereskedőknek. Az eredeti tervekkel ellentétben a kormány egyelőre nem emeli meg a nejlonzacskók után fizetendő díjat.

Fidesz: az idősek számíthatnak a kormányra és a kormánypártokra

Magyar Idők
-
  Ma 15:39 Belföld  Fidesz MTVA

A Fidesz szerint a miniszterelnök szerdai bejelentése az időseket támogató újabb intézkedésekről azt igazolja, hogy az idős emberek számíthatnak a kormányra és a kormánypártokra.