Találatok: 380 hír

Globális klímatüntetés

Magyar Szó
-
  Ma 15:33 Külföld

Újabb klímasztrájkot hirdettek világszerte május 24-re.

Újabb vonatkisiklás

A majdanpeki vasútállomáson kisiklott egy, Požarevac irányába induló, foszforsavat szállító vonat.

EU-bizottság: Theresa May lemondása nem változtat az EU álláspontján

Theresa May brit miniszterelnök lemondása nem változtat az Európai Unió és tagországai által elfogadott, Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) kialakított álláspontján, a kilépési megállapodást az unió érvényesnek tartja, bárki is legyen a szigetország új miniszterelnöke - jelentette ki Mina Andreeva, az Európai Bizottság egyik…

Ellenintézkedések Koszovóval szemben

Magyar Szó
-
  Ma 14:10 Határtalan

A koszovói szerbek politikai képviselőivel, valamint Szerbia legjelentősebb koszovói intézményeinek vezetőivel folytatott tárgyalást követően Aleksandar Vučić államfő bejelentette, hogy Szerbia határozott, komoly és megszorító jellegű, ám egyben korlátozott erejű intézkedésekkel reagál Pristina magatartására – egyebek mellett a tavaly…

„Az igazi mesemondók a felnőttek”

Magyar Szó
-
  Ma 14:07 Kultúra

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a budapesti Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig című, határokon és generációkon átívelő, felnőtteknek szóló, Kárpát-medencei népmesemondó versenyének második elődöntőjére került sor nemrég Békéscsabán a Meseházban.

NVI: vasárnap este 11 óráig nem lehet nyilvánosságra hozni a hivatalos adatokat

Az Európai Unió előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az európai parlamenti választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban nem fejeződik be a szavazás - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Folytatódhatnak a munkálatok

Magyar Szó
-
  Ma 13:17 Határtalan

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola az egyik legnagyobb iskola a környéken, mivel csaknem ötszáz tanulója van.

Csaknem 350 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Magyarországon csaknem 350 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.

Felújítják a nyílászárókat

Magyar Szó
-
  Ma 12:27 Határtalan

A palicsi Miroslav Antić Általános Iskola is azok között a vajdasági oktatási intézmények között van, amelyek nemrég nyertek a tartományi oktatási titkárság pályázatán.

Juncker: Orbán megtagadja az Európai Uniót

Orbán Viktor magyar kormányfő megtagadja az Európai Uniót (EU) - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság távozó elnöke a Bild című német lapnak adott interjújában.

Ingyenes gyermekprogramok

Magyar Szó
-
  Ma 11:57 Határtalan

Hamarosan itt a június és a Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozat. A szervezők már lázasan készülnek, hogy izgalmas műsort állítsanak össze a vendégek számára.

Hetven éve alapították meg az Újvidéki Rádiót

Magyar Szó
-
  Ma 11:31 Határtalan

Hetven évvel ezelőtt, november 29-én kezdte meg 5 nyelven a műsor sugárzását az Újvidéki Rádió. Szerda este az újvidéki Prezident szállóban megtartott sajtótájékoztatón Klemm József, a Vajdasági Rádió és Televízió vezérigazgató-helyettese, Sonja Kokotović Zečević műsorigazgató, Aleksandar Grujić, a rádió 1. első műsorának…

Lemondott Theresa May brit miniszterelnök

Theresa May brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről.

Madármérgezés Zentagunaras határában

A Tartományi Természetvédelmi Intézetbe kedden bejelentés érkezett, hogy Zentagunaras határában, az egyik kukoricával bevetett parcellán több madár, köztük fokozottan védett fajok, teteme hever.

Elhunyt Vrábel János

Vrábel János nyugalmazott rajztanár, méhész, Magyar Életfa díjjal és a Népművészet Mestere elismeréssel kitüntetett népzenész és hangszerkészítő mester rövid súlyos betegség után 2019. május 23-án elhunyt.