Találatok: 413 hír

Brüsszelben kijárási tilalmat rendeltek el

Éjszakai, 22 órától reggel 6 óráig tartó kijárási tilalom lép érvénybe hétfőtől Brüsszelben, kötelező lesz a szájat és az orrot eltakaró maszk köztéri viselése, nem tarthatnak sportrendezvényeket, valamint a moziknak és színházaknak egy hónapra be kell zárniuk a belga főváros és a hozzá tartozó régió egészében - erről döntött a brüsszeli régió…

Jól fejlődik-e a baba?

Magyar Szó
-
  Ma 20:17 Egészség

Minden anyuka álma, hogy a szinte magatehetetlen újszülöttből egy év alatt hatalmas tempóban száguldozó kis rosszcsont legyen. Vannak azonban lustább és fürgébb babák, és a fejlődés tempója sem mindig olyan, mint ahogyan mi azt elképzeltük. De vajon mikor „normális” a csecsemő mozgásfejlődése, és mikor kell elkezdeni valóban…

Magyar rendezőnő kapta a fődíjat Chicagóban

Horvát Lili, a 'Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre' című film rendezője nyerte az legjobb új rendezőnek járó Arany Hugo-díjat az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Trump szavazott!

Ahogyan azt a Fehér Ház szóvivője csütörtökön már bejelentette, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke a november 3-ai elnökválasztás előtt másfél héttel leadta szavazatát. Judd Deere tájékoztatása szerint az elnök West Palm Beachen adta le szavazatát. 

Portugál Nagydíj: Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A bevándorlók szenvednek leginkább a koronavírus miatt

A bevándorlók általánosságban nagyobb arányban veszítették el a munkájukat, mint a „bennszülöttek”.

Egy órával többet alhatunk

Vasárnap, október 25-én ismét visszatérhetünk a földrajzilag indokolt, úgynevezett téli időszámításra. Így hajnali 3-kor 2-re kell visszaállítani az órákat. Ezen a napon tehát – ahogyan mondani szoktuk – egy órával többet alhatunk.

Eltűnt egy emléktábla

Magyar Szó
-
  Ma 16:12 Határtalan

Október 21-én, a város felszabadulásának napján koszorúkat helyeztek el a második világháborús emlékműveknél és a katonatemetőkben.

Rekord rekord után: 757 új fertőzött

Szerbiában az elmúlt napok adatai alapján egyre aggasztóbb a járványhelyzet

A folyadékhiány veszélye idős korban

Magyar Szó
-
  Ma 14:56 Egészség

Adjatok nekem egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot – mondotta a Kr. előtti 3. században Arkhimédész

Elválasztva a karnyújtásnyira lévő otthontól

Magyar Szó
-
  Ma 14:39 Vélemény

Számos vajdasági magyar családot szétszakított a koronavírus okozta határzár. Sokunk életében talán először fordult elő, hogy hosszú hónapokig nem 

Látványos és tömeges munkaakció Szenttamáson

Magyar Szó
-
  Ma 14:33 Határtalan

Szenttamás volt október 17-én a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) Volunteer challange Vajdaság nevű projektumának második állomása.