Találatok: 13 hír

„Művészetről könyvek között” – Indiánok a Duna partján. Baktay Ervin indián könyve

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 08:00 Kultúra

A „Művészetről könyvek között” című beszélgetés ezúttal a Baktay Ervin indológus életművét bemutató sorozat legújabb darabjához kapcsolódik. Az Indiánok a Duna partján. Baktay Ervin indián könyve című kötet a Hopp Múzeum egykori munkatársa, Baktay Ervin által 1931-ben alapított indián törzs életét jeleníti meg.

A szentendrei Új Művésztelep

2019-ben ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját Szentendre művészeti életének fontos helyszíne, a Kálvária úti Új Művésztelep. Ebből az alkalomból novemberben nagyszabású kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumi Centrum rendezésében – mostanra pedig könyv alakban is elkészült a kiállítás katalógusa.

Nincs semmi baj - Jövőképformálás és közös ünneplés!

Magyar Múzeumok
-
  20.01.25 20:00 Kultúra

20 éves az ikOn - Torta-konferencia a Jurányi Házban.

„Életünk napjai” – új kisfilmmel jelentkezik a Néprajzi Múzeum

A legújabb kisfilmben a gyakran monoton munkát végző „hősök” - a gyűjteménykezelők, a műtárgyvédelmi szakemberek, az állomány digitalizálásában közreműködő munkatársak – rutinjaival találkozunk, és egy különleges történettel is, amely az izgalmas felfedezés mellett képet ad a szakemberek együttműködésével felébresztett tárgy…

A Magyar Természettudományi Múzeum költözik

Magyar Múzeumok
-
  20.01.24 13:00 Kultúra

A korábbi kormánydöntésnek megfelelően a Ludovika Campus beruházás részeként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Magyar Természettudományi  Múzeum jelenleg használt épületrészébe költözik 2020. december 31-ig, a változás a Magyar Természettudományi Múzeum gyűjteményének egy részét is érinti.

A Kassák Múzeum új kiállítása: Mattis Teutsch – Avantgárd ÉS Konstruktív Realizmus

Magyar Múzeumok
-
  20.01.24 08:00 Kultúra

Mattis Teutsch János (1884–1960) munkássága a huszadik század első évtizedeinek expresszionizmusával összefüggésben vált ismertté, azonban most a harmincas évektől kezdődően haláláig festett figuratív kompozíciók kerülnek előtérbe.

Hét új kiállítás a Ludwig Múzeum idei programjában

Hét új kiállítás - Konok Tamás és Waliczky Tamás munkái, valamint több csoportos és gyűjteményes tárlat - szerepel a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum idei programjában.

Kalauz a Múzeumkerthez

Magyar Múzeumok
-
  20.01.22 18:00 Kultúra

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Martin Opitz Kiadó gondozásában tavaly novemberben jelent meg Debreczeni-Droppán Béla: Múzeumkerti kalauz. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjének története című könyve. Kálnoki-Gyöngyössy Márton recenziója!

A lótusztrónon guggoló Panydzsara Mahákála

Magyar Múzeumok
-
  20.01.22 12:00 Kultúra

Sorozatunkban a 100 éves Hopp Múzeum gyűjteményéből mutatunk be tárgyakat.

Autizmus a múzeumban: forradalom a cselekvésben

Magyar Múzeumok
-
  20.01.21 19:00 Kultúra

Miközben azon dolgozunk, hogyan segítsük elő a sokszínűséget, az egyenlőséget, az inklúziót és az elérhetőséget a múzeumi közönség és az intézmény dolgozói számára, fontos ügyelnünk a neurológiailag sajátos igényű látogatókra és alkalmazottakra is. Claire Madge a nagy-briatnniai Autizmus a Múzeumban (Autism in Museums) alapítója…

A hódmezővásárhelyi múzeum névadója hatott a kortárs alkotóművészekre - Tornyai világa tovább él

A Tornyai János emlékév zárásaként 2020. január 18-án, szombaton nyílt meg a festőművész nevét viselő múzeumban a Hommage à Tornyai János című időszaki kiállítás.

Az Ige-Idők nem ért véget! - 36 szerző tanulmánykötetét mutatja be a Nemzeti Múzeum

Magyar Múzeumok
-
  20.01.21 08:00 Kultúra

A Magyar Nemzeti Múzeum Ige-Idők. A reformáció 500 éve című 2017-es kiállításához kapcsolódó tanulmánykötetet a magyar kultúra napján 2020. január 22-én 11 órakor mutatja be.