Találatok: 23 hír

„A legnagyobb kihívás a háború óta” – amerikai és brit múzeumok vezetői a járványról

Magyar Múzeumok
-
  Tegnap 18:00 Kultúra

Mára gyakorlatilag az összes európai – így magyarországi –, és rengeteg egyesült államokbeli múzeum és galéria bezárta kapuit a koronavírus-járvány miatt, és az online, illetve virtuális tartalmak felé fordult. Miközben a határozatlan ideig tartó zárvatartás miatt a múzeumok rengeteg pénzt veszítenek, számos kérdés felvetődik az intézmények…

Múzeumozz a szobádból! - Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

A Capa Központ – a többi intézményhez hasonlóan – ugyan bezárta az kapuit, azonban továbbra sem hagyja magára a fotográfia kedvelőit és jelen marad az online csatornákon. Követői a közösségimédia-felületein túl a honlapján, a blogján és a Youtube-csatornáján is találhatnak izgalmas tartalmakat. A #múzeumozzaszobádból sorozat…

„Skanzen Pillanat”-ok a Göcseji Falumúzeumban

Magyar Múzeumok
-
  20.04.02 20:00 Kultúra

Elindult egy új sorozat a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum Facebook oldalán Skanzen Pillanat címmel. Ennek keretében olyan írások látnak napvilágot, amelyek a természet szeretetéről, az apró mindennapi csodákról szólnak.

Zárva is nyitva! - Megkérdeztük a pedagógusokat, hogyan segíthetik a tanítást a zárva tartó múzeumok

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2020. március 19-25. között pedagógusok körében készített online felmérést. A felmérés célja az online tanítást elkezdő pedagógustársadalom múzeumi módszerekkel való segítési lehetőségének feltérképezése volt.

Múzeumi karantén-pályázat

Magyar Múzeumok
-
  20.04.02 08:00 Kultúra

Karantén-pályázat indul a Magyar Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft., a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria együttműködésében.

Virtuális séták a Műcsarnok kiállításain

Magyar Múzeumok
-
  20.04.02 07:00 Kultúra

A Műcsarnok kényszerű zárvatartása miatt elkészítette egyes kiállításainak virtuális sétáit.

Gőzerővel zajlik Gyulán a múzeumi revízió

Magyar Múzeumok
-
  20.04.01 12:00 Kultúra

Gőzerővel zajlik Gyulán a múzeumi revízió!