Találatok: 32 hír

Októberben sincs pihenés: metszés, betakarítás, ültetés

Magro
-
  Ma 13:03 Gazdaság 

Októberben is sokat tehetnek a kiskert tulajdonosok. Ilyenkor aktuálisan jöhet a metszés a gyümölcsfákon, a zöldség betakarítása, és még ültetésre is sor kerülhet.

Alvó hörcsög miatt leállt egy milliárdos beruházás

Magro
-
  Ma 11:03 Gazdaság 

Amíg magától nem kel fel az alvó hörcsög, le kellett állítani egy építkezést Németországban.

Amikor megindul a magyar mogyoró

Magro
-
  Ma 09:03 Gazdaság 

Mogyoróból és mandulából is - nem meglepő módon - magasabb az ország fogyasztása a termelésnél. Az új technológiával előretörhet a magyar mogyoró.

Ha beindul a TR4 10 milliárd dolláros kár a vége

Magro
-
  Tegnap 13:00 Gazdaság 

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) partnereivel együttműködve elindított egy 98 millió dolláros programot a banánt fenyegető veszély ellen.

Őszi nitrogén a zöldségeknek – mikor adjuk?

Magro
-
  Tegnap 11:03 Gazdaság 

A három fő tápanyag közül a foszfort és a káliumot teljes egészében ősszel adjuk a gabonafélék esetében, de az őszi nitrogén is a mélyszántás alkalmával kerül a talajba.

Sütőtök, az ősz királynője a kertekből

Magro
-
  Tegnap 09:03 Gazdaság 

Itt az október és ezzel eljött a sütőtök szezonja. Le lehet szedni a termést, csak nem mindegy, hogy mikor. Hogy honnan lehet tudni, hogy már megérett? Összegyűjtöttük a válaszokat.

Cserepeslemez – az időtálló tetőfedő

Magro
-
  17.10.21 15:03 Gazdaság 

Minden kétséget kizáróan, a tető az épületek egyik legfontosabb része. Az esztétikus és tökéletesen kivitelezett tető az épület igazi koronája lehet, így nem mindegy mivel is fedjük azt. A sokféle tetőfedő anyag között az úgynevezett cserepeslemez is megtalálható.

Nitrátérzékeny területek trágyázása: már csak a hónap végéig szabad

Magro
-
  17.10.21 13:03 Gazdaság 

Október 31-től elkezdődik az év azon időszaka, amikor tilos a trágya kijuttatása a nitrátérzékeny területek talajaira. A tilalom 2018. február 15-ig tart, mely alól kivételt csak az őszi kalászosok február 1-jétől megengedett fejtrágyázása képez. Az előírások megszegése súlyos büntetést vonhat maga után.

Október: itt a birsalma szezonja

Magro
-
  17.10.21 11:03 Gazdaság 

A hazai kertek kissé mostoha sorsú gyümölcse a birsalma. Sokan nem ismerik, így nem érdektelen feleleveníteni, mire jó, hogyan kell szedni, és mire érzékeny? A szezon megérkeztével összefoglaltuk, mit érdemes tudni róla.ról.

A cukorkvóta eltörlése mégsem fogja fenekestől felforgatni az ágazatot

Magro
-
  17.10.21 09:03 Gazdaság 

Az uniós cukorkvóta eltörlése után jelentősen megváltoztak a cukorrépa-termesztés és a cukorgyártás feltételei, de a szakma mégsem vár nagy változást.

Többféle élelmiszerbe is jutott a méregből

Magro
-
  17.10.20 13:42 Állatvilág 

A korábban kirobbant tojásbotrány és a mérgezett tojások miatt újabb élelmiszeripari ellenőrzést tartottak Németországban. A vizsgálat megdöbbentő eredményt hozott. A bekért élelmiszerminták hozzávetőlegesen ötödében megtalálták az érintett fipronil nevű növényvédő szert. Ráadásul öt terméknél az egészségügyi határérték feletti mértékben.

A növényvédő szerek kezelése a Kölcsönös Megfeleltetés követelményeinek megfelelően

Magro
-
  17.10.20 13:03 Gazdaság 

Olvassa el a Kölcsönös megfeleltetés előírásait és követelményeit a növényvédő szerek tárolásáról és kezeléséről.

Hölgyvezérelt mangalicafarm Hajdúböszörményben

Magro
-
  17.10.20 11:03 Állatvilág 

A 32 éves Fekete Zsóka diplomás élelmiszermérnök, élelmiszeripari szakfordító és lovaskultúra-szakoktató is egyben, ám élete ma már a mangalicafarm köré szerveződik.

Már lehet szavazni a 2018-as Év hala választáson

Magro
-
  17.10.20 09:03 Állatvilág 

A Magyar Haltani Társaság a korábbi évekhez hasonlóan idén is két fogható és egy védett fajt jelölt ki az Év hala választásra. Tavaly a compó nyert, most egy sokkal inkább szem előt lévő faj diadalmaskodott.

A világban termesztett gombák harmada európai gyomorba kerül

Magro
-
  17.10.19 17:03 Gazdaság 

A termesztett gombák piaca növekszik, amely változást elsősorban az ázsiai országok generálnak. A gombafogyasztás különösen Kínában, Japánban és Indiában magas abban a térségben. Ugyanakkor Európa számít a termesztett gombák legnagyobb piacának, a globális gombapiac mintegy 35%-át teszi ki. Ezen túl Észak- és…