Találatok: 17 hír

Így hat a járvány termelékenységre és növekedésre

A járvány hatására meghozott vállalati intézkedések jelentős termelékenységnövekedést eredményezhetnek nemzetgazdasági szinten is – derül ki a McKinsey Global Institute (MGI) legújabb nemzetközi tanulmányából.

K&H: a fiatalok nagy része a párnája alatt tartja a megtakarított pénzét

A 19-29 éves korosztály tagjai közül minden negyedik spórol csak rendszeresen, akár már a hónap elején félretesz azért, hogy később ne érhessék kellemetlen meglepetések, illetve, hogy óvatos alapot képezzenek valamilyen későbbi költésre.

Ez szükséges az ingyenes jogosítvány hosszabbításhoz

Az eddigieknél egyszerűbb, gyorsabb, illetve négyezer forint helyett ingyenes lehet a magyar jogosítványok gyártása és az orvosi érvényesség megújítását követően az új okmány kiadása a Magyarország.hu-n, vagyis a sokak által Ügyfélkapuként ismert állami felületen – írja a totalcar.hu. A Személyreszabott Ügyintézési Felület (SZÜF)  február eleje…

Meredek ütemben emelkedett a forgalomba helyezett új személyautók száma az EU-ban márciusban

Meredek ütemben emelkedett a forgalomba helyezett új személyautók száma az Európai Unióban márciusban, a piac talpra állni látszik az egy évvel ezelőtti összeomlásból, amikor a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások és súlyos bizonytalanságok megroppantották az értékesítést.

Fejenként mintegy 600 ezer forintot tartanak otthon, a “párnacihában” a magyarok

Csaknem 6 ezer milliárd forint készpénzt tart otthon a magyar lakosság, a háztartások pénzügyi vagyona pedig tavaly mintegy 5500 milliárd forinttal gyarapodott - derül ki a Blochamps Capital Kft. elemzéséből.

25 év alattiak SZJA mentessége: ennyi többletbevételt jelent

Mabisz
-
 21.04.16 09:38Gazdaság

Közel félmillió 25 év alattit is érinthet a jövőre tervezetett SZJA mentesség.

Felmérést indult a lehetséges páneurópai egyéni nyugdíjtermékek kínálatáról

Mabisz
-
 21.04.15 16:37Gazdaság

Az EIOPA felmérést indított a lehetséges páneurópai egyéni nyugdíjtermékek kínálatáról.

Újabb mérföldkő a befektetési alapok piacán

Márciusban 2%-kal, azaz 137 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon. Ami a tőzsdéket illeti a fejlett piacokon némi emelkedést figyelhettünk meg, a fejlődő piacokon pedig csekély korrekció volt látható. A magyar börze teljesítménye a kettő között félúton helyezkedett el a pozitív tartományban. A devizapiacon a forint mind a do

Mit tegyek, ha átestem a COVID-19 fertőzésen?

A COVID–19 járvány 3. hullámát éljük meg, egyre több beteggel. Szerencsére egyre többen meg is gyógyulnak. A betegség lefolyása változó. Vannak, akik 1-2 nap alatt panaszmentesek lesznek, de sokan még 2-3 hónapokig is panaszosak. Nincs összefüggésben, a késői tünetek előfordulása azzal, hogy valaki otthon- lábon- hordta ki a…

Az emberek hajlandóak többet költeni az egészségükre

Mabisz
-
 21.04.15 11:46Gazdaság

Magyarországon becslések szerint a járvánnyal összefüggő költségtételekkel 6,2 százalékra nőtt a GDP arányos egészségügyi közkiadások mértéke tavaly, ez 2019-ben 4,5 százalékot tett ki - ezt mondta a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ közgazdásza a Portfolio online konferenciáján.

Egyre fokozódó növényvédelmi kihívásokkal kell szembesülnie a hazai gazdálkodóknak

A globális átlagnál is nagyobb hőmérséklet-emelkedés, a szélsőségek egyre gyakoribb előfordulása és a növekvő kiszámíthatatlanság miatt a hazai mezőgazdaságnak egyre fokozódó növényvédelmi kihívásokkal kell szembesülnie – hangzott el szerdán Agroinform.hu agrometeorológiai konferenciáján.

Inflációt meghaladó mértékű drágulás jöhet az építőiparban

Mabisz
-
 21.04.14 11:54Gazdaság

Súlyos szakemberhiány, jelentősen emelkedő építőanyag árak, alvállalkozó díjak és élőmunka árak, magasabb fuvardíjak és építőgép bérleti díjak – ezekről számoltak be az ÉVOSZ felmérésében résztvevő építőipari cégek. Az ágazatban a vállalkozások majdnem ötödénél az idei rendelésállomány meghaladja a jelenlegi kapacitásukat.

Idén visszarendeződhetnek a lakásárak a megfizethető ártartományba

A KSH adatai szerint múlt év végén ismét csökkentek az árak a használt lakások piacán, a negyedik negyedévben 1,1 százalékkal mérséklődtek a harmadikhoz képest. 2016 óta mindössze három negyedévben fordult elő, hogy az előző negyedévhez képest mérséklődjenek az árak. A járvány miatti bizonytalanság még fontos tényező a használt lakások…

A cseh és szlovák piacon terjeszkedik a Netrisk

Tovább bővült a Netrisk-csoport kelet-közép-európai online biztosításközvetítő platformja, miután a csoport megvásárolta a cseh Porovnej24.cz és a szlovák Netfinancie.sk összehasonlító portálokat működtető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét.

50 nappal hosszabb lett a nyár, de sajnos ez gyakoribb fagykárokat okoz!

Az ősz jelentősen, a tavasz mérsékelten rövidült Magyarországon az elmúlt évtizedekben, az évszakok elcsúszásának nyertese egyértelműen a nyár – állapítja meg az elmúlt öt évtized hőmérsékleti adatainak elemzéséből Kis Anna meteorológus, a Másfél fokon megjelent cikkében.