Találatok: 447 hír

A kínai hatóságok tartalmakat töröltetnek a Baidu kínai internetes keresőmotorral

ma7.sk
-
  Ma 11:47 Életmód

Tartalmakat töröltet a kínai internetfelügyelet a Baidu kínai internetes keresőmotorral - derül ki a hatóság szerdán közzétett közleményéből.

Oktatási helyzetkép koronavírus idején

ma7.sk
-
  Ma 11:29 Karrier

Immár negyedik hetébe érkezett a rendkívüli helyzet által kikényszerített távoktatás. Ahogy azt már többen több helyen leírták, mind az iskolákat, mind a családokat meglepte az oktatásnak ez a módja. Az elmúlt hetekben kialakult rendszerbe azonban valahogy belesimultak az intézmények, diákok, szülők, s elmondható, hogy a többség igyekszik…

A legfényesebb holdtölte

ma7.sk
-
  Ma 11:18 Életmód

Akik kedden este megfigyelték az égboltot ugyancsak elcsodálkozhattak, hogy milyen nagyra nőtt a Hold.

A járást csak a kérdőívek kitöltése után lehet elhagyni

ma7.sk
-
  Ma 11:05 Határtalan

A rendőrség a hadsereggel együtt ellenőrzi azokat a személyeket, akik más járásba szeretnének utazni. Az ellenőrzés szigorúbb lesz, hiszen mindenkinek, aki elhagyja a járást, egy kérdőívet kell kitöltenie, hogy kiderüljön, mi az utazás célja.

Kiköltöztetik a kollégiumból a kassai állatorvosi egyetem diákjait

ma7.sk
-
  Ma 10:43 Határtalan

A nyári szemeszter végéig kizárólag távoktatás formájában folyik majd a képzés a kassai Állatorvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (Uvlf), amelynek vezetése ezért arra kérte az intézmény kollégiumaiban elszállásolt hallgatókat, hogy költözzenek ki.

Kigyulladt egy lakótömb Szútoron, egy ember meghalt, hatan megsérültek

A rimaszombati járásbeli Szútor községben kigyulladt egy lakótömb. Egy ember életét vesztette, hat további megsérült.

Csehországban mintha stabilizálódna a koronavírus-helyzet

Kedden is lassabban nőtt a koronavírusos fertőzések száma Csehországban a múlt heti napi átlagnál.

Fertőtlenítik a köztéri padokat Kassán

ma7.sk
-
  Ma 09:59 Határtalan

Kassán megkezdték a parkokban található padok fertőtlenítését. A tervek szerint csütörtökig összesen 1068 padot tisztítanak meg.

Mielőbbi felépülést kívánunk Erik Vlčeknek

ma7.sk
-
  Ma 09:43 Sport

Sokan aggódtak amiatt, hogy Erik Vlček, a hazai síkvízi gyorsasági kajaksport történetének legeredményesebb versenyzője a komáromi karanténban márciusban történt balesete miatt esetleg majd nem vehet részt a Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon. Öröm az ürömben, hogy az időközben sikeres műtéten átesett tízszeres világbajnokunk már…

1 millió 431 ezerre nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szerda reggel fél kilencre 84 ezerrel, 1 431 375-re emelkedett a világon. A Covid-19 betegségben 82 145-en vesztették életüket, az utóbbi egy napban 7337-en, a meggyógyultak száma 301 417, ami 16 615-tel több, mint egy nappal korábban – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem…

Tokió 2020: Jövő év június végén zárul a kvalifikációs időszak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (Nob) véglegesítette az idén nyárról jövőre halasztott tokiói játékok kvalifikációs időszakának zárását, amely 2021. június 29-én lesz, az utazó sportolók végleges névsorát pedig jövő július 5-ig kell majd leadni.

Hírfolyam: Életbe lépett a részleges kijárási tilalom, a napokban fokozott rendőri jelenlétre számíthatunk az utakon

ma7.sk
-
  Ma 08:57 Határtalan

A koronavírus-járvány miatt a szlovák kormány szigorításokat vezetett be a húsvéti ünnepek idejére. Amerika és világ más országai vesztésre állnak a vírussal szemben. Minden, ami a témában fontos, minden, ami érdekes, egy helyen,  rendszeresen frissülő hírfolyamunkban.  

A Twitter alapítója egymilliárd dollárt adományoz a járvány elleni harcra

Egymilliárd dollárt adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, éppen a Twitteren.

Mától korlátozott a szabad mozgás, betartását rendőrök ellenőrzik

Éjféltől életbe lépett a koronavírus elleni küzdelem újabb kormányintézkedése, ami csak bizonyos korlátok között engedélyezi a lakosság mozgását és gyülekezését. Az április 13-ig tartó részleges kijárási tilalom azt a célt szolgálja, hogy a húsvéti ünnepek során megakadályozza a nagy családi és baráti összejöveteleket, az ország egyik feléből a…

Benyújtotta lemondását Thomas Modly, az amerikai haditengerészet vezetője

Benyújtotta lemondását Thomas Modly, az amerikai védelmi minisztérium haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára kedden.