Találatok: 377 hír

Ungi mesék a közösségi médiában

ma7.sk
-
  Tegnap 22:56 Határtalan

Kaposkelecsény/Bacska. Ung-vidéki mesékkel ismerkedhet a nagyközönség a közösségi médiában. A vidéken szolgálatot teljesítő Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának, Balázs Lillának az ötlete alapján civilek olvassák fel egy helyi tanár, gyűjtő, Géczi Lajos helyben csokorba szedett meséknek, mondáknak a kötetéből. Az ösztöndíjas…

Szlovák-magyar határon átnyúló pályázatokat támogat a Kisprojekt Alap

ma7.sk
-
  Tegnap 22:56 Határtalan

Kassa. A Kisprojekt Alap 1,24 millió euró összértékben nyújt támogatást 29 projekt megvalósítására.

Nem gyakoribbak nyáron az otthoni balesetek

ma7.sk
-
  Tegnap 20:20 Életmód

A balesetek kétharmada otthon történik, de a tévhitekkel ellentétben nyáron sem történik belőlük több, mint más évszakokban.

Magyarlakta tájakon levő műemlékek felújítását is támogatja a Nyitra Megyei Önkormányzat

ma7.sk
-
  Tegnap 20:00 Határtalan

Sorrendben huszadik rendes ülését tartotta július 6-án a Nyitra Megyei Önkormányzat. A térség magyarlakta településeit is érintő legfontosabb döntésekről Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja megyei frakcióvezetője tájékoztatta a Ma7.sk-t.  

Agyhalottra vertek egy buszsofőrt Franciaországban

Súlyosan bántalmaztak a délnyugat-franciaországi Bayonne városában egy buszsofőrt, miután nem engedett felszállni egy társaságot a buszra maszk  és jegy nélkül. A támadás vasárnap este történt.

Orbán Viktor: új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (Hdz) elnökének a párt választási győzelméhez; írásában jelezte: készen áll a Közép-Európa megerősítését célzó stratégiai párbeszéd folytatására - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Ilyen gyönyörű barokk stílusban berendezett lakást árulnak Pozsonyban! (Képekkel)

ma7.sk
-
  Tegnap 19:19 Életmód

„Lakjon úgy, akár egy kastélyban!” – ilyen cím alatt hirdeti egy szlovákiai ingatlanügynökség azt a háromszobás lakást Pozsony-Óvárosban, amely tényleg úgy fest, mint egy pompás arisztokrata rezidencia!

A román ellenzék a miniszterelnököt tette felelőssé a védőmaszkok beszerzése körüli korrupciós botrányért

A bukaresti baloldali parlamenti többség a képviselőház elé citálta és bűnrészességgel vádolta meg a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (Pnl) kormányát vezető Ludovic Orban miniszterelnököt az egészségügyi felszereléseket és gyógyszereket forgalmazó román állami vállalat körül kirobbant korrupciós botrány ügyében.

Matovič előállt a farbával: nyilvános a járási elöljárók névsora

A járási hivatalok vezetői posztjára jelölteket a lakosok is véleményezhetik, jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő. Összesen 72 járási elnököt fognak kinevezni, az OĽaNO eddig 70 jelöltet állított. A kinevezések a kormány jövő heti ülésén esedékesek. A lakosok július 10-ig véleményezhetik az egyes…

Koronavírus után bubópestis Kínában? Érdemes már most félreverni a harangokat?

ma7.sk
-
  Tegnap 18:30 Külföld

A világsajtóban már futott egy kört, s valószínű, csak idő kérdése, hogy a  honi sajtót is bejárja a hír, pestisbaktériummal fertőzött embereket találtak Belső-Mongóliában. A rendelkezésünkre álló bizonyítékok alapján Kínából indult koronavírus után egy sokkal ismertebb, sokkal rettegettebb és sokkal-sokkal veszélyesebb betegség bukkant fel…

Hogyan maradjon egészséges gyermek és kisállat a nyári szünetben?

ma7.sk
-
  Tegnap 18:18 Életmód

A kisállattartás pozitív hatásai tagadhatatlanok: a kisállatok felelősséget és empátiát taníthatnak a gyerekeknek, de segíthetnek nyitottabbá válni és a szorongás csökkentésében is.

Hogyan viselkedjünk a strandon?

ma7.sk
-
  Tegnap 18:18 Életmód

A forró nyári időszak kedvelt pihenőhelye a strandfürdő. A Szlovák Köztársaság kormánya június közepétől engedélyezte a strandok megnyitását, azok legtöbbje örömmel várja látogatóit. Érdemes azonban megfogadni néhány jó tanácsot.

Az értéktelen szemét is válhat értékes termékké - Viola Melinda a Kávézó stúdiójában

ma7.sk
-
  Tegnap 18:00 Határtalan

Egyre nyilvánvalóbb, hogy manapság a globális környezeti problémák korszakában élünk. Épp ezért kiemelten fontos, hogy környezettudatosan éljünk és tudatosítsuk, hogy a hulladék nem minden esetben szemét, ha okosan bánunk vele. A Kávézó vendége ezúttal Viola Melinda, a Violinda Design megálmodója, aki a kidobásra szánt anyagokból…

Duslo két beruházást hozna, vagy elvinné a gyártást külföldre.

ma7.sk
-
  Tegnap 17:59 Gazdaság

A vágsellyei Duslo vállalat két új beruházást indítana, amelyek végösszege elérhetné a százmillió eurót is – írja a HNonline. sk, Petr Bláha, a vegyipari nagyüzem vezetőjére hivatkozva.

Ritka kivételek közé sorolja a Balatont a Nasa

A Nasa és a Stanford Egyetem kutatói a Landsat műholdak képei alapján vizsgálták hat kontinens 33 országának 71, 100 négyzetkilométernél nagyobb tavát. A szakemberek az 1982 és 2012 közötti időszak, azaz 28 év 32 000 nyári felvételének elemezése utána arra jutottak, hogy a nyári algavirágzás 71 tó közül 48-nál növekedett és mindössze…