Találatok: 395 hír

Az Interreg közvetítésével elkezdődött az ipolyszalkai szociális intézmény építése

Az ipolyszalkai szociális intézmény kialakítása része az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az Alsó-Ipoly-menti térségben megvalósuló RE-Start akciótervnek, amelynek célja, hogy új szociális intézményi férőhelyeket hozzon létre az elöregedő korstruktúrával rendelkező térségben.

Gútai alapiskolai beíratás: idén több szülő választotta az anyanyelvi oktatást, mint tavaly

ma7.sk
-
 Tegnap 20:46Határtalan

Míg az egy évvel korábbi gútai alapiskola beíratás során sokan megdöbbentek az ottani magyar és szlovák tannyelvű intézmények 69:35-ös előzetes eredményén, az idei 84:26-os részeredmény megnyugtatóbb, és jobban tükrözi a lakosság nemzetiségi összetételét.

Ismert nyugati személyiségek követelik Putyintól Navalnij orvosi kezelését

Nyílt levélben fordult több mint 70 ismert személyiség az egész világról Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, orvosi kezelést követelve a büntetőtáborba zárt legismertebb orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij számára.

Már Svájc is jelentkezett az elméleti amerikai-orosz csúcstalálkozó helyszínének

Finnország és Ausztria mellett Svájc is felajánlotta, hogy szívesen lenne házigazdája az amerikai és az orosz elnök egyelőre csak elméleti csúcstalálkozójának.

Döntő csaták: Barbárok a kapuk előtt, s azokon túl is

ma7.sk
-
 Tegnap 19:56Életmód

A Krisztus születése utáni negyedik évszázad közepén a hunok benyomultak Belső-Ázsiából a Volga folyó térségébe és az attól nyugatra elterülő sztyeppvidékre. A Don és a Volga folyók között élő nomád törzseket leigázták. Erejük megnövekedett, így aztán tovább nyomultak a Dnyeszter és a Don közé, leigázva a vidéken élő germán eredetű, keleti…

A bíróság megalapozottnak tartotta a vádemelést Salvinivel szemben

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open Arms civil hajó fedélzetén érkezett 147 migráns feltartóztatásáért - jelentették be a szicíliai Palermóban szombaton az előzetes bírói döntést, amely megalapozottnak tartotta az ügyészség vádemelési kérelmét.

Ramirez újabb csodagóljával simán nyert hazai pályán a DAC

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 5. fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek hazai pályán látták vendégül a rájátszásban még nyeretlen Trencsén együttesét. Bernd Storck csapata a hétközi kupabúcsút egy győzelemmel szerette volna feledtetni.

Kisebbségi Kulturális Alap: egy új törvénymódosítás megváltoztatná a tagok jelölésének menetét

ma7.sk
-
 Tegnap 19:10Határtalan

Egy kormánypárti képviselők által benyújtott módosító javaslat, amennyiben elfogadják, jelentősen átalakíthatja az állami támogatások elosztásáról döntő Kisebbségi Kulturális Alap működését, döntéshozóinak megválasztását.

A mérgek királynője, avagy kalandozás a sisakvirágok birodalmában

ma7.sk
-
 Tegnap 18:48Életmód

Egy szombati hírügynökségi jelentés adta tudtul, hogy Kirgizisztánban egy gyógynövény kivonatával fogják kezelni a Covid-19-ben megbetegedett embereket. A főzet receptje Szadir Zsaparov államfő édesapjától származik és állítólag azok, akiknek enyhe tünetei vannak egy napon belül felgyógyulnak, akiknek a tünetei súlyosabbak, három-négy…

Szlovákia dobogós az EU-ban a százezer főre jutó fogvatartottak számában

ma7.sk
-
 Tegnap 18:41Határtalan

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a szlovák börtönfelügyelet éves jelentése, amelyből kiderül, Szlovákia az Európai Unió tagállami között kiemelkedően sok embert tart rács mögött. 

A Fekete-tengeren tervez hadgyakorlatot Oroszország – 15 hajó úton van

Hadgyakorlat céljából 15 orosz hadihajó tart a Fekete-tengerre, már áthaladtak az Azovi-tengert a Fekete-tengertől elválasztó Kercsi-szoroson az orosz haditengerészet közlése szerint, amelyet az Interfax orosz hírügynökség idézett szombaton.

Matovič és Sulík: Két pogány közt

ma7.sk
-
 Tegnap 18:10Határtalan

Hálás vagyok a Teremtőnek, hogy ez idáig nem állított hasonló választás elé, de tudom, ha döntenem kellene, pofont kapjak-e vagy álcsúcson vágjanak, nem sokat haboznék. Valahogy így vagyok Igor Matovič és Richard Sulík figurájával is. Amennyiben kötelező választani kettejük között, a döntés egyértelmű, de addig minek, amíg nem muszáj?!

A tiszta szláv állam megteremtésének eszköze: a Beneš-dekrétumok

ma7.sk
-
 Tegnap 18:00Határtalan

A Beneš-dekrétumok szlovákiai magyarokra gyakorolt hatása máig érezhető. A Szóbeszéd adásának témája a híres és egyben hírhedt csehszlovák politikus, Eduard Beneš nevéhez kötődik, akit több millióan országalapító politikusként pozitívan értékelhetnek és több millióan pedig életük megnyomorítójaként tartottak…

Eltemették Fülöp herceget

Szombaton délután örök nyugalomra helyezték II. Erzsébet brit királynő férjét, Fülöp edinburgh-i herceget. Az alábbiakban a Tasr és az AP hírügynökség képeiből készített válogatásunkat láthatják.

Élet a listán kívül

ma7.sk
-
 Tegnap 17:34Határtalan

Ki gondolná, hogy létezik nacionalizmus roma és roma ember között? Hogy az etnikumon belüli nyelvi különbözőségek szlovák–magyar ellentétet is takarnak? Nemrég jelent meg a Roma közösségek újabb atlasza, amely vitát váltott ki. Ennek hátterében az állhat, hogy a roma közösség pénzügyi támogatása elsősorban a szlovák ajkú települések…