Találatok: 406 hír

Oktatási államtitkár: a "legnagyobb körültekintéssel" fogunk hozzá az iskolák "racionalizálásához"

ma7.sk
-
 Tegnap 21:19Határtalan

A Szlovák Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium a legnagyobb körültekintéssel lát hozzá az iskolahálózat racionalizálásához, és több kritériumot is figyelembe fog venni.

Akinek semmi sem lehetetlen: a dunaszerdahelyi speciális alapiskolában járt a Mikulás

ma7.sk
-
 Tegnap 21:01Határtalan

A dunaszerdahelyi Sklut Tibor biztonsági és önvédelmi szakértő nemcsak a Krav Maga – vagyis utcai harc – világának bemutatását tartja hivatásának, hanem az önzetlen segítségnyújtást is. Önzetlenül segíteni pedig a járványhelyzetben tudunk talán a leginkább. Ezt mi sem bizonyította jobban: Sklut Tibor Mikulásként ellátogatott a…

Jeruzsálemi katolikus templomban gyújtogattak

A rendőrség pénteken letartóztatott egy vallásos zsidó férfit, aki szándékosan tüzet okozott Jeruzsálemben az Olajfák hegyén található Minden Nemzetek Templomában.

Iskolába készül a gyermeke? Mutatjuk, mikor nem kell önnek vagy a gyereknek teszteltetnie!

Ahogy arról a nap folyamán már beszámoltunk, hétfőtől több iskola is újra kinyithatja kapuit. Azok, amelyek időben biztosították a kötelező teszteléshez szükséges feltételeket, ha akarnak, hétfőn kinyithatnak. Elvileg a diákok, legalább egy gondviselőjük, a pedagósuok és az iskolai alkalmazottak is kötelezően tesztelendőek. Szokás szerint azonban r

Női kézi Eb: Kikaptunk a horvátoktól a nyitómeccsen

Két felvidéki játékossal kezdte meg szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon. A mieink Horvátország ellen léptek pályára a C-csoport első fordulójában.

Vétkesek közt… - Nyílt válasz az Aktuality.sk szerkesztőségének és Ctibor Linghartnak

ma7.sk
-
 Tegnap 20:14Film

A „vétkesek közt cinkos, aki néma” bibliai idézet szlovákul is ismert. „Ak vidíme nespravodlivosť a mlčíme o nej, páchame aj my sami“. Ez a přerovi vérengzésről készült első dokumentumfilm (František Hýbl) zárómondata. Nem véletlenül.

Új emeletet kap a Lévai Járásbíróság épülete

ma7.sk
-
 Tegnap 19:45Határtalan

Már javában zajlanak a Lévai Járásbíróság épületének felújítási munkálatai. A háromszintes ingatlant egy újabb emelettel is ellátják.

Az ismert járványügyi szakember szerint Szlovákia még nem áll készen az oltási program elindítására

ma7.sk
-
 Tegnap 19:29Határtalan

A Hnonline stúdiójának vendége volt az ország egyik legismertebb járványügyi szakembere Pavol Jarčuška, aki a műsorban elmondta, Szlovákia logisztikailag még nem áll készen a vakcinák fogadására. 

A járványügyi bizottság sajtótájékoztatója: visszatér a szemafor, változás jön a határokon

Péntek délután tartotta aktuális ülését a szlovák járványügyi bizottság. A sajtótájékoztatón Ján Mikas, tiszti főorvos, Pavol Jarčuška járványügyi szakember és Marek Krajčí egészségügyi miniszter vett részt. 

A koreai Kiswire cég beruházása a legmagasabb technológiai színvonalat hozza Magyarországra

A koreai Kiswire cég beruházása a legmagasabb technológiai színvonalat hozza Magyarországra, amely komoly kutatás-fejlesztési eredményekre épül, és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdasági dimenzióváltás gyorsabban megtörténjen - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kiswire Szentgotthárd Kft. támogatási…

Az amerikai kongresszus átmenetileg megtorpedózza Trump németországi csapatkivonási tervét

Az amerikai kongresszus ámenetileg megtorpedózza Donald Trump elnök csapatkivonási terveit Németországból - derült ki az amerikai védelmi költségvetés csütörtökön nyilvánosságra került tervezetéből.

A Za ľudí azért nem támogatta a diákok visszatérését, mert kötelező lenne a tesztelésük

A Za ľudí nem támogatta a diákok visszatérését az iskolákba, mert szerintük nem kéne kötelezővé tenni a diákok és pedagógusok tesztelését.

Így csalhatták el az amerikai elnökválasztást

ma7.sk
-
 Tegnap 18:45Külföld

A tanúvallomások alapján újabb kérdések merültek fel a Georgia állambeli szavazatszámlálással kapcsolatban, ezért az aláírások ellenőrzésére van szükség – ismerte el a Donald Trump által nemrég élesen kritizált Brian Kemp, az állam republikánus párti kormányzója a Fox News hírcsatornának adott interjújában. 

Komáromban már járt a gondűző, ajándékosztó Mikulás

ma7.sk
-
 Tegnap 18:28Határtalan

A világjárvány idején sem maradhatnak Mikulás csomag nélkül a komáromi gyermekek – gondolták a helyi Nec Arte Nec Marte Polgári Társulás tagjai, akik már korábban édességgyűjtésbe kezdtek. A sok adakozó jóvoltából végül 120 csomagot készítettek, amelyek java december 4-én délután a Klapka téren talált torkos gazdákra.

Mint egy falat kenyér, úgy kellett az új AC/DC-album 2020-ban

ma7.sk
-
 Tegnap 18:27Zene

November közepén jelent meg az AC/DC legújabb, Power Up névre keresztelt nagylemeze, amelynek dalai olyan, korábban fel nem használt ötletekből állnak össze, amelyek a 2017-ben elhunyt alapítótag, Malcolm Young kedvencei voltak.