Találatok: 152 hír

Párizsban betiltották a napközbeni szabadtéri testmozgásokat

Liner
-
  Ma 12:41 Életmód

Franciaország fővárosának polgármestere az óvintézkedést azzal magyarázza, hogy elejét szeretné venni a további tömeges koronavírus-fertőzéseknek. The post Párizsban betiltották a napközbeni szabadtéri testmozgásokat appeared first on Liner.hu.

Magyarország: Budapest akár a járvány gócpontjává is válhat

Liner
-
  Ma 12:21 Életmód

Az eddigi legmagasabb napi halottal rendelkezünk. The post Magyarország: Budapest akár a járvány gócpontjává is válhat appeared first on Liner.hu.

Nőhet a halálozások száma Németországban, mert a járvány begyűrűzött a gondozó otthonokba

Liner
-
  Ma 12:02 Külföld

Az összes európai ország közül eddig talán Németországot érte a legtöbb dicséret a koronavírus-járvány kezelése kapcsán, ugyanis még a járvány kezdeti stádiumában szigorú korlátozásokat vezettek be. The post Nőhet a halálozások száma Németországban, mert a járvány begyűrűzött a gondozó otthonokba appeared first on Liner.hu.

Japán hivatalosan is kihirdette a szükségállapotot

Liner
-
  Ma 11:24 Külföld

A világ több országában már olyan mértéket öltött a koronavírus járvány, hogy kénytelenek voltak bejelenteni a szükségállapotot, de voltak, akik elővigyázatosságból, még a járvány nagyobb szintű megjelenése előtt deklarálták a nemzeti vészhelyzetet. The post Japán hivatalosan is kihirdette a szükségállapotot appeared first on Liner.hu.

Arcmaszkokkal csalókra rontotta rá az ajtót a rendőrség

Liner
-
  Ma 10:58 Életmód

Elkerülhetetlen, hogy még az ilyen szintű krízishelyzetek idején is, mint a COVID-19 járvány, legyenek emberek, akik rosszindulatúan, a saját hasznukra próbálják felhasználni a helyzetet. The post Arcmaszkokkal csalókra rontotta rá az ajtót a rendőrség appeared first on Liner.hu.

Kínában január óta először nem jelentettek egyetlen koronavírusos halottat sem

Biztató hírek érkeztek ma a helyi egészségügyi bizottságtól. The post Kínában január óta először nem jelentettek egyetlen koronavírusos halottat sem appeared first on Liner.hu.

Boris Johnson nincs lélegeztetőgépen, de továbbra is az intenzív osztályon ápolják

A brit miniszterelnök nemrég újra rosszul lett, vasárnap pedig kórházba szállították. The post Boris Johnson nincs lélegeztetőgépen, de továbbra is az intenzív osztályon ápolják appeared first on Liner.hu.

Svájcban egy nap alatt 552 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Liner
-
  Ma 10:17 Életmód

A keddi adatok szerint Svájcban kevesebb vizsgált ember COVID-19 tesztje lett pozitív, mint vasárnap és hétfőn. The post Svájcban egy nap alatt 552 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak appeared first on Liner.hu.

Brit tudósok olyan koronavírus tesztet fejlesztettek, ami azelőtt érzékeli a vírust, hogy megjelennének a tünetek

Liner
-
  Ma 10:01 Külföld

A vírus lassulására számítanak az Egyesült Királyságban, így egy-két héten belül enyhítenek a szigorú intézkedéseken – legalábbis ezt mondja Boris Johnson egyik tanácsadója, Neil Ferguson professzor. The post Brit tudósok olyan koronavírus tesztet fejlesztettek, ami azelőtt érzékeli a vírust, hogy megjelennének a tünetek appeared…

Több mint 700 alkalmazott lett koronavírusos egy detroiti kórházban

Liner
-
  Ma 09:39 Külföld

A koronavírusos betegeket is ellátó detroiti kórház alkalmazottjai esetében is elvégezték a koronavírus-tesztet, ami több mint 700 esetben pozitivitást mutatott. The post Több mint 700 alkalmazott lett koronavírusos egy detroiti kórházban appeared first on Liner.hu.

Ausztriában kötelezővé tették a boltokban a maszkok viselését

Liner
-
  Ma 09:11 Külföld

Nagy vitát okoz a járványhelyzet közepette, hogy vajon az egészségügyi maszkok viselése meggátolja-e a koronavírus terjedését vagy nem, de egy, Maryland Egyetem által készített tanulmány szerint, 30-40%-kal lassítja a vírust a maszk hordása. The post Ausztriában kötelezővé tették a boltokban a maszkok viselését appeared first on Liner.hu.

Túl az 1.3 millión a koronavírus-fertőzöttek száma

Liner
-
  Ma 08:51 Külföld

Kedd reggelre ismét több mint 70 ezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma a világban, akik a hivatalos adatok szerint immár 1,347 millióan vannak. The post Túl az 1.3 millión a koronavírus-fertőzöttek száma appeared first on Liner.hu.

Csernobilban 16-szor nagyobb lett a sugárzás mértéke az erdőtüzek miatt

A helyi ukrán hatóságok arra lettek figyelmesek, hogy a 30 km-es zónán belül kialakult tüzek miatt jócskán megnőtt a radioaktivitás. Körülbelül 90 tűzoltót vezényeltek ki április 5-én, vasárnap az egyik ukrán erdőbe, ahol egy négyzetkilométer kiterjedésű terület borult lángba. A tűz egy része érintette a csernobili atomerőmű közelében lévő övezetet

A halottak száma 9-cel, a fertőzötteké 73-mal nőtt egy nap alatt Magyarországon

Kedd reggelre kiderült, az elmúlt nap során 9 beteg hunyt el a koronavírus-járvány következtében, miközben 73 új fertőzöttet is regisztráltak, akiknek száma így 817-re emelkedett. Az elhunyt 9 ember – valamennyien idősek voltak – krónikus betegséggel küzdött. A koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma velük együtt 47-re…

Az Xbox One játék segíthet a koronavírus elleni harcban

Liner
-
  Ma 07:30 Infotech

Teljesen új és eddig talán példátlan ötlettel állt elő a Microsoft a COVID-19 járvány elleni harc kapcsán. The post Az Xbox One játék segíthet a koronavírus elleni harcban appeared first on Liner.hu.