Találatok: 37 hír

Gyönyörű adventi fényekbe öltözött Balatonfüred

Este nyolcra ugyan haza kell érni, de most azt mondhatjuk, szerencsére korán sötétedik. Hogy miért? Mert akár egy megtervezett műalkotás, úgy fest a fénybe öltözött Balatonfüred ebben a csendes adventi várakozásban.

Siófoki rendőrök nyomoztak a nő után, aki nem fizetett a szállodákban

Komoly és kitartó nyomozást igényelt a rendőröktől, hogy felkutassák azt nőt, aki 2019 áprilisa és decembere között több Somogy megyei szállodában hamis adatokkal jelentkezett be, távozás után pedig nem fizetett. Most már vádat is emelhetnek ellene.

VeszprémFest 2021: jön Tom Jones és Jamie Cullum!

Jamie Cullum július 14-én a História kertben, Tom Jones július 18-án a VeszprémArénában ad koncertet.

Nyami! Balatoni szaloncukor is a legjobbak közé került

LikeBalaton
-
 Tegnap 09:00Utazás

Idén először rendezték meg civil kezdeményezésre az Év Szaloncukra versenyt. A nagy cégek mellett a kisebb hazai gyártók és a kézműves műhelyek is lehetőséget kaptak a megmérettetésre. A keszthelyi Lissé cég a laktózmentes kategóriában szerezte meg a második helyet.

Guruló pörköltek Keszthelyen - ezt séta, kirándulás közben is kipróbálhatod!

LikeBalaton
-
 Tegnap 07:00Utazás

Sajnos most nem ülhetünk be egy meleg teára vagy éppen egy forró levesre, ha átfáztunk a téli séta során, ám Keszthelyen egy ötletes megoldással tették boldoggá a megéhező - és a hidegtől sem félő - bringásokat, kirándulókat.

Végre újra síelhetünk Eplényben!

Vártad már a lehetőséget, hogy újra síelj vagy snowboardozz? Az eplényi Síaréna december 3-án csütörtökön megnyitja két pályáját a sportolni vágyók előtt, az A1-es és a T2-es tanulópályán lehet boldogan siklani.

A Balaton a Xix-Xx. századi és a kortárs magyar festészetben #4.rész

LikeBalaton
-
 20.12.03 14:00Kultúra

A Balaton festőjeként általában két kiemelkedő alkotót szokás megemlíteni: Udvardi Erzsébetet és Egry Józsefet. Róluk korábban már közöltünk cikket. Nemrégiben bemutattunk egy művészeti tárlatot, amely Farkas István szigligeti alkotóról szólt. Mostani írásunkban a Pannon Tengert szintén megfestő, általában nemzetközi hírnévre is…

Felújítják a Festetics-kilátót

LikeBalaton
-
 20.12.03 12:00Megyei

Megerősítik a Gyenesdiás feletti Festetics-kilátó tartószerkezetét, ezért a népszerű kirándulóhely most nem látogatható. A felújítást a következő év elejére tervezik.

A Balaton a legnépszerűbb hazai bringás úti cél

LikeBalaton
-
 20.12.03 09:00Utazás

A turizmus a XXI. század sikertörténete, hiszen az ágazat az elmúlt években a legjelentősebb mértékű gazdasági növekedést produkálta, ugyanakkor a koronavírus-járvány a turizmus óriási sebezhetőségét is bizonyította.

Kvíz - Balatoni adventi csodák

LikeBalaton
-
 20.12.03 07:00Megyei

Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!

A Balatonnál presszóként működött ez a pécsi emeletes busz

Korábban Pécs Európa Kulturális Fővárosa idején merült fel, hogy felújítják a ’70-es években Pécsen közlekedő emeletes buszt, ám a tervből nem lett semmi. Most úgy néz ki, hogy a régi jármű megmenekül, a Volánbusz zalaegerszegi telephelyén felújítják.

Nyakig a vízbe merülve tisztítják a szakemberek a Hévíz-csatornát

LikeBalaton
-
 20.12.02 14:00Megyei

Ha lehet, géppel dolgoznak, ám sok helyütt, ahol nagy tömegben élnek védett fajok, a vízben állva, kézzel távolítják el a szakemberek a természetes környezetre veszélyes növényeket.

Módosították a horgászokra vonatkozó speciális szabályokat

Legfeljebb három családtag vagy két ismerős tartózkodjon egy csónakban a veszélyhelyzet idején – ezt ajánlja a Magyar Országos Horgász Szövetség.

Hazánk természetes élőhelyein nincs helye idegenhonos halaknak

LikeBalaton
-
 20.12.02 12:00Megyei

Még augusztusban a Hévízi-tó kifolyó vizében, a Gyöngyös-patakon fogott furcsa halat kukorica-giliszta csalival egy horgász. Mivel nem ismerte fel, milyen fajról van szó, a Magyar Haltani Társasághoz fordult segítségért.

90 települést ihletett meg a balatonőszödiek élő adventi naptárja

LikeBalaton
-
 20.12.02 09:00Megyei

Idén robbanásszerűen megnőtt azoknak a településeknek a száma, ahol december 24-ig, élő adventi naptárként minden este más és más család ablakában gyúlnak fel a kivilágított számok sziluettjei. Balatonőszödön 2015 óta minden évben megrendezik az élő karácsonyváró kalendáriumot. Mintegy 90 településen indult el az ő mintájukra ez a…