Találatok: 13 hír

Mire tanítanak az idős kutyák?

Az idős kutyák gyakran bújósabbak és több szeretetet igényelnek fiatalabb társaiknál. Barátságuk ritka ajándék. Családjuknak a feltétel nélküli szeretet egy egészen új formáját képesek megmutatni, s ha odafigyelünk rájuk, meghallhatjuk üzenetüket.

Sikerült feltérképezni a német juhászkutyák teljes genomját

A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtájának, a németjuhásznak felfedezték a teljes genetikai térképét, amely egyrészt az evolúciójának megértésében segít, valamint a fajtára jellemző egyik betegség gyógyításához is hozzájárulhat.

A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek?

Kutyabarát Helyek
-
  20.04.03 06:30 Állatvilág

Kicsi, nagy, kerek, háromszög alakú, felfelé mutat vagy lelóg - ahogy a kutya tekintete, úgy füle és fültartása is rengeteg dolgot elárul érzelmi állapotáról, szándékairól. Tudj meg többet!

Félősebbek a városi kutyák, mint a vidékiek

Finn kutatók mintegy hatezer kutya gazdájának adatai alapján állapították meg, hogy a városi kutyák félősebbek, mint a vidékiek.

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben, miután az új koronavírus megjelenését követően a kínai kormányzat a vadhúsok fogyasztására és kereskedelmére is tilalmat vezetett be.

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult

Kutyabarát Helyek
-
  20.04.02 06:30 Állatvilág

A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.

Átkelt a szivárványhídon a Trónok harca egyik rémfarkasa

Kutyabarát Helyek
-
  20.04.01 11:15 Állatvilág

A Trónok harca sorozat egyik rémfarkasát alakító kutya tíz évesen vesztette életét.

Bolondok napja kutya módra

Kutyabarát Helyek
-
  20.04.01 06:30 Állatvilág

Milyen lenne, ha kutyáink tisztában lennének vele: ma április elseje, azaz bolondok napja van! Mit találnának ki megviccelésünkre, bosszantásunkra?

Ebzárlat 2020 tavaszán – az érintett települések listája

Idén tavasszal is indul a rókák veszettség elleni vakcinázása, mely velejárója az ebzárlat is. Az ország keleti és déli megyéit érinti idén a korlátozás.

Kutyákat képezhetnek ki a koronavírus kiszagolására

Kutyákat is megpróbálnak kiképezni brit kutatók a koronavírussal fertőzött emberek kiszagolására Nagy-Britanniában.

Terápiás kutya segíti a járvány ellen küzdő orvosokat és ápolókat egy kórházban

Wynn, a kedves labrador örömet és megnyugvást hoz a coloradói kórház személyzetének a járvány elleni küzdelem nehéz napjaiban.

Az álmos vizsla és az ébresztőóra esete

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.30 06:30 Állatvilág

Ismeritek azt az érzést, amikor az igazak álmát alusszátok, és egyszer csak valami éles, sípoló hang zavarja meg a csöndet. Kellemetlen igaz? Ez a vizsla is pont így gondolta…

4 könnyen elkészíthető kutyajáték

Kutyabarát Helyek
-
  20.03.29 14:15 Állatvilág

A kutyajátékok meg tudják terhelni a pénztárcád, főleg, ha kedvenced hetente "gyilkolja" le, szedi szét őket. De ne keseredj el, mutatunk pár filléres játékot, amit Te is könnyen elkészíthetsz otthon, és kutyád is imádni fogja! És a bónusz: nem kell vásárolnod, régi holmikat hasznosíthatsz újra!