Találatok: 11 hír

Szívszorító videóval kampányolnak az állatvédők: a kutya nem karácsonyi ajándék!

A statisztikák arról tanúskodnak, hogy sajnos még mindig nem tudatosult az emberekben, hogy nem feltétlen jó ötlet élő állatot választani karácsonyi ajándékként… Az ünnepet megelőző hetekben ugrásszerűen megnő a kereslet a kisállatok iránt.

Balto, a hős kutya igaz története

Gyermekkorunk egyik kedvence, Balto a valóságban több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Ismerjétek meg a hős történetét!

10 elképesztő tény kutyáinkról

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.09 13:00 Állatvilág

Híresek kiváló szaglásukról, de mi a helyzet a kutyák látása és hallása terén? Vajon nekik is van ujjlenyomatuk? És tényleg mindent megértenek, amit mondunk nekik?

Kezdődik a kennel köhögés szezonja! Mit érdemes tudni róla?

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.08 11:45 Állatvilág

Bizonyára minden kutyásnak ismerős a kennel köhögés fogalma. Azonban nem biztos, hogy mindenki tudja, hogyan lehet megelőzni és mi a teendő, ha már kutyusunk elkapta.

Letöltendő börtönre ítélték a mohácsi állatviadal szervezőit

Tavaly nyáron ütött rajta a TEK a mohácsi vágóhídon tartott állatviadalon. A nyomozás zárultával megtörtént a vádemelés a három tettes ellen, november elején pedig megszületett az ítélet: letöltendő börtönbüntetésre ítélték mindhárom vádlottat. Az ítélet nem jogerős.

Osztrák állatvédők segítségével sikerült bezáratni egy kutyavágóhidat

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.07 06:30 Állatvilág

Eggyel kevesebb ilyen borzalmas vágóhíd működik a világban. A siker az osztrák állatvédőknek köszönhető! A vágóhíd működtetője maga kért segítséget, hogy bezárhassa végre a telepet és kiugorhasson a kutyahúsbizniszből.

Betilthatják Angliában a tűzijáték értékesítését

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.06 11:45 Állatvilág

A brit parlamentben napirendre kerülhet a tűzijátékok, petárdák magáncélra történő árusításának esetleges betiltása. A tiltást főként a tűzijáték állatokra gyakorolt hatása miatt vezetnék be, a bizonyítékok és érvek gyűjtése már folyamatban van.

Hogyan birkózzunk meg kedvencünk elvesztésének fájdalmával?

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.06 06:30 Állatvilág

Kedvenceink rengeteg örömöt hoznak életünkbe, kötődésünk azonban rendkívül fájdalmassá teheti az elkerülhetetlen veszteséget. Képesek lehetünk kezelni a helyzetet?

Tarol a neten az "emberarcú" kutya

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.05 12:00 Állatvilág

Mindenki odavan a Noriért, a keverék kutyáért, és nem csak cuki bolyhos külseje miatt: első pillantásra úgy tűnhet, egy emberi arcot látunk göndör frizurával…

Gondolkodtató trükkök kutyádnak otthonra

Kutyabarát Helyek
-
  19.11.05 06:30 Állatvilág

Nincs ötleted, hogy mivel kösd le kutyád, ha kevés az időd nagyot sétálni? Szükséged lenne a hűvösebb, vagy akár melegebb napokon néhány agyzsibbasztó feladatra, mely kellő szellemi fáradtságot biztosít kedvencednek? Mi összegyűjtöttünk néhányat!

Nem szerepelhetnek többé vadállatok a szlovákiai cirkuszokban

Szlovákia is lépett: novembertől nem szerepelhetnek többé vadállatok a cirkuszokban és egyéb szórakoztató nyilvános rendezvényeken.