Találatok: 10 hír

Ebzárlat 2020 őszén: az alábbi településeken lesznek korlátozások

Ősz közepén ismét megkezdődik a rókák veszettség elleni immunizálása, amivel ebzárlat és legeltetési tilalom is kezdetét veszi. A korlátozások idén kilenc megyét és azok településeit érinti.

Ráadta pólóját a hidegben fagyoskodó kóbor kutyára a jószívű fiatalember

Sokak szemében apróságnak tűnhet, de a magányos, didergő kutyának a világot jelenthette a cseppnyi gondoskodás, amit a férfitől kapott.

Nehéz kivédeni az idős kutyák szellemi leépülését

Nem védi meg az idős kutyákat a szellemi leépüléstől sem a tréning, sem a táplálkozás - állapították meg kutatásuk során bécsi kutatók.

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?

Kutyabarát Helyek
-
  20.09.17 06:30 Állatvilág

Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális”…

Medve cammog Észak-Magyarországon: a Nemzeti Park figyelmezteti a kutyásokat is

Felhívást adott ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, melyben figyelmezteti a lakosságot és a kirándulókat, túrázókat a medvék jelenlétére.

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára

Kutyabarát Helyek
-
  20.09.16 06:30 Állatvilág

Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját

Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.

A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani

Az Ökológiai Kutatóközpont, a Stockholm Egyetem és az ELTE Etológia Tanszék munkatársai evolúciós megközelítésben vizsgálják a kutyafajták viselkedését, azt kutatják, hogy mely fajták játékosabbak és ennek milyen evolúciós okai lehetnek. Legújabb eredményeikről a napokban jelenik meg beszámoló a Royal Society Biology Letters című…

Mozgássérült kutyák: új esélyt kaphatnak az életre kerekeskocsi segítségével

Kutyabarát Helyek
-
  20.09.14 12:00 Állatvilág

Egy sérülés, vagy betegség miatt mozgáskorlátozott kutyára nagy eséllyel altatás vár, holott helyzete nem feltétlenül lenne reménytelen. Hasonlóan az emberi kerekesszékhez, ők is kaphatnak kerekeskocsit, mely újra megadhatja számukra a mozgás örömét - és egy esélyt a hosszú, boldog életre.

Tényleg olyan cuki a kutyánk, mint hisszük?

Kutyabarát Helyek
-
  20.09.12 08:30 Állatvilág

Egy ausztrál tanulmány szerint egyáltalán nem biztos, hogy mások szerint is olyan cuki a kutyánk, mint amilyennek mi látjuk. De pontosan mi a cuki? Mit látunk cukinak - nem ugyanazt, mint mások? Hogy is van ez?