Találatok: 7 hír

Túlsúlyos gazdának túlsúlyos a kutyája?

Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál - derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása.

Gáz van! Avagy a kutyapuki nem mindig cuki...

A szellentés kutyáinknál is az élet természetes velejárója, ám egészségi problémára is utalhat. Mitől lesz valóban gázos a helyzet, és mit tehetünk a szellőztetésen túl?

Ebzárlat 2019 őszén – íme, a teljes településlista

Kutyabarát Helyek
-
  19.09.19 13:00 Állatvilág

Idén ősszel sem marad el a rókák veszettség elleni immunizálása, ami magával vonja az ebzárlat elrendelését is. Az érintett területeken a korlátozás ideje alatt a kutyákat és macskákat elzárva kell tartani – ha mégis kivinnénk kutyánkat, a póráz és szájkosár használata kötelező!

96 millió forinttal támogatja a kormány a kutyák ivartalanítását

Az állatvédők kezdeményezésének hatására összesen 96 millió forintot ad a kormány az állatvédelemre, pontosabban ivartalanításra. Az állatvédő egyesületek pályázat benyújtása után juthatnak a támogatáshoz.

Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében

Több mint 100 tacskót találtak embertelen körülmények között egy évvel ezelőtt Barcson. A “kölyökgyárban” a kutyák szűk ketrecekben tengették napjaikat, saját ürülékükben… Megszületett a még nem jogerős ítélet.

Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag

Kutyabarát Helyek
-
  19.09.16 11:45 Állatvilág

Ezúttal Tolna megyében találtak egy kutyát, akinek élete egy hajszálon függött. Szerencsére még épp időben érkeztek az állatvédők, és a kutya elindulhatott a gyógyulás útján.

Pitbull segített az eltévedt tacskónak hazajutni!

Kutyabarát Helyek
-
  19.09.14 20:00 Állatvilág

A hatalmas és erős pitbull gyengéden segített a rémülten menekülő, szökésben lévő tacskó befogásában.