Találatok: 114 hír

Koncertfilm az egri törökfürdőből

Az egri Török Fürdőben forgatott koncertfilmet a Kerekes Band. A 200 ezer darab aranyozott mozaikkal burkolt kupola alatt, a leengedett medencébe épített színpadon rögzített Live: Water című anyag akusztikus hangszerelésű.

Sára Sándor emlékére hirdetik meg a 20. Lakiteleki Filmszemlét

Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére hirdetik meg a 20. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre október 1-jéig lehet nevezni – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója.

Üss, zsötem, bosszúálló, anya

Kezdetleges módszerek és szegényes mintakészlet jellemezte az 1980-as évek tetoválókultúráját, amely leginkább a börtönökben virágzott. Fiáth Titanilla börtönpszichológus, kulturális antropológus írása.

Új Kurtág-lemez jelenik meg a szerző 95. születésnapjára

Február 19-én ünnepli 95. születésnapját Kurtág György kétszeres Kossuth-díjas, világhírű magyar zeneszerző, zongoraművész és kamarazene-tanár. Ebből az alkalomból a BMC Records kiadja az egyik első főművének tekinthető Bornemisza Péter mondásai című alkotását.

Estas Tonne októberben koncertet ad a MOMKultban

kultura.hu
-
 Tegnap 10:22Zene

Az emberi észlelést, a kreativitást helyezi a középpontba Estas Tonne gitárvirtuóz, aki tavalyról idén őszre halasztott turnéján október 21-én ad koncertet a fővárosi MOMKultban.

42 díjazottnak ítélték oda a KÓTA díjait a magyar kultúra napján

kultura.hu
-
 Tegnap 10:03Zene

Idén 12 kategóriában 42 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA díjait, amelyeket online ünnepségen szimbolikusan adtak át a magyar kultúra napján, pénteken.

Közös filmes programokkal készül Veszprém és Balatonfüred

Közösen készül Veszprém és Balatonfüred az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programra, az együttműködésben különösen nagy hangsúlyt kapnak majd a filmes események – jelentette be pénteki balatonfüredi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.

„Az ember csak a maga módján tud hitelesen mesélni”

Ma ünnepli születésnapját Fekete Ibolya Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró. Vele beszélgettünk filmekről, történetekről, „álomprojektekről” és eltűnőben lévő, egykor ragyogó világokról.

Októberre halasztották a New Orleans-i Jazzfesztivált

kultura.hu
-
 Tegnap 09:01Kultúra

A pandémia miatt tavaly meg sem tartott New Orleans-i Jazzfesztivált

Jordán Tamás január 22-ei köszöntője

A Weöres Sándor Színház nem csak a magyar kultúra napját ünnepli január 22-én, ezen a napon avatták fel 2011-ben Szombathely első, saját társulattal rendelkező kőszínházát.

„Kirajzolódott egy szociális mintázat a jelenetek tükrében”

Kihirdette a Pesti Magyar Színház a Nyitány című pénzdíjas jelenetíró pályázatának középdöntőbe jutott alkotásait. Interjú Deres Péter dramaturggal.

Díjátadó és könyvbemutató Zalaegerszegen

Bemutatták Kostyál László és Zóka Gyula Megformálta a föld porából. Németh János kisplasztikái című kötetet és közművelődési elismeréseket, mecénás díjat adtak át pénteken Zalaegerszegen.

Kőbe vésve, bronzba öntve

kultura.hu
-
 21.01.22 17:38Kultúra

Képzeletbeli sétára invitáljuk Önöket Budapest utcáin, terein. Kiváló alkotók jól ismert szobrait szemlélhetjük meg alaposabban, kényelmesen a fotelből, a magyar kultúra napján.

Öt új mesterhegedűt vásárolt a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Öt mesterhegedűvel erősíti a kamarazenekari hangzást a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az új hangszerek a tavaszi koncerteken már hallhatók lesznek.

„Színpadra termettem, és nem a zongora mögé”

Szombaton mutatja be Mozart Szöktetés a szerájból című zeneművét az Operaház, amelyben Blonde-ot játssza. Rácz Rita koloratúrszopránnal mesterekről, katarzisról, színpadi és szülői szerepekről is beszélgettünk.