Találatok: 36 hír

Hogyan tűnjünk el Izmirben?

Kultúra
-
  Tegnap 15:21 Kultúra

„Van, aki szerint egyszerűen elszöktek, mások azt állítják, mélyen a város alatt húzódó csatornarendszerben élnek. Megint mások úgy vélik, meghaltak. Az is előfordulhat, hogy még mindig itt élnek közöttünk valahol.” Így kezdődik a szövege annak a magyar fejlesztésű telefonos applikációnak, amelynek köszönhetően Budapest után most a török…

Gyerekek balettcipőben

Kultúra
-
  Tegnap 13:15 Kultúra

Miközben a Magyar Nemzeti Balettintézet az új tehetségeket kereste a tavaszi felvételik alkalmával, az intézménybe járó növendékek is kitettek magukért. Az utóbbi hónapokban több nemzetközi verseny első díját is hazahozták, a Tavaszköszöntő című házi előadáson is sikerrel adtak számot tudásukról.

Minden jó szerep egy teljes élet

Kultúra
-
  Tegnap 08:42 Színpad

Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színész, rendező tíz évvel ezelőtt Magyarföldön ökumenikus fatemplomot épített. Felszentelésének évfordulóján minden évben fesztivált szerveznek, idén pedig különleges faorgonája is lett a templomnak. A színművésszel hitről, színházról, és arról is beszélgettünk, hogy mennyit tud tanulni egy-egy szerepből.

Kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten

Kultúra
-
  19.07.14 17:03 ZeneFesztiválokKoncert

Koncert, kiállítás, filmvetítés, táncszínházi előadás, bábopera és térzene is várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő Kodály Művészeti Fesztiválon Kecskeméten.

A három Sass

Kultúra
-
  19.07.14 12:24 Kultúra

Sass Brunner Ferenc, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet munkáiból nyílt kiállítás Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban. A három Sass című tárlat különlegessége, hogy a művészcsalád tagjainak alkotásai első alkalommal szerepelnek közös tárlaton, az eredeti dokumentumokon, családi leveleken, korabeli fényképeken keresztül pedig…

Újabb Szulejmán korabeli épület nyomaira bukkantak Szigetvárnál

Kultúra
-
  19.07.13 14:00 KultúraPécsBaranya

Az épület ott áll, ahol Esterházy Pál az 1664-es turbéki látogatása után feltüntette a komplexum alaprajzában a katonai barakkot.

Egy igazi világpolgár

Kultúra
-
  19.07.13 13:39 Könyv

„Mindazonáltal a leveleibe mindig beleszőtt egy-egy jó történetet, egyszer például azt, hogy ő nyerte meg a második világháborút” – mondja Sárközi Mátyás író. Nemrég kiadott Margit című könyve Vészi Margit életét dolgozza fel. Vészi személyiségéről, élete fordulópontjairól és egyéb érdekességekről is beszélgettünk vele.

Népzenekutatás a Kaukázusban

Kultúra
-
  19.07.13 10:03 ZeneKoncert

Agócs Gergely rendszeresen jár gyűjteni a nogaj, kumuk és egyéb, az egykori Kazár Kaganátus területén élő türk népcsoportok falvaiba. Munkája során zeneileg, kultúrtörténetileg számos izgalmas egyezésre talál. Ezt mutatja be őszi koncertsorozatán a Fonó Zenekarral és Dagesztánból, a Karacsáj-Cserkesz Köztársaságból, a…

A Várkert Bazárba költözik az Iparművészeti Múzeum

A Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban című kiállítás a jelenleg rekonstrukció miatt zárva tartó IMM színfalak mögött zajló aktív munkáját mutatja be az ezredforduló óta bekerült és az utóbbi két évtizedben restaurált műtárgyakon keresztül.

A Csárdáskirálynő a Margitszigeten

Július 12-én mutatják be a Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztiválon, a Szabad Tér Színház és a Budapesti Operettszínház közös produkciójaként.

A „kánon” rettenetes szó

Kultúra
-
  19.07.12 14:12 Könyv

„Amikor kisgyerekként felvetődött bennem, hogy írónak is lehetne lenni, kitalálni világokat és felépíteni, a szüleim kicsit lököttnek néztek. Sarabolás, krumplitöltés vagy épp kapálás közben ez tényleg abszurdnak látszott” – mondja Háy János író, költő, a Kik vagytok ti? című rendhagyó irodalomtörténeti könyv szerzője. A magyar irodalom…

A Bauhaust idéző fotókiállítás nyílt Békéscsabán

Kortárs fotóművészek Bauhaus-alkotásaiból nyílt kiállítás július 11-én Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban Bauhaus Contemporary – Fotóművészeti reflexiók a Bauhausra és annak magyar szereplőire címmel.

Nemzetközi színházi kurzus Kaposváron

Nemzetközi színházi műhely nyílt Kaposváron, amelyen négy nemzet mintegy 80 színész szakos felsőoktatási hallgatója, rendezőgyakornoka, rendezője vesz részt.

A Duna ezer arca

Kultúra
-
  19.07.12 09:18 Kultúra

Az Isztambuli Magyar Intézet rendszeresen szervez eseményeket a Nemzetközi Duna Nap alkalmából. Ennek része a Duna-perspektívák című, a Duna tíz országon át folyó utazását és történeteit bemutató kiállítás is, amely június 27-én nyílt meg.

Túl a kereteken

Átfogó retrospektív kiállítás nyílt a Ludwig Múzeumban Király Tamás munkáiból Out of the Box címmel.