Találatok: 129 hír

Nem rengeti meg Putyin hatalmát Navalnij videója

Az orosz emberek már sok mindent láttak, hihetetlen gazdagságot is. A nyilvánosságra került felvételeknek inkább politikai üzenetük van: ezt is tudjuk rólad és még mást is.

Nem mindegy, mennyi kiesést kell behozni – Kárpáti János jegyzete

Trump megkegyelmezett sikkasztással gyanúsított hűséges ideológiai fegyverhordozójának, Steve Bannon stratégiai gondolkodónak. Trump ebben is megtörte a hagyományokat, de ha ha hihetünk a demokratikus normák helyreállításáról szóló fogadkozásoknak, a politikai barátok kimentése nem válik elnöki gyakorlattá. Persze nem…

Tűz ütött ki az egyik legnagyobb vakcinagyártó cégnél

A kelet-indiai Pune városban lévő Indiai Szérumintézet (SII) építési területén csaptak fel a lángok. A tűz nem érintette az intézetben tárolt vakcinákat, sem azt a területe, ahol a gyártási folyamat zajlik. Az intézet az AstraZeneca vállalat által fejlesztett és Indiában engedélyeztetett vakcináit gyártják ott.

A németek támogatják az orosz vakcina uniós engedélyezését

Támogatja Németország az orosz Szputnyik V oltás európai uniós engedélyeztetését. Angela Merkel kancellár rendkívüli nemzetközi sajtóértekezleten kifejtette, hogy a nagy politikai nézeteltérések mellett is lehetséges az együttműködés, a világjárvány miatt. Amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezi, közös gyártásról és…

Medián: Egyre inkább elveszíti a fiatalokat a Fidesz

A 30 évesnél fiatalabbak 22 százaléka szavazna a Fideszre, ráadásul a diplomás fiatalok között már 55 százalék ellenzéki – mondta Hann Endre, a Medián ügyvezetője.

A PTE hallgatói nem akarnak az SZFE sorsára jutni

A Pécsi Tudományegyetem szenátusának csütörtöki ülésén dönthetnek arról, hogy alapítványi fenntartásba kerüljön az egyetem, vagy sem. Az egyetemen szerveződő FREE PTE tagjai mindkét lehetőségre felkészültek. Aktivistájuk, Nyirádi Boglárka úgy véli, nem a modellváltás a probléma. Attól tartanak, hogy mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem…

Miért van annyi oltásellenes hazánkban?

A mai Bonyolult dolgokban megbeszéljük, miért ennyire kimagaslóan magas nálunk az oltásellenesek aránya, és hogy mennyire fontos, hogy ki honnan szerzi be a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos információit.

Hogyan üzemeljük be az internetrádiót?

Kollégánk videón keresztül mutatja be, hogyan is lehet Klubrádiót hallgatni internetes rádiókészülék segítségével.

Nem látszik a kiút a szegénységből

Nemzethalál nem fenyeget, de nincs olyan kitörési pont, ahonnan indulva beérhetnénk Ausztriát, vagy Csehországot belátható időn belül. A politikusok csak a választásig látnak.

A kormány támogatása nélkül is elkezdik a Lánchíd felújítását

Nem várja meg a Lánchíd felújítás 6 milliárdos kormányzati támogatásról szóló szerződést a főváros. Így e dokumentum nélkül is megkezdheti a munkálatokat nemrég kihirdetett pályázati nyertes cég, vagyis az A-Híd Zrt. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azt szeretné elérni, ha a kormány akkor fizetné ki a 6 milliárd forintos támogatást,…

Lesz Covid-útlevél? Már ma kiderülhet

Az Európai Tanácsban az oltási igazolás bevezetéséről is tárgyalnak. Két fontos része van a bevezetésnek: a diszkrimináció elkerülése és az egységesítés.

Gulyás Gergely szerint választható lesz a vakcina, kártyával igazolhatják magukat az oltottak

Minden valószínűség szerint februárban is érvényben maradnak a korlátozások. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, hogy a vakcinák választhatók lesznek, legfeljebb a kért oltásra várni kell, míg szállítmány érkezik. Azt is hozzátette, hogy akit beoltottak és megkapta a vakcinakártyát, azok esetében nem indokolt az este 8 utáni kijárási korlátoz

Karácsony Gergely: Nyomoz a rendőrség a Biodóm-ügyben

A főváros 2020-ban ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a Biodóm indoklatlanul megugrott költségei miatt. Karácsony Gergely főpolgármester szerint számos hibát követett el a korábbi fővárosvezetés a projekt során. Azt is hozzátette, hogy a hiányt a kormánynak kell pótolnia, mert kormányzati projektről van szó.

Fogadóóra – Hadházy Ákos független képviselővel

Új sorozatot indítottunk, amely azt szolgálja, hogy a választók a járványidőszakban is beszélhessenek országgyűlési képviselőkkel, ha már a személyes találkozás korlátozott.

Koronavírus: 1410 új fertőzött

Ismét ezer fölé szökött az újonnan azonosított fertőzöttek száma csütörtök reggelig és 98-an haltak meg a koronavírus okozta betegségben.  4049 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 286-an vannak lélegeztetőgépen.