Találatok: 133 hír

A hajszálnyi tudomány - a nanotechnológia

Ma, a számítástechnika korában is magyarázatra szorul a nanotechnológia kifejezése. Gali Ádám, a Wigner Fizikai Kutatóközpont kutatója, úgy fogalmazott, hogy olyan tudományágról van szó, ami a fizika és a kémia közös területe. A hajszálnál ezerszer kisebb molekulákat és kristályokat ma már nem csak az okostelefonok…

Láthatás és betekintés

Klubrádió
-
 Tegnap 19:15Vélemény

Mire számíthat egy elvált apa? Egy elvált férfi beszélt küzdelméről, aki gyermeke láthatását szeretné elérni. A műsor második felében pedig arra keressük a választ, hogy milyen üzenetet közvetít az a 239 roma festmény, amelyet Szabadulás címen állítottak ki a Kőfaragó utcai galériában? Vendégünk Bogdán János Amigo.

Karácsony: az önkormányzatok teszik a dolgukat, tesztelnek

A pandémia kezdete óta összesen 70 ezer koronavírus-tesztet biztosított a kerületeknek a főváros.

Orosz diplomata: nem hagyják meghalni a börtönben Navalnijt

Az orosz ellenzéki politikus egyik orvosa szerint Navalnij akár a közeli napokban meghalhat, mivel rendkívül rossz a vérképe, és a leletek szerint szív- és veseleállás fenyegeti.

Oroszország saját űrállomást hoz létre

Moszkva 2025-ben ki szándékozik lépni a Nemzetközi Űrállomás-projektből, és hamarosan elkezdi az orosz állomás építését.

Csehország szolidaritást vár el a szövetségeseitől

Prágában szombat este jelentették be, hogy 18 orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak.  

"Nagy űrt hagy maga után Fülöp herceg"

Klubrádió
-
 Tegnap 14:03Vélemény

Szombaton helyezték végső nyugalomra Fülöp herceget. Rá emlékezik egy amerikai történész, egy magyar tolmács és egy brit konzervatív politológus.

Az MSZP az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását sürgeti

 Az MSZP fontosnak tartja, hogy megszűnjön az időskori szegénység és felzárkózzanak az alacsony nyugdíjak - mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

Pazarlás és nélkülözés

Klubrádió
-
 Tegnap 12:12Vélemény

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a felesleges pazarlás mértékét csökkentsük? Az Élelmiszerbank évente több mint 250 ezer nélkülözőhöz juttat el élelmiszeradományt. A műsor második felében arról is szó esik, hogy a hajléktalan embereket segítő dolgozók és szervezetek járvány alatt is mindent megtesznek, hogy a hajléktalan emberek…

Csehországból kiutasítottak tizennyolc orosz diplomatát

Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkoszolgálatoknak dolgoztak - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök.

Politikai machinációk a mozivásznon

Klubrádió
-
 Tegnap 09:14Vélemény

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió legutóbbi adásában olyan filmeket vizsgáltunk, amelyek főszereplője a politika. A filmtörténet kezdetéig visszanyúltunk.

Bolívia, Margit-sziget, Rózsadomb

Klubrádió
-
 Tegnap 08:17Vélemény

Nagyon magasról, a Bolívia ezüstvárosa mellett húzódó, 4500 méter magas hegytől indultunk, de a műsor végére, többek közt Margit-szigeti víztorony érintésével visszatértünk a tengerszintre, a Pasaréti templomhoz érkeztünk meg.

Orvosa szerint Navalnij bármelyik percben meghalhat

A harmadik hete éhségsztrájkoló, börtönbe zárt Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota rohamosan romlik, és "bármelyik percben meghalhat" - közölte egyik orvosa.

Anno Budapest: Megszűnt BKV-járatok nyomában

Klubrádió
-
 Tegnap 06:08Vélemény

Ezúttal egy kis közlekedéstörténetre invitáljuk hallgatóinkat vasárnap délután. 

Népszavazást szeretne a Fudan egyetemről Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina helyi népszavazást kezdeményez a Fudan egyetemről.