Találatok: 93 hír

Kompország - Dési János és Ady Endre jegyzete

Klubrádió
-
  Ma 18:03 Vélemény

Vendégszerzőnk - aki nem más, mint maga Ady Endre - jegyzete következik.

PSZ: Ősszel csak egyes iskolákat zárna be a kormány

Klubrádió
-
  Ma 17:50 Vélemény

A Pedagógusok Szakszervezete úgy tudja, a kormány csak végső esetben zárna be minden iskolát, és rendelne el egységesen távoktatást.

Nem tetszik Márki-Zaynak, hogy Karácsony hárítja a miniszterelnök-jelöltséget

Nem kellett volna eltolnia magától az ellenzéki kormányfő-jelöltség lehetőségét – véli Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere. Reméli, jövőre még változik a helyzet.

Új elnök: Az akadémia nem lehet ellenzékben

Freund Tamás neurobiológust választotta a közgyűlés a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé, 251 : 169 arányban. Versenytársa Pléh Csaba pszichológus volt.

Falus: Azt várja a kormány, hogy higgyük el, itthon minden rendben

Klubrádió
-
  Ma 13:54 Vélemény

Nagyon távol áll a valódi járványügyi védekezéstől az, amit a kormány csinál, nem az ellentmondásos beutazási korlátozások elrendelése lenne a legfontosabb - véli Falus.

Kő macska? Kőmacska!

Klubrádió
-
  Ma 11:00 Vélemény

Hallott már a várpalotai kőmacskáról? Építészeti műsorunk legutóbbi adásából megismerheti - ahogy más architekturális érdekességeket is.

Orbán tiltakozik a jogállami vizsgálat ellen, de követeli az uniós mentőcsomagot

Klubrádió
-
  Ma 07:36 Vélemény

Kezdődik az uniós költségvetési vita. Újabb korlátozások a koronavírus miatt. Összeül az ukrán-magyar vegyesbizottság. Élő Barbie baba Budapesten. Csernyánszky Judit nemzetközi lapszemléje.

Hosszan lecsengő tanninok

Klubrádió
-
  Tegnap 19:45 Vélemény

A Ha én ezt a Klubban elmesélem...! péntek esti vendége Egri Márta, Jászai Mari- és Aase-díjas színművésznő volt, aki hosszú évekkel ezelőtt kezdett életmódváltásba. Az egészséges étrendbe szerencsére egy-egy pohár bor is belefért, ekkor kezdődött a művésznő borok és borászat iránti érdeklődése, olyannyira, hogy egyszer még egy…

Hamilton nyerte a Stájer Nagydíjat

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a  Forma-1-es Stájer Nagydíjat a spielbergi Red Bull Ringen.

Dobrev Klára: Orbán zsarolásának a magyarok láthatják kárát

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor azzal „zsarolja” az Európai Uniót, hogy ha nem zárják le a hetes cikkely szerinti eljárásokat és nem vetik el a jogállamisági feltételek alkalmazását a költségvetési pénzek kiosztásánál, akkor nem szavazzák meg se azt, se a válság kezelésére hozott mentőcsomagot. Mintha Orbán…

66 ezerrel nőtt a Covid-19 fertőzöttek száma az USA-ban

Világszerte már 13 millióhoz közelít a koronavírusos fertőzöttek száma.

Magyarország képes lesz kifejleszteni a maga COVID-19 elleni oltóanyagát

Ledia Lazeri, a WHO magyarországi igazgatója nyilatkozott Csernyánszky Juditnak egy nemzetközi sajtótájékoztatót követően.

Olyan kútból ne igyunk, amiben nincs béka

Klubrádió
-
  Tegnap 15:31 Vélemény

Magyar kutatók közel 1000 békafaj viselkedési szokásait elemezték a Global Ecology and Biogeography című szakfolyóiratban megjelent cikkükben. A Dr. Vági Balázs (Debreceni Egyetem, Evolúciós Állattani Tanszék) és Dr. Végvári Zsolt (az Ökológiai Kutatóközpont egyik intézetigazgatója) első szerzőségével és Székely Tamás…

Az integrált szülő-csecsemő kapcsolat

Klubrádió
-
  Tegnap 14:47 Vélemény

Az integrált szülő-csecsemő konzultációs képzés évek óta egy egyetemi szakképesítés Magyarországon, így évek óta el is érhető itthon. Ennek ellenére nagyon sokszor találkoznak a szakemberek olyan szülőpárokkal, akik először hallanak erről. A konzultációt mindig egy orvosi vizsgálat előzi meg, csak úgy fogadnak pácienseket, ha…

A magyar kerékpársport fekete napja

Óriási tömegbukás történt az I. Gella Kupán súlyos sérülésekkel.