Találatok: 11 hír

Az öregedés és a vállalati teljesítmény kapcsolata

KKV Magazin
-
  Ma 11:42 Cégvilág

A magyar gazdaság egyik legnagyobb kihívása a hazai cégek generációváltása. A rendszerváltást követően vállalkozásba kezdő generáció tagjai az elmúlt években tömegesen érték el a nyugdíj korhatárt.

Új irodai módszertan a kkv-k számára

KKV Magazin
-
  Tegnap 19:48 Cégvilág

A multinacionális cégek világában bevett szokás lean módszerek és -szakemberek alkalmazása. A könnyen végig követhető termelési területen alkalmazott módszereket idővel beemelték irodai környezetbe is. Az erre specializálódott irodai folyamatok mérésével és optimalizálásával foglalkozó MOTIMENT módszertan szakemberei által fejlesztett…

fix24.hu a határon túlra kacsingatnak

KKV Magazin
-
  Tegnap 11:00 Cégvilág

Újabb 200 millió forintos befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap kezelőtől a szakember tinderként emlegetett magyar startup, a fix24.hu.

Nem csak a nagyvállalatoknak

KKV Magazin
-
  19.08.20 10:08 Cégvilág

Az MNB tavasszal bejelentett 300 milliárd forintos Növekedési Kötvényprogramja (NKP) akár 15 nagy vállalatcsoport számára biztosíthatja a növekedéshez szükséges forrást. A banki, finanszírozási és tőkepiaci területen piacvezető Kapolyi Ügyvédi Iroda szerint ugyanakkor valószínűbb, hogy a forrást nem csak nagyvállalatok fogják igénybe venni.

Csökken a 7 üléses használt autók ára

KKV Magazin
-
  19.08.20 09:52 Életmód

A családi autókedvezmény júliusi bevezetését követően látványosan növekedett a 7 üléses autók iránti érdeklődés a JóAutók.hu adatai alapján. Az ellenőrzött használtautó-piactér elemzéséből az is kiderül: júliusban 5 százalékkal csökkent a 7 üléses használt autók átlagára. 

a kkv-k sosem állnak le

KKV Magazin
-
  19.08.19 12:01 Cégvilág

A hazai vállalkozásokra szinte egyáltalán nem jellemző az időszakos leállás. Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. 

Jön, jön, jön. Utódlásra felkészülni!

KKV Magazin
-
  19.08.18 15:31 Cégvilág

Május 23-án a K&K Magazin és a BudapestLab szervezésében tartottuk meg tavaszi konferenciánkat, Családi Vállalkozások Napja címmel. Mintegy 150 résztvevő, inspiráló előadások, személyes történetek. A nagy érdeklődésre tekintettel a konferenciasorozat novemberben folytatódik.

Több tízezer iskolakezdésre

Az iskolakezdéshez kapcsolódó kiadások több tízezer forintra rúgnak a magyar családok életében: a többség alapvető tanszerekre 10-15 ezer forintot, iskolatáskára további 5-15 ezer forintot költ – derült ki a REGIO Játék friss felméréséből. A vállalat tavalyhoz képest bolti vásárlás esetén közel 4%-os, online beszerzéskor 12%-os…

Feljönnek a fizikaiak

Az idei második negyedévben 1165 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére - derül ki a Trenkwalder több mint 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből. Ez több mint 16 százalékos növekedést jelent a cég által 2018 hasonló időszakában tapasztalt 1000 forinthoz képest.

Egy tragédia felülírja a stratégiát

KKV Magazin
-
  19.08.15 11:53 Cégvilág

Jó esetben előre megfogalmazott utódlási stratégia mentén történik a családi cégeknél a generációváltás. Váratlan események azonban azonnali cselekvést igényelnek. Az ilyen kényszerű generációváltás sikerének záloga a gyors reagálás, a bizonytalanság mérséklése és a segítség elfogadása.

Pékség a Pozsonyin

KKV Magazin
-
  19.08.15 10:49 Cégvilág

Márton Dávid Franciaországból nőtt fel, onnan jött haza, felépítette és tíz évig vezette a Rádió1 csatornát, de aztán váltott. Visszament Franciahonba, kitanulta a pék szakmát, majd megnyitotta a Három Tarka Macska kézműves pékségét.