Találatok: 23 hír

Koronavírus: jó hírek érkeztek

KKV Magazin
-
  Tegnap 23:03 Életmód

Bár Európa nagy részén továbbra is gyorsan terjed a korona vírus és nyomában a szigorítások, azért vannak bíztató hírek is. Összeszedtünk egy csokorra valót.

Egy klassz tipp a hosszú hétvégére

KKV Magazin
-
  Tegnap 19:37 Életmód

Mediterrán klíma, sok történelmi emlék, izgalmas kulturális programok és a gasztronómiai kínálatra sem lehet panasz. Pécs pont olyan hely, ami csábít egy hosszú hétvégére. Ja és az utazást összekapcsolhatjuk egy villányi látogatással is.

A nyerő állampapír nyomában: szuper vagy prémium?

KKV Magazin
-
  Tegnap 19:04 Gazdaság

Ahogy kúszik egyre feljebb az infláció, érdemes újra átgondolni, hogy melyik állampapírt érdemes választani középtávon. Megnéztük a mai helyzetben melyik lehet a nyerő: a MÁP Plusz, a Prémium vagyaz euró alapú befektetési lehetőségek.

Lassan utoljára: vasárnap óraátállítás

Most hétvégén egy órával többet alhatunk, hiszen vasárnap hajnali 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órákat. Mindezt már rég megszoktuk, hiszen 1980 óta Magyarországon folyamatosan állítgatjuk az órát, március utolsó hétvégéjén előre, október utolsó hétvégéjén pedig vissza tekerjük. De hamarosan mindennek vége, sem nálunk sem az…

Mutatjuk, mennyi lehet a minimálbér 2021-ben

KKV Magazin
-
  20.10.22 22:59 Cégvilág

Ahogy közeledik az év vége, az egész országot foglalkoztatja a kérdés: mennyi lesz a minimálbér jövőre, hány százalékot emelkedik az ideihez viszonyítva? 

Koronavírus: semmi jóra nem számíthatunk

KKV Magazin
-
  20.10.22 21:58 Életmód

Bár komoly korlátozások nálunk egyelőre még nincsenek, de ha körbe nézünk a régióban egyértelmű: semmi jóra nem számíthatunk. Pár héten belül mi is utolérhetjük a szomszédokat és jöhetnek újra a brutális szigorítások, a távoktatás, a lezárások és a kültéri szájmaszk viselés. Megnéztük hogy állnak a régióbeli társaink.

A hatékonyság és eredményesség kulcsa a tényeken és adatokon alapuló értékesítés irányítás

Csak tavaly több mint 500 új kkv ügyfél választotta partnerként a Budapest Bankot. Nem véletlen, hogy a társaságot a kis- és középvállalkozások bankjaként is szokták emlegetni. De hogyan tovább most, hogy a koronavírus behálózta a világot? Amikor a jövőbeli tervek kerülnek szóba, a pénzügyi világban a „digitalizáció” lett a kulcsszó. Janó…

Nyugdíjemelés: megvannak a friss számok

KKV Magazin
-
  20.10.22 11:56 Gazdaság

A Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet szerint november 1-jétől, január elsejei visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjellátások. Mindezekre az eredetileg tervezettnél magasabb várható infláció miatt van szükség.

Most megtudhatja melyik lakást, vagy házat tudja megvenni

A lakáskeresőknek segít az ingatlan.com új és innovatív szolgáltatása, a Hitelintéző, amely pár adat megadása után “megmondja” nekik, hogy az anyagi helyzetük alapján meg tudják-e vásárolni a kiszemelt ingatlant.

Robotika az agráriumban

KKV Magazin
-
  20.10.22 05:00 Cégvilág

Az agrárium jelenét és jövőjét két tényező alakíthatja. Egyrészt az adatalapú digitális technológiák alkalmazása, másrészt a technológiai eszközök széles körű használata utat nyithat a robotikának és a mesterséges intelligencia agrárcélú felhasználásának. A koronavírus-járvány hatására ezek a fejlesztések most új lendületet vehetnek és…

Koronavírus: drámai a helyzet a régióban

KKV Magazin
-
  20.10.21 22:05 Életmód

Az elmúlt hetekben meredeken emelkedett a járványgörge Nyugat-Európában, és ismét ez a térség a járvány első számú gócpontja. Új fejlemény azonban, hogy míg tavasszal jól állták a sarat a közép-európai országok, most sorra dőlnek a rekordok, Cseh, Lengyelországban, de még Szlovákiában is.

Meglepően népszerűek a dupla kijelzős mobilok

Helyreállt az okostelefonok  szokásos forgalma az Extreme Digitalnál. Az év első 10 hónapjában a forgalom közel felét a 6-6,5 colos érintőképernyővel szerelt készülékek adják, míg további harmada az ennél is nagyobb, 6,5-7 colos modellekből kerül ki. A legtöbb vásárló számára többet nyomnak latba a nagyképernyő előnyei (könnyebb…

Kik maradnak talpon a Covid-19 idején?

Egyre jellemzőbb, hogy az interneten keresünk szakembert, szerelőt, akitől fokozottabb, elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet várunk el – derül ki az NRC legújabb, a Telekom számára készített reprezentatív felméréséből. Bár a gyors visszajelzés is nagy érték, a transzparenciát még ennél is magasabb polcra helyezik a…

Online szerződés, online faktoring

KKV Magazin
-
  20.10.21 14:35 Cégvilág

A gazdasági változások rámutattak: nincs mire várni, a céges folyamatokat digitalizálni kell. 

Hasznos és ingyenes marketingeszköz

KKV Magazin
-
  20.10.21 07:35 Cégvilág

Létezik egy ingyenesen elérhető felület, ami óriási hasznot hozhatna a magyar kisvállalkozásoknak – a legtöbben egyelőre mégsem használják ki. Langmár Zsuzsa kommunikációs szakértő szerint a koronavírus idején különösen fontos, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel.