Találatok: 11 hír

Új EU-s szabályok védik a vállalkozókat

KKV Magazin
-
  Tegnap 08:25 Cégvilág

Új szabályokat fogadott el az Európai Unió Tanácsa a vállalkozások fizetésképtelenségének megelőzése érdekében, amelyek második esélyt biztosítanak a csődbe ment, ám tisztességes vállalkozóknak.

Diákmunka: erre kell figyelni az adózásnál

KKV Magazin
-
  19.06.19 11:05 Cégvilág

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, bejelentésükre, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Így nyaralunk az idén

KKV Magazin
-
  19.06.19 10:40 Életmód

Az emberek 95 százaléka utazott kikapcsolódás céljából az elmúlt egy évben, háromnegyedük belföldön, 55 százalékuk pedig külföldön töltött pihenéssel legalább pár napot. A fő úti cél idén is a vízpart – derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital kutatásából. Míg tavaly minden harmadik ember fő szempontja volt az ár volt, idén már csak minden…

Sokan számláznak a NAV programjával

KKV Magazin
-
  19.06.19 08:50 Cégvilág

Több mint 360 ezer számla készült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű, ingyenes online számlázó programjával, amelyet az adóhivatal elsősorban a kevés számlát kibocsátó mikro- és kisvállalkozások számára készített.

Bajba kerülhetnek a külföldre utazók

KKV Magazin
-
  19.06.18 10:35 Cégvilág

A külföldre utazók fele nem köt biztosítást, pedig az akkor is hasznos, ha már rendelkeznek európai egészségbiztosítási kártyával (ekk) - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnökségi tagja.

Startup-nagyhatalommá vált Budapest

KKV Magazin
-
  19.06.18 08:30 Cégvilág

Magyarország startup-nagyhatalommá vált az elmúlt években, a Startups.co.uk idei kutatása szerint a vizsgált 80 nemzetközi nagyváros közül Budapest a legkedvezőbb az angol startupok számára. Mindez magával hozta a coworking és service irodák számának ugrásszerű növekedését is.

Megtorpant az ingatlanpiac

KKV Magazin
-
  19.06.17 09:55 Cégvilág

Úgy tűnik, hogy kezd megszaporodni az eladó ingatlanok állománya a budapesti ingatlanpiacon, ami összefüggésben lehet azzal, hogy csökken az adásvételek száma. Úgy tűnik, hogy a vevők kivárnak a változó CSOK-hitel miatt. Kérdés, hogy mi történik július 1. után.

Megoldás a nyári munkaerőhiányra

Nyáron a diákok felválthatják a szüleik generációját. A Z generációs, 16-17 éves fiatalok lelkesek, szívesen dolgoznak és valódi problémamegoldást nyújthatnak a nyári szabadságolások miatti munkaerőkiesésre.

Új eszköz támogatja a turizmust

KKV Magazin
-
  19.06.14 10:05 Életmód

A tavalyihoz képest is többen érkeztek hazánkba és több magyar család utazott belföldön idén áprilisban. Az élénkülő belföldi forgalmat a húsvét és a tavaszi tanítási szünet hatása, illetve a jelentős, 30 százalékos SZÉP-kártyaforgalom növekedés is támogatta. Az új digitális adatszolgáltatási rendszernek köszönhetően jövőre már naprakész…

Felpöröghet az egészségbiztosítási piac

Míg 2012-ben a magyarok 37 százaléka vett igénybe valamilyen magánorvosi szolgáltatást, addig 2017-ben már 57 százalékuk - derül ki az UNION Biztosító felméréséből. Ráadásul a környező országokhoz képest többet költünk egészségügyre saját zsebből: átlagosan a bevételeink 4 százalékát. A TÁRKI adatai szerint fejenként körülbelül évi…

Fontos elismerést kapott a Duna Autó

Idén ismét minősítette partnereit a világ vezető flotta- és gépjárműkezelő vállalata, a LeasePlan. Az éves partnertalálkozón az ország legszélesebb márkakínálatát egy helyen értékesítő autókereskedése is elismerésben részesült.