Találatok: 14 hír

Ki segít a kkv-kon?

KKV Magazin
-
  Ma 09:10 Cégvilág

Bár egy április 2-i  sajtótájékoztatón elhangzottakból úgy tűnt, a Fidesz vásárhelyi frakciója szerint mintha főként az önkormányzatnak kellene segítő kezet nyújtani a kis- és középvállalkozásoknak a világjárvány okozta nehéz helyzetben, a térség országgyűlési képviselője nem biztos, hogy ugyanígy gondolja. 

Kiberveszély

KKV Magazin
-
  Ma 07:05 Cégvilág

A közhiedelemmel ellentétben a kisvállalkozások abszolút nem suhannak radar alatt, nincs olyan, hogy egy hacker ne hajoljon le az apróért. Pláne, hogy ezek a célpontok sokkal könnyebben kizsebelhetők, mint a nagyvállalatok.

Hogyan élheti túl a válságot a kkv-szektor?

KKV Magazin
-
  Ma 05:35 Cégvilág

Az Európai Digitális KKV Szövetség március 24-én levéllel fordult az Európai Tanácshoz, felhíva a figyelmét arra, hogy az összes cég 99 százalékát kitevő kisvállalati szektor különösen nehéz helyzetben van.

Online tréningek - térítésmentesen

KKV Magazin
-
  Tegnap 17:00 CégvilágKKV

Az online képzési felület térítésmentes kurzusokat biztosít export, külpiaci tevékenység, menedzsment ismeretek és személyes képességfejlesztési, hatékonyságnövelési témákban.

Új termék - hasznos lehet a kkv-knak

Április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosít integrált ügyviteli rendszert a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak - jelentette be a Microsoft.

Az automatizált csomagolás hasznos a KKV-k számára

KKV Magazin
-
  20.04.03 05:35 CégvilágKKV

Ha valamikor, akkor most jött el az ideje annak, hogy hátralépjünk egyet, áttekintsük folyamatainkat, és olyan megoldásokat léptessünk életbe, amelyek a termelés rövid és hosszú távú előnyeit tartják szem előtt. Ilyen időkben a gördülékeny gyártási folyamat kulcsfontosságú a versenyképesség megőrzéséhez.

Az online bankolás jövője

KKV Magazin
-
  20.04.02 05:35 Cégvilág

Jelenleg a nagyvállalatok körében az online banki átutalás a legnépszerűbb elektronikus szolgáltatás, azonban a mobil applikáción történő bankolás lehetőségével egyelőre még kevés cég él – derül ki a K&H nagyvállalati felmérésből. 

Mi lesz az élelmiszerekkel?

Az ENSZ mezőgazdasági szervezete, a FAO arra figyelmeztet, hogy gondok lehetnek egyes országok élelmiszer-ellátásával, illetve egyes élelmiszerek megdrágulhatnak a következő időszakban a munkaerőhiány és egyes országok esetleges készletezése miatt.

Napenergia - helyzetben a kkv-k

KKV Magazin
-
  20.04.01 05:25 Cégvilág

Az új METÁR tendernek köszönhetően 10 százalékkal növekedhet a hazai napenergiatermelés, melyet döntő részben magyar kis és közép vállalkozások nyertek el.

Nagyobb védőhálót várnak a kis cégek

KKV Magazin
-
  20.03.31 11:00 Cégvilág

Jelentős részben kata szerint adóznak a 173 ipartestületet, valamint mintegy negyvenezer önálló vállalkozó tagot számláló Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) alá tartozó vállalkozások. Nagy hányaduk dolgozik a szolgáltató és a javító szektorban, és már szinte mindegyiket érintik a koronavírus-járvány hatásai – erről a szervezet elnöke, Német

Fókuszban az egészségügy

A kisvállalkozások körében tavaly a mezőgazdasági beruházások biztosították a lízingpiac növekedését – derül ki a CIB Csoport adataiból. A koronavírust övező gazdasági környezetben idén az egészségügyi beruházások jelenthetik a növekedés területét.

Autószerelés - nehéz a helyzet

A legkisebb vállalkozások és a családi autószerelő műhelyek isszák meg a leginkább a levét annak, hogy a koronavírus-járvány folyamatosan aprítja a magyar gazdaságot. A javarészt őket tömörítő egyesülés szerint már most megcsappant a forgalom, és ez már csak rosszabb lesz: vannak olyan szervizek, ahol már most csak 10-30 százalékon…

NKM Energia, vállalkozása energiája

KKV Magazin
-
  20.03.30 11:47 CégvilágOlajipar

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely a teljes hazai energiafelhasználás egyharmadát is meghaladó, éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és…

Unilever - több száz millió eurós segítség

KKV Magazin
-
  20.03.30 05:35 Cégvilág

Az Unilever bejelentette, hogy számos eszközzel járul hozzá a globális koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, illetve a válsághelyzet kezeléséhez