Találatok: 14 hír

Növelni kell a családi vállalkozások szerepét

KKV Magazin
-
  Ma 10:20 Cégvilág

Az európai gazdaság gerincét a családi vállalkozások adják, de a magyar gazdaságban is növelni kell a szerepüket. A kkv-k számos kihívással küzdenek Magyarországon, ezért fontosnak tartja a kormány, hogy különböző kedvezményekkel és programokkal támogassa fejlődésüket.

Hiányzik a motivált, fiatal generáció

KKV Magazin
-
  Ma 08:00 Cégvilág

Sok különböző kutatásban esik szó arról, mekkora kihívást jelent Magyarországon a családi vállalkozások következő években várható tömeges generációváltása. Egy friss nemzetközi kutatás alapján – amelynek hazai felmérését a Budapesti Gazdasági Egyetem végezte – újabb érdekességek derültek ki a családi vállalkozások vezetésével…

A nagycsaládosok pörgetik fel az autópiacot

Öt hónap, több mint 17.000 igénylés, több száz szerződéskötés. A hétszemélyes újautó-vásárlási program nem csak a nagycsaládosoknak jelent támogatást, de jelentős pozitív hatással van az autókereskedők forgalmára is. Az ország legszélesebb márkakínálatát egy helyen értékesítő vállalat eladásai például 5-10%-kal emelkedtek éves szinten.

Új tőkealap az MFB-nél

Közös tőkealapot hoz létre az MFB Csoport leányvállalata, a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. és az ázsiai Chi Fu Investment Group. A 200 millió euró méretű magántőkealap a hazai érett kis- és közepes vállalkozások további fejlődését, beruházásait, befektetéseit szeretné finanszírozni átlagosan 5-25 millió euró közötti mértékben -…

MVM okosbútor-pályázat: Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett

Hatalmas érdeklődés övezte az MVM okosbútor-pályázatát. A négy okosbútort egy általános iskolának, egy középiskolának, egy több funkciós oktatási intézménynek, illetve egy egyetemnek ítélte oda a szakmai zsűri. A nyerteseket 550 oktatási intézmény közül választották ki.

Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések

Az adócsökkentések jövőre is folytatódnak, a kormány minden dolgozó nyugdíjast mentesít a járulékfizetés alól, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) esetében jövőre a kisvállalati adó mértéke 13-ról 12 százalékra mérséklődik - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a Nemzeti adókonzultáció című rendezvényen.

Nincs felkészülve a munkahelyi generációváltásra a kkv szektor

KKV Magazin
-
  19.12.02 08:00 Cégvilág

A látens munkaerőhiány a kkv szektor egyik legégetőbb problémája. Ez azt jelenti, hogy míg komoly munkaerőhiánnyal küzd a vállalkozások egy jelentős része, addig a potenciális munkaerő nem jelentkezik náluk, mert nem találják vonzónak a vállalatot vagy a feltételeket.

Hogyan lehetnének hatékonyabbak a magyar kkv-k?

KKV Magazin
-
  19.12.01 10:20 Cégvilág

Számos területen, köztük az adózásban, ezen belül az adminisztrációban lenne szükség változtatásokra, hogy a magyar kkv-k hatékonyabbá váljanak - derül ki a K&H vezető elemzője, Németh Dávid és Kökény Roland, a K&H kkv szegmensmarketing vezetője győri kis- és középvállalkozások hazai helyzetét bemutató előadásából. Szintén…

Agrárium - kkv-k figyelem!

A jelenlegi programozási ciklus a végéhez közeledik, azonban még így is számos támogatási lehetőség közül választhatnak a kis- és középvállalkozások.

A K&H duplán is az év bankja

KKV Magazin
-
  19.11.30 21:40 Cégvilág

A K&H kapta „Az év legjobb bankja Magyarországon” elismerést a The Financial Times gondozásában megjelenő The Banker nemzetközi pénzügyi magazin szakmai versenyén

Több új állást hozhat a digitalizáció

A Világgazdasági Fórum előrejelzése szerint 2022-re 133 millió új munkahely jön létre világszerte a digitalizációnak köszönhetően, míg párhuzamosan mintegy 75 millió álláshely fog megszűnni a folyamat miatt a következő három évben. Ha bejön a jóslat, a szaldó tehát pozitív lesz: több állás születik, mint amennyi megszűnik, viszont ez…

Fejlődik az agrárdigitalizáció

A hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások hasonló technológiai ugrás előtt állnak, mint a 70-es években. A Budapest Bank felkarolja az agrárszektor számára fontos témákat, mivel vállalati hitel- és lízingportfóliójának egyharmada az agrárágazatot szolgálja.

Győrben bővül a Start it @K&H inkubátorprogram

KKV Magazin
-
  19.11.28 22:31 CégvilágGyőr

A vezető hazai, iparágfüggetlen nagyvállalati inkubátorprogram, a Start it @K&H Budapest után Győrben bővül tovább. Az új inkubátor stratégiai elhelyezkedése ideális helyszín a nemzetközi piacra lépéshez.

Az önvezető autóipar jövője

Az önvezetés minden kétségetforradalmasítani fogja a közlekedésipart. Szakértők egyetértenek abban, hogy bár a jelenleg is zajló járműipari forradalom még igen korai stádiumban van és beteljesedésére előreláthatólag 2030-ig várni kell, az önvezető technológiák fejlesztésével kifejezetten érdemes foglalkozni.