Találatok: 12 hír

Hogy évtizedek múlva is működjön a cég!

Utódlásra felkészülni 2.0 Ismér konferencia a generációváltásról és a családi vállalkozásokat érintő legfontosabb kihívásokról.

Kockázatmenedzsment

KKV Magazin
-
  Tegnap 08:00 Cégvilág

Az üzleti életben felmerülő kockázatokból általánosságban két fajtát azonosítunk: van külső és belső kockázat. A belső kockázatra -amelyhez a folyamat-, a szervezeti és beruházási kockázatok tartoznak – teljes hatása van a vállalkozásnak.

A bankkártyák napjai meg vannak számlálva?

KKV Magazin
-
  19.10.16 20:11 Cégvilág

Michael J. Brown, a sikerét egy budapesti ATM-mel megalapozó Euronet alapítója szerint a készpénz megmarad, nem kell és nem is lehet eltüntetni. A hitelkártya örökéletű, de a sima betéti bankkártyák rövidesen elbúcsúznak.

Online jelenlét - támogatás szükséges

A vállalatok digitalizáltsága javítja a cégek versenyképességét – hangsúlyozta Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára kedden az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) konferenciáján Budapesten.

Növekszik az online piactér

KKV Magazin
-
  19.10.16 11:26 Cégvilág

Többségében kis- és közepes vállalkozás (kkv) vesz részt az internetes kereskedelemben online piactereken keresztül, és 2018-ban már közel 12 milliárd forintos nettó forgalmat realizáltak ezeken a felületeken, ami a teljes belföldi online kiskereskedelmi forgalom 2-3 százaléka – közölte a GKI Digital.

Új vállalkozásfejlesztési pályázatok

Megjelentek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásai. A programok több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak hozzá a növekedő kkv-k vállalkozásfejlesztési céljainak segítésére.

Hitelek a kkv-knak

KKV Magazin
-
  19.10.15 08:00 Cégvilág

A hazai mikro- kis- és közepes vállalkozások további fejlődéséhez adhat lökést az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. év végéig tartó akciója, melynek keretében az eddiginél is kedvezőbb díj fejében vállal kezességet a vállalkozások hiteleire, így a Széchenyi program beruházási hiteleire is. A Garantiqa kezességével biztosított hite

A kkv-kat is bevonják a duális szakképzésbe

A zalaegerszegi duális szakképző központ a kis- és középvállalkozások (kkv) bevonását jelenti a képzésbe – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 csatornán.

Új kkv stratégia elemeit jelentették be

KKV Magazin
-
  19.10.14 08:00 Cégvilág

Készül a Kormány új kkv stratégiája, amely öt területen igyekszik támogatni a mikro-, kis- és középvállalkozásokat. A programnak része az adminisztrációs terhek csökkentése, az új technológiákhoz és a forrásokhoz való hozzáférés támogatása, a külpiacra való jutás segítése, valamint a generációváltás levezénylése.

Új uniós pénzügyi alap jöhet

KKV Magazin
-
  19.10.13 10:05 Cégvilág

Új pénzügyi alap létrehozását fogja javasolni a kis- és középvállalkozások (kkv-k) piaci megjelenésének elősegítésére az új összetételű Európai Bizottságban az emberközpontú gazdasággal kapcsolatos tevékenységekért felelős portfólió élére jelölt Valdis Dombrovskis, aki erről a brüsszeli meghallgatásán beszélt.

Versenyképesek-e az élelmiszeripari kkv-k?

KKV Magazin
-
  19.10.13 08:00 Cégvilág

HACCP, TFMS, IFS, FSA, COFRAC, BRC, BSCI, ETI, Fairtrade, UTZ, RSPO, Rainforest Alliance… Csupán néhány rövidítés, amelyek olyan összetett megfelelőségi rendszereket takarnak, amelyek az élelmiszer termelés minőségbiztosítására, illetve a felhasznált anyagok fenntarthatóságra, továbbá az etikus alapanyag-beszerzésre is kiterjedhetnek.

Agrárium: égető a generációváltás problémája

KKV Magazin
-
  19.10.11 08:00 Cégvilág

Magyarországon több tízezer vállalkozás áll a generációváltás küszöbén, ami jelentős kihívás elé állítja a cégeket. Az agrárium pedig különösen érintett a problémában, hiszen hazánkban ebben az ágazatban a legmagasabb az első számú vezetők átlagéletkora.