Találatok: 8 hír

Pénz és remény nélkül tengetik életüket a dél-koreai fiatalok

Kitekintő
-
  Ma 11:04 Külföld

Számunkra sem ismeretlen az a kifejezés, hogy valaki “ezüstkanállal a szájában született”. Ezen a metaforán elindulva, Dél-Korea fiataljai is eképpen fogalmazzák meg a társadalmi státuszukat, csak épp nekik a kevésbé szerencsésekre is van egy elterjedt kifejezésük: ők a “dirt spoon-ok”, azaz piszkos kanalak, míg a gazdag családok sarjai a…

Nagy pénz, nagy foci – a világ leggazdagabb klubtulajdonosai

Kitekintő
-
  20.01.16 13:37 Gazdaság

Az amerikai sportokkal ellentétben az európai sportkultúrában nincsen jelen a fizetési sapka fogalma, amely kiegyenlítené a csapatok költéseit, és kiegyensúlyozottabbá tenné a bajnokságokat. Így a jelenlegi piaci körülmények között egy futballcsapat sikerességének releváns tényezője, hogy mennyire gazdag a csapat tulajdonosa.

Így is lehet – erőműből sportközpont

Kitekintő
-
  20.01.16 10:33 Gazdaság

A Bjarke Ingels dán építész által tervezett építmény különlegessége - kinézetén kívül - az, hogy egy széntüzelésű erőművet alakítottak át környezettudatos szemétégetővé, a tetején egy sípályával, amely egyúttal közösségi találkahelyként is funkcionál.

Egyre rosszabbul áll a Boeing szénája

A Boeing ügyfelei több repülőgép gyártását mondták vissza, mint ahány új megrendelést gyűjtött a cég, így a chicagói székhelyű társaság mínusz 87 eladott géppel zárta a 2019-as évet.

Boris Johnson nemet mondott a skót függetlenségi népszavazásra

Boris Johnson brit miniszterelnök kedden elutasította az újabb skóciai függetlenségi népszavazás engedélyezését.

Az Egyesült Államok folyton égő gázfáklyái

Kitekintő
-
  20.01.14 12:52 Külföld

Ha Nyugat-Texas viseltes útjain autózunk, igen érdekes dolgot figyelhetünk meg: sok helyütt lángok csapnak fel “a semmiből”. Ez azért van, mert az olajtermelők az olaj melléktermékeként felszínre kerülő földgáz jelentős részét elégetik.

Az USA már nem tartja devizamanipulátornak Kínát

Kitekintő
-
  20.01.14 10:23 Gazdaság

Az amerikai kormányzat megszüntette Kína árfolyammanipulátor besorolását - jelentette be helyi idő szerint hétfőn Washingtonban Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter.

Hány repülő van fent egyszerre a levegőben?

Kitekintő
-
  20.01.13 15:41 Külföld

Tűnődött már el azon, hogy vajon hány utasszállító repülőgép közlekedik 24 óra alatt szerte a világon? Gondoljon csak bele. Ha elkezd találgatni, valószínűleg néhány százas, esetleg néhány ezres nagyságrendre fog tippelni, de a valóság sokkal meglepőbb. A napi járatok statisztikája azt bizonyítja, hogy a légi üzlet teljes lendületben van.