Találatok: 55 hír

Az amerikaiak negyede máris leadta voksát az elnökválasztáson

Átlépte a 60 milliót azoknak az amerikai szavazóknak a száma, akik már leadták szavazatukat a novemberi elnökválasztásra. Az Egyesült Államokban nemcsak a választás napján lehet szavazni, és 8 nappal a végső dátum előtt máris többen adták le szavazatukat a végső dátum előtt, mint 2016-ban.

A belga egészségügy is egyre inkább küszködik

A belgiumi kórházak intenzív osztályai hamarosan - mintegy két héten belül - elérhetik befogadóképeségük felső határát, amennyiben a koronavírus-fertőzés miatt kórházi ápolásra szoruló betegek száma a jelenlegi ütemben növekszik - közölte a belga egészségügyi minisztérium szóvivője hétfőn.

Elnökválasztás: élesedik a küzdelem a kulcsfontosságú államokban

Kitekintő
-
  Tegnap 15:34 Külföld

A már megbízhatóan "kék színű" Virginia kivételével a republikánusok továbbra is tartják fölényüket a délkeleti államokban. A régió egyes részei azonban egyre inkább csatatérré váltak a legutóbbi elnökválasztásokon, mivel Florida, Észak-Karolina és Georgia is mindinkább a demokraták felé húz.

Piaci körkép: az Adidas megválna a Reebok márkájától

Mínuszban indították az új hetet az európai tőzsdék, az emelkedő koronavírus-esetszámok és az új lezárások a mai pesszimizmus fő okai. A német DAX a leggyengébben teljesítő európai tőzsdeindex, 2% feletti esést mutat, ugyanakkor ebben nagy szerepet játszik az SAP harmadik negyedéves jelentése is. 

Putyin azt kéri a NATO-tól, hogy ne telepítsen rakétákat Európába

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn arra tett javaslatot a NATO-nak, hogy mondjon le a közepes és rövid hatótávolságú rakéták európai telepítéséről, valamint hogy kölcsönösen ellenőrizhessék a másik fél azon objektumait, amelyek gyanújuk szerint ebbe a kategóriába sorolhatók.

Drámaivá vált a járványhelyzet Csehországban

Csehországban rohamosan nő a koronavírus-járványban elhunytak száma. Andrej Babis miniszterelnök a hétvégén ismételten jelezte: a járványhelyzet nagyon komoly, az óvintézkedések nem hatékonyak, illetve nem tartják be őket következetesen, ezért a kormány további szigorításokat tervez.

Mégis országos karantén jöhet Franciaországban

A francia kormány nem zárja ki az országos karantén újbóli elrendelését a koronavírus-járvány megfékezésére, miután az elmúlt 24 órában több mint 52 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami újfent napi rekordnak számít.

Amerikai közvetítéssel tűzszünet lép életbe Hegyi-Karabahban

A konfliktus szereplői humanitárius okokból tűzszünetet léptetnek életbe Hegyi-Karabahban - jelentette be közleményében az amerikai külügyminisztérium vasárnap.

Még tovább szigorít az olasz vezetés

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök vasárnapi sajtótájékoztatóján a vendéglátóhelyek este hat órai bezárását jelentette be a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításként, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyják el otthonukat. Az újabb intézkedések országosan vasárnap éjféltől léptek életbe és…

Jövő májusig tarthat az újabb spanyol szükségállapot

Kitekintő
-
  20.10.25 17:59 KülföldMoziBelgium

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a spanyol kormány vasárnap ismét szükségállapot elrendeléséről döntött, amely törvényi keretet biztosít az éjszakai kijárási tilalom bevezetéséhez. Ezúttal nem kétheti hosszabbítással terveznek, eleve május 9-ig szólna az intézkedés.

Szófiában is leáll az éjszakai élet

Szófiában vasárnaptól két hétre bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók a koronavírus-járvány miatt - közölte Jordanka Fandakova főpolgármester. A kétmilliós bolgár fővárosban egyre riasztóbb a járványhelyzet.

Az USA-ban engedélyezték a Remdesivirt a koronavírus kezelésére

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) hivatalosan is jóváhagyta a Remdesivir nevű készítmény alkalmazását a Covid-19 betegség kezelésére.

Horvátország és Szlovénia is növeli kórházi kapacitásait

Horvátországban és Szlovéniában is növekszik a kórházi kezelésre szoruló betegek száma, mindkét ország növeli kórházi kapacitásait - derült ki a válságstábok pénteki jelentéséből.