Találatok: 55 hír

Több halálesetet okozhat a koronavírus brit mutációja

Boris Johnson pénteken közölte: találtak némi bizonyítékot arra, hogy az új brit ívrusmutáció nem csak fertőzőképesebb, de veszélyesebb és halálosabb is a korábbi változatoknál.

Elérte a 200%-ot a görög államadósság

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos költségvetési lazítások következményeként jelentősen emelkedett az államadósság GDP-hez viszonyított aránya a harmadik negyedév végére az előző negyedévvel és az egy évvel korábbival összevetve az Európai Unióban, és az euróövezetben egyaránt.

Autópiac 2020: a nyertesek is veszítettek

Kitekintő
-
 21.01.22 15:08Autó-motor

Furcsa év volt 2020. Az éves értékelések általában arról szólnak, hogy mely márkák tudták növelni eladásaikat és melyek hoztak gyengébb eladási számokat, mint az előző évben. Tavaly viszont közel negyedével csökkent az európai, és közel ötödével a magyarországi autópiac, így azok a márkák, amelyek ennél kisebb csökkenéssel megúszták,…

Biden mai munkanapja a gazdaság körül forog

A Biden-adminisztrációnak ambiciózus tervei vannak az első tíz hivatali napra - ezek közül számos intézkedés Donald Trump korábbi rendeleteit hivatott visszavonni. Ma a gazdaság van terítéken.

Lezárhatják Nagy-Britannia határait

Kitekintő
-
 21.01.22 13:47Külföld

A brit kormány fontolóra veszi, hogy lezárja a szigetország határait. A lépéssel az új Covid-törzsek terjedését kívánják megakadályozni az Egyesült Királyságban - írja a The Independent.

Piaci körkép: 13.800 pont fölé próbál visszatérni a DAX

Mínuszban kezdték a mai napot az európai tőzsdék, a veszteségek pedig csak nőttek a vegyes német és francia beszerzési menedzser indexek közlése után.

Gőzerővel tesztelik a pekingi lakosságot

Pekingben péntektől bezártak az iskolák és az óvodák, továbbá gőzerővel folyik a tömeges koronavírus-tesztelés, lévén az elmúlt napokban több új, belföldi fertőzésből eredő esetet azonosítottak a fővárosban.

Az American Airlines átáll a borbizniszre

Kitekintő
-
 21.01.22 11:06Külföld

A légitársaságok továbbra is csak a töredékét indítják azoknak a járatoknak, amelyeket a pandémia előtt terveztek, számos gépen ráadásul tilos az alkoholfogyasztás, hogy ezzel is elejét vegyék a Covid-19 terjedésének. Mindez azonban azt eredményezi, hogy rengeteg "felesleges" ital marad a légitársaságok nyakán. Az American Airlines éppen ezért…

Nem tartják meg idén a riói karnevált

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt - jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

Covid-vakcinák: a szakértők bizakodóak

Kitekintő
-
 21.01.22 09:30Külföld

Az oltásbiztonsági szakértők és a közegészségügyi tisztviselők bíznak abban, hogy az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech, illetve Moderna vakcinák egyaránt hatásosak lesznek a koronavírus új változatai ellen.

EU-szerte újabb korlátozásokat hozhatnak a vírusmutációk

Az Európai Unió tagállamainak vezetői videókonferencia keretében tartott tanácskozásukon egyetértettek a koronavírus-járvány megállítását célzó korlátozó intézkedések fenntartásában - és szükség esetén szigorításukban is - a vírusmutációk terjedésének megállítása érdekében - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az…

Elnöki hatalomátadások képekben

Donald Trump azon hét amerikai elnök egyike, aki nem vett részt utódja beiktatási ünnepségén. Két furcsa kivétel mellett Trump egy 150 éves hagyományt szakított meg.

A Lufthansa már csak 1 millió eurót veszít kétóránként

A német Lufthansa-csoport vezérigazgatója, Carsten Spohr egy Eurocontrol által szervezett online interjúban közölte, hogy a légitársaság már csak 1 millió euró veszteséget termel kétóránként, ami jelentős javulás a koronavírus-járvány korábbi időszakához képest. 

Az új vírusvariáns és a szabad mozgás kérdése a fő témák a mai uniós értekezleten

Van még ugyan némi idő megakadályozni, hogy a "brit" vírusváltozat legyen a meghatározó a különböző mutációk sorában, de nem szabad késlekedni, és az egész EU-ban egységesen kell védekezni. Ez lesz a csütörtöki rendkívüli EU-csúcs egyik fő témája - ismertette a német kancellár.

Az idei Glastonbury Fesztivál is elmarad

2021-ben megintcsak elmarad a világ egyik legnevesebb zenei fesztiválja, a Glastonbury - írja a BBC a szervezők bejelentésére hivatkozva.