Találatok: 14 hír

Romániában az újonnan fertőzöttek több mint 80 százaléka beoltatlan

Kitekintő
-
 21.07.29 21:07KülföldGomba

Romániában gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, a fertőzést pedig több mint 80 százalékban azok kapják el, akik nem oltatták be magukat. Múlt héten a részletes vizsgálatok több mint fele már a delta vírusvariánst mutatta ki.

Maga mögött hagyta a válságidőszakot a Volkswagen

A cég az idei első hat hónapban több mint 5 millió járművet szállított ki, 28 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A működési nyereség rekordnagyságú, 11,4 milliárd euró lett, felülmúlva a 2019 első félévében, még a járvány előtt elért szintet is.

Szeptember végéig tolták a magyar helyreállítási tervről szóló egyeztetést

Az Európai Bizottság megállapodott Magyarországgal a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni helyreállítás tervről szóló tárgyalások határidejének szeptember 30-ig tartó meghosszabbításáról -  erősítette meg Veerle Nuyts, az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön.

Máris a Fehér Házig jutott Olivia Rodrigo

A legújabb Disney-tinisztárt, Olivia Rodrigót hívták segítségül az amerikai oltási kampányban, aki Joe Biden amerikai elnök és Anthony Fauci egészségügyi főtanácsadó arra kért fel, hogy próbálja meg rávenni a fiatalokat az oltás felvételére. 

Masszív homokvihar csapott le a kínai Dunhuangra

Egy 100 méter magas homovihar nyelte el Dunhuang városát Kínában, a lenti videón látható, ahogy teljes lakóházak tűnnek el a sűrű homokfelhőben.

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

Kitekintő
-
 21.07.27 13:02Gazdaság

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

A párthatalom a magánoktatást is célba vette Kínában

A magánoktatás szigorítását célzó intézkedéseket jelentettek be Kínában. A Global Times internetes kiadásában megjelent cikk az intézkedéseket a szektorral szembeni "halálos csapásnak" nevezte.

Tartós vércukorszint problémákat is okozhat a koronavírus

A Covid-19-cel kórházban kezelt páciensek körében megugrott az újonnan kialakuló magas vércukorszintes esetek száma és az állapot hónapokkal a megfertőződést követően is fennmaradt - derült ki egy olaszországi kórház vizsgálatai alapján készült tanulmányból.

Újra a kormányt támadja Matolcsy György

A 27 EU-ország között az állami beruházások aránya is a legmagasabb Magyarországon, ezek háromnegyed része azonban építési beruházás. Az állam "vasba és betonba", nem pedig képességekbe, intézményekbe és agyakba fektet - összegzi a jegybank elnöke.

Piaci körkép: borulhat a Vonovia és a Deutsche Wohnen fúziója

A német üzleti hangulatindex 2021-ben először, váratlanul visszaesést mutatott. A Vonovia közölte, hogy a Deutsche Wohnen felvásárlása valószínűleg meghiúsul, mert a Deutsche Wohnen részvényesei körében nem tudnak megfelelő támogatottságot szerezni az ügylet elfogadásához.

Elszaladt az infláció, újra kamatot emelt az orosz jegybank

Az orosz központi bank pénteken 100 bázisponttal 6,5%-ra emelte alapkamatát, miután az inflációs mutató jelentősen túlszaladt a jegybank célértékén. 2014 vége óta nem emelt ekkorát az orosz központi bank. 

Izraeli adatok szerint kevésbé véd a Pfizer oltás a delta variánssal szemben

A Pfizer és a BioNTech Covid-19 elleni vakcinája mindössze 39%-os hatékonyságot mutatott a delta variáns ellen a legfrissebb izraeli mérések szerint, ugyanakkor 91%-ban akadályozta meg a súlyosabb tünetek kialakulását és 88%-ban a kórházba kerülést.

Tovább nőtt az aktív fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

A naponta újonnan kiszűrt nagy-britanniai koronavírus-fertőződések száma immár negyedik napja folyamatosan csökken, a fertőzöttek száma azonban így is növekszik, az aktív esetek száma múlt hétvégén meghaladta a 900 ezret, mára pedig 1.073.992 aktív fertőzöttet regisztráltak.