Találatok: 99 hír

Szombaton kiderül, mit tervez Rajoy Katalóniában

Minden Katalóniában tervezett intézkedést a szombati rendkívüli kormányülés után jelent be a kabinet, azokról megállapodtak az ellenzéki Spanyol Szocialista Munkáspárttal (PSOE) és a Ciudadanos (Állampolgárok) nevű liberális középutas párttal.

Sebastian Kurz megkapta a kormányalakítási megbízást

A választásokon győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetőjét, Sebastian Kurz jelenlegi külügyminisztert kérte fel kormányalakításra Alexander Van der Bellen osztrák államfő pénteken a bécsi Hofburgban.

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett

Eddig nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

Előrehozott katalán választások kiírását tervezi a spanyol kormány

Januárban előrehozott helyi parlamenti választások megrendezése szerepel a spanyol kormány tervezett intézkedései között Katalóniában, amelyről megállapodott az ellenzéki Spanyol Szocialista Munkáspárttal.

Két olasz tartományban népszavazást tartanak az autonómiáról

Kitekintő
-
  Ma 11:39 Külföld 

A tartományi hatáskörök bővítéséről, a többi között az adózási autonómiáról tartanak véleménynyilvánító népszavazást vasárnap az északnyugati Lombardia és az északkelet-olaszországi Veneto tartományban.

Amerika kiszámíthatatlansága aggasztja Oroszországot

Kitekintő
-
  Ma 10:51 Külföld 

Donald Trump amerikai elnök megválasztásával Oroszország akár meg is kaphatta volna, amit akar, majdnem egy év távlatából azonban a moszkvai külpolitikai közösség több aggodalomra okot adó jelet lát, mint győzelmet.

Obama: a kormányzóválasztás lehet az amerikai politika újraírásának kezdete

Barack Obama volt amerikai elnök Virginiában kampányolva a demokraták kormányzójelöltje mellett csütörtökön leszögezte: a novemberi voksoláson az amerikai demokrácia a tét.

Abe Sindzó tarolhat a japán előrehozott választásokon

Kitekintő
-
  Ma 09:03 Külföld  Japán

Abe Sindzó jelenlegi kormányfő nagyarányú győzelmét jelzik előre a közvélemény-kutatások a vasárnapi japán előrehozott parlamenti választásokon.

Putyin rakétaügyben üzent Trumpnak

Oroszország haladéktalanul és szimmetrikus módon reagál majd, ha az Egyesült Államok felmondja a szárazföldi állomásoztatású rövid és közepes hatótávolságú rakéták felszámolásáról megkötött (INF) szerződést - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az EU nemsokára lezárhatja a földközi-tengeri migrációs útvonalat

Valódi esély van a Földközi-tenger középső térségében húzódó migrációs útvonal lezárására, az uniós tagállamok vezetői megállapodtak, hogy fokozzák az olasz hatóságoknak és az észak-afrikai országoknak nyújtott támogatásukat - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Brexit: csak a pénzügyi szektorban 70 ezer munkahely kerül veszélybe

Kitekintő
-
  Tegnap 19:33 Gazdaság 

A City pénzügyi szolgáltatási központja jelenleg közvetlenül 350 ezer, közvetve ennél kétszer több alkalmazottat foglalkoztat, többet, mint ahányan Frankfurtban összesen laknak.

Obama újra a politikai színtéren

Kitekintő
-
  Tegnap 17:54 Külföld  Barack Obama

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

EU-csúcs: Merkel haragszik Ankarára

Angela Merkel német kancellár sajtóértekezletén hangsúlyozta: csökkenteni kell az Ankarának nyújtott uniós pénzügyi támogatást a törökországi negatív belpolitikai fejlemények miatt.

Tajani: senki sem fogja támogatni Katalónia függetlenségét

Kitekintő
-
  Tegnap 14:42 Külföld  Katalónia

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke hangsúlyozta, hogy Európa a párbeszéd mellett van, de Katalónia ügyét "spanyol problémának" tekintik.

Megszavazták a dublini szabályozás reformtervezetét

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini szabályozás reformtervezetét.