Találatok: 48 hír

Diplomáciai válság alakul a csehek és oroszok között

Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak. Csehország szolidaritást vár el szövetségeseitől ezzel kapcsolatban.

Miamival bővül a Forma-1 versenynaptára

A Forma-1 és Miami közös reményét fejezte ki, hogy a verseny a város idegenforgalmának és a gazdaságának is újabb lendületet ad.

Izraelben szabadtéren már nem kötelező a maszk

Izraelben visszatértek a koronavírus-járvány előtti oktatási rendhez, vasárnaptól megszűnt a kiscsoportos és a távoktatás, valamint szabadtéren nem kötelező a maszkviselés, mert az oltási kampány nyomán visszaszorult a járvány.

Washingtonban fogadta Biden a japán miniszterelnököt

A japán kormányfő az első külföldi vezető, akit hivatalos látogatáson fogadott az amerikai elnök, mióta hivatalba lépett. Szakértők szerint ez a lépés is azt mutatja, hogy Washington központi szerepet szán Japánnak abban a törekvésében, hogy csökkentse Kína egyre növekvő befolyását.

Már csak egy hétig tart az olasz zárlat

A vártnál korábban oldják a korlátozásokat, és április 26-tól egész Olaszországban megnyitnak az oktatási intézmények, valamint engedélyezik a bárok, éttermek teraszainak megnyitását - jelentette be Mario Draghi kormányfő pénteken.

Megérkeztek Moszkva válaszlépései az amerikai szankciókra

Oroszország, válaszul az amerikai szankciókra tükörintézkedéssel azt tanácsolta az amerikai nagykövetnek, hogy utazzon haza konzultációra, és kiutasít további 10 amerikai diplomatát - jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter újságíróknak pénteken Moszkvában. Varsó hasonló intézkedésére válaszolva kiutasítottak öt lengyel diplomatát…

Börtönbe küldik a hongkongi médiamogult

Egy év, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték Jimmy Lai hongkongi médiamogult illegális tiltakozás szervezése és a megmozduláson történt részvétel miatt - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Piaci körkép: folytatódik a rali, 15.400 pont felett a DAX

A DAX áttörte a legutóbbi kereskedési sávja tetejét 15.300 pontnál, amit egy nagyon erős vételi hullám követett és a 15.400-as szint áttörésével a német index új történelmi csúcsot ért el.

A top10-be került Magyarország az aktív fertőzöttek számában

A mai adatokkal újabb mérföldkőhöz érkezett a magyarországi koronavírus-helyzet, most éppen az aktív fertőzöttek számában kerültünk meglepő helyre. Annak ellenére, hogy a lakosságszám bőven 10 millió alatti, már ott vagyunk a tízes listán. Lakosságarányosan az első hely is megvan.

Hat hónapos különbséggel használnák a franciák az mRNS vakcinákat

Brit és amerikai tanulmányok szerint az mRNS típusú vakcinák egyetlen dózisa is nagyon magas szintű védettséget biztosít az oltás után 15-20 nappal, ezért az oltási kampányt a második adagok beadásának további eltolásával gyorsítaná fel a francia orvostudományi akadémia.

Az orosz kötvénypiacot is megcélozták az USA legújabb szankciói

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön elnöki rendeletet írt alá arról, hogy kormányzata megtiltja az amerikai pénzintézeteknek, hogy június 14-e után kötvényeket vásároljanak az orosz központi banktól, a vagyonalaptól vagy a pénzügyminisztériumtól, valamint technológiai vállalatokat és magánszemélyeket is szankciókkal sújtottak.

Közel 30 éves rekordon a kínai növekedés

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, ami a legmagasabb negyedéves adat azóta, hogy 1992-ben elkezdték közzétenni a hivatalos GDP-értékeket. A kiemelkedő növekedés hátterében részben a tavalyi, alacsony bázisadat áll.

Egy darabig még nem lesz Biden-Putyin találkozó

Nem lehet rövid határidővel megszervezni Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök találkozóját, a kérdés a tanulmányozás szakaszában tart - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Piaci körkép: alkotmányellenes volt a bérleti díjak befagyasztása Berlinben

Kitekintő
-
 21.04.15 12:38Külföld

A Deutsche Wohnen a legjobban teljesítő DAX komponens a mai napon, a részvény egy alkotmánybírósági döntés nyomán ralizik, ami semmissé tett egy olyan korábbi szabályozást, miszerint 5 évig nem lehet bérleti díjakat emelni Berlinben.

Népszerűtlen Biden migrációs politikája

A közvélemény-kutatások szerint Joe Biden amerikai elnök migrációs politikája annyira népszerűtlen, hogy több kongresszusi körzetben is a republikánusok erősödéséhez vezethet.