Találatok: 27 hír

Fokozatosan elromlik az idő a hosszú hétvégén

A hosszú ideje időjárásunkat meghatározó anticiklon fokozatosan gyengül, helyébe nyugat felől egyre nedvesebb léghullámok érkeznek. Vasárnaptól nagy esőre kell számítani.

Pénteken még nagyobb ködre figyelmeztetnek

Kiderül
-
  Tegnap 16:31 Időjárás  Románia

Az ország északi felére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, az éjszaka kialakuló sűrű köd miatt.

Hogyan fejlődött ennyit az időjárás előrejelzés 30 év alatt?

Kiderül
-
  Tegnap 16:07 Tudomány 

Éppen harminc évvel azután, hogy a híres Nagy Vihar letarolta Angliát, az Ofélia hurrikán érte el az országot. Az előrejelzések ezúttal tökéletesen lekövették a vihar várható útját.

Esős idő várható nemzeti ünnepünkön

Kiderül
-
  Tegnap 13:02 Időjárás 

Már nem tart sokáig a nyugodt, eseménytelen időjárás, ugyanis vasárnap hidegfront érkezik. Hétfőn országszerte borongós, szeles, csapadékos időre kell számítanunk.

Lesz olyan hely, ahol csak délután süt ki a nap

Kiderül
-
  Tegnap 04:54 Időjárás 

Az ország nagy részén még folytatódik a napos idő, de északnyugaton már makacs ködfoltokra is számítani kell, ott helyenként csak délután bújik elő a nap.

Északon makacs ködfoltokra figyelmeztetnek

Az éjszaka folyamán ismét egyre több helyen válik erősen párássá a levegő, északon többfelé képződik sűrű köd. Figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

A szaharai homok váltotta ki a vörös nap jelenséget

Kiderül
-
  17.10.18 13:26 Időjárás 

Rengeteg elmélet látott napvilágot a jelenségről a közösségi médiában, miért pompázott ennyire vörös színben a nap. A mikroszkópos vizsgálat egyértelmű magyarázatot adott.

A jövő hét eleje már közel sem ígérkezik ennyire kellemesnek

Egészen szombatig élvezhetjük az idei vénasszonyok nyarát, vasárnap ugyanis egy hidegfront éri el hazánkat, esőt és több fokos lehűlést okozva.

Vasárnap hidegfront vet véget a kellemes időnek

A következő napokban folytatódik a kellemes, őszi időjárás. A hőmérséklet több fokkal az átlagos felett alakul. Jelentősebb változást a vasárnapi hidegfront hoz majd.

Ofélia tarolt : az iskolák zárva, ezrek áram nélkül

Kiderül
-
  17.10.17 15:39 Időjárás 

Az iskolák zárva vannak, és több ezer ember maradt áram nélkül Írországban, miután Ofélia csapást mért a Brit-szigetekre.

Nagy ködre figyelmeztetnek

Kiderül
-
  17.10.17 15:07 Időjárás 

Szerda reggelre ismét nagy területen alakul ki köd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki emiatt, három megyére vonatkozóan.

A hétvégén már kevesebb lesz a napsütés

Kiderül
-
  17.10.17 13:20 Időjárás  5 hír a témában

Délnyugat felől továbbra is enyhe léghullámok áramlanak a Kárpát-medence térségébe, folytatódik az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb idő.

Használjuk ki a következő napokban a kellemes időt

A napsütés egészen a hétvégéig meghatározója lesz időjárásunknak. Front érkezésére egészen péntek estig nem kell számítanunk.

Sűrű köd várható, figyelmeztetést adtak ki

Kiderül
-
  17.10.16 15:47 Időjárás  7 hír a témában

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére figyelmeztetést adott ki a nagy kiterjedésű ködmezők kialakulása miatt.

Mi magunk okozzuk a földrengések nagy részét

Kiderül
-
  17.10.16 15:05 Tudomány 

Nagyon meglepő cikk látott napvilágot. A Seismological Research Letters című lapban azt állítják, hogy több száz földrengést az emberiség indukál, különböző ipari, bányászati tevékenységével.