Találatok: 23 hír

Mutatjuk, merre van nagyobb esély frissítő záporokra, zivatarokra

Kiderül
-
  Ma 05:12 Időjárás

A hét közepétől a hazánktól nyugatra örvénylő sekély ciklon áramlási rendszerébe kerülünk. Hatására a nyugati országrészben alakulnak ki nagyobb eséllyel zivatarok.

Ne számítsunk nagy lehűlésre

Kiderül
-
  Tegnap 13:02 Időjárás

Bár a következő időszakban napról napra mérséklődik egy-egy fokkal a kánikula, még sokáig kitart a meleg. Jelentős felfrissülés a hét végéig nem valószínű.

Felhőszakadásra és zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

Kiderül
-
  Tegnap 10:57 Időjárás

Anticiklon alakítja időjárásunkat, a magasban azonban hideg levegő beáramlása zajlik, mely labilizálja a légkört. Zivatarok fejlődhetnek, melyekhez helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék társulhat.

Fülledt idővel telnek a következő napok

Kiderül
-
  Tegnap 05:03 Időjárás

Meleg, napfényes időben lesz részünk; csak lassú ütemben mérséklődik a hőség. Záporok, zivatarok legnagyobb eséllyel nyugaton és északon alakulnak ki, a felfrissülés azonban a magas páratartalom miatt ezúttal elmarad.

Hőségre és zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

A délután folyamán nagy területen alkalmassá válnak a feltételek zivatarok kialakulására. Vasárnap is 35 fok körül alakul majd a napi maximum.

A hőhullám lecseng, de a strandidő marad

Kiderül
-
  20.08.09 13:39 Időjárás

Még hétfőn is kitart a hőség, de lassú ütemben csökken a hőmérséklet. Sok napsütésre számíthatunk, ugyanakkor záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak, főként nyugaton.

Jövő hét közepére mérséklődhet a kánikula

Sok napsütésben lesz részünk a következő napokban is. A hétvégét követően lassú ütemben mérséklődik a hőség, a strandidő azonban még hosszú ideig kitart.

35 fokig melegszik az idő

Az ország nagy részén kánikulára számíthatunk a hétvége mindkét napján. Sokfelé meghaladja majd a napi középhőmérséklet a 25 fokot, városokban akár a 27 fokot is.

Nagy hőségre, délen zivatarokra figyelmeztetnek

Tovább fokozódik a hőség, hétvégén tetőzik a hőhullám. Az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton.

Még sokáig kitart a hőség

Kiderül
-
  20.08.08 05:05 Időjárás

Anticiklon alakítja időjárásunkat; meleg levegő érkezik hazánk területére. A következő napokban is sok napsütésben lesz részünk, igazi strandidő várható.

Fokozódó hőségre figyelmeztetnek tizennégy megyében

Szombaton még nagyobb területen kell hőségre felkészülni, a déli megyékben pedig helyenként zivatarok is kialakulhatnak a késő délutáni, esti órákban.

Épp a hétvégén tetőzik a hőhullám

Időjárásunkat anticiklon alakítja a következő napokban, a hőmérséklet több fokkal az ilyenkor szokásos érték felett alakul. Frissítő zápor, zivatar kevés helyen fordulhat elő.

Jól időzített, aki most indul nyaralni

Az előttünk álló hétvégén és a jövő hét első felében is alapvetően napos időre számíthatunk. Néhány helyen fordulhat csak elő zápor, zivatar az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből.

Sokan várták már ezt a nyarat

Kiderül
-
  20.08.06 12:58 Időjárás

A következő egy hétben lényeges változást nem fogunk tapasztalni az időjárásban. Jobbára derült időben lesz részünk, frissítő zápor csak nagyon kevés helyen alakulhat ki.

Nyugaton zivatarokra, keleten hőségre figyelmeztetnek

Kiderül
-
  20.08.06 11:40 Időjárás

Kelet, délkelet felől egyre szárazabb és melegebb levegő áramlik fölénk. Pénteken már az ország nagyobbik felén hőségre kell számítani.