Találatok: 26 hír

Perzselően forró nyarunk lesz

Kiderül
-
  Ma 16:02 Időjárás

Az AccuWeather friss előrejelzése szerint intenzív hőhullámok, szélsőségesen meleg időszakok fogják jellemezni az alig több, mint egy hét múlva beköszöntő évszakot.

Két métert is emelkedhet a világtengerek szintje

Kiderül
-
  Ma 14:30 Időjárás

A tengerparti közösségeknek világszerte olyan készenléti tervet kell kidolgozniuk, amely lehetővé teszi, hogy a századfordulóra a 2 méteres tengerszint emelkedés ne okozzon végzetes problémát.

A hétvégén lesz a legkellemesebb az idő

A hétvégén átmenetileg kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar az országban. Hétfőn dél felől egy újabb ciklon éri el hazánkat ismét csapadékosabbra fordul időjárásunk.

Északkeleten ma is többfelé esni fog

A következő napokban az ország nagyobbik részén már nem kell nagyobb esőre számtani, északkeleten azonban még változékony marad az idő, többfelé lesznek záporok.

Csütörtökön már többfelé érezhetjük a javulást

Csütörtökön a Dunántúlon már sokkal barátságosabbra fordul az idő, a keleti területeken viszont még újabb záporok, zivatarok kialakulására kell számítani.

Árvíz jön a Dunán és a Tiszán is

Kiderül
-
  Tegnap 11:09 IdőjárásDunaTisza

Az elmúlt napok esőzései komoly árhullámot indítottak el legnagyobb folyóinkon. Több helyen árvízvédelmi készültség elrendelésére is sor kerül.

Mutatjuk, meddig kell ma esőre számítani, óráról órára

A hazánktól északra örvénylő ciklon középpontja szerdán napközben közelebb kerül az országhoz, emiatt többfelé kell esőre számítani.

Jelentősen javul az idő a hétvégére

Kiderül
-
  Tegnap 05:15 IdőjárásHétvége

A hazánktól északra örvénylő ciklon csütörtöktől fokozatosan gyengül, egyre kevesebb helyen várható csapadék. A hétvégén már több napsütésben, szárazabb időben reménykedhetünk.

A szerda még sokfelé borongós, esős idővel telik

Szerdán mindössze a déli területeken süthet ki a nap, másutt erősen felhős időre van kilátás. A következő napokban szórványosan kialakulhatnak záporok, de egyre gyakrabban örülhetünk napsütésnek is.

Mutatjuk, mennyi eső várható kedden

Kiderül
-
  19.05.21 09:13 IdőjárásHétvége

Ciklon szállított nedvesebb légtömegeket fölénk, melynek az elmúlt napok záporos, zivataros időjárását köszönhetjük. Összeállításunkban a kedden várható csapadékösszegek eloszlását mutatjuk be.

Északkeleten tart ki legtovább az esős idő

Kiderül
-
  19.05.21 05:03 IdőjárásOMSZ

Szerdán még országszerte bárhol eleredhet az eső, ezt követően csak elszórtan valószínű csapadék. Kivéve északkeletet: a legtöbb eső itt várható, és a csütörtöki, helyenként még a pénteki napot is záporok kísérhetik.

Felvétel egy kialakuló tornádó belsejéből

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egy éppen formálódó tornádó kellős közepén találták magukat – és mindezt túl is élték.

Átmenetileg alábbhagy az eső a hét második felében

Kiderül
-
  19.05.20 13:07 IdőjárásHétvége

Ciklon hozott nedvesebb levegőt hazánk fölé, mely szerdáig alakítja időjárásunkat. A zivatarokkal tarkított idő csütörtökön és pénteken mérséklődik, majd egy mediterrán ciklon eredményez újabb csapadékot.

Többször elázhatunk a hét közepéig

Heves zivatarok fejlődtek éjszaka, rövid szünet után pedig hétfőn újabb, kevésbé intenzív zivatartok kialakulása várható. Szerdáig többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, majd átmeneti szárazabb időszak várható.

Többfelé éjszaka is kitartanak a vasárnapi zivatarok

Vasárnap délutántól egyre többfelé alakulnak ki zivatarok hazánk területén, melyek déli, délkeleti irányból észak felé haladnak és hétfőn, a reggeli órákban hagyják el az országot.