Találatok: 22 hír

Havas esőt is hozhat a jövő heti hidegfront

Kiderül
-
  Ma 12:38 Időjárás

A hét nyugalmas, meleg idővel telik, majd jövő hét elején markáns hidegfront érkezik, 10-13 fokkal hidegebb lesz a mostaninál. Vegyes halmazállapotú csapadékra a jelenlegi adatok szerint leginkább északkeleten lehet számítani.

A Fidzsi-szigeteket is célba veszi a pusztító Harold trópusi ciklon

A Vanuatu szigeten végzett pusztítás után, immár 4-es erősségű rendszerként tovább folytatja útját a Harold trópusi ciklon.

Markáns hidegfront borzolja a kedélyeket

Kiderül
-
  Ma 05:08 Időjárás

A héten nem sok változás várható az időjárásban: sok napsütésben, a megszokottnál melegebb időben lesz részünk. Jövő héten azonban hideg légtömeg érkezik, átmenetileg 10-13 fokkal visszaesnek a hőmérsékletek.

A jelentős, kiterjedt esőzésre még jó ideig várnunk kell

Kiderül
-
  Tegnap 13:10 Időjárás

Bár egy-egy zápor kialakulhat a hét vége felé, jelentős esőzések kialakulása nem valószínű a következő napokban. Jövő héten hidegfront hoz egyelőre bizonytalan mennyiségű csapadékot – kisebb esőre van kilátás.

Sokáig kitart a májust idéző meleg

Kiderül
-
  Tegnap 05:09 Időjárás

Anticiklonnak köszönhetjük a következő napok felhőtlen, napos időjárását. Helyenként 25 fokot is mérhetünk. Ezen a héten végig kitart a meleg.

Légi forgalom a vírus idején: videón a változás

Kiderül
-
  20.04.06 23:38 Utazás

Egy évvel ezelőtt még mit sem sejtettünk abból, hogy 2020 áprilisára gyökeresen átalakulnak hétköznapjaink. A tavalyi légiforgalmi képen még egy nyüzsgő világot látunk.

Csillapodik a szél

A Dunántúlon még kedden is előfordulhatnak erős széllökések, az ország nagyobb részén azonban néhány napra veszít erejéből a szél. Pénteken lehet ismét élénk, néhol erős a légmozgás.

Figyeljünk az erősödő UV sugárzásra a héten

Kiderül
-
  20.04.06 05:05 Időjárás

Jórészt felhőtlen, szikrázó napsütésben lesz részünk a héten. Érdemes napsütéssel töltődnünk a téli hónapok után, aki azonban hosszabb időt tölt a szabadban, óvja bőrét a leégéstől.

Ami az időjárást illeti, felhőtlen hetünk lesz

Kiderül
-
  20.04.05 13:33 Időjárás

Az időjárási helyzetben lényeges változást nem fogunk tapasztalni a következő egy hétben. Szinte zavartalanul napos időben lesz részünk.

Vilmos és Irén, bőséget hoz idén?

Kiderül
-
  20.04.05 10:09 Időjárás

Hétfőn elérkezünk a népi időjárási megfigyelések első áprilisi nevezetes napjához. Nézzük, mit jelez számunkra ez a jeles nap a 2020-as esztendőre.

Mutatjuk, minek köszönhetjük a sok napsütést

A következő egy hétben anticiklon határozza meg időjárásunkat, ennek köszönhetően napos, száraz időben lesz részünk, a hőmérséklet több fokkal az ilyenkor szokásos felett alakul.

Jövő hét közepén itt a május?

Kiderül
-
  20.04.04 13:10 Időjárás

Ami a naptárat illeti még biztosan nem, az időjárás viszont egy egész hónapot előreszalad néhány nap alatt, hiszen a 22, 23 fokos nappali hőmérséklet május közepén jellemző hazánkban.

Szélsőségek között vágtat időjárásunk

Kiderül
-
  20.04.04 05:30 Időjárás

A hét elején tapasztalt télies, helyenként dermesztő hőmérsékletet követően, jövő hét közepén már a májusban szokásos meleget érezhetjük a bőrünkön.

57 éve nem volt olyan hideg, mint péntek reggel

A magasban már egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, az elmúlt napokhoz képest több fokkal mérséklődött az éjszakai lehűlés, de a fagyzugos, szélvédett helyeken még pénteken is -5 fok alá csökkent a hőmérséklet.

Olyan idő lesz, amit nem lehet megunni

A következő napokban egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg időjárásunkat. Napos, csapadékmentes időre számíthatunk.