Találatok: 29 hír

Hidegfront vet véget a korán jött tavasznak

A Dunántúlon már a hétvégén mérséklődhet a nappali felmelegedés mértéke, de zömmel hétfőtől számíthatunk ismét télies időjárásra. Bár az éjszakai fagy visszatér, a megszokottnál továbbra is kissé enyhébb időben lesz részünk.

Viharos széllökésekre figyelmeztetnek a Dunántúlon

Ma és pénteken is a Dunántúlon várható a legerősebb szél. Hazánk nyugati területein egészen péntek délutánig előfordulhatnak viharos lökések. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A hét legmelegebb napjai következnek

Az előttünk álló napokban éri el a melegedés a tetőfokát, csütörtökön, délnyugaton akár 16 fokot is mérhetünk. Mellé azonban erős, viharos szél is társul.

Több napra búcsút intünk az éjszakai fagyoknak

Intenzív melegedés zajlik. A hét hátralévő részében az ország legnagyobb részén éjszaka sem süllyed fagypont alá a hőmérséklet és a nappali órákban a megszokottnál akár 10 fokkal is melegebb lehet.

Viharos szélre és ónos esőre figyelmeztetnek

Kiderül
-
 Tegnap 11:32Időjárás

Az esti óráktól kezdődően északkeleten gyenge ónos esőre, nyugaton, északnyugaton viharos széllökésekre készülhetünk. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A hét végéig kitart a szokatlanul enyhe idő

Melegfront hoz jelentős enyhülést. Bár a hetet kísérő erős szél ront hőérzetünkön, jelentősen melegebb lesz a normálnál: csütörtökön és pénteken akár 14 fokot is mérhetünk. A jövő hét elején hidegfront rendezi a hőmérsékletet.

Erős széllel érkezik az enyhülés

Kiderül
-
 21.01.19 12:02Időjárás

Enyhül az idő. A következő időszakban gyakori vendégünk lesz a szél: a héten a melegebb légtömegek beáramlását kíséri erős szél, a jövő hét elején pedig akár viharos lökésekre is számíthatunk a soron következő hidegfrontnak köszönhetően.

Mutatjuk, mennyi hó hullhat szerda reggelig

Ónos eső és havazás is szerepel az előttünk álló éjszaka palettáján. Jelentősebb hóra északkeleten számíthatunk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén várható a legnagyobb mennyiség.

Ónos esőre, hófúvásra és havazásra figyelmeztetnek

Kiderül
-
 21.01.19 10:42Időjárás

Jelentős enyhülés vette kezdetét, melegfront okoz főként az ország északi felén csapadékot. Ónos eső, kisebb havazás is előfordulhat. A legtöbb hó keleten, északkeleten hullhat.

A megszokottnál akár 10 fokkal melegebb idő jön

Kiderül
-
 21.01.19 05:09Időjárás

Nem sok tél jutott idén hazánk területére, és a folytatás is az enyhe időről szól. A hétvégi lehűlés hamar kifullad, a hét közepén néhol már 14 fokot is mérhetünk.

Hófúvásra és ónos esőre figyelmeztetnek északnyugaton

Hétfő délutántól egy melegfront felhőzete húzódik hazánk fölé, amelyből többfelé számíthatunk kisebb havazásra, helyenként ónos esőre is.

Ennél már csak melegebb lesz a héten

A következő napokban dél, délnyugat felől jóval enyhébb levegő áramlik fölénk. A hét közepén a csúcshőmérséklet az ország jelentős részén meghaladja a 10 fokot, amely 6-8 fokkal magasabb a január közepén szokásos értéknél.

A tél eddigi leghidegebb reggelével indult a hét

Január közepére megérkezett a hideg hazánkba is, több helyen -15 fok közelébe csökkent a hőmérséklet hétfő hajnalban.

A hét közepén már 13 fok is lehet

Kiderül
-
 21.01.18 05:16Időjárás

Jelentős változás előtt áll időjárásunk, ugyanis keddtől erős délnyugati szél kíséretében melegedés veszi kezdetét. Legkésőbb az északkeleti megyékben élők fogják megtapasztalni az enyhülést.

Hófúvásra, majd extrém hidegre figyelmeztetnek

A Bakony térségében az élénk, időnként erős északnyugati szél hordhatja a havat. A szélcsendes északkeleti tájakon éjszaka komoly fagy kialakulására kell számítani.