Találatok: 29 hír

Keleten csak kevéssé lesz érezhető a hidegfront hatása

Kiderül
-
  Ma 13:01 Időjárás

Szerdán gyenge hidegfront mérsékli a hőséget, leginkább a nyugati és a középső országrészben. Keleten tart ki legtovább a kánikula.

Országszerte hőségre figyelmeztetnek

Nemzeti ünnepünk nyugalmas, de meleg idővel telik, mindössze Sopron térségében fordulhat elő zivatar az esti, éjszakai órákban.

Nem zavarja eső az esti tűzijátékot

Kiderül
-
  Ma 05:05 Időjárás

Nemzeti ünnepünk jellemzően zivatarmentes, derült idővel és hőséggel telik. Szerdán gyenge hidegfront érkezik, mely a nyugati országrészben érezteti majd hatását.

Hidegfront zárja a hosszú hétvégét

Kiderül
-
  Tegnap 12:55 Időjárás

Szerdára virradó éjszaka hidegfront éri el hazánkat, jelentős esőt, illetve lehűlést azonban nem hoz a front. Egészen a hét végéig folytatódik a strandidő.

Kedden már országszerte hőségre figyelmeztetnek

Kiderül
-
  Tegnap 10:32 Időjárás

Továbbra is meleg léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe, az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek. Kedden már országszerte figyelmeztetés érvényes.

Délután egészen más időjárás várható Sopronban, mint másutt

Hazánk nagy részén továbbra sem várható változás az időjárásban, csupán a nyugati határ közelében élőknek kell zápor, zivatar kialakulására számítaniuk.

Északnyugaton hőségre és zivatarra figyelmeztetnek

Kiderül
-
  19.08.18 13:18 Időjárás

Az Alpok térsége fölé egy frontrendszer húzódik, amelyből arrafelé több helyen alakul ki zápor, zivatar. Ezek közül egy-egy hazánk térségébe is átsodródhat.

Hétfőn még jobban rákapcsol a kánikula

Kiderül
-
  19.08.18 12:48 Időjárás

Déli, délnyugati irányból egyre melegebb léghullámok áramlanak fölénk, ennek köszönhetően a jövő hét első napjaiban még melegebb időre számíthatunk hazánkban.

Kivételesen ragyogó meteor világított az éjszakában

Nagyon fényes hullócsillag jelent meg a mediterrán térség nyugati és középső részén péntek este. A jelenséget Olaszországból és Spanyolországból egyaránt észlelni lehetett.

Fülledt idő váltja majd a kánikulát

Egészen a jövő hét közepéig nem várható lényeges változás időjárásukban. Akkor nyugat felől egy hullámzó frontrendszer közelíti meg hazánkat, kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Még jó ideig kitart a strandidő

Kiderül
-
  19.08.17 12:40 Időjárás

A következő egy hétben markáns front nem éri el hazánkat, így a meleg, nyári idő még sokáig kitart térségünkben.

Újra hóban ugrálhatnak a kenguruk Ausztráliában

Kiderül
-
  19.08.17 11:28 Időjárás

Úgy tűnik idén elhúzódik a tél Ausztráliában. Victoria és Új-Dél-Wales államokban újabb havazás várható a hét legvégén.

Nemzeti ünnepünkön éri el a kánikula a csúcspontját

A hosszú hétvége folyamán egyre melegebbre fordul időjárásunk, majd jövő hét szerdán nyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat, amelynek hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Keleten lesz melegebb a következő egy hétben

Kiderül
-
  19.08.16 12:59 Időjárás

A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, egyre nagyobb területen 30 fok feletti maximum hőmérséklet várható. Végig a keleti területeken számíthatunk a magasabb értékekre.

Mutatjuk, merre várhatók záporok, zivatarok a délutáni, esti órákban

Kiderül
-
  19.08.16 11:07 Időjárás

Az átvonuló front hatására a délutáni, esti órákban egyre kedvezőbbek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.