Találatok: 7 hír

Balkonkert kalauz kezdőknek

A hirtelen termett rengeteg otthon töltött időnket akár erkélyünk kicsinosításával is tölthetjük. A dísznövények mellett akár fűszernövényeket és egyszerű zöldségeket is termeszthetünk. Persze ha nem vagyunk gyakorlott kertészek, egy kis segítségre lehet szükségünk. A következő tippeket követve még kezdőként is csodás balkonkertet…

Újra divatos növény lett a buzogányvirág!

Kertvarázs Magazin
-
  20.04.07 05:20 Otthon

A buzogányvirág ( dieffenbachia maculata) az egyik legismertebb hazai dísznövény, szinte minden lakásban megtalálható legalább egy buzogányvirág.

A mulcsozással sok vizet megspórolhatunk kertünkben!

Kertvarázs Magazin
-
  20.04.06 05:16 Otthon

A mulcsozás jelentése egyszerűen fogalmazva: talajtakarás! Szinte minden olyan talajt, amelyben növények növekedni képesek, hosszabb rövidebb ideig egy élő réteg borítja.

A klemátisz és a rózsa jó barátok a kertedben

Kertvarázs Magazin
-
  20.04.05 05:11 Otthon

Ha szereted a rózsát és a klemátiszt, akkor barátkoztasd össze őket a kertedben is, hiszen fantasztikus színhatást nyújtanak együtt.

Büdöske, vagy bársonyvirág? Az eredmény egy szép és kedves virág!

Kertvarázs Magazin
-
  20.04.04 06:00 Otthon

Hívhatjuk büdöskének, vagy szebb nevén bársonyvirágnak, az eredmény ugyanaz egy szép és kedves virág a kertben, amely egész nyáron át kitartóan virágzik.

Ébreszd fel a muskátlikat

Kertvarázs Magazin
-
  20.04.03 06:30 Otthon

Aki elég ügyes és tapasztalt, át tudta teleltetni a muskátlit. De itt a tavasz és ideje felébreszteni a téli álomból a kis muskátli lurkókat.

A szuper zöldséges kert titka a tápanyag utánpótlás

Kertvarázs Magazin
-
  20.04.02 05:13 Otthon

Elültetjük a paradicsomot, a paprikát, és a különböző zöldségeket, ám a nyár végén sehol a beígért terméshozam. Csak pár kis termés árválkodik a növényen, ám azok is hamar elszáradnak.