Találatok: 5 hír

Miért szárad le az azálea virága?

Az azálea nem tartozik a legkönnyebben kezelhető szobanövények közé, ám varázslatos szépsége annyira rabul ejtő, hogy a kezdő szobakertészkedők is szívesen próbálkoznak a tartásával. Nem egyszerű biztosítani az ideális tartási körülményeit, és mivel a növény nagyon érzékeny, hamar megcsúnyulhat. Mit tehetünk ez ellen?

5 kérdés 5 válasz a petúniáról

Kertvarázs Magazin
-
 21.04.10 14:15Otthon

 A petúnia az egyik legkedveltebb egynyári dísznövény, de sokszor feltesszük a petúnia tulajdonosok azt a kérdést, miért szebb a szomszéd petúniája, mint a sajátunk. Mutatunk 5 gyakori kérdést és választ a petúniáról.

A kerti begónia ültetése és gondozása

Kertvarázs Magazin
-
 21.04.09 15:30Otthon

A kerti begónia az egyik legnépszerűbb egynyári dísznövények közé tartozik, ami nem meglepő, hiszen májustól egészen októberig folyamatosan virágzik. Ismerje meg ön is a kerti begónia ültetését és gondozását!

Az átteleltetett muskátlik gondozása tavasszal

Egyik legkedvesebb balkonnövényünk, a muskátli, évelő dísznövény, ami azt jelenti, hogy ha védett helyen átteleltetjük, akkor tavasszal visszaültethetjük a balkonládába. Ha van rá lehetőségünk és kedvünk, ne dobjuk ki a muskátlikat ősz végén, hanem gondoskodjunk róluk a hidegben, és tavasszal nem kell új palántákért rohannunk.

3 tipp a muskálti beültetéséhez

Kertvarázs Magazin
-
 21.04.07 09:42Otthon

A muskátli ültetéséhez csupán három dologra lesz szükséged: muskátlipalántára, muskátli virágföldre és a megfelelő virágtartóra. Mikor hazaviszed a piacról vagy a kertészetből a palántákat, a föld és a muskátlik leendő otthona lehetőleg már álljon készenlétben, hogy minél hamarabb a végleges helyükre ültethesd őket.