Találatok: 27 hír

Álommunka a felhők felett – stewardessek kihívásról és különös helyzetekről

Képmás
-
  Ma 11:06 Életmód

Megmosolyogtató és torokszorító egyszerre, hogy stewardessekről mesél ez a cikk, akik a világot behálózó szabad repülés jelképei. Miközben itthon ülünk és olvassuk ezt a járvány előtt készült riportot, arra gondolunk, vajon Emőke és Mercédesz még most is a levegőben töltik-e munkaidejük nagy részét…

Veszélyesek-e a klímaberendezések a koronavírus szempontjából?

Képmás
-
  Ma 10:22 Életmód

Az elmúlt hetekben ellentmondásos állítások és cáfolatok láttak napvilágot arról, terjeszthetik-e légkondicionálók, klímaberendezések a fertőzést okozó vírust. Ez nem mindegy, hiszen egyre melegszik az időjárás, és egyre többen bekapcsolják majd otthon és a kocsikban a klímát. Mások pedig most éppen fűtésre használják.

Rendhagyó nagycsütörtök a hegyen, a város fölött, gondolatban

Képmás
-
  Tegnap 16:54 Életmód

Van a mostani elzártságban valami szent, valami megfoghatatlan béke is. Mint amikor évekkel ezelőtt a közeli hegyre indultunk a nagycsütörtöki szertartás után, az est leszálltával.

JardArt – ha már nagyon hiányzik egy ölelés vagy a személyes jelenlét

Képmás
-
  Tegnap 15:24 Életmód

Egy ideje a mindennapjainkat az online térben éljük. Barátainkkal, munkatársainkkal is csak különböző videóhívásra alkalmas applikációkon keresztül tudjuk a kapcsolatot tartani. Ez igazi kihívást jelent mindazok számára, akik a személyes találkozásokat, a fizikai jelenlétet, a közvetlen gesztusokat tartják inspirálónak és megnyugtatónak. De mit…

Hogy vagy? – Pál István Szalonna a koronavírus-járvány idején

Képmás
-
  Tegnap 15:00 Életmód

Mostanában sokan tesszük fel egymásnak a kérdést telefonon, Skype-on, üzenetben, érezzük, a szokásosnál is fontosabb, hogy kapcsolatban maradjunk és beszélhessünk arról, milyen váratlan nehézségeket és meglepő örömöket rejthet ez a szokatlan helyzet. Szám Kati az elmúlt évek címlapinterjú-alanyait keresi meg két kérdéssel. Pál István…

Mit csinálnak karanténban a művészek?

Képmás
-
  Tegnap 11:45 Életmód

Most, a világjárvány idején éppen úgy szomjazza a lelkünk a művészetet, ahogy a háborúk éveiben is fontos mentális szerepe volt a táncnak, a zenének, a színjátszásnak, a képzőművészetnek és az irodalomnak. Cikkünkben ismert alkotók, művészek: Grecsó Krisztián, Grisnik Petra, Zsuráfszky Zoltán, Szalóki Ági, Bíró Krisztina beszélnek arról,…

Feszültke – Egy elsős gyerek is sokat stresszel, csak nem tud róla

Képmás
-
  Tegnap 10:21 Életmód

Diákoknak és tanároknak tanítanak stresszkezelési technikákat a Sulinyugi Program pszichológusai. A cél elsősorban az iskolai feszültség csökkentése, de az egyes módszereket az otthoni bezártság alatt is alkalmazhatják.

Ha a csernobili hírek nem is megnyugtatók, a hazai mérések igen

Pár napja kigyulladt a csernobili atomreaktor körüli lezárt erdő egy része, a The Guardian információi szerint a tűz centrumában a sugárzás mértéke a normál tizenhatszorosa. Lehet-e Magyarországon bármilyen hatása a mostani tűznek? Zagyvai Péter sugárvédelmi szakértő, az Energiatudományi Kutatóközpont sugárzásfizikusa válaszol.

95 halálos áldozat, avagy balesetmegelőzés életszagúan

Képmás
-
  20.04.06 14:35 Életmód

Még a járvány előtt egy Csongrád megyei középiskola tornatermében hallgattam végig, mi minden vezethet közlekedési balesethez. Pintér József főtörzszászlós rendhagyó előadását diákok és tanárok egyaránt döbbenten figyelték, pedig szokásos témákkal találkoztunk, de nem szokványos megközelítésben.

Vesztegzár Clevelandben – „Azt hittük, nem történhet meg mindez, nem itt, Amerikában”

Képmás
-
  20.04.06 13:38 Életmód

„Itt, Clevelandben sokáig azt hittem, nem történhet meg mindaz, amit a Föld túlsó feléről érkezett hírekben láthatunk. Az olasz, spanyol és összességében az európai helyzet olyan sokkolóan hatott ránk, annyira hihetetlen volt, hogy úgy tűnt, nagyon messze vagyunk ettől mi itt, Ohióban.” Krasznai Beáta, a Nebuló Magyar Nyelviskola vezetőjének és…

[Podcast] Tanárnő, kérem 4. – Bízzunk egymásban!

Képmás
-
  20.04.06 11:41 Életmód

Mai vendégem olyasvalaki, aki úttörő a digitális pedagógiai tudásmegosztás terepén. Folyamatosan kísérletezik, új módszereket tesztel magán és a diákjain, és tapasztalatait a nagyközönséggel is megosztja. A tanarblog.hu egyik alapítója, és kollégájával, Prievara Tiborral többéves tapasztalataikat a 21. századi iskola című könyvükben osztják meg.…

Mennyből érkező akadálymentesítés

Képmás
-
  20.04.06 10:58 Életmód

Egy nagyváros fiataljait kérdezték meg a közelmúltban arról, mitől félnek, mitől tartanak a leginkább. Sokak meglepetésére az ifjú generáció nagy része a haláltól, az elmúlástól fél a legjobban.

Doktor Bori: hogyan legyünk boldogtalanok az interneten?

Képmás
-
  20.04.03 15:03 Életmód

Két hónapja regisztráltam a Face Book vagy hogy hívják nevű közösségi oldalra. Hamarosan meg kellett tudnom, hogy a tíz éve nem látott kolléganőm mit reggelizett, illetve hogy egy volt osztálytársamnak fáj a gyomra. Nem tehetek róla, de még mindig nem értem, mire jó ez?

A kereszt fogantatása

Képmás
-
  20.04.03 14:07 Életmód

A libanoni cédrusfát számtalan legenda övezi. A költő által felhasznált változat szerint Ádám fia, Szet az ősatya sírján elültetett egy Édenkertből származó magot, amelyből hatalmas és igen hosszú életű cédrus fejlődött ki, hogy sok ezer év múltán ebből a fából készüljön Krisztus keresztje.

Ki volt Old Shatterhand? – Xántus János nem mindennapi élete

Képmás
-
  20.04.03 13:33 Életmód

Xántus János élete olyan eseménydús, annyira kalandos volt, és annyi helyen játszódott, hogy egy hollywoodi film nem is lenne elég a bemutatására. A Netflix – ha magyar kézben lenne – valószínűleg egy egész sorozatot szánna neki.