Találatok: 25 hír

Falfirka vagy utcai művészet: mire jó a graffiti?

Képmás
-
  Ma 12:06 Életmód

Sokan vandalizmusnak gondolják a graffitit, a művészi ágáról megfeledkeznek. Pedig csodaszép tűzfalak már nálunk is vannak, a portugál fővárosban pedig komoly hagyománya van a street artnak. És közben szó sincs rombolásról.

„Mindig az erősebbnek van esélye odalépni a gyengéhez” – Interjú Vecsei Miklóssal 

Képmás
-
  Ma 10:39 Életmód

Vecsei Miklóssal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökével, a diagnózisalapú felzárkózási romastratégiáért felelős miniszterelnöki biztossal többek között az újonnan kidolgozott tervezetről, és az abban érintett háromszáz legszegényebb település helyzetéről beszélgettünk. 

[Podcast] Túlélők 6. – Túl a hajléktalanságon

Képmás
-
  Tegnap 15:51 Életmód

Beszélgetőtársam tíz évet élt hajléktalanként, de igazi túlélő! Diplomáját ezalatt szerezte meg, két éve pedig már albérletben él, nemrég még nyaralni is tudott saját keresetéből. Vendégem: Nagy Zsuzsi. Átbeszéljük a hajléktalanokkal kapcsolatos sztereotípiákat és mindazt a sok egyedi történést és döntést, amik őt a hajléktalanságig vitték. Végül p

Neked elmesélem – „Életem az üzenetem”

Képmás
-
  Tegnap 15:39 Életmód

Egy csendes, otthonos, de kissé poros bányászfaluból indult útnak 14 évesen, és sokáig jól nevelt, engedelmes, szabályokat követő lányként létezett. De az a nyughatatlan belső tűz, ami őt jellemzi, amit csak az ért meg, aki ismeri, csillapíthatatlan hajtóerőként kísérte az útján. Egy nő, aki sokszor, sok helyen állt helyt egyedül, aki 60 évesen bel

A probiotikum nem csodaszer! – Mikor kell szedni, mire érdemes figyelni?

Képmás
-
  Tegnap 10:36 Életmód

A probiotikumoktól sokan csodát várnak. Mikor érdemes ilyen készítményt szedni, és mikor teljesen fölösleges? És egyáltalán: mitől mehet tönkre a bélflóránk, ami születésünktől velünk él?

Mióta nem boszorkányság a repülés?

Képmás
-
  20.07.08 14:36 Életmód

A repülés igazi úttörői azok voltak, akik egyáltalán magát a gondolatot fel merték vetni, és előálltak az első racionális megoldással: a hőlégballonnal.

A klasszikus zene is rasszista, Beethoven pedig afronémet?

Képmás
-
  20.07.08 14:09 Életmód

Rasszista-e a klasszikus zene? – ehhez hasonló címekkel hajtották a kattintásokat a sajtó munkatársai szerte a világban, miután többen is kirekesztőnek ítélték meg a műfajt. Ezt a részt nem érdemes ragozni, mert a válasz egyszerű: a komolyzene nem rasszista! Aki szerint „elég nagy gond, hogy a klasszikus művek döntő többségét fehér bőrszínű,…

Láthatatlan segítők: a 2020-as Jószolgálat-díj nyerteseinek listája

Minden eddiginél több jelölt és közönségszavazat érkezett a Jószolgálat-díj 2019/2020-as évadában. A Twickel-Zichy Mária Terézia Közhasznú Alapítvány által már negyedik alkalommal meghirdetett kezdeményezés célja elismerni és minél szélesebb körben megismertetni a szociális szektorban dolgozó szervezeteket és önkéntes segítőket, civil…

Micheller Myrtill a francia kultúráról és a Várkert Bazár zenés irodalmi estjéről

Képmás
-
  20.07.07 16:45 Életmód

Egy este Paul Verlaine, Ady Endre, Radnóti Miklós és Edith Piaf műveinek harmóniájában – pár nap múlva Buda szívében, a Várkert Bazárban. Micheller Myrtillt kérdeztük pár nappal a fellépés előtt.

Megtanulhatok varrni négy óra alatt?

Képmás
-
  20.07.07 13:15 Életmód

„Demokratikusabb divatot szeretnék, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy jól szabott ruhában járjon” – mondja Víg Zsuzsi, a Stitch Budapest Alkotóműhely alapítója, New Yorkban végzett divatszakember, a KREA Design Iskola, a METU és a Lucia Divatakadémia szakoktatója.

Bakancs-Balaton: miért jó minden nyáron a magyar tengernél lenni?

Képmás
-
  20.07.07 11:15 Életmód

Ha nyár, akkor Balaton. Négyéves lehettem, amikor nagyapámék megvették egy fél telek felét Szántódon, s azóta nagyjából minden szünidőt ott töltöttem – előbb a régi családommal (szülőkkel és testvérekkel), később az újjal (feleségemmel és a gyerekekkel).

Válhat-e igaz lelkű pap egy bűnözőből? – A „Corpus Christi” című film úgy egyházkritikus, hogy a hitbeli megújulást sz…

Képmás
-
  20.07.07 10:45 Életmód

Az Oscar-díjra jelölt lengyel Corpus Christi garantálja, hogy a mozi a fejünkben tovább forogjon.

[Podcast] Tanárnő, kérem 17. – ADHD – Lehetőség vagy teher?

Képmás
-
  20.07.06 16:06 Életmód

Cseri D. Bernadett nemcsak az ADHD Magyarország Alapítvány elnöke, hanem életfeladatának, hivatásának tartja, hogy a hiperaktív, figyelemzavaros gyerekeknek, felnőtteknek és családjaiknak segítsen

A cukor: fehér gyilkos vagy értékes energiaforrás? – Szabad-e a kisgyermekünknek cukros ételt enni, és ha igen, menn…

Képmás
-
  20.07.06 14:09 Életmód

Nyolcvan éves szomszéd nénim büszkén mesélte, hogy neki megvan még minden foga, mert gyerekkorukban „kanállal ették a cukrot”, és az erősíti a fogakat, csontokat. Összeborzongtam, mert én azt hallottam, hogy a cukorfogyasztás káros.

Mit csináljak, ha az anya még altatásban van a császármetszés után? – Egy apa vallomása

Képmás
-
  20.07.06 14:03 Életmód

Az első hónapokban kizárólag az anya képes kapcsolódni a csecsemőhöz. Amint egy tejfakasztón el is hangzott: fél év múlva majd körbenéz, hogy ott van-e az apja, addig legfeljebb azzal segíthetsz, hogy elmosogatsz, főzöl, meg fertőtleníted a fejőgépet.