Találatok: 144 hír

Baleset az M3-ason

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, Bag térségében. A balesetnél az aszódi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egység áramtalanította az egyik járművet és biztosítja a helyszínt. A mentők is kivonultak a karambolhoz, amely miatt félpályán lezárták az érintett…

Tűz van egy verpeléti lakóházban

Kigyulladt egy lakóház Verpeléten, a Sallai Imre úton. A mintegy nyolcvan négyzetméter alapterületű épület hátsó része ég. Az egri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók oltják a lángokat. Az egységek kihoztak a házból egy gázpalackot, amelyet hűtenek. A helyszínre érkeztek a mentők is.

Fának ütközött egy autó Egyházasfalunál

Fának hajtott egy személyautó Egyházasfalu közelében, az Újkérre vezető úton. A fa kitört és a járművel együtt akadályozza a forgalmat. A balesethez a soproni hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a gépkocsit.

Ég egy ház tetőszerkezete Gyálon

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy nyolcvan négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Gyálon, a Pozsonyi utcában. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak és négy vízsugárral megkezdték a lángok oltását. Az oltási munkálatokat a gyáli önkéntes tűzoltók is segítik.

Autótűz az M3-ason

Kigyulladt egy konténeres tehergépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezetőoldalán, Gödöllő közelében. Teljes terjedelmében égett a rakomány nélküli jármű vontató része. A tűzesethez az aszódi és a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek elfojtották a lángokat és megkezdték a jármű felhevül elemeinek hűtését.

Karambol történt a 76-os főúton

Karambolozott két személygépkocsi a 76-os főúton, Alsónemesapáti térségében, a búcsúszentlászlói elágazásnál. Az egyik járműbe hárman beszorultak. Őket feszítővágóval szabadították ki a műszaki mentést végző zalaegerszegi hivatásos tűzoltók. Az egységek áramtalanították a járműveket. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat…

Összeütközött két autó Batén

Egymásba futott két személyautó Batén, a Fő utcában, azaz a 61-es főút belterületi szakaszán. Az egyik jármű az árokba sodródott. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a mentők is. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Melléképület tüzét oltották el Törökszentmiklóson

Kigyulladt egy melléképület Törökszentmiklóson, a Bocskai úton. A mintegy ötven négyzetméteres építmény, amelyben tűzifát tároltak, leégett. A tűz a szomszéd ház tetejére is átterjedt. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók megfékezték és eloltották a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat.

Személyautó ütközött vonattal Dévaványán

Személyautó ütközött össze vonattal Dévaványán, a Mezőtúri utcában. Az ütközés következtében az autó egy vízelvezető árokba csúszott. Az esethez a szeghalmi hivatásos tűzoltók vonultak és áramtalanították a járművet. A mentők is a helyszínen vannak.

Kigyulladt egy nádas Orosházánál

Ég egy nádas Orosháza határában, a Szentesi út közelében. Mintegy öt hektárt érint a foltokban égő tűz, amelyet gépjárművel nem lehet megközelíteni. Az orosházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltják a lángokat.

Autóbuszok lángoltak Kaposváron

Kigyulladt több, szétdarabolásra váró autóbusz Kaposváron, a Raktár közben, egy járműbontó telepen. Az erős szélben gyorsan terjedt a tűz, amely végül összesen öt buszt érintett. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egységek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, elfojtották a lángokat.

Melléképület égett Öcsödön

Kigyulladt egy melléképület Öcsödön, az Arany János soron. Teljes terjedelmében égett a mintegy negyven négyzetméteres téglaépítmény tetőszerkezete. A födémre is átterjedtek a lángok, amelyeket a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók oltottak el.

Indul a viharjelzés a tavainkon

Április elsején elindul a viharjelzőrendszer a magyarországi tavakon. A katasztrófavédelem a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek vízen és víz melletti tartózkodását teszi biztonságosabbá.

Karambolozott két autó Budakalászon

Összeütközött két személygépkocsi Budakalászon, a Damjanich utcában, az Árok utcánál. Az egyik autó az árokba, az oldalára borult. Ezt a kerekeire állították a műszaki mentést végző szentendrei hivatásos és pomázi önkormányzati tűzoltók. Mindkét járműbe beszorult egy-egy ember. Őket feszítővágóval szabadították, majd átadták a…

Tűz volt Hódmezővásárhely külterületén

Tűz keletkezett egy tanyaépületben, Hódmezővásárhely külterületén, a 47-es főút közelében, a Bodzás parton. Az esethez a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a tüzet és megkezdték az utómunkálatokat. A helyszínen vannak a mentők is.