Találatok: 134 hír

Elkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása Ukrajnában – Ljasko

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 19:33 Határtalan

Ukrajnában elkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása, rövidesen 40 ezer adag vakcinát juttatnak az egészségügyi intézményekbe a személyzet számára – közölte Viktor Ljasko helyettes egészségügyi miniszter és országos közegészségügyi főorvos.

A rákgyógyítási alap pénzét a szorító határidő miatt kellett átcsoportosítani útjavításra a kormány szerint

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 18:30 Határtalan

A kormányközlés szerint az ágazatközi bizottság azért döntött a rákgyógyítási projekt pénzének átcsoportosításáról, mert a program végrehajtásának nyomon követése során bebizonyosodott, hogy 2020-ban a megvalósítása az év első nyolc hónapja során ...

Cápa támadt ukrán turistákra Egyiptomban, egy kiskorú gyermek az intenzív osztályra került

Súlyosan megsérült Egyiptomban egy ukrán család, akikre búvárkodás közben rátámadt egy cápa. Tizenkétéves gyermekük az intenzív osztályon van, már egy műtétet elvégeztek rajta, azonban szükség lesz még egyre. A gyermek kezét sajnos nem sikerült me...

Történelmi győzelmet ért el a KMKSZ

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet október 27-én eredményértékelő tanácskozást szervezett Budapesten Önkormányzati választások Ukrajnában címmel, melyen megosztották gondolataikat Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős álla...

Pozitív lett Vidnyánszky Attila koronavírus-tesztje

Pozitív lett Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának koronavírus-tesztje kedden.

A Naftohaz a megemelkedett gázárakra figyelmeztet

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 17:00 Határtalan

Az Naftogaz Ukrajina jelentése szerint a fűtési szezon kezdetével növekszik a gáz iránti kereslet, ezáltal a hőenergia termelők számára 2020 októberében a gáz ára 24%-al megemelkedett, számolt be a társaság sajtószolgálata.

Ötödik napja tartanak a tiltakozások Lengyelországban az abortusztilalom ellen (videó)

Lengyelország egész területén, nők és férfiak egyaránt tiltakoztak az abortusz, szinte teljes betiltása ellen. Elzárták a főbb utakat a városokban, Varsóban pedig egy autó két tüntetőnek hajtott.

Csernicskó Istvánt nevezték ki a Rákóczi‐főiskola rektorának

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 16:12 Határtalan

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Tudományos Tanácsa Csernicskó István megbízott rektort, nyelvész‐professzort nevezte ki az intézmény rektorának október 27‐én.

A kormány 62 millió UAH-t csoportosított át az Egészségügyi Minisztérium rákbetegség-programjából útjavításokra

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 15:33 Határtalan

A Minisztertanács 61,55 millió UAH-t utalt át az Egészségügyi Minisztérium 2020-as onkológiai betegségek molekuláris genetikai diagnosztizálása tökéletesítését célzó programjából az Ukravtodornak a Lemberg (Lviv) megyei általános jelentőségű utak ...

Nyilvános mosdók Ungváron és azok hiánya. Országos probléma?

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 13:42 Határtalan

Ungváron, a város központi részét érintő felújításról szóló projektet mutattak be, a gyalogos híd Petőfi téri része felől. A projekt megvalósítása során a virágárusok pavilonjait és a gyalogos híd melletti nyilvános WC-t lebontják.

Több napra magára hagyta kiskorú gyermekeit egy anya Ivano-Frankivszkban

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 13:24 Határtalan

Ivano-Frankiszkban több napra magára hagyta két kiskorú gyermekét egy nő. Az esetről a nemzeti rendőrség számolt be október 26-án.

Helyhatósági választások: a részvételi arány Kárpátalján meghaladta az országos átlagot

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 13:06 Határtalan

Kárpátalján a helyhatósági választásokon a részvételi arány 41,9% volt, ami magasabbnak bizonyult, mint az átlagmutató Ukrajna régióiban.

Az Egészségügyi Minisztérium új módszereket tervez bevezetni a koronavírus diagnosztizálására

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 12:30 Határtalan

Az Egészségügyi Minisztérium új módszerek bevezetését tervezi a koronavírus diagnosztizálására. A közeljövőben elkezdhetik az ELISA antigén-tesztek és az új rendszerű gyors-tesztek használatát.

Több mint 20 ezer doboz cigarettát próbált meg a határ túloldalára csempészni egy traktorban egy kárpátaljai férfi

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 12:06 Határtalan

Eljárás indult egy 24 éves nagyszőlősi járási fiatalember ellen, aki több mint 20 ezer doboz cigarettát próbált meg az EU területére csempészni egy traktorban.

A választási törvény megsértése kapcsán öt büntetőeljárás van folyamatban Kárpátalján

Karpat.in.ua
-
  Tegnap 11:48 Határtalan

Ungváron, egy, a szavazóhelyiség és a választási dokumentumok biztonságát őrző rendőr szabálysértést rögzített. Ezt követően azonnal a helyszínre hívta a helyi rendőrség nyomozói munkacsoportját.