Találatok: 170 hír

Kettős állampolgárság miatt bocsátottak el állásából három állami tisztségviselőt Ivano-Frankivszk megyében

Ivano-Frankivszk megye végrehajtó hatalmi szerveinek három vezető beosztású, bizalmas információkhoz jutásra jogosult munkatársát menesztették állásából, mert az ukránon kívül más állampolgárságuk is volt.

Kuleba Oroszország elleni új szankciók bevezetéséről tárgyalt EU-s partnereivel

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az EU-tagországok külügyminisztereivel folytatott hétfői online megbeszélésén felkérte az Európai Uniót, hogy készítsen elő új ágazati szankciókat Oroszországgal szemben, amiért utóbbi csapatokat vont össze a ha...

Koronavírus-helyzet Ukrajnában

Ukrajnában hétfőre a korábbi napokénál jóval kevesebb, mintegy 6 és fél ezer új beteget jegyeztek fel, az átmeneti visszaesésnek viszont általában az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek, a halálos ...

6 506 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba Ukrajnában az elmúlt nap folyamán

A Közegészségügyi Központ április 19-i adatai szerint az országban 1 953 016 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig.

Könnyű motoros repülőgép zuhant le Párizs közelében, négyen meghaltak

Négy személy vesztette életét egy repülőgép-katasztrófában a francia főváros közelében.

Újabb lövöldözés az Egyesült Államokban

Öt ember megsebesült egy lövöldözésben az egyesült államokbeli Louisiana államban helyi idő szerint vasárnap késő este – számolt be az MTI a KSLA helyi televízióra hivatkozva.

Kuleba: Ukrajna katonailag is felkészült az orosz agresszió visszaverésére

Ukrajna felkészült az orosz agresszió mind politikai-diplomáciai, mind pedig katonai visszaverésére – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter.

Kárpátaljai önkéntes központ nyílt Ungváron

Kárpátaljai Önkéntes Központ nyílt Ungváron. Felújított helyiséget, új technikai felszerelést és otthoni körülményeket biztosító irodát kaptak a kárpátaljai önkéntesek, akik mostantól kényelmes körülmények között végezhetik munkájukat.

„Szomszédolós” foglalkozás a Viski Folkműhelyben

„Szomszédolós” foglalkozást tartottak a Viski Folkműhely tagjai. A Fodó Sándor Közösségi Házban rendezett szakmai napon a nevetlenfalui cimbalmosokat látták vendégül, akik itt is bemutathatták zenei felkészültségüket.

Ki is valójában Szerhij Volosin, aki gyermekét használta fel egy újabb magyar–ukrán konfliktus szítására Nagyszőlősön…

Kárpátalján újabb provokáció tanúi lehettünk az elmúlt héten, melynek célja ismét a magyarok és ukránok közötti gyűlöletkeltés volt.

Ukrajna és Európa vasúti összeköttetésében nagy szerepet fog játszani Ungvár

Karpat.in.ua
-
 Tegnap 17:04Gazdaság

Jelentősen javít majd az Európával való kapcsolaton a Csap és Ungvár közötti vasúti hálózat felújítása. Az utasok, akik Szlovákia vagy Magyarország felől érkeznek, eljuthatnak rögtön Ungvárig, ahonnan átszállhatnak a megfelelő belső járatokra.

Oroszország kötelezővé tette a PCR-vizsgálatot a Krímre történő belépéshez

Szerhij Akszjonov, az annektált Krím-félsziget „vezetője” módosította a beutazási szabályzatokon. A külföldi állampolgároknak PCR-tesztvizsgálaton kell átesniük a félszigetre történő belépés után.

Rövid frizurát vágatott a világ leghosszabb hajú nője

2018-ban a lány bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, mint a világ leghosszabb hajával rendelkező kamasza. A lány 12 évig nem vágatta haját.

Havi másfél millió hrivnyát sikkasztott az Ukrzaliznicja odesszai kirendeltsége

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai leleplezték az Ukrzaliznicja Odessza megyei regionális kirendeltségének vezetőségét, akik havi másfél millió hrivnyát sikkasztottak el.

Berlini ukrán követ a németeknek: különös történelmi felelősségetek van Ukrajnával szemben nácijaitok bűntettei miatt

Németországnak segítenie kell Kijevnek, hogy Ukrajna beléphessen a NATO-ba, mert a németek különleges történelmi felelősséget viselnek Ukrajnával szemben a nácik ukrán nép ellen elkövetett bűncselekményei miatt – jelentette ki Andrij Melnik berlin...