Találatok: 93 hír

Melegszik a levegő a jövő héten

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek.

Kisiklott egy tehervonat Murakeresztúron

Kisiklott egy tehervonat, egy konténer is leborult róla vasárnap a murakeresztúri vasútállomáson, a baleset a személyszállítást nem akadályozza.

Jogerős, visszavonták a fellebbezést: bizonyítottság hiányában felmentették a 14 évvel ez előtti kanizsai gyilkosság vádl…

Visszavonta a fellebbezést az ügyészség annak a nagykanizsai férfinak az ügyében, akit a Zalaegerszegi Törvényszék bizonyítottság hiánya miatt felmentett azon vád alól, miszerint 2007-ben betört az édesanyja szomszédjában élő 81 éves férfihez és megölte.  

Kiss István lett az új edző

Szombaton a Kiskanizsai Sáskák SE megyei első osztályban szereplő labdarúgói is megkezdték felkészülésüket a tavaszi szezonra. A Sáska kispadján Mutter Attilát szűk másfél esztendő után Kiss István váltja.

Erre az oldalra már Ön is ellátogatott – Húszéves a Wikipédia

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.     

Megpördült az úton, fának ütközött

Egy 34 éves szegedi nő közlekedett személygépkocsival a 7385-ös számú úton. Pókaszepetk előtt elveszítette uralmát a járműve felett, megpördült és egy fának ütközött. A  balesetben személyi sérülés nem történt.

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Megkezdte működését a Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Amerikai stílusú kampuszt akarnak létrehozni az egykori Petőfi laktanya jelenleg is használt területén.

Zala megyében is zajlik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása

Az oltási tervnek megfelelően a hétvégén országszerte folytatódik a koronavírus elleni védőoltás beadása az idősotthonokban. A vakcinát a megyében ezúttal a zalaegerszegi Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Nefelejcs, Levendula és Búzavirág Idősek Otthona azon lakói és dolgozói kaphatják meg, akik ezt előzetesen kérték.

Mélypontra csökkent Trump népszerűsége elnökségének utolsó hetére

Elnökségének utolsó hetére soha nem látott mélypontra süllyedt Donald Trump amerikai elnök népszerűsége. A második világháború óta még soha nem fordult elő, hogy egy elnök támogatottsága 40 százalék alatt, elutasítottsága pedig 50 százalék felett legyen első ciklusának végén.

A kultúra lovagjai – Dr. Rácz Erika a murakeresztúri iskola és Sóstainé Márfi Ibolya a szepetneki ÁMK nyugdíjas igazgat…

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány (FKA) a Magyar Kultúra Napja (január 22.) alkalmából az „Egyetemes Kultúra Lovagja" címet adományozza: Dr. Rácz Erika (Nagykanizsa) nyugállományú pedagógusnak. A „Magyar Kultúra Lovagja" címet veheti át Sóstainé Márfi Ibolya (Szepetnek) az ÁMK igazgatója.

Rendhagyó lesz az idei ökumenikus imahét

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 17:12Megyei

Bár nem a megszokott módon, de 2021-ben is lesz ökumenikus imahét Nagykanizsán. A lelkiségi programsorozatot idén élőben a vírushelyzet miatt nem tartják meg, de a hívek a Kanizsa TV adásában láthatják és hallgathatják jövő hétfőtől szombatig a lelkészek, papok üzenetét. Az idei tematikát egy svájci közösség állította össze.  

Kutya hideg van a háziállatoknak is

A szabadon tartott házi kedvenceinkre is veszélyt jelenthet az extrém hideg. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a gazdák biztosítsanak egy meleg, védett helyet, valamint a megszokottnál több élelmiszert a kutyáknak.

Dél-zalai rajt kilenc góllal

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 16:55Sport

Elrajtoltak a megyei labdarúgó műfüves bajnokság küzdelmei és a sorozat gyakorlatilag egyetlen, fogalmazzunk így, kakukktojásnak is beillő kanizsai meccse a Semjénháza SE – Letenye SE összecsapás volt.

A hétvégén újabb szakmacsoportok csoportos tesztelése valósul meg

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan ezen a hétvégén a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók tesztelése valósul meg. Zala megyében 1932-en kérhetik önkéntes alapon az ingyenes tesztet.