Találatok: 74 hír

Vihar utáni Balaton

Naplemente Fonyódnál. Varga György fotója.

Diákok a forradalom alatt

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 16:26Megyei

Az 1848-49-es forradalom ideje a környékbeli diákok számára is egy rendkívüli év volt. Folytatjuk történelmi visszatekintő sorozatunkat, amelyben Czupi Gyula, a városi könyvtár igazgatója ezúttal a Taródi család szomorú történetére is megemlékezett.

Újraindult az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán a jelenléti oktatás

A kanizsai óvodások több mint 70 százaléka hétfőn visszatért az intézményébe, a megkérdezett iskolákban pedig az alsósok mintegy 20 százaléka maradt otthon. Az intézményvezetők, pedagógusok tapasztalata ugyanakkor egyértelműen az, hogy a gyerekek nagyon várták már a nyitást.

A szélsőséges időjárás miatt nagy figyelmet igényelnek a dísznövények

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 15:11Megyei

Még a legtapasztaltabb hobbikertészeket is megtorpanásra késztette a szeszélyes április. A virágok kedvelői már hetek óta várják, hogy kihelyezhessék a balkonládáikat, cserepeiket az erkélyekre, teraszokra. A szakemberek szerint különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő öntözésre és a tápanyag-utánpótlásra.

Felmérőztek

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 15:08Sport

A csepeli Kolonics György Vízisport Központ adott otthont egy utánpótlás kajak-kenu felmérőnek, melyen a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolói is részt vettek.

A vendégeké lett a győzelem

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 15:05Sport

Kikapott a hétvégén a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata. Baranyai Zsolt együttese vasárnap délután a Veszprémet fogadta. Az első félidőben még jól tartotta magát a dél-zalai gárda, a második játékrészben azonban már uralni tudták a meccset a vendégek. A végeredmény 30-33 lett.

Új helyén működik a 9.számú gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 14:00Megyei

Az alapellátási intézmény közleménye szerint a XI. számú Házi Gyermekorvosi Szolgálat és Védőnői Tanácsadó új helyen, a Nagykanizsa, Csengery u. 89. szám alatt működik.

Ismét a Szent Imre utcában fogadja a betegeket a fogászati rendelő

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 13:00Megyei

A fogászati rendelők felújítása befejeződött, így a továbbiakban valamennyi szolgálat a Szent Imre u. 1. szám alatt működik.

Három pont Érdről

Belelendülni látszik a Nagykanizsai Futsal Club NB II-es csapata, hiszen az alsóház negyedik fordulójában Érdről hozták el a három pontot, s immár a minitabella élére is léptek.

Elolvadt a közösségi média sztárjává vált gigajéghely

Elolvadt az A68, a közösségi média sztárjává vált gigajéghely, amelyik az Antarktiszról tört le 2017-ben.

Ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak az önkormányzatok a Magyar falu programban

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, közösségszervező bértámogatására nyújthatnak be pályázatot az ötezer vagy kevesebb állandó lakosú települések helyi önkormányzatai, önkormányzati társulásai a Magyar falu program keretében.

Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 08:12Megyei

Zalaegerszeg kivételével már minden megyei jogú város be van kötve a négysávos úthálózatra.

Katasztrófavédelem: Tartsuk tisztán az árkokat!

A következő napok meteorológiai előrejelzései szerint csapadékos időjárás várható a Nyugat-Dunántúlon, így az eső - néhol zivatar - várhatóan megyénket sem kerüli. Éppen ezért a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vízelvezető árkok tisztán tartására kéri a lakosságot.

Országszerte zivatarra figyelmeztetnek

Kedden késő délelőttől kora estig többfelé valószínű zápor, zivatar. A zivatarokat lokálisan jelentős mennyiségű - akár 10-20 milliméternyi - csapadék, szélerősödés és jégeső kísérheti.    

Őrzi veretlenségét a kanizsai vízilabdacsapat

Kanizsa Újság
-
 21.04.19 17:36Sport

Ludányi Kadosa együttese szombat délelőtt az YBL gárdáját fogadta. A rangadónak ígérkező mérkőzés az első két negyedben még kiegyenlített játékot hozott, a második félidőben azonban kijött a két csapat közötti különbség, így magabiztosan, 14-9-re nyert a dél-zalai együttes.