Találatok: 49 hír

A VKF megkezdte a kétéves bérmegállapodás makromutatóinak értékelését

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) megkezdte a kétéves bérmegállapodás idei makromutatóinak értékelését. A munkaadói oldal nem változtatna a 8 százalékos mértéken, a szakszervezetek újratárgyalnák a megállapodást.

Pénz, de mindenhonnan?

KamaraOnline
-
  Ma 09:34 Cégvilág

Az idei év végén záruló uniós költségvetési ciklus utolsó EU-s forrásaira még érdemes pályázni. Ehhez nyújtott segítséget a Piac & Profit konferenciája, melyet a BKIK székházában tartottak december 11-én.

Több mint kétszeres túljelentkezés az első megújulóenergia-tenderen

Az első megújulóenergia-tenderre beérkezett pályázati igények meghaladják a meghirdetett energiamennyiség kétszeresét, ez azt jelzi, hogy egyre kevesebb támogatásra van szükség a megújuló energia alapú áramtermeléshez - mondta Kaderják Péter.

Díjmentes fogyasztóvédelmi tanácsadás a vállalkozások kötelezettségeiről

KamaraOnline
-
  Ma 08:46 Gazdaság

Bármelyik budapesti vállalkozás igénybe veheti 2020. január 1-jétől a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új fogyasztóvédelmi szolgáltatását személyesen vagy e-mailben.

Az európai csomagküldés árait összehasonlító oldal segíti a fogyasztókat

Az országok közötti csomagküldés árait összehasonlító európai portál segíti az európai fogyasztókat, az oldal linkje az NMHH honlapjáról is elérhető - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Tanulószerződéssel a munka világában

KamaraOnline
-
  Ma 06:33 Karrier

Az átalakuló szakképzési rendszer már ismert elemeinek bemutatására szervezett konferenciát a BKIK december 9-én, amelyen a Kamara szakemberei, valamint a képzésben részt vevők osztották meg tapasztalataikat és várakozásaikat.

Egyszerűsödnek a közigazgatási eljárások

Mintegy hétszáz közigazgatási eljárás egyszerűsítését teszi lehetővé a fővárosi és a megyei kormányhivatalok működését megváltoztató, sarkalatos passzusokat is tartalmazó törvénymódosítás, amelyet kedden fogadott el a Ház.

Elkészült a Magyar Multi Program elmúlt egy évét bemutató kötet

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:08 Cégvilág

A kötet számos elemzéssel és a vállalati jó példák bemutatásával foglalja össze az egy évvel ezelőtt indult programban résztvevő 57 cég fejlődését.

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban, a forgalom a tavalyinál 8-10 százalékkal magasabb lehet - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

3,4 százalékkal nőttek az árak novemberben

KamaraOnline
-
  Tegnap 09:58 Gazdaság

Novemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál az előző havi 2,9 százalék után. Októberhez viszonyítva átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek az árak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Elfogadták a szakképzési törvény módosítását

Jobb lesz a szakképzés, emelkedik a szakképzésben oktatók bére, ösztöndíjakat kapnak a szakképzésben tanulók – ígéri az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az ellenőrzött üzletek egyharmadánál találtak problémát

A november közepén kezdődött és december végéig tartó karácsonyi ellenőrzések a fogyasztók anyagi és termékbiztonságát egyaránt érintik - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Nő a cégek érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt

Csökkent a készpénzes finanszírozás népszerűsége, és újra nő a vállalkozások érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt - derül ki a Rentasystem hatodszor elvégzett felméréséből.

Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése pályázat

Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatott Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Közös vállalkozást hozott létre a Zalazone és az osztrák AVL

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya közös vállalkozást hozott létre az osztrák AVL autóipari kutatóvállalattal, hogy a létesítmény pénzügyi fenntarthatóságát, jövőbeni hasznosítását a legnagyobb professzionalitás mellett lehessen biztosítani - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter.