Találatok: 60 hír

Jövő áprilisra tolták el az Ökoindustria szakkiállítást

KamaraOnline
-
  Tegnap 12:07 Cégvilág

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége úgy döntött, hogy elhalasztja az idén novemberre tervezett Ökoindustria nemzetközi szakkiállítását, és azt jövő április 28-30. között rendezi meg a Millenárison.

Jogsértően közvetített hitelkártyák miatt bírságolt az MNB

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:15 GazdaságMNB

Az MNB 42 millió forintos bírságot szabott ki a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re, a magyarországi Euronics áruházak üzemeltetőjére.

A Budai Vigadó és egy hűvösvölgyi családi ház lett az év háza

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten.

Domináns volt a koronavírus hatása a hitelpiacon is

A magyarországi hitelpiacon is domináns volt a koronavírus-járvány hatása a második negyedévben: a kereslet csökkent, a banki kínálati feltételek szigorodtak, az állami hitelprogramok egy része pedig még nem fejtette ki teljesen a hatását, főleg a vállalati hiteleknél - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzője.

Az építőipari rendelések további csökkenése komolyan kihathat 2021-re is

Ha tovább csökkennek az építőipari megrendelések, az komolyan kihathat 2021-re is - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán.

A KPMG ingatlanpiaci innovációs összesítésébe 7 magyar cég került be

A KPMG hét magyar céget válogatott be a legkiválóbb ingatlanpiaci innovációkat tartalmazó idei globális összesítésébe.

Megalakult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő Kurázsi Konzorcium

Öt elismert civil szervezet szerdán megalapította a fiatalok vállalkozóvá válását segítő, a generációváltást ezzel is támogató Kurázsi Konzorciumot.

Csúcsot döntött a belföldi idegenforgalom augusztusban

KamaraOnline
-
  Tegnap 09:05 Gazdaság

Csúcsot döntött a belföldi idegenforgalom augusztusban, és lehet, hogy hosszabb távon is ez fogja meghatározni a szálláshelypiacot - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A hétvégén újra Budapest100

KamaraOnline
-
  Tegnap 08:17 Cégvilág

Minden eddiginél színesebb a program az idei Budapest100 hétvégéjén - a legidősebb és a legfiatalabb megnyíló épület között 210 év van.

Augusztusban nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

KamaraOnline
-
  Tegnap 08:04 Gazdaság

Augusztusban a tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként 132 milliárd forinttal, 2,1 azázalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon.

Szeptember 24-ig meghosszabbították a diákhitel igénylési határidejét

A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ szeptember 24-ig meghosszabbítja a szabad felhasználású diákhitel igénylési határidejét.

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

Mától szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a koronavírus-járvány második hulláma miatt, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak.

Javult a befektetői hangulat, de sokan elhúzódó stagnálástól tartanak

KamaraOnline
-
  Tegnap 06:16 Gazdaság

Javult a globális intézményi befektetői közösségen belül a középtávú világgazdasági kilátások megítélése, de a legfrissebb felmérés szerint sokan tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság után elhúzódó stagnálás következik.

Fontos a magyar vállalkozások beruházási kedvének fenntartása

KamaraOnline
-
  Tegnap 05:19 CégvilágITM

A megváltozott világgazdasági környezetben fontos fenntartani a magyar vállalkozások beruházási kedvét - hangsúlyozta György László, az ITM államtitkára a kamarával közösen szervezett országos roadshow zárósajtótájékoztatóján, Budapesten.

Huszonöt kisüzemi sörfőzde vesz részt a Nyitott Főzdék Napján

Országszerte huszonöt kisüzemi sörfőzde várja a látogatókat a Nyitott Főzdék Napján október 10-én üzembejárásokkal, sörkóstolókkal, előadásokkal és egyéb programokkal.