Találatok: 42 hír

Két ország lekerült az EU adóparadicsom-listájáról

KamaraOnline
-
  19.10.11 12:09 Gazdaság

Az Egyesült Arab Emírségek és a Marshall-szigetek is lekerült az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított, és így már csak kilenc ország nevét tartalmazó feketelistájáról, Svájcot pedig - több országgal együtt - törölték az úgynevezett szürkelistáról.

Hétfőn kezdődik Magyarország első irodafesztiválja

Hétfőn nyitják először meg kapuikat a hazai legnevesebb irodák, hogy egyedi belsőtereikben vezetett, ingyenes túrákat kínáljanak az érdeklődőknek - mondta Fodor Dániel, a fesztivál főszervezője az M1 aktuális csatornán.

Ajánlás készült a fenntartható vízgazdálkodásért

Bemutatta az üzleti szférának készült ajánlását a fenntartható vízgazdálkodás megvalósításáért a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH).

Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki! – „SzakMÁzz!2019” pályaválasztási kiállítás

KamaraOnline
-
  19.10.11 10:29 Gazdaság

Interaktív pályaválasztási kiállítást rendezett a fővárosi kormányhivatal 2019. október 8-9-én a HUNGEXPO B pavilonjában, ahol a fiatalok több mint száz szakmát ismerhettek meg és próbálhattak ki.

Csaknem 2 ezer elektromos jármű megvásárlását segítette állami támogatás

Mostanáig csaknem 2 ezer elektromos jármű megvásárlását segítette az állami támogatás, a pályázati lehetőség azonban még nem zárult le, és bővül a töltőállomások hálózata is - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Nincsenek kirívó jogsértések a kuponos akciókban

Az év utolsó hónapjaiban a magazinokban és az interneten a vásárlási kedv fokozásának gyakori, népszerű eszközeiként jelennek meg a kuponok. A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeres ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, hogy kirívó jogsértések nincsenek, kifogás mindössze a vizsgált akciók huszadánál merült fel.

Magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére

Csütörtöktől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István az M1 aktuális csatornán.

Mekkora összegre büntetheti meg a vállalkozásokat a fogyasztóvédelmi hatóság és miért?

KamaraOnline
-
  19.10.11 07:19 Gazdaság

A BKIK mellett működő Budapesti Békéltető Testület legújabb kampányának célja a vállalkozások tudatosságának erősítése. A kampány II. részében számba veszik azokat a legfőbb eseteket, mikor kerülhet sor fogyasztóvédelmi bírság kiszabására.

Sikeres magyar szereplés az Expo Real nemzetközi ingatlankiállításon

KamaraOnline
-
  19.10.10 15:30 Gazdaság

Több százalékponttal is gyorsíthatja a belföldi építőipar piac bővülését, hogy Magyarország sikerrel szerepel a világ egyik legjelentősebb ingatlanszakmai kiállításán, az Expo Realon - olvasható a Fővárosi Önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közleményében.

Díj az alkalmazotti jóllétért

KamaraOnline
-
  19.10.10 14:26 Gazdaság

A beneFIT Prize - for Happy Employees elismerés az első olyan átfogó pályázat Magyarországon, amely a munkavállalói jóllét fizikai-, szellemi- és lelki aspektusait egyformán figyelembe veszi.

Tizedik hónapja csökken a globális légi áruszállítás volumene

Tizedik hónapja csökken a globális légi áruszállítás árutonna-kilométerben mért volumene a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.

Három év alatt több mint 80 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása

Az elmúlt három évben több mint 80 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása annak köszönhetően, hogy az ágazat szereplői a kormányzat segítségével rugalmasan alkalmazkodtak a piac keresleti viszonyaihoz - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Elindult az Országos Vállalkozói Mentorprogram

KamaraOnline
-
  19.10.10 10:53 Gazdaság

2019. október 9-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában megtartották a kis- és középvállalkozások piaci felkészülését támogató Országos Vállalkozói Mentorprogram budapesti nyitórendezvényét.

Magyarország előrelépett a versenyképességi ranglistán

A tavalyihoz képest egy helyezéssel előrébb lépett Magyarország, így a 47. helyen áll a World Economic Forum (WEF) idei versenyképességi rangsorában.

2,5 millió euró befektetéshez jutott egy magyar startup

KamaraOnline
-
  19.10.09 14:52 Gazdaság

Az intelligens szövegelemzéssel és médiafigyeléssel foglalkozó Neticle Labs 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetés befogadásáról írt alá megállapodást.