Találatok: 47 hír

Megbírságolta a versenyhivatal a Heinekent

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Heineken nem megfelelően igazolta a kizárólagos szerződésekkel értékesített sör mennyiségének csökkentésére vonatkozó vállalásait, ezért a hatóság bírságot szabott ki a cégre.

Felfüggesztett börtönbüntetés az ítélet egy életveszélyt okozó pofonért

A Fővárosi Törvényszék 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki arcul ütött egy embert, aki ennek következtében elesett, beverte a fejét és életveszélyes koponya sérüléseket szenvedett. A sértett később a kórházban korábbi betegségei következtében elhunyt, a halála és a sérülései között nem v

EP: a mesterséges intelligencia nem rendelkezhet szellemitulajdon-jogokkal

Az Európai Parlament a mesterséges intelligencia fejlesztése mellett az etikai normákat és a technológiába vetett bizalmat is erősítené, a digitális szolgáltatásokra, így az online platformok és piacterek működésére pedig időtálló szabályokat, a jogellenes tartalmakkal szemben kötelező erejű mechanizmust vár - közölte az uniós parlament szerdán.

Mégsem egészséges az „egészséges szolárium”

Jogászvilág
-
  Ma 13:00 Gazdaság

A vállalkozás megtévesztő módon sugallta a fogyasztóknak, hogy szoláriumai „egészségesek”, „bőrkímélőek”, illetve „hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez”.

Költségvetési szerv által kötött megbízás is minősíthető munkaviszonynak

Jogászvilág
-
  Ma 11:41 Gazdaság

Amennyiben a megbízási jogviszony alapján a munkát végző személynek a tevékenységét alá- fölérendeltségi viszonyban, utasítások szerint, kötelezően megállapított 4 órás rendelkezésre állás és személyes közreműködés mellett kellett elvégeznie, foglalkoztatása ténylegesen munkaviszony keretében valósult meg.

21. századi megoldások az ügyvédi munka kihívásaira (X)

A törvény által megkövetelt alap biztosítási fedezeteken túl az Aon Magyarország Kft. több mint 20 éve segíti ügyfeleit ún. kiegészítő szakmai felelősségbiztosítással, amely több száz millió vagy milliárd Ft-os összeg erejéig védi az irodákat egy nem várt szakmai műhiba esetén.

Ingatlanjog 5. – A keresetlevél tartalmi elemei

Jogászvilág
-
  Ma 09:00 Gazdaság

Az alábbiakban részleteket közlünk a Wolters Kluwer gondozásában megjelent Ingatlanjog I. című könyvből, melynek szerzői számos gyakorlati példán át mutatják be a peres gyakorlatot – az ötödik részben a keresetlevél tartalmi elemeinek a kérdéskörében.

A harapós utas és a légi utasok kártalanítása

Jogászvilág
-
  Ma 07:30 Gazdaság

A szerző az Európai Unió Bíróságának az L. E. kontra Transportes Aéreos Portugueses SA-ügyben hozott ítéletét

A parlament kizárta a feltételes szabadságra bocsátást a legsúlyosabb bűncselekményeknél

A képviselők 165 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá Varga Judit igazságügyi miniszter javaslatát a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos személy elleni erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelméről. 

Vádat emeltek a két rendőrautó halálos balesetének ügyében

2018 februárjában történt a tragikus kimenetelű, újpesti rendőrautó-baleset.

Játszótér-felújításon csalhattak – OLAF-ajánlásra emelt vádat az ügyészség

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlása alapján emelt vádat a Fővárosi Főügyészség négy férfi ellen, aki túlszámlázással több mint 536 millió forintos kárt okozott játszóterek felújítására szolgáló uniós támogatások felhasználása során.

Súlyosították a férfi büntetését, aki azt tervezte, megöli a barátját

Az ügyészi indítvánnyal egyezően jogerősen két év végrehajtandó börtönbüntetésre változtatták az elsőfokú felfüggesztett büntetést.

Több uniós alapjogot is sért a lex CEU

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság

Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy az EUB milyen szempontok alapján találta jogsértőnek a lex CEU-t.

Ki felel a nyilvános helyen bekövetkezett kárért?

Jogászvilág
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság

A Ptk. a kötelmi jog szabályai között, a letéti szerződések rendszerében szabályozza a szállodák és a nyilvánosság számára nyitva álló  intézmények kártérítési felelősségét.

Megválasztották a Kúria új elnökét

Jogászvilág
-
  20.10.19 18:17 GazdaságFideszDK

Az Országgyűlés Varga Zsolt András volt alkotmánybírót 135 igen, 26 nem szavazattal megválasztotta a Kúria elnökének hétfőn.