Találatok: 47 hír

Vádat emeltek a figyelmetlen vasutas ellen

A vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emeltek vádat Zalaegerszegen egy vasutas ellen, aki tavaly decemberben figyelmetlenségből egy érkező vonattal szemben indított el egy szerelvényt, de ütközés nem történt – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Politikai véleménye miatt diszkrimináltak egy önkormányzati képviselőt

Jogászvilág
-
  Tegnap 14:00 Gazdaság

Az egyenlő bánásmód követelményét az önkormányzati kommunikáció során is meg kell tartani, az nem hozhatja hátrányos helyzetbe pártállás alapján az önkormányzati képviselőt.

Kötelezettségvállalással zárult a Telekom ügye

Jogászvilág
-
  Tegnap 13:00 Gazdaság

A Magyar Telekom Nyrt. kedvező árú TV+internet+telefon csomagot vezet be 406 településen a GVH fellépésének eredményeként.

Polt: eredményes és gyors az ügyészségi munka

A lényegesen megváltozott jogi szabályozás ellenére változatlanul stabil, jó eredményeket mutat és kellően gyors az ügyészségi munka - írta Polt Péter legfőbb ügyész a szervezet tavalyi tevékenységéről szóló beszámolójában, amelyet hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek.

Jogorvoslati lehetőségról hozott elvi határozatot a Kúria

Jogászvilág
-
  Tegnap 11:02 Gazdaság

Amennyiben az igénylő részére az elhunyt jogszerző után hozzátartozói nyugellátás megállapítására már sor került, a hozzátartozói nyugellátás feléledése iránti igény elbírálására a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága rendelkezik hatáskörrel, melynek elsőfokú határozata ellen nem fellebbezés, hanem kereseti kérelem…

Az EUB döntését követi a Kúria a devizahiteles perekben

A Kúria az előzetes döntéshozatali eljárásra tekintettel felfüggesztett ügyben a Bíróság ítéletében megadott szempontok alapján hozza majd meg a döntését.

Csak látszólag enyhe kényszerintézkedés a háziőrizet

Jogászvilág
-
  Tegnap 10:46 Gazdaság

Számos büntetőbíró tapasztalja, hogy a házi őrizet elrendelése sokszor megkönnyebbülést vált ki a terheltekből, azonban amikor az érintettek a gyakorlatban tapasztalják meg mozgásuk és szabadságuk ilyen jellegű korlátozását, akkor a beérkező kérelmek száma megszaporodik a bíróságokon. Hogy mit érdemes tudni a házi őrizetről, arról az OBH…

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Jogászvilág
-
  Tegnap 10:32 Karrier

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

Vádat emeltek a diák kezét eltörő tanár ellen

Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Kedvezményes lakásáfa és az ügyvédi letét

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:11 Gazdaság

A Magyar Ügyvédi Kamara állásfoglalást kért a NAV-tól, hogy a 2020. január 1. napját megelőzően ügyvédi letétbe teljesített, az új építésű ingatlan vételárába beszámító előlegre a kedvezményes 5%-os vagy a 27%-os általános áfakulcsot kell-e alkalmazni.

Jogszabályfigyelő 2019 – 41. hét

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság

Alábbi cikkünkben, tekintve, hogy a 2019/164–165. számú Magyar Közlönyökben szakmai közérdeklődésre számot tartó újdonság nem jelent meg, a Kúria legfrissebb döntései közül válogattunk.

Közvetítői ügyelet indult a Pesti Központi Kerületi Bíróságon

Jogászvilág
-
  19.10.11 12:41 Baleset-bűnügy

Fővárosi közvetítői ügyeletet indított heti két órában a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) - közölte a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya pénteken.

Jogtár technikai ügyfélszolgálat az önkormányzati választások idején

Ügyfeleink kérésének eleget téve 2019. október 13-án 6.00-23.00 óra között ügyeletet tartunk, így elérhető lesz a Jogtárhoz kapcsolódó e-mailes és online chat alapú technikai ügyfélszolgálatunk.

Új Családi Kisokost tett közzé a Miskolci Törvényszék

Jogászvilág
-
  19.10.11 10:26 Gazdaság

Az új bővített kiadványból mindent megtudhatnak a családok számára hozzáférhető támogatásokról.

A törlési per idő előttiségéről döntött a Kúria

Jogászvilág
-
  19.10.11 10:11 Gazdaság

Mindaddig, amíg a sérelmezett bejegyzés nem hatályosul – a felperes fellebbezését el nem bírálja a hatóság – a bejegyzett jog birtokosának nincsen törlési perrel orvosolható sérelme, ezért a keresetlevél benyújtása idő előtti.