Találatok: 35 hír

Humán Operator-ügy: elfogultságot jelentettek be a bírák

A Szegedi Törvényszék valamennyi büntető ügyszakos bírája elfogultságot jelentett be a Human Operator Zrt. ügyében - közölte a bíróság hétfőn.

Munkanélküli ellátás megállapítása az EU-ban

Jogászvilág
-
  Tegnap 12:12 Gazdaság

Az EUB szerint a munkanélküli ellátás összegének megállapításánál figyelembe kell venni a más tagállamban való munkavégzés idejét is.

Tábornokper: a vádlottak többsége tagadta bűnösségét

A vádlottak többsége tagadta bűnösségét a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa előtt hétfőn abban a másodfokú büntetőperben, amelyben összesen tizenhét embert, köztük három tábornokot vádoltak meg vesztegetéssel.

Felelős az újságíró a riportalany becsületsértő kijelentéseiért?

Jogászvilág
-
  Tegnap 10:23 Gazdaság

Az olasz újságíró egy 1980-as terrorcselekménnyel kapcsolatban a csendőrség felelősségét firtató oknyomozó cikket közölt. Az olasz bíróság végül a felelős szerkesztővel egyetemben elmarasztalta és nagy összegű kártérítésre kötelezte. Az ügy kapcsán az EJEB az újságírói felelősséggel kapcsolatban több fontos megállapítást is tett. Mások…

Az ombudsman helyettese is vizsgálja a gyöngyöspatai ügyet

Jogászvilág
-
  Tegnap 10:02 Gazdaság

A pontos tényállás feltárását követően a közeljövőben elvi állásfoglalásban kívánom a kérdéssel kapcsolatos álláspontomat bemutatni - jelentette ki Szalayné Sándor Erzsébet.

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:56 Karrier

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

Jogszabályfigyelő 2020 – 4. hét

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság

Alábbi cikkünkben, tekintettel arra, hogy a 2020/10–11. számú Magyar Közlönyökben szakmai közérdeklődésre számot tartó újdonság nem jelent meg, a joggyakorlatot befolyásoló döntések, illetve a kúriai közlemények közül válogattunk.

AB: visszaható hatályú a közbeszerzési törvény új kizáró szabálya

Jogászvilág
-
  Tegnap 08:25 Gazdaság

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 197. § (7) bekezdésének „E törvénynek a Mód1. tv. által megállapított 62. § (1) bekezdés q) pontjának alkalmazásakor az e törvény hatálybalépését követően jogerőre emelkedett határozatokat akkor is figyelembe kell venni, ha a határozat a közbeszerzési…

Gyöngyöspata: az EB-szóvivő szerint a bírósági döntéseket be kell tartani

A bíróságok döntését az európai uniós tagországokban be kell tartani, ez alapvető kötelesség, továbbá különbséget kell tenni a tettek és a szavak között, a nyilatkozatok mellett meg kell nézni, hogy milyen tényleges lépések követik az igazságszolgáltatás határozatait - hívta fel a figyelmet Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője

Sulyok Tamás: nincs rendszerszintű probléma

Nincs rendszerszinten probléma a magyar igazságszolgáltatásban, ami a magyar bírói kar érdeme, és ezt az utat folytatni kell - mondta az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke pénteken a Győri Ítélőtábla 15 éves fennállása alkalmából tartott konferencián Győrben.

Letartóztatták az erdőkertesi késelőt

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. február 24-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2020. január 23-án megkéselt két rendőrt Erdőkertesen.

Letartóztatták az erőszakoló szomáliai férfit

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. február 24-ig – elrendelte annak a szomáliai állampolgárnak a letartóztatását, akit többek között egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítanak.

Hajóbaleset: nem ismeri el a felelősséget a Viking Sigyn és a biztosítója sem

Nem hajlandó elismerni a felelősségét a Hableány sétahajóval történt katasztrófáért a Viking Sigyn tulajdonosa és a céget biztosító társaság sem - mondta Gulyás Krisztián ügyvéd, a Hableány elhunyt kapitányának jogi képviselője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Én is jogászdíjas vagyok! – Interjú az elvi jelentőségű ügyek kategória győztes csapatával

Jogászvilág
-
  20.01.24 12:19 Karrier

Cikksorozatunkban beszélgetéseket olvashatnak a 2019-es Jogászdíj kategóriáinak győzteseivel. A negyedik részben az OrienTax Adótanácsadó Zrt. csapatának tagjai válaszoltak kérdéseinkre.

Alapítványok nyilvántartása: módosultak az illetékszabályok

Jogászvilág
-
  20.01.24 11:09 Gazdaság

Megváltoztak az alapítványok nyilvántartási ügyeiben fizetendő eljárási illetékre vonatkozó szabályok - közölte a Fővárosi Törvényszék.