Találatok: 24 hír

Embercsempészet szívességből: az ügyészi javaslatnál enyhébben ítélt a bíróság

A Budapest XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság  két embercsempészési ügyben is felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki iraki állampolgárokra, akik gyermekeket csempésztek Magyarországra olyan okiratokkal, amelyeket nem a beutaztatott gyermekek részére állítottak ki. A bíróság mindkét ügyben bíróság elé állítás keretében egy év nyolc hónap,…

Letartóztatták az édesanyja megölésével gyanúsított mohácsi férfit

Egy hónapra elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt vasárnap megölte édesanyját Mohácson - közölte a Pécsi Törvényszék.

Kapcsolati erőszak: felfüggesztett börtönt javasol az ügyészség

Jogászvilág
-
  19.08.16 13:16 Baleset-bűnügy

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves szanki férfi ellen, aki 2019 januárjától május végéig többször bántalmazta, felpofozta és rángatta, egyszer pedig lefejelte a feleségét.

Teljességi záradék és joglemondás

Jogászvilág
-
  19.08.16 08:17 Gazdaság

Ami a tényállást illeti, az alperes által aláírt adásvételi szerződés szerint a felperes 40 000 000 forint vételáron üzlethelyiségeket vásárolt az alperestől. A vételárat az ingatlanok tehermentesítése érdekében teljes egészében a jelzálogjogosult részére kellett átutalni és az eladó kijelentette, hogy annak jóváírását követően a vevővel szemben kö

Hatalmas per elé néz a Volkswagen Németországban

Több mint 430 ezren csatlakoztak Németországban a Volkswagen (VW) konszern ellen az autógyártó társaság dízelbotránya miatt szervezett csoportos keresethez - közölte csütörtökön a szövetségi igazságügyi hivatal.

A bíróság kapta meg véletlenül a hamisított bírósági végzést

Valótlan hivatali befolyásra hivatkozva több millió forintot kértek, illetve adtak azok, akik ellen egyebek mellett befolyással üzérkedés és hivatali vesztegetés miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség - közölte a fővárosi főügyészhelyettes.

Garanciát kér a Facebooktól a NAIH

A Facebooknak írásbeli garanciát kell adnia arra, hogy nem adja ki a felhasználók beszélgetéseit harmadik félnek, ha ez nem történik meg, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ideiglenes intézkedésként megtiltja az adatok kiadását - közölte Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.

A Kúria kiadmányozási jogsértésekről vallott felfogásának újragondolása döntési jogkör és felhatalmazás hiányában IV. r…

Jogászvilág
-
  19.08.15 07:30 Gazdaság

Az elmúlt időszakban a Kúria és az alsóbb bíróságok jelentős számú esetben semmisítettek meg közigazgatási határozatokat – jellemzően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal döntéseit –, azon oknál fogva, hogy azok kiadmányozása nem volt szabályszerű. A kiadmányozás és a semmisség összefüggéseinek megítélése körüli bizonytalanságok,…

Iszapömlés: bizonyításfelvételt indítványoz a másodfokú ügyészség

Az iratok áttanulmányozását követően bizonyításfelvételt indítványoz a Győri Fellebbviteli Főügyészség a vörösiszapperben – közölte a hatóság.

Pécsen fogták el egy mohácsi gyilkosság gyanúsítottját

Pécsen fogták el egy mohácsi gyilkosság gyanúsítottját a rendőrök szerdán, a bűncselekmény elkövetésétől számított 15 órán belül - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nem megfelelő Németország korrupcióellenes szabályozása

Jogászvilág
-
  19.08.14 12:42 Gazdaság

Eljárást indít az ET Németország ellen, mert nem tett eleget a GRECO ajánlásában foglaltaknak.

Letartóztatták a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottját

Elrendelte a rákospalotai gyilkosság ukrán állampolgárságú gyanúsítottjának letartóztatását egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

A Kúria, az AB és az EUB döntéseinek hatása a közigperekre

Jogászvilág
-
  19.08.14 07:30 Gazdaság

A jogegységi határozatok kötelezőek a bíróságokra nézve az elvi döntések és elvi határozatok pedig a Kúria értékelése szerint iránymutatásul szolgálnak a jogértelmezéshez.

A munkaerő-kölcsönzés adózási veszélyei

Jogászvilág
-
  19.08.13 12:14 Karrier

A régiót sújtó krónikus munkaerőhiány kezelésére gyakori megoldás manapság, hogy egy vállalkozás munkaerőt biztosít egy másik részére. Nem árt azonban résen lenni az ilyen megállapodásoknál: a körülményektől függően ugyanis a NAV átminősítheti ezeket a szerződéseket, ami komoly adózási kiadásokkal járhat.

Ingyen tankolt a lopott autóba és kitépte a töltőpisztolyt

Vádat emeltek egy 27 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki elvitt egy lezáratlan személyautót, majd rendszámot és üzemanyagot lopott hozzá, tankolás után pedig megrongálta a benzinkutat – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.