Itt a farsang, süss fánkot! 8 szuper receptet hoztunk jövő hétre
Igaz, hogy az idei év nem a nagy farsangi partiktól lesz hangos, helyette inkább az otthoni fánkozások kerülnek főszerepbe. Receptválogatásunkban ezekhez a bulikhoz mutatunk 8 receptet. Zablisztes csöröge Kezdjük rögtön egy egészségesebb verzióval, igen, fánkot sem muszáj kizárólag fehér lisztből készítenünk. Nutellás képviselőfánk A…
Hogyan készítsünk fondüt és raclette-et?
Maga a fondü szó annyit jelentett: olvasztott. És mikor is lenne jobb forró, olvasztott sajtokból falatozni, mint egy hideg téli napon? Mutatjuk, hogyan lesz igazán finom. Sajtfondü A pásztorok már a középkorban is készítettek fondüt. Gyakran hosszú időre magukra voltak utalva, a kenyeret és sajtot pedig ők maguk is elő tudták állítani. A bort –
Ezek az ételek magas zsírtartalmuk ellenére is egészségesek
A zsír nem rossz dolog, sőt bizonyos zsírok mértékkel fogyasztva elengedhetetlen részét képezik a kiegyensúlyozott étrendnek. Az, hogy egy zsír egészséges-e vagy sem, a pontos kémiai összetételén múlik. A telítetlen zsírokat – ezekben a szénatomokhoz nem a maximális lehetséges számú hidrogénatom kapcsolódik – egészséges…
Hogyan készítsünk egyéjszakás zabkását?
Az este bekészített zabkása egészséges, gyors és egyszerű reggeli alternatíva, nem csoda, hogy pár éve szinte végigsöpört a netes receptoldalakon. A képlet egyszerű: csak megtöltjük a kis befőttes vagy csatos üvegünket zabpehellyel, adunk hozzá tejet vagy vizet, joghurtot, és éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól megszívja magát. Több napra…
Tudod, mi az az inulin? És azt, hogy miért jó az egészségednek?
Aki át szokta böngészni az élelmiszerek összetevő listáját, már biztosan találkozott ezzel a kifejezéssel. Röviden: az inulin rost. Rostra pedig nagy szüksége van a szervezetünknek, hiszen jótékonyan szabályozza a vércukorszintünket, ráadásul ha rostokban gazdag ételeket választunk, hamarabb jól fogunk lakni, így kevesebb kalóriával is…
Felhasználhatjuk-e újra az ételkiszállításkor kapott dobozokat?
Ha gyakran rendelünk házhoz ételt, hamar eláraszthatják konyhánk és lakásunk különböző pontjait a műanyag dobozok. Természetesen vannak cégek, amelyek papír, egyszer használatos dobozban hozzák ki az ételt, de mi a helyzet a strapabírónak tűnő műanyag dobozokkal? Dobjuk ki azokat is? Vagy kezdjünk újrahasznosításba? A vélemények…
Oklevéllel indítja az évet a Veresi Paradicsom
A prémium paradicsomkülönlegességeket termelő Veresi Paradicsom Kft. megkapta a biológiai növényvédelem és a természetes beporzás terén piacvezető Koppert Biological Systems Mother Earth elismerését – egyedüliként a CEE régióban –, amiért maximális figyelmet fordít a biológiai kártevő-szabályozásra. Veresi, a vegyszermentes Az…
Mi is pontosan a Graham-liszt?
A Graham-liszt egy durvára őrölt teljes kiőrlésű lisztfajta, nevét Sylvester Grahamről kapta. Sylvester Graham az 1830-as években fejlesztette ki, az a meggyőződés vezette, hogy a kevésbé feldolgozott liszt egészségesebb és táplálóbb a hagyományosnál. Ezt a lisztfajtát – ellentétben a hagyományos búzaliszttel – nem szitálják és nem finomítják, ille
Hurka, kolbász, pálinka – január a hagyományos disznótorosok ideje
A disznótoros magyar falusi népszokás, amely gyakorlatilag a házi sertés leöléséről, annak feldolgozásáról, majd az azt követő közös vacsoráról szól. Leginkább a téli hónapokban jellemző, hisz a hidegben a nyers hús nem romlik meg olyan könnyen, mint a nyári melegben. Természetesen a szükség törvényt bont, tehát más hónapokban is…
Teázz úgy, ahogy az angol királynő!
Manapság már idehaza is több helyen kipróbálhatjuk az afternoon tea elegáns szertartását – ráadásul igen magas nívón –, amely a brit kultúra egyik alapköve és a világ felsőbb köreinek is egyre inkább a sajátossága. E délutáni étkezést szokták még egyébként tévesen high tea-nek is nevezni, a magyar nyelvben pedig az ötórai tea elnevezés…
Teljes életmódváltás nélkül is csökkentheted a húsfogyasztásod – 5 egyszerűen megvalósítható tipp következik
Még javában tart a Veganuár kihívás, aki csatlakozott a programhoz, az megfogadta, hogy egy hónapon keresztül kerüli a húst, valamint minden további állati eredetű alapanyagot. De mi a helyzet akkor, ha a teljes életmódváltás távol áll tőlünk, ám nincs ellenünkre, hogy csökkentsük a húsfogyasztásunk? Erre következzen 5 egyáltalán nem…