Találatok: 20 hír

A magyarok ezt is máshogy csinálják – jegeskávé receptek itthon és a nagyvilágban

Ízesélet
-
  Ma 13:33 Recept

A legenda szerint a jegeskávét francia gyarmatosítók találták fel, akik tej helyett hideg vízzel öntötték fel a kávéjukat, hogy jobban bírják az algériai forróságot. A frissítő ital azóta meghódította az egész világot, és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel k

A kovász mindenkié! Bemutatjuk Kovászkát, a házi pékek új kedvencét

Ízesélet
-
  Tegnap 17:10 Recept

Ha kedvet kapunk az otthoni kenyérsütéshez, nem csupán lisztre, vízre és sóra, hanem sok-sok türelemre is szükségünk lesz, amíg szépen kifejlődik, megérik az anyakovászunk. És ezzel még nem értünk a munka végére, most jön csak az oroszlánrésze: kovászunkat rendszeres etetéssel és törődéssel életben kell tartanunk. Egy kezdő…

Ha szereted a kutyád, ezeket az ételeket semmiképpen sem osztod meg vele

Ízesélet
-
  Tegnap 13:33 Recept

A nyár a kerti grillpartik ideje, és valljuk be, ahol étel van, ott előbb-utóbb (de inkább előbb) megjelenik a kutyánk is, hogy némi eledelért könyörögjön. Ami pedig leesik a földre, azt egy pillanat alatt eltünteti. Azonban a buli hevében is muszáj odafigyelnünk kedvencünkre, létezik ugyanis több olyan – kerti összejöveteleken is gyakran előfordul

Ribizlis banánkenyér

Ízesélet
-
  Tegnap 06:33 Recept

Tedd szezonálissá a kedvenc banánkenyered!

Jégkocka tippek forró napokra

Ízesélet
-
  20.07.08 17:10 Recept

Tudtad, hogy meleg vízből készítve gyorsabban lesz jégkockád?

A főztöd mellett az egészséged is meghálálja, ha hagymával ízesítesz

Ízesélet
-
  20.07.08 13:33 Recept

A magyaros ételek zöme szinte elképzelhetetlen hagyma nélkül. Zsiradékot hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, aztán jöhet a fűszerpaprika és a többi hozzávaló. Ismerős, ugye? De nem csupán nálunk ennyire népszerű, számos nemzet konyhájában kapott szintén előkelő helyet. És bár azért használjuk, mert „kell az…

Szalonnás-túrós tepsis nokedli

Ízesélet
-
  20.07.08 06:33 Recept

Hagyma, szalonna, túró – ha nyáron is ennél valami laktatót.

A hőség megterheli szervezetünket – a megfelelő táplálkozás ezúttal is segíthet

Ízesélet
-
  20.07.07 17:10 Recept

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be idén a 30 fok feletti nagy meleg, ezt az éles váltást pedig sokak szervezete nem viseli könnyedén. Mint sok más fizikai tünet esetén, most is segíthet a megfelelő táplálkozási elvek követése. A hőségben sokkal nehezebben birkózik meg szervezetünk a nehéz, zsíros, telítő ételekkel, ebbe a…

Csokirajongók, figyelem! Ma van a csokoládé világnapja

Ízesélet
-
  20.07.07 13:33 Recept

Bloggereink 8 csupa csoki receptjével kívánunk nagyon boldog csokinapot!

Csirkés kenyérsaláta

Ízesélet
-
  20.07.07 06:33 Recept

Lehet könnyű ebéd, előétel, de húsok mellé is tálalhatjuk köretként.

Nyáron cseréld le a gyömbérteát gyömbérrel ízesített vízre!

Ízesélet
-
  20.07.06 17:10 Recept

A gyömbért nemcsak finom íze, hanem jótékony hatásai miatt is szeretjük. Azaz amellett, hogy remekül feldobja az ázsiai ételeket, a limonádét vagy épp a süteményeket, roppant egészséges is. A rekkenő hőségben viszont egyáltalán nem biztos, hogy van kedvünk teázni, vizet viszont jó, ha minél többet iszunk. Miért ne vihetnénk hát be a napi…

Nem árulunk petrezselymet! Mindennapi fűszernövényünk sokoldalúbb, mint elsőre hinnénk

Ízesélet
-
  20.07.06 13:33 Recept

Talán kimondhatjuk: a petrezselyem a legnépszerűbb zöldfűszerünk. Itthon a gyökérpetrezselyem és a metélőpetrezselyem egyaránt ismert. Bár utóbbi levelei igencsak mutatósak, a petrezselyem – legyen szó bármelyik fajtájáról – jóval több, mint díszítőelem: friss íze kiemeli, üdévé teszi az ételeket anélkül, hogy elnyomná az ízeket. Tesszük…

Röszti gofri

Ízesélet
-
  20.07.06 06:33 Recept

Lisztmentes gofri? Igen!

Itt a nyár, fagyizzunk! 8 házi fagylalt és jégkrém következik bloggereinktől

Ízesélet
-
  20.07.05 15:33 Recept

A jó meleg nyári hetekben simán megengedhetjük magunknak, hogy mindig legyen a mélyhűtőnkben egy nagy adag házi fagyi. Gyümölcsös, vaníliás, csokis? Fagyi, jégkrém vagy parfé? Mindre van legalább egy jó receptünk!  Házi csokis jégkrém  Csupa egészséges hozzávalóból, ahogy Krisztitől megszokhattuk.  Vaníliafagyi málnaöntettel  A…

Ízletes húsokat és zöldségeket készítenél? Lássuk, hogy állj neki a marinálásnak!

Ízesélet
-
  20.07.05 06:33 Recept

Mi is pontosan a marinád?  A marinád nem más, mint egy aromás-fűszeres folyadék, amelybe húsokat, halakat, tenger gyümölcseit vagy éppen zöldségeket forgathatunk. Nem érdemes kihagyni a marinálás lépését, hiszen így lesz az elkészült ételünk igazán ízletes. Sőt! Nemcsak plusz ízekkel gazdagítja a fogást, hanem húsok esetén puhítja…