Találatok: 15 hír

Kezdő sütitündérek, figyelem! Ezek lehetnek a leggyakoribb hibák sütéskor

Mindenkinek – vagy legalábbis legtöbbünknek –  volt egy bizonyos első süti az életében. Persze rögtön nem kell mindennek tökéletesre sikerülnie, de azért jó, ha pár alapszabályt betartunk. Nézzük, milyen hibák bukkanhatnak fel, ha torta- vagy sütisütésre adjuk a fejünket.    Nem megfelelő tortaformát használunk Hiába fontos a…

Turbózzuk fel az anyagcserénket! Mutatjuk azokat az élelmiszereket, amelyek segítségünkre lehetnek

Ízesélet
-
  Tegnap 13:33 Recept

Jó anyagcsere nélkül nincs minőségi élet. Ez a folyamat felel szervezetünk sejtjeinek energia-ellátottságáért, illetve azért, hogy a méreganyagok megfelelően kiürüljenek a testünkből. A túl lassú anyagcsere levertséghez, koncentrációs és emésztési zavarhoz, gyenge immunrendszerhez, valamint túlsúlyhoz vezethet, ezért érdemes mind a…

Granolás sült körte

Ízesélet
-
  Tegnap 06:33 Recept

Jöhet uzsonnára egy egészséges finomság?

Egymilliót ér a legjobb recept, újra otthoni sörfőzőknek hirdet versenyt a Soproni

Ízesélet
-
  19.10.11 17:10 Recept

Indul a II. Soproni Sörverseny, idén egy különleges sörfajtával, hop lagerrel diadalmaskodhat a legjobb otthoni sörfőző. A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdet

Lefőtt a kávé? Ne dobjuk ki rögtön a kávézaccot, számos dologra jó lesz a háztartásban!

Ízesélet
-
  19.10.11 13:33 Recept

Sokunknak reggel az első dolga lefőzni egy jó erős eszpresszót vagy egy krémes-tejhabos csodát. Aztán ha megittuk, indulhat is a nap. A zaccot viszont ne hajítsuk egyből a kukába, hiszen rengeteg mindenre felhasználható a ház körül.   Szúnyogok és kerti kártevők ellen Lesz jövőre nyár, ezért érdemes megjegyezni, hogy a kávézacc a kellemes…

Hogyan válasszunk diétát? – 5 tipp az orvostól

Ízesélet
-
  19.10.11 06:33 Recept

Október 11. az elhízás elleni küzdelem világnapja

Életmódváltás ősszel – hogyan adjuk le a nyáron felszedett felesleget?

Ízesélet
-
  19.10.10 17:10 Recept

Itt van az új évszak, amely számos motivációt nyújt, hogy megszabaduljunk a nyáron felszedett kilóktól. Ebben az időszakban visszatér a rend az emberek, családok életébe, és a kánikula is megszűnik, így könnyebben rávehetjük magunkat, hogy akár a szabadban, a gyönyörű, színes fákkal tarkított természetben mozogjunk, és felkészítsük…

Ételek, amelyek régen teljesen máshogy néztek ki – 2. rész: közkedvelt fogások

Ízesélet
-
  19.10.10 13:33 Recept

Ahogy múlnak az évtizedek-évszázadok, nem csak mi, emberek változunk, hanem a mindennapi betevőnk is jelentős átalakuláson ment, illetve megy át. Ha visszacsöppennénk a múltba, elcsodálkoznánk: egyes ismerősen csengő ételekre rá sem ismernénk. És most nem csupán készételekre gondolunk, bizonyos zöldség- és gyümölcsfajták is…

Szőlős-mascarponekrémes pite

Ízesélet
-
  19.10.10 06:33 Recept

Omlós tészta, lágy, habos krém és mézes párolt szőlő. Egy falat ősz!

Ételek, amelyek régen teljesen máshogy néztek ki – 1. rész: zöldségek és gyümölcsök

Ízesélet
-
  19.10.09 17:10 Recept

Ahogy múlnak az évtizedek-évszázadok, nem csak mi, emberek változunk, hanem a mindennapi betevőnk is jelentős átalakuláson ment, illetve megy át. Ha visszacsöppennénk a múltba, elcsodálkoznánk: egyes ismerősen csengő ételekre rá sem ismernénk. És most nem csupán készételekre gondolunk, bizonyos zöldség- és gyümölcsfajták is…

Miben különböznek a természetes és a mesterséges ízfokozók?

Ízesélet
-
  19.10.09 13:33 Recept

Az egészséges táplálkozáshoz vezető rögös út egyik első lépése a tudatosság, és ehhez hozzátartozik az is, hogy tisztában legyünk élelmiszereink összetevőivel. Ha új terméket választunk, mindig olvassuk el, miből is áll, néha elképesztő adalékanyagok szerepelnek olyan ételekben, amelyeket teljesen természetesnek hinnénk. Egy-egy címke…

Csirkés-zöldséges palacsintabatyu

Ízesélet
-
  19.10.09 06:33 Recept

Zöldségek, csirke és kolbász került a batyukba…

Főznek és mesélnek: októberben kortárs íróink és fiatal séfek közös vacsoraestjeivel vár a Globalista Konyha

Ízesélet
-
  19.10.08 17:10 Recept

A Globalista Konyha felkért négy kortárs magyar írót, hogy álmodják meg kedvenc őszi menüjüket, majd összekötötték az írókat három fiatal magyar séffel. Így születettek meg azok a menüsorok, amelyeket három vacsoraest alkalmával mutatnak be a szakácsok az írók segítségével. Az esteken az írókkal – akik természetesen a vendégekkel…

Viszlát, őszi depresszió! – Íme 5 gasztrotipp, amely átmelegíti tested, lelked

Ízesélet
-
  19.10.08 13:33 Recept

Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napokon nincs is jobb lélekmelengető, mint egy langyos, gyümölcsös pite, egy nagy csésze gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Mutatunk 5 fantasztikus, jól variálható receptet, amelyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót, és garantáltan átmelegítik testünket és…

Csokis-ananászos sütemény

Ízesélet
-
  19.10.08 06:33 Recept

Gyorsan összedobható, nagyon-nagyon csokis finomság, tökéletes választás a rohanós hétköznapokra.