Találatok: 41 hír

Jelentősen nőhet az e-kereskedelmi forgalom

Az e-kereskedelmi forgalom 25-30 százalékos bővülésére számít az idei utolsó negyedévben a GKI Digital és az Árukereső.hu, ezzel az év egészében 30 százalékot meghaladó lesz a növekedés az előző évhez képest.

Tarolt a kígyós játék újragondolt változata

A hétvégi hackathonon 4 senior frontend fejlesztő a közismert „Snake” játékot teljesen újragondolva szerezte meg az első díjat, amely közel 11 millió forintnyi pénzösszeg volt. Azért kapta a hackathon a „Lucky Wheel”  nevet, mert a verseny elején egy szerencsekerék megpörgetésével kapták meg a fejlesztők azt a három programozási könyvtárat,…

A határtalan digitális kooperáció érája

A koronavírus ritkán látott helyzetbe hozta az IT-munkaerőpiacot. A fehérgalléros munkakörökben világszerte bevezetett és meghonosodott home office végérvényesen eltörölte a munkavégzés korlátait, a fizikai határokat. Ezutóbbi komoly egyensúlyvesztést okozhat a hazai piacon, aminek előszele már most érezhető. Megugró fizetésigények, fix…

Egy nagyon hasznos Windows 10 szolgáltatás

A Windows 10 operációs rendszer konfigurációs lehetőségei rendkívül szerteágazóak, a több mint ötéves szoftverben már egyre több beállítást lehet elvégezni a Gépházban, de még mindig egy rakás művelet érhető el régi típusú párbeszédablakokban.

Amikor a brit adatvédelmi hatóság durván megbünteti a British Airwayst

IT Business
-
 Tegnap 22:33Infotech

A PROtAction kibervédelmi podcastsorozat második epizódjában Mester Sándor, állandó társa e sorozatban, Csinos Tamás, a Clico magyarországi country menedzsrere és ebben az epizódban vendégük, Kunos Imre, az S&T IT-biztonság üzletágának vezetője arról beszélgetnek, hogy a Google-t ért több évvel ezelőtti DDOS-támadásnak mik a…

Újabb ingyenes filmek a neten

A következő hetekben 324 újabb rajz-, dokumentum- és játékfilmmel bővül a Mecenatúra Mozi kínálata, így több mint 560 film lesz elérhető.

Újabb Facebook-botrány

IT Business
-
 Tegnap 15:12Infotech

Megbírságolták a Facebookot Dél-Koreában, mivel a világ legnagyobb közösségi hálózata 3,3 millió felhasználójának a személyes adatait osztotta meg beleegyezésük nélkül.

A videókonferencia jövője

IT Business
-
 Tegnap 13:51Cégvilág

Egy kutatás szerint a virtuális valóság technológia vonzóbbá teheti a vállalati értekezleteken való részvételt az otthonról dolgozók számára.

Decemberre kész lehet a Windows 10X

A legfrissebb hírek szerint a Windows 10X operációs rendszer végleges változata decemberre elkészül, míg a szoftvert futtató első eszközök megjelenése 2021 tavaszára várható.

Továbbra is célkeresztben a vállalkozói innováció

IT Business
-
 Tegnap 07:54Cégvilág

A járványhelyzet nem fagyasztotta be a pályázati lehetőségeket: a kormány minden eddiginél komolyabb erőfeszítéseket tesz a kis- és középvállalkozások megújítása és felzárkóztatása érdekében, ugyanakkor a romló gazdasági mutatók nem sok jót ígérnek az elkövetkező időszakra. A hazai kkv-k szűkülő piacon próbálnak túlélni. Pályázatok,…

Érdekes Windows 10 jövő

IT Business
-
 20.11.25 19:40Infotech

Csakúgy, mint eddig minden évben, jövőre is két nagyszabású frissítése lesz a Windows 10 operációs rendszernek, és ahogy az újabban szokássá vált, az egyik csak amolyan szervizcsomag lesz, kevés újdonsággal.

A piaci igényekre reagálva lépett be a vezetékes piacra a Telenor

IT Business
-
 20.11.25 19:21Mobiltech

Régóta szerepelt a Telenor Magyarország tervei között, hogy vezetékes internet-szolgáltatást indítson üzleti ügyfelek részére, a koronavírus-járvány által alaposan felpörgetett digitalizáció miatt pedig a piaci igények is indokolttá tették, hogy megjelenjenek ebben a szegmensben.

Kedvező árú mobilok a Samsungtól

IT Business
-
 20.11.25 15:33Mobiltech

Várhatóan két belépő szintű okostelefonnal indítja a jövő évet a világ legnagyobb gyártója.

Mesterséges intelligenciával újít a YouTube

Még májusban vezette be a YouTube a videófejezetek funkciót, amely lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy filmjeiket szakaszokra tagolják, amelyekre a nézők közvetlenül odaugorhatnak.

Jönnek az Android-appok a Windows 10-be

IT Business
-
 20.11.25 13:03Mobiltech

Már most is elérhetők az Android-appok a Windows 10 operációs rendszer alatt a Csatolt telefon alkalmazás segítségével, azonban csak korlátozott számú okostelefon-modell használata esetén.