Találatok: 30 hír

Lényeges bejelentés a NAV-tól

A napokban fejezte be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adószámla-értesítők kiküldését ügyfélkapus ügyfeleinek, október végéig pedig postán kapnak adószámla-kivonatot azok, akiknek nincs ügyfélkapu-hozzáférésük.

Ha csak egy biztonsági betűszót akar megtanulni, az az XDR legyen

IT Business
-
 Tegnap 07:33Cégvilág

A felgyorsult – és sokszor kényszerű – digitalizációt kísérő sietségnek és kapkodásnak sok esetben az informatikai biztonság issza meg a levét (már megint). Új alapokra fektetendő IT-biztonsági megközelítésre van szükség, amelynek középpontjában az egyetlen változatlan tényező: a dolgozó és az ő viselkedése áll.

Szolgáltatást bővít a Telenor

IT Business
-
 21.09.27 12:00Mobiltech

A Telenor 2021 szeptemberétől bővíti a biztosítható készülékek körét.

Nagyon jó hír a mobilozóknak

Biztonságosabbá vált a SIM-kártyák cseréje, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szolgáltatói gyakorlatok ellenőrzése után új eljárások bevezetését kérte a Telekomtól, a Telenortól és a Vodafone-tól.

Mindenképpen figyeljünk ezekre a figyelmeztetésekre az interneten

Egy év alatt mintegy 1,3 millió alkalommal jelentek meg a legnépszerűbb internetes keresőprogramon az MNB figyelmeztetései a jogosulatlan befektetési szolgáltatókkal kapcsolatban, s ezek nyomán az eddiginél közle nyolcvanezerrel több fogyasztó kereste fel az MNB weboldalának Figyelmeztetések aloldalát.

Online vs. classroom – előnyök és kihívások a tréning és tanácsadási piacon

IT Business
-
 21.09.27 08:33Karrier

Az elmúlt másfél év globális lezárásai rámutattak: a tréningpiacnak változnia kell. Valljuk be, a járvány kezdetéig mind az IT piaci megrendelők, mind a tréningcégek a személyes, ún. classroom tréningeket preferálták. Azonban a járvány rákényszerítette a szereplőket, hogy változtassanak, így az addig háttérbe szorult online tréningek kerültek előté

Már egyetemi éveik alatt meg kell szerezni a jó informatikusokat

IT Business
-
 21.09.27 07:36Cégvilág

Extra erős Magyarországon az informatikushiány, olyannyira, hogy a friss munkaerőre már az egyetemi tanulmányaik alatt lecsapnak a cégek. Az informatikus, mérnöki körökben jól ismert Schönherz Iskolaszövetkezet 26 éve tevékenykedik az ICT-szektorban: fejlesztő, tesztelő, support és helpdesk feladatkörökbe, valamint mérnöki pozíciókra és…

Leállás a DIGI-nél

Szeptember 29-én karbantartási munkálatokat végez debreceni hálózatában a távközlési szolgáltató vállalat.

Innovációs szakadék a fejekben

Nagy a baj. Valami nem egészen megy úgy a nagyvilágban, ahogyan sokunk szeretné, ha hinni lehet a McKinsey & Company egyik elemzésében foglaltaknak. A nemzetközi üzleti tanácsadó cég mellbevágó megállapítást tesz abban a dolgozatában, amely az innováció és az üzleti növekedés viszonyát, pontosabban az üzleti vezetők percepcióját…

Marketing automatizációval készüljünk a negyedik járványhullámra!

IT Business
-
 21.09.25 08:57Cégvilág

A márkák még mindig alkalmazkodnak a járványhelyzetben megváltozott fogyasztói kommunikációs preferenciákhoz. A küzdelemben a marketing automatizáció eszközei segítenek.

Menedzseljük egyszerűen az adatközpontot!

IT Business
-
 21.09.25 08:00Cégvilág

Egy új üzleti szolgáltatás bevezetése még akkor is tarthat hetekig-hónapokig, ha nem kell hozzá új szoftver(ek)et fejleszteni. Pedig megfelelő környezetet használva akár tíz perc alatt is megoldható lenne.

Szükség van a kkv-k digitalizációjára

A digitális technológia vállalati integráltságának hiánya a hazai kkv-k versenyképességének egyik fontos korlátja. A magyar kis- és közepes vállalkozások közül jobbára csak a nagy termelési láncokba bekapcsolódni képes cégek törekszenek digitalizáltságuk erősítésére, derül ki a Századvég Gazdaságkutató által készített kutatásból.

Új technológiák a gazdasági növekedeséért

Az a célunk, hogy a világ ipari termelését meghatározó technológiai trendek Magyarországon ne csak megjelenjenek, a fejlesztés és a gyártás is itt valósuljon meg, hogy mindez a magyar gazdaságot szolgálja, közölte Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A Gyurós Tibor-díj 2021. évi nyertesei

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét. 

Egy elfelejtett forradalom

IT Business
-
 21.09.24 10:09Cégvilág

A mai magyar vállalatoknak is van mit tanulniuk a húsz év előtti autóipartól – a folyamatok kezelése és folytonos optimalizálása terén mindenképpen.