Találatok: 47 hír

Vasárnaptól betiltják Amerikában a TikTokot és a WeChatet

Trump elnök nem a levegőbe beszélt, kevés volt számára az Oracle-lel kötött technológiai partnerség: az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma bejelentette, hogy szeptember 20-tól nem lehet letölteni az amerikaiak által elérhető appáruházakból a TikTokot és a WeChatet.

A jövőre felkészült vállalkozások legfontosabb jellemzői

IT Business
-
  Tegnap 13:48 Mobiltech

„Future Ready Report” címen átfogó tanulmányt készített a Vodafone Business világszerte mintegy 2600 vállalkozás bevonásával, melyben a vállalkozások üzleti ellenállóképességét, valamint a jövőre való felkészültségüket vizsgálták. Az eredmények értelmében a „jövőre felkészült” vállalkozások jellemzői közé tartozik, hogy pozitívan…

Védjük meg ipari rendszereinket!

IT Business
-
  Tegnap 08:00 Infotech

Az ipari vezérlőrendszerek (Industrial Control Systems, röviden ICS) védelmére fejleszt a Balasys olyan biztonsági koncepciót, amely az ügyfelek igényeinek megfelelően alakítható. Az eszköz megoldást jelent a vezérlőrendszerek magas szintű biztonságára – mondja Cseledi Sándor ügyvezető igazgató.

Ezért vesztett a Microsoft

IT Business
-
  Tegnap 07:33 Infotech

Nem adja át a Microsoftnak az TikTok amerikai üzemeltetését a ByteDance, hanem az Oracle-t választotta Egyesült Államokbeli megbízható technológiai partnerének. Most kiderült, hogy miért.

Nagy dicsőség a Microsoft Edge böngészőnek

Az Edge az iOS mobil operációs rendszer alatt futó következő verzióját akár az iPhone-juk alapértelmezett bőngészőjévé is tehetik a Microsoft programjának rajongói.

Fent kell tartani a magyar cégek beruházási kedvét

IT Business
-
  20.09.17 21:00 Cégvilág

A megváltozott világgazdasági környezetben fontos fenntartani a magyar vállalkozások beruházási kedvét, hangsúlyozta György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a kamarával közösen szervezett országos roadshow sajtótájékoztatóján.

Okos hálózat Békéscsabán

A tervek szerint az év végére elkészül a napelemparkot és villamosenergia-tárolót is magában foglaló békéscsabai okos hálózati rendszer első üteme, mondta Szarvas Péter polgármester.

Online szabadegyetem indul hétfőn

Pluszosok Egyeteme címmel online szabadegyetemet indít hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Johancsik Tibor az üzleti célok elérését szolgáló innovációban hisz

IT Business
-
  20.09.17 12:21 Infotech

Az idei „Év informatikai vezetője” díjat, amelyre a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége évente hirdet meg pályázatot, az OTP Bank informatikai főnöke, Johancsik Tibor érdemelte ki. Az ITBUSINESS újabb podcast epizódjában Mester Sándor egyebek között arról kérdezi az OTP Bank IT és Banküzemi Divíziójáért felelős…

Elsötétül a Windows 10 keresője

IT Business
-
  20.09.17 11:42 Infotech

A Microsoft fokozatosan kapcsolja be az egyes funkcióknál a szemkímélő, idegnyugtató sötét módot. Most a Windows 10 keresése került sorra, a tesztelők már élvezhetik a változtatás előnyeit.

Nem a polcra gyártjuk az adatvédelmi szabályzatokat

IT Business
-
  20.09.17 08:00 Infotech

Egy átlagos magyar vállalat a minimum erőfeszítést mutatja adatvédelem területén, holott a hatóságok türelmi ideje már lejárt. Ha a komoly bírságok nem sarkallják a GDPR megfelelésre a vállalatokat, a vállalati adatvagyon megvédése mozgathatná őket – mondják Dellei László, a Kerubiel ügyvezető igazgatója és Vadász Gábor, a Kerubiel…

Kínai hackerek ellen emeltek vádat Amerikában

IT Business
-
  20.09.16 18:50 Infotech

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint az öt kínai több mint száz vállalat és intézmény - köztük egyetemek és távközlési cégek - számítógépes rendszerét támadta meg az Egyesült Államokban és külföldön.

Ingyen hozzáférhető a banki trójai forráskódja

IT Business
-
  20.09.16 18:37 Infotech

Úgy tűnik, nem volt ajánlat az 50 ezer dollárért kínált Cerberus rosszindulatú programra, ezért aztán ingyen hozzáférhetővé tette azt készítője az online alvilági fórumokon.

Így törölheti egyszerre a felesleges e-maileket a Gmailben

IT Business
-
  20.09.16 18:05 Infotech

Sok felhasználó egyszerűen meghagyja postafiókjában a régi leveleket, akkor is, ha már jó ideje elvesztették aktualitásukat, azok pedig ezerszámra foglalják le feleslegesen a tárterületet.

Szeptember 1-től Klement Gábor tölti be a filter:max ügyvezetői pozícióját

IT Business
-
  20.09.16 13:43 Cégvilág

Klement Gábor erős szakmai kompetenciákkal, több, mint 10 éves értékesítési és IT-tapasztalattal érkezett a céghez. Fő feladatának a cég tanácsadói státuszának erősítését, fejlesztését és a közigazgatásban, pénzügyi szektorban, KKV és nagyvállalati szektorban, köz- és felsőoktatásban már elért eredmények erősítését tartja. Céljai között…