Találatok: 55 hír

Kihatott a gyakornok-programokra is a Covid

Hosszabb ideje és jól működő gyakornok programokkal rendelkeznek az ITBUSINESS által megkérdezett, szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégek, azonban a járvány alaposan felforgatta az utánpótlás képzését is. Van, ahol a személyes találkozások elmaradása megnehezíti a tudás átadását is, máshol a pandémia jelentette kihívások fékezték le a…

Nagyszerű hír az OTP-től

Az OTP Bank innovációs központja, az OTP LAB 2019 és 2020 után harmadszor is elnyerte a Global Finance Magazine "Best Financial Innovation Labs" díját.

Sorozatban harmadszor a világ legjobb innovációs központjai között az OTP LAB

2019 és 2020 után harmadszor is elnyerte a Global Finance Magazine „Best Financial Innovation Labs” díját az OTP Bank innovációs központja, az OTP LAB. A kiadvány idén is azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új utakat keresnek és új megoldásokat alkalmaznak a…

Lányos startup a kisvállalkozásoknak

IT Business
-
 Tegnap 07:18Cégvilág

A pandémia egyik meglepő hatása volt 2020-ban, hogy a Magyarországon fehér hollók ritkaságú szabadúszó „üzletág” megizmosodott, mert alkalmazóként szóba jöhető cégek nyitottabbak lettek. Ebben oroszlánrésze volt egy női startupnak is, amely végre platformot nyitott, ahol a kkv-k találkozhatnak a freelancerekkel.

Apple rivális PC-s processzoron dolgozik a Samsung

IT Business
-
 21.05.14 17:52Mobiltech

Értesülések szerint az okostelefonokban használt, Samsung-féle Exynos lapka PC-khez készült változata még az idén megjelenik, hogy versenyre kelljen az Apple által kifejlesztett M1 processzorral.

Négy kamerával jön az idei Redmi Note 8

IT Business
-
 21.05.14 13:24Mobiltech

Érdekes részletek kerültek napvilágra a Xiaomi új, kedvező árú okostelefonjáról.

Nagyon jó hír DIGI-seknek

IT Business
-
 21.05.14 12:47Mobiltech

Immár iPhone-okon is elérhetővé vált a telekommunikációs szolgáltató mobilalkalmazása.

Nagyon keresettek a laptopok

IT Business
-
 21.05.14 12:36Cégvilág

A Strategy Analytics adatai szerint továbbra is szárnyal a PC-piac: 2021 első negyedévében 81 százalékkal több noteszgép talált gazdára, mint az előző év azonos időszakában.

Ön dönt: vezet vagy hátradől – avagy az AI-Driven Enterprise

IT Business
-
 21.05.14 07:43Cégvilág

Mára már természetes, hogy a mesterséges intelligencia által nyújtott pozitív hatásokból a vállalati informatikai hálózatok sem maradhattak ki. Cikkünkben a Juniper Mist AI-Driven Enterprise megoldásáról szeretnénk egy kis ízelítőt adni.

Minden igényt kielégítő kollaborációs megoldások

IT Business
-
 21.05.14 07:29Cégvilág

2021 első negyedévében is folytatódtak a tavalyi évet is meghatározó trendek. Az interakciót és a professzionális videókonferencia-élményt nyújtó megoldások iránti kereslet meredeken emelkedik, miközben az LSK innovációi között már mesterséges intelligenciával támogatott fejlesztések teszik hatékonyabbá a megbeszéléseket.

Jól vizsgáztak a járvány idején a telekommunikációs szolgáltatók

A koronavírus-járvány ideje alatt sikeresen vizsgázott rugalmasságból és méltányosságból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a telekommunikációs szolgáltatók, mondta a szervezet elnöke a távközlés világnapja alkalmából 12. alkalommal rendezett konferencián.

Átadták a 2021. évi Dr. Magyari Endre díjat

IT Business
-
 21.05.13 16:46Karrier

A hírközlési ágazat életműdíjának számító Dr. Magyari Endre-díjakat Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke idén Balogh János ezredesnek, az NMHH főosztályvezetőjének, valamint Bozsóki Istvánnak, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) osztályvezetőjének adta át ma a győri Széchenyi István Egyetem online…

Innovatív informatikai fejlesztések a Műegyetemen

A jövő számítógépét és kvantuminternetét fejlesztik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kutatócsoportjai a Kvantuminformatika Nemzeti Laboratórium részeként.

Jön a gigabites társadalom

A Gigabit Magyarország programmal a cél a gigabites társadalom megteremtése, melynek fő jellemzője, hogy 2025-re valamennyi közintézmény, 2030-ra pedig a háztartások 95 százaléka gigabites internetes kapcsolattal rendelkezzen, mondta Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Jövőbiztos szolgáltatási folyamatok az ESM segítségével

IT Business
-
 21.05.13 11:47Cégvilág

Egy éve gyökeresen megváltozott a munkavégzés, és a bevett szervezeti működés is átalakult, ami új folyamatokat, új megoldásokat igényelt. Simon Anita, a TOPdesk képviselője előadásában arról beszélt, hogyan tud egy cég a pandémia utáni hibrid munkavégzés mellett is kiváló szolgáltatást nyújtani, illetve, hogy ebben milyen szerepe…