Találatok: 54 hír

Nagyot újított a WhatsApp

Mától minden felhasználó igénybe veheti a videó- és hanghívási lehetőséget a WhatsApp PC-s és maces asztali alkalmazásában.

Alig van női informatikus

Bár egyre több nőt foglalkoztatnak a magyarországi IT-szektorban, ám még mindig jóval az uniós átlag alatt van arányuk, elsősorban azért, mert túl kevés nő vesz részt informatikai képzéseken, derül ki az IVSZ kutatásából.

Nagyon jó hír a Vodafone ügyfeleknek

Budapest lakott területének csaknem teljes egészén elérhetővé vált a Vodafone kültéri 5G hálózata: Budapesten és környékén több mint 200 bázisállomáson kapcsolták fel az 5G-t csütörtökön, jelentette be Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország. vezérigazgatója.

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

A hazai szolgáltatók közül elsőként, Budapest lakott területének nagy részén elérhetővé vált a kültéri 5G hálózat a Vodafone ügyfelei számára: Budapesten és környékén több mint 200 bázisállomáson kapcsolták fel az 5G-t. A Vodafone emellett bejelentette, hogy a tervek szerint az első negyedév végéig országosan közel 300 bázisállomáson fogják…

Érdekes újdonsággal rukkol elő az Oppo

A Find X3 okostelefont reklámozó poszteren látható az új mobil merőben szokatlan felépítésű kamerarendszere, amely két főobjektívet tartalmaz.

Mérföldkő: elfogadták a nemzeti adatvagyonról szóló törvényt

A Mesterséges Intelligencia Koalíció szerint a nemzeti adatvagyonról szóló törvény elfogadása mérföldkő Magyarország gazdasági fejlődése és sikeressége szempontjából. A nemzeti adatvagyon hasznosításával az állam működése hatékonyabbá, a magyar vállalkozások pedig sikeresebbé és versenyképesebbé válhatnak.

Csúcsmobil a Realme-től

Kínában jelent meg először a Realme GT 5G, amely a nagy teljesítményű Snapdragon 888 lapkakészletre épül.

Újabb 7 millió eurós befektetés informatikaoktatásba

Több mint 2,5 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott a Codecool. Az IT-szakemberek képzését megreformáló, 3-12 hónapos kurzusokat kínáló vállalat további terjeszkedésre és termékei fejlesztésére készül új partnerek, valamint korábbi befektetői támogatásával. A programozóiskola még az év első felében újabb campust is nyit a régióban.

Piaci igények, államigazgatási keretek

A versenypiacon már jelen lévő technológiák, mint például a mesterséges intelligencia, az államigazgatási informatikai fejlesztésekben is egyre nagyobb teret nyernek. Ugyanakkor minden megoldást, de nem minden működési modellt lehet és kell átvenni a piacról.

E-mailek veszélyben

IT Business
-
 Tegnap 17:42Infotech

Megállapította a Microsoft, hogy kínai hackerek az Exchange Server sérülékenységeinek kihasználásával próbálnak meg ellopni elektronikus leveleket.

Megmenekült a Chrome böngésző

Kijavította a Google a legtöbbek által futtatott böngészőprogram a hackerek által aktívan kihasznált nulladik napi sebezhetőségét.

Elérkezett a digitális recruitment ideje

IT Business
-
 Tegnap 13:18Infotech

Akárcsak más szegmensek életében, úgy a 2020-as év nagyon sok meglepetést és változást hozott az IT recruitment piacon is, sok mindent kellett megtanulni, új technológiákat implementálni, és szembe kellett nézni a jövőbeli trendek robbanásszerű átalakulásával.

Tízszeresére nőtt a kivások száma

Egyre népszerűbb a kisvállalati adó, az adóhivatal nyilvántartásában már 65 ezer kivás céget tartanak nyilván.

Napsütésben is nézhető kültéri televízió

IT Business
-
 Tegnap 10:48Infotech

A víz- és porálló, fényes képernyőjű Terrace TV a kertben is használható a meleg nyári napokon.

Konténerekkel, egyszerűen

IT Business
-
 Tegnap 09:21Cégvilág

A feljövőben lévő technológiák közül az egyik legnépszerűbb a konténerizáció, amely az összetett szolgáltatásokat kínáló weboldalaknál jelent meg először, de manapság már egyre több vállalati alkalmazást is írnak át konténeres alapokra. Ez viszont az üzemeltetésben is új kihívásokat jelent.