Találatok: 198 hír

Újabb területen tervez jelentős átalakítást a kormány

Inforádió
-
  Ma 07:22 Belföld 

Jelentős átalakítást tervez a kormány a szakképzési és felnőttképzési rendszerben, az előterjesztésről jövő hét kedden tárgyalnak a szociális partnerek a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának rendkívüli ülésén – tudta meg a Magyar Idők.

Örökös eltiltást kapnak a pedofilok

Inforádió
-
  Ma 07:07 Belföld  Fidesz

A büntető törvénykönyvet módosító javaslat szerint a kiskorúak ellen elkövetett szexuális tárgyú erőszak esetén életfogytig eltilthatók lesznek a gyermekekkel kapcsolatos hivatásoktól a pedofilok. Az ilyen bűncselekményekkel szemben zéró toleranciát hirdetett a Fidesz. Amennyiben a képviselők elfogadják a szigorítást, akkor a törvény…

Új, durva kórokozók fenyegetik az életünket

Békák bőréből, csótányok, sáskák agyából és a tengervízből is próbálnak kinyerni tudósok olyan természetes antibiotikumokat, amelyek megvédhetik az emberiséget a szuperbaktériumoktól. Ezek azok a kórokozók, amelyeket a civilizáció szabadított önmagára a mesterséges antibiotikumok túlzott használatával, és amelyeket az…

Friss információk a készülő MSZP-DK-paktumról

Bár a DK és a szocialisták közötti tárgyalások baráti hangnemben folynak, egyelőre mindkét párt eltérően látja saját helyzetét, így novemberig biztosan nem lesz közöttük megállapodás – értesült a Magyar Idők. Az erőviszonyok alakulását jelzi, hogy egy helyi MSZP–DK-konfliktus következményeként – a lap információi szerint Gyurcsány…

Vége lehet a száguldozásnak az egyik veszélyes úton

Inforádió
-
  Ma 06:10 Baleset-bűnügy 

Minden akadály elhárult a VÉDA-kamerarendszer kiépítése elől a Szentendrei úton, ahol idén több baleset is történt - mondta az InfoRádióban az óbudai polgármester. Bús Balázs közölte várhatóan 2018-ban már működhet az új rendszer.

Hatalmas változás a magyar iskolákban

Inforádió
-
  Ma 05:42 Belföld 

Harmincezer, nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanuló bevonásával átfogó fejlesztési programot indít az Oktatási Hivatal az iskolaelhagyás csökkentésére – mondta el az InfoRádiónak Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes.

Undorodik a poloskáktól? - sokkal rosszabb lesz a helyzet hamarosan

Inforádió
-
  Ma 05:15 Belföld 

Az őszi–téli poloskainvázió csak a kezdet!

Váratlan felfedezés a fartőmirigyzsírról

Inforádió
-
  Ma 04:50 Tudomány 

Negyvennyolcmillió éves fartőmirigyzsírt találtak egy madárfosszíliában.

A fehér fajvédő előadása miatt szükségállapotot hirdetett a floridai kormányzó

Scott Brown floridai kormányzó szükségállapotot jelentett be szerdán az ismert fehér fajvédő, Richard Spencer floridai egyetemi beszéde előtt.

Hihetetlen, mit találtak a Holdon

Inforádió
-
  Tegnap 21:48 Tudomány  Japán Világűr

Egy csaknem 50 kilométer hosszan futó barlangot fedeztek fel a Hold felszíne alatt a japán űrkutatási hivatal tudósai az égitest körül keringő Kaguja japán űrszonda adatainak elemzése révén.

Románia kiáll Spanyolország területi épsége mellett

Inforádió
-
  Tegnap 21:20 Külföld  Katalónia Madrid

Románia határozottan kiáll Spanyolország szuverenitása és területi épsége mellett - közölte a madridi tiltás ellenére megszervezett katalán függetlenségi népszavazásra utalva szerdán a román elnöki hivatal, miután Klaus Iohannis román államfő fogadta Alfonso Dastis Quecedo spanyol külügyminisztert.

Messi belőtte a 100. BL-gólját, hat gól a Stamford Bridge-en

A Chelsea és az AS Roma 3-3-ra végzett, a Man United 1-0-ra nyert, továbbra is megy az angoloknak. A PSG sebezhetetlen a BL-ben.

Fontos dologra figyelmeztet a MÁV

A tanulók vasúti utazási kedvezményének igénybevételi feltétele az érvényes diákigazolvány, amelyet az oktatási intézmény állít ki. A MÁV-START felhívja a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy a közoktatásban a 2016/2017. tanévre, valamint a felsőoktatásban a 2016/2017. II. félévre kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig használhatók fel ked

Gyurcsány Ferenc szerint így kell visszaszerezni Magyarországot

"Tessék visszavenni az országot!" - biztatta hallgatóságát a Demokratikus Koalíció elnöke szerda este Komlón, lakossági fórumán.

Most kapaszkodjon meg: ennyi fizetést tartanak jónak a 14-19 évesek

A fizetésükről való elképzeléseikről, tervezett továbbtanulásuk irányáról és a külföldi munkához való hozzáállásukról is beszéltek a Z-generáció tagjai.