Találatok: 500 hír

Emészthetetlen az ország (propaganda lapjaiból készült) tortája

HVG
-
  Ma 15:18 Életmód

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének egyik hallgatója elkészítette az Ország - alternatív - Tortáját. Az összetevők kormánybarát újságok.

Ingyen utazhatnak Berlinben az iskoláskorúak

HVG
-
  Ma 15:07 Életmód

Augusztus 1-től kezdve ingyen utazhatnak a berlini tömegközlekedési eszközökön az iskoláskorú gyerekek. Ehhez csak egy ingyenes igazolás kell kiváltaniuk.

Helikopterrel érkezett mentőegység a Tátra barlangjában rekedt két férfihoz

A két barlangásszal még nem sikerült kapcsolatot létesíteni, így azt sem tudni, hogy egyáltalán milyen állapotban vannak.

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon

A Mávinform közlése szerint a budapesti Szemeretelepnél lévő átjáróban egy embert elgázolt a Szegedről Budapestre tartó Móra InterCity.

Állami kitüntetést kapott a látás-visszaállító terápiát kidolgozó Roska Botond

A Svájcban élő kutatóorvos augusztus 20-án vette át a Szent István-rend kitüntetést.

130 ezer katona részvételével tartanak hadgyakorlatot Oroszország és szövetségesei

HVG
-
  Ma 14:24 Külföld

Oroszország és hét szövetségese, többek között Kína és India 130 ezer katona bevonásával tart tömeges terrorelhárító hadgyakorlatot – jelentette be a moszkvai védelmi minisztérium.

A szíriai fegyveres ellenzék elvesztette egyik utolsó erősségét

A Basar Asszad szíriai elnök ellen harcoló ellenzék kivonult az öt évig ellenőrzött Khan Seikhun városából, s ezzel elvesztette az Idlib tartomány egyik legfontosabb települését. Idlib az utolsó olyan tartomány, amelynek jelentős része a lázadók kezén van.

Komolyzene könnyedén

HVG
-
  Ma 12:35 Kultúra

Egy komolyzenei fesztivál, ami legkisebb településeket is megcélozza, humorral, lazasággal próbál új korosztályokat megszólítani – lezárult a Zempléni Fesztivál.

Augusztus 20-án is le lesz zárva a fél város: a rakpartok és a hidak is

HVG
-
  Ma 12:27 Autó-motor

Az államalapítás ünnepével kapcsolatos rendezvények miatt augusztus 20-án is számos, a budai és a pesti fő közlekedési útvonalat, valamint Duna-hidat érintő útlezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe Budapesten. A belvárost közösségi közlekedéssel érdemes megközelíteni: a BKK a kötöttpályás járatok igénybevételét, kiemelten…

Csókolózzon sokat, és közben gondoljon a filematológiára

HVG
-
  Ma 12:15 Életmód

A párkeresés szempontjából is hasznos tudomány.

Csoportos pert indítottak az Epic Games ellen a Fortnite miatt

HVG
-
  Ma 12:03 Infotech

Csoportos perrel kell szembenéznie az egyik legnépszerűbb videojáték, a Fortnite alkotóinak: a felperesek a nem elégséges biztonsági intézkedések miatt citálják bíróság elé a fejlesztőt.

India lehet a negyedik Holdra szálló állam

Megkezdte Hold körüli keringését a Csandraján-2 indiai űrszonda kedden - közölte az az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO).

Török Zsolt hegymászó halála után kapott román kitüntetést

Post mortem a nemzeti érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki Klaus Iohannis államfő a múlt héten tragikus körülmények között elhunyt Török Zsolt aradi hegymászót.

Halálos baleset történt Tamásinál, félpályán halad a forgalom

Halálos baleset történt kedd reggel a Siófokot és Szekszárdot összekötő 65-ös főúton.

Több mint 120-an sebesültek meg a 14 afganisztáni pokolgépes merényletben

Több mint 120-an sebesültek meg a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban elkövetett robbantássorozatban - közölték helyi illetékesek kedden, egy nappal azután, hogy 14 pokolgép lépett működésbe a nagyváros közterein, piacain és éttermeinél.