Találatok: 153 hír

Váratlan útlezárások lehetnek júliusban a Centrum áruház körül

Hiros
-
  Ma 14:43 Gazdaság

A végékhez közelednek a volt Centrum áruház körüli felújítási és átépítési munkálatok Kecskeméten. Júliusban a kivitelezés utolsó hónapjában bármikor számíthatnak a kiskörúton autózók lezárásokra, ideiglenes terelésekre, vagy útszűkületekre.

Anyakönyvi hírek - 2020. huszonhetedik hét

Hiros
-
  Ma 14:10 Megyei

2020. huszonhetedik hetének anyakönyvi hírei.

Kisteherautó és személygépkocsi karambolozott Szentkirálynál

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint személyautó ütközött össze kisteherautóval Szentkirálynál, a 4622-es úton, a Kecskemét felé vezető út kereszteződésének közelében.

Modern környezetben várja ügyfeleit a kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztálya

Kedden délelőtt adták át a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 384 millió forintból felújított József Attila utcai épületét, ahol ezentúl a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály működik majd. Az ünnepségen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Salacz László, országgyűlési képviselő, valamint Kovács Ernő…

Miniszteri elismerést kaptak a megyei kórház dolgozói

Hiros
-
  Ma 11:22 Megyei

Miniszteri elismerésben részesültek a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozói a Semmelweis-nap alkalmából. Mutatjuk a listát. 

Akik az elődök szellemiségét követik, értéket hoznak létre

Aki Semmelweis Ignác és Boldog Batthyány-Strattmann László szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz, hangoztatta Kásler Miklós a Semmelweis-napi elismerések átadásán hétfőn a Pesti Vigadóban.

Bács-Kiskun megyei elismerések

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés júniusi ülésén választotta ki a 2020. évi megyei kitüntető díjak jelöltjeit. Az elismerések azoknak a személyeknek adományozhatók, akik kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálják a megye érdekeit és javát.

Koronavírus: 16 új fertőzött

Hiros
-
  Ma 09:49 Belföld

Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, változatlanul 589 fő, 2874-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60 %-a, a gyógyultak 47 %-a budapesti. 142 k

7 év börtön kábítószer fuvarozásért

Hiros
-
  Ma 08:52 Baleset-bűnügy

A Kecskeméti Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt 7 év börtönre, és 6 év kiutasításra ítélt egy 36 éves horvát-szerb kettős állampolgárságú férfit.

Agressziókezelő foglalkozásra mehetnek az ismerősüket összeverő kecskeméti férfiak

A Kecskeméti Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két kecskeméti férfi ellen, akik 2018. október 31-én éjszaka egy korábbi konfliktus miatt ittasan betörtek egy ismerősük lakásába, megverték a sértettet és a lakásban tartózkodó ismerősét, egyikőjük még egy forgószéket is a sértetthez vágott. Az…

A szerb futsalválogatott összetartásán járt Aleksandar Gavrilovic

Hiros
-
  Ma 08:25 Foci

Vrsac városában tartott öt napon át edzőtábort a szerb felnőtt futsalválogatott, amelyre meghívást kapott az Sg Kecskemét Futsal játékosa Aleksandar Gavrilovic is.

Intelligens üzemet fejleszt az Eszo Kft. vezette konzorcium Kecskeméten

Hiros
-
  Ma 07:21 Gazdaság

Az olaj- és vegyipar, valamint az energetikai ágazat részére technológiai cső-, acélszerkezet- és gépszerelési szolgáltatást nyújtó Eszo Szerelő és Kereskedelmi Kft. a Neumann János Egyetemmel konzorciumban intelligens üzem fejlesztését kezdte el Kecskeméten és Ercsiben.

Ketten sérültek meg egy balesetben

Előzési manőver közben ütközött össze két személygépkocsi Domaszék közelében a Szeged felé vezető úton. 

Változás lesz a közlekedési mobiljegyek ellenőrzésében

Hiros
-
  Tegnap 21:19 Belföld

Augusztus 1-jétől a Volánbusz valamennyi járatán gyorsabb és egyszerűbb lesz a Közlekedési Mobiljegy applikációban megváltott menetjegyek, bérletek ellenőrzésének módja, az erre szolgáló Qr-kód leolvasással. A kódot tartalmazó matricákat folyamatosan helyezik ki az autóbuszokra, így a szolgáltatás egyre több járaton válik elérhetővé a következő…