Találatok: 205 hír

Változott az óvodai beiratkozás rendje!

Nincs teendője a beiratkozás kapcsán annak a szülőnek, aki a kötelező felvételt biztosító, úgynevezett körzetes óvodába szeretné gyermekét beíratni. Amennyiben valaki máshová szeretné járatni gyermekét, akkor szándéknyilatkozat beküldésével jelezheti ezt a kiszemelt intézménynek. A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel változott az…

Özönlenek a felajánlások a Wojtyla Ház szegényei javára

Hiros
-
  Ma 10:21 Megyei

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója felhívására alkalmi és rendszeres támogatók – köztük ismeretlen magánszemélyek és neves vállalkozók – már-már elárasztják adományaikkal a népkonyha épületét.

Vigyázz! - Visszaélnek a világjárvánnyal az adathalászok

A világjárvány különösen nagy nyomást helyez a nemzetközi kereskedelmet folytató üzletágakra. Ezt természetesen a kiberbűnözök is tudják - írja a biztonsagportal.hu.

Száraz, napos időre számíthatunk

A sok napsütés mellett főként délen kevés fátyol- és gomolyfelhőre számíthatunk csütörtökön. Csapadék nem lesz. A délire, délnyugatira forduló szelet helyenként élénk széllökések kísérhetik – tette közzé oldalán napi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mindenkinek hozzáférhetőek a szociális intézmények járvány miatt életbe lépett protokolljai

Hiros
-
  Ma 09:42 Belföld

Téves az, hogy a szociális területen dolgozók nem rendelkeznek a járvány miatti védekezéshez szükséges információval. Minden ehhez szükséges szakmai protokoll nyilvános, mindenki számára hozzáférhető, az intézmények hivatalosan megkapták. A kormány folyamatosan kapcsolatban áll a legnagyobb szociális szakmai szervezetekkel.…

Egyre több iskola ablakában látni ilyen üzeneteket - ez most a diákoknak szól

Újabbnál újabb iskolák üzennek a diákoknak ablakra ragasztott üzenetekkel.

A Szövetség közleménye az egyetem átalakulásáról

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Szövetség a Hírös Városért Alapítvány a Neumann János Egyetem alapítványi működésbe kerülése kapcsán. Alább ezt közöljük. 

Who: A fertőzés exponenciálisan terjed

Aggodalmát fejezte ki szerdán az Egészségügyi Világszervezet (Who) vezetője a Covid-19 járvány gyors kiszélesedése és globális terjedése miatt. A járvány immár 205 országot és területet érint.

Friss rendőrségi hírek megyénkből

Hiros
-
  Ma 08:27 Baleset-bűnügy

Az elmúlt 24 órában megyénkben volt határsértés, bűncselekmény és több baleset is.

A rendőrség keresi Szabó Györgyit

A bajai rendőrök a lakosság segítségét kérik az eltűnt asszony megtalálása érdekében.

Koronavírus - Reggeli adatok

Hiros
-
  Ma 08:10 Belföld

Magyarországon a reggeli legfrissebb adatok szerint egy fővel növekedett az elhunytak száma. 

Változások a mellúszás szabályaiban

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a Fina több szabályváltoztatást is bevezet a jövőben; ezeknek a nagy része adminisztratív jellegű, a mellúszásban viszont komoly módosítások jönnek.

Világszerte terjed a járvány, szigorodnak a korlátozó intézkedések - Összefoglaló

Világszerte nőtt az új típusú koronavírus fertőzöttjeinek és halottjainak száma szerdán, több országban a kijárási korlátozások meghosszabbításával, illetve a szankciók szigorításával próbálják gátolni a kórokozó terjedését.

A svédországi aktív kórházi ágyak száma egyharmada a magyarénak

Húsz éve dolgozik Svédországban Szakos Attila főorvos, aki a járvány elindulásakor hazautazott Magyarországra, hogy figyelmeztesse idős édesanyját arra, hogy komolyan kell venni az óvintézkedéseket. A legendásan példásnak tartott svéd egészségügyi ellátásról elmondta, hogy Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb…

Ma van az autizmus világnapja

Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.