Találatok: 136 hír

Franchise gyorsétterem üzleti hátterét ismerhették meg

Hiros
-
  Ma 19:02 Megyei

Héjja János, a McDonalds’s kecskeméti franchise tulajdonosa volt az MKT Business szerda elnevezésű rendezvénysorozat e heti előadója. 

Még egy hónapig lehet pályázni a MesterVideókkal

A Magyar Államkincstár MesterVideó elnevezésű országos pályázatán felső osztályosok, középiskolások és felsőoktatási hallgatók pályázatait várják. Mindhárom korcsoport kategóriáiban a első három helyezettet díjazzák. Az első helyezettek 150 000 Ft értékű, a második helyezettek 100 000 Ft értékű, a harmadik helyezettek 50 000 Ft értékű…

Kecskeméttől Szolnokig vonszolta lökhárítóján a kutyát

Lökhárítójába szorult elütött kutyával, Kecskeméttől Szolnokig furikázott egy szerb rendszámú autóval utazó sofőr - olvasható a Riposzt oldalán.

Diákok látogatták meg a bíróságot

A „Nyitott Bíróság Program” keretében a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 11. évfolyamos rendészeti szakos 20 tanulója és tanáruk 2019. október 17. napján a Kiskunhalasi Járásbíróságra látogatott.

Templomot rongált – közérdekű munkát kapott

60 óra közérdekű munkára ítéltek egy 18 éves szalkszentmártoni férfit, aki a nyáron megrongálta a helyi Református Templomot. A fiatalember festékszóró sprayvel egy rapper nevét festette fel a templom falára.

Nyertek a színházaink

Hiros
-
  Ma 15:30 Megyei

Állami támogatást nyertek el a kecskeméti színházak. A Ciróka Bábszínház három pályázattal összesen 2.7 millió forinthoz, míg a Katona József Színház egyetlen pályázattal 1.2 millió forinthoz jutott tervei megvalósításához. 

Gázolt a vonat Mezőkovácsházán

Hiros
-
  Ma 13:59 Megyei

Vonat ütközött személygépkocsival délelőtt a Mezőkovácsháza és Végegyháza közötti vasúti átjáróban. A balesetben az autó vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Menedzsment és Controlling Konferenciát rendeztek Kecskeméten

Hiros
-
  Ma 13:50 Karrier

A vállalatok pénzügyi és számviteli fejlődéséről, modernizálásáról volt szó csütörtökön a Menedzsment és Controlling Egyesület által rendezett konferencián. Az immár 14. alkalommal megszervezett tanácskozásnak idén a Neumann János Egyetem adott otthont. Délelőtt a GAMF Karon folyt a tanácskozás, délután pedig az új…

Adomány a mentősöknek

Hiros
-
  Ma 13:02 Megyei

Új végtagrögzítőket és vércukorszint-mérőket kapott a Kecskeméti Mentőállomás. Az eszközöket egy helyi vállalkozó felajánlásaként vehették át ma (csütörtök) reggel az életmentők.

„Közlekedj okosan!” Tiszakécskén

Hiros
-
  Ma 13:00 Megyei

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai az idén is részt vettek a tiszakécskei óvodák által szervezett rendezvényen. A délelőttön közel 280 gyermek ismerkedhetett meg a rendőrök munkájával, és az alapvető közlekedési ismeretekkel.

Megkezdődött a keresztféléves eljárás

Már lehet jelentkezni a 2020-as keresztféléves szakokra. Akiknek nem sikerült bekerülniük a főiskolára vagy az egyetemre, netán meggondolták magukat és mégis szeretnének továbbtanulni, most van lehetőségük keresztféléves képzésekre jelentkezni.

Forgalommal szemben az M44-en?

Hiros
-
  Ma 11:52 Baleset-bűnügy

Egyre gyakoribb baleseti ok, hogy az autóutakra, autópályákra a forgalommal szemben hajtanak fel az autósok. Jász-Nagykun-Szolnok megyében eddig nem volt jellemző, de mióta átadták az M44-est, több esemény is figyelmeztette a rendőrség közlekedési szakembereit, hogy figyelni kell a jelenségre.  Ők pedig felhívást tettek közzé, hogy…

Letartóztatták a munkásszálló felgyújtóját

Hiros
-
  Ma 11:13 Baleset-bűnügy

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 23 éves tiszakécskei férfinak a letartóztatását, aki hétfőn a megalapozott gyanú szerint egy munkásszállót gyújtott fel Tiszakécskén. Az épületben ekkor 17-en tartózkodtak.

Ütős koncertekre készülnek az ütősök

Hiros
-
  Ma 11:13 Kultúra

„Ütős estek a Kodály Iskolában” címmel rendeznek négyrészes koncertsorozatot az iskola ütőhangszeres tanárai, Palotás Gábor és Abonyi Attila. Az első hangverseny október 21-én, hétfőn lesz.

Drabant Anita és Szvitacs Alexa kiválóan helytállt a női TOP12 kvalifikáción

Életében először indulhat majd a 12 legjobb női asztaliteniszező közötti decemberi versenyen Drabant Anita. A rangos esemény kvalifikációját október 15–16-án tartották Budapesten, az Ormai László Csarnokban.