Találatok: 144 hír

Hazai nyitány a Budaörs ellen

A Kte Hufbau hat és fél hetes felkészülési időszak után megkezdi szereplését a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírásában. Az Nbii-ben újonc együttesünk a Budaörsöt fogadja vasárnap 19 órakor a Széktói Stadionban.

Kiégett egy istálló Tiszaalpáron

A tűzoltók három vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Világsztár briliáns játékával ért véget a Kodály Művészeti Fesztivál

Hiros
-
 Ma 09:41Megyei

A hírös város legrangosabb nyári rendezvénysorozata a trombita Paganinijeként is emlegetett Sergei Nakariakov és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar hangversenyével zárult. Pazar játékával a Párizsban élő orosz–izraeli virtuóz trombitás péntek este a Nagytemplom közönségét is elkápráztatta.

A Légy jó mindhalálig! és a Férjek és feleségek az évad legjobb előadása, Märcz Fruzsina és Orth Péter pedig az évad l…

Igazán örömteli volt a legújabb, Kecskemét Oscar-gálájaként is emlegetett „Együtt a művészetért!” Gála, ugyanis újra élőben, vidám gálaműsor kíséretében adták át a díjakat péntek este a Kecskeméti Nemzetiben.

Frontális ütközés Ceglédnél, egy ember életét vesztette

Egy személy életét vesztette, amikor egy furgon frontálisan ütközött kamionnal a Pest megyei Cegléd határában, a 441-es számú úton.

Zarándoklat a „hírös város” Petőfi-emlékhelyein

Hiros
-
 Tegnap 20:55Könyv

Honnan ered a „hírös város” elnevezés? Hordott-e Petőfi egyenruhát? Valóban Kecskeméten töltötte-e kisiskolás éveit? Mit lehet tudni a kor vándorszínészeiről és hogy jelenik meg Petőfi műveiben a színészet? Miként lelt rá a történész mintegy misztikus módon a rejtőzködő emléktáblára? Többek között ezekről is szó esett ma délután a Katona…

Gazdag programkínálattal várja a vendégeket a Xiii. Helyi Termék Ünnep

Hiros
-
 Tegnap 19:20Megyei

2021. augusztus 12-15. között Kecskemét város főterén kerül megrendezésre a Xiii. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál a Xv. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (Kaff) társrendezvényeként az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.

Kte Hufbau: élvezetes meccset várnak a vezetőedzők

Vasárnap 19 órakor a Budaörs ellen kezdi meg szereplését a csapat a Merkantil Bank Ligában. A mérkőzés előtt szokásukhoz híven mindkét együttes trénere beszámolt várakozásaikról.

A Kecskeméti Városrendészet folytatja a hajléktalanok által kialakított illegális lakóhelyek felszámolását

A nyári időszakban megfigyelhető, hogy a fedél nélküli személyek nem keresik fel a hajléktalanszállókat, hanem városunk parkjaiban, erdőiben és eldugottabb területein alakítják ki lakóhelyüket. Sajnálatos módon, ezeken a helyszíneken napról napra gyűlik a hajléktalan személyek által felhalmozott hulladék, amely sem városképi, sem…

Pótlóbuszok közlekednek Kecskemét és Kiskunfélegyháza között

Hiros
-
 Tegnap 15:29Megyei

A vasútvonalon Cegléd és Kiskunfélegyháza között több szakaszon és az állomásokon átfogó karbantartást végeznek, így július 30-tól augusztus 5-ig Kecskemét és Kiskunfélegyháza között pótlóbusszal kell  utazni.

Évadzáró társulati ülés a Kecskeméti Nemzetiben

Újabb évad ért véget a jövőre 125 éves születásnapját ünneplő kecskeméti teátrumban. Volt itt minden, öröm, bánat, reménykedés, siker és sok taps, online és élő előadások… mindezekről Cseke Péter direktor és a tagozatok vezetői beszéltek pénteken a nagyszínházban összegyűlt társulatnak.

Több mázsa húsáru szóródott szét egy balesetben Kerekegyházánál

Hiros
-
 Tegnap 13:25Baleset-bűnügy

Egy személyt szállítottak kórházba, amikor fának ütközött egy húst szállító kisteherautó Kerekegyháza térségében.

Koronavírus: az alapimmunizálás kötelező lesz az egészségügyben dolgozóknak

Megjelent az egészségügyi dolgozók alapimmunizálásáról szóló kormányrendelet, amely szerint minden olyan egészségügyi dolgozónak kötelező lesz az első két koronavírus elleni védőoltás felvétele, aki még nem kapta meg.

A szoptatást ünnepelték a szabadidőközpontban

Hiros
-
 Tegnap 11:49Megyei

Közel ötszáz baba, mama, apuka vett részt a Szoptatás Világnapja rendezvényen a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban pénteken délelőtt. A kecskeméti védőnők azokat az édesanyákat várták színes programokkal és meglepetésekkel, akik legalább hat hónapig anyatejjel táplálták gyermeküket. Ezzel ugyanis egy életre szóló ajándékkal…

Bűnmegelőzési tábor a Vadaskertben

Hiros
-
 Tegnap 10:50Baleset-bűnügy

A kecskeméti rendőrök bűnmegelőzési ismeretekkel gazdagítják a kicsit tudástárát.