Találatok: 163 hír

Fenntartható gazdálkodás, környezettudatos óvoda a legújabb Ökosarokban

Hiros
-
  Ma 21:18 Megyei

A Kecskeméti Televízió Ökosarok magazinjának legutóbbi, december 2-i adása először a fenntartható mezőgazdaság témájával foglalkozik. Dr. Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet elnöke novemberben városunkba érkezett a Kecskeméti Szatyor Közösség meghívására. A vele készített interjút tekinthetik meg. A magazin az Ifjúság Úti Óvoda…

Kosárlabda: tízpontos győzelmet aratott a KTE-Duna Aszfalt

Csütörtök este a KTE-Duna Aszfalt a Sopron KC-t fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Bár többször is átvette a vezetést a Sopron, végül 90-80-ra győzött a Kecskemét.

Több mint 10 százalékkal nőtt a Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele 2018-ban

Hiros
-
  Ma 20:14 Megyei

Csütörtökön bemutatták a "TOP 100 - Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2019" című kiadványt, melyből kiderült, a Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele 10,2 százalékkal nőtt 2018-ban az előző évhez képest.

Tíz pontos hazai győzelem

Csütörtök este a KTE-Duna Aszfalt a Sopron KC-t fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Bár többször is átvette a vezetést a Sopron, végül 90-80-ra győzött a Kecskemét.

A kórházba is ellátogatott a Mikulás

Hiros
-
  Ma 19:20 Megyei

Mikulásváró partyval készültek a nagyszakállú fogadására a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

A Füredi Mikulás is meglepte az apróságokat

Hiros
-
  Ma 18:44 Megyei

Játékokkal, édességekkel, mesekönyvekkel és gyümölcsökkel megrakodva érkeztek csütörtök délután a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára a Füredi  Autósiskola munkatársai.

A mindennapok angyalainak munkáját ismerték el

Hiros
-
  Ma 18:08 Megyei

​A Mindennapok angyalainak, vagyis a kiemelkedő munkát végző ápolóknak és egészségügyi szakembereknek a tevékenységét ismerték el ma délután a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A gálát idén hatodik alkalommal rendezte meg a Hovány Alapítvány.

Az önkénteseket köszöntötték a Wojtyla házban

A Karol Wojtyla Barátság Központban is megünnepelték az önkéntesek világnapját. Az eseményen elhangzott, hogy 15 éves fennállása alatt eddig több mint 1000 önkéntes segítette a népkonyha működését.

Kísérleti jellegű lesz a Kecskemétet is érintő vasútimenetrend-módosítás

Hiros
-
  Ma 16:53 Megyei

Kísérleti jellegű lesz a napi két pár Intercity vonatot érintő módosítás. Ez derül ki Szemereyné Pataki Klaudia szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. A polgármester személyesen egyeztetett dr. Palkovics László miniszterrel a lakosság által aggályosnak tartott menetrend-módosításról.

Gong Mikulás és betlehemezés a Mosolysziget intézményben

Hiros
-
  Ma 15:40 Megyei

Huszonnegyedik alkalommal indult útjára a Gong rádió Mikulása, hogy megajándékozza a város iskoláit, óvodáit, szociális intézményeit. Szerdán délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is elkísérte a Gong Mikulást a Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményébe, ahol nagy szeretettel fogadták őket. A hagyományoktól…

Tárgyalják, használhatjuk-e jövőre a helyi buszbérleteket a helyközi járatokon

Hivatalosan is reagált Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a Volánbusz Zrt. december 2-i közleményére, mely szerint 2020. január 1-jétől a Kecskemétet érintő helyközi járatokon a helyi jegyek és bérletek nem érvényesek.

A pontosan vezetett dokumentáció mindenkinek elemi érdeke

Hat év, másfél ezer kérelem, 45 milliárd forintnyi vitatott érték – az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működésének fő számairól a csütörtöki építőipari szakmai napon számolt be Máté Miklós, a szervezet vezetője. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott…

Boronkay Petivel önkénteskedtek a széchenyis diákok

Boronkay Péterrel együtt osztottak mikuláscsomagokat a Széchenyi Szakközépiskola önkéntes diákjai az EGYMI Nyíri úti intézményében a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében. Az önkéntesek világnapja alkalmából az ország húsz helyszínén tartanak hasonló programot. Az akciónap célja a gyerekek…

Felzárkóztató program a hátrányos helyzetűekért

Hiros
-
  Ma 13:15 Megyei

A megye szociális szakemberei osztották meg tapasztalataikat csütörtökön a megyeházán azon a fórumon, amelyen egy uniós támogatással zajló felzárkóztató program részleteiről volt szó. A rendezvényen elhangzott az is, hogy Bács-Kiskun megye járásaiban – a Kecskeméti járás kivételével- csökken a lakosságszám.

Indul a leendő kivások tájékoztatása

Hiros
-
  Ma 12:00 Gazdaság

A napokban mintegy 57 ezer cég kap tájékoztatást arról, hogy a kisvállalati adó (kiva) választásával mennyit spórolhat közterhein. Az érintetteknek érdemes megfontolni a kivára-váltást, mert összességében 24 milliárd forintnyi adót takaríthatnak meg jövőre.