Találatok: 131 hír

Háromgyermekes család otthona égett le Kiskunhalason

Eddig ismeretlen okból kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Kiskunhalason, a Henger utcában. 

Megújulnak a megye útjai

Hiros
-
 Tegnap 21:12Megyei

Kecskeméthez közel újul meg a következő években az 52-es és az 54-es főút egy-egy szakasza és felújítják a Közép-Duna Menti Fejlesztési Térség útjait is. Ezekkel azonban nem lesz vége a fejlesztéseknek. A megye útjain történő beruházásokról Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével beszélgettünk a Kecskeméti Televízió…

Karácsonyi meglepetés a Cirókától

Hiros
-
 Tegnap 20:41Megyei

Nem hagyja karácsonyi hangulat nélkül a kecskemétieket a Ciróka Bábszínház az önkormányzat felkérésére. Mikulás kuckó, szán és különféle bábok várják a családokat, legfőképpen a gyerekeket a főtér Tér a Térben területén.

Szombaton öttől adventi gyertyagyújtás a Ktv-n

Hiros
-
 Tegnap 19:15Megyei

A református gyülekezet tagjainak szolgálata mellett lobban fel az adventi koszorú második gyertyája. Az esemény ezúttal is felvételről, a Kecskeméti Televízió, illetve a Hírös.hu felületein lesz követhető.

Nem emelkedtek az árak a piacon karácsony előtt

Hiros
-
 Tegnap 19:12Megyei

Egyelőre nem drágult sem a zöldség, sem a gyümölcs a kecskeméti Budai utcai piaccsarnok árusainál a karácsonyi időszakban. Az akácmézet is csak az idei fagy miatt adják a megszokottnál többért a termelők. Ezt a vásárlók nem igazán veszik észre, mivel még így sem kiugróan magas a méz ára.

Beteg gyermekeket vidított fel a Hírös Rescue Team

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának kis betegeit vidította fel ma (pénteken) délután a Hírös Rescue Team. Vizi Krisztián, Trencsényi Péter és kutyusa, a rénszarvasnak beöltöztetett Mogyi adták át a karácsonyi csomagokat a gyerekeknek.

Raktáron a só- és gépállomány

Hiros
-
 Tegnap 17:45Megyei

Mint arról tegnap hírt adtunk, felkészült a télre a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. Pénteken a Megasped Kft. telephelyén járt a Kecskeméti Televízió stábja, ahol szemügyre vette a gépeket és a rendelkezésre álló síkosság-mentesítő anyagokat.

Rendőrök üldözték a gyorshajtót, végül egy fának rohant

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.

Egyszülős és többgyermekes rászoruló családok számára gyűjtenek

Hiros
-
 Tegnap 16:55Megyei

Adománygyűjtést indított az Egyedülálló Szülők Klubja és a Keresztény Nagy-Családos Egyesület, hogy a látóterükbe került rászoruló egyszülős és több gyermeket nevelő családoknak is szép lehessen a karácsony. Kecskemét négy pontjára vihetik el felajánlásaikat azok, akik segítenének, de anyagi támogatásra is lehetőség van. Péntek…

Megnyílt az Aranyhomok Portéka Online Adventi Vásár

Hiros
-
 Tegnap 16:33Megyei

A pandémia időszakában a karácsonyi vásárok meghiúsulnak, ezért szeretné az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület kezdeményezésével a kézműveseket és gazdákat segíteni abban, hogy termékeikkel piachoz jussanak. Bíznak abban, hogy kampányuk révén sok szép térségi kézműves termék kerül idén a karácsonyfák alá és kistermelői…

Így közlekednek a hetényegyházi vonatok, autóbuszok

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. Facebook oldalán megjelentek a legfrissebb információk a hetényegyházi vonatokról, autóbuszokról és a bérletekről! Térképek és menetrendek mutatják, hogyan fog működni a kecskeméti közlekedés új alternatívája.

A piaccsarnokba is megérkezett a Télapó

Hiros
-
 Tegnap 15:24Megyei

Megérkezett a Budai utcai piaccsarnokba is a Télapó. A nagyszakállú nem csak a piac munkatársait és bérlőit, hanem a vásárlókat is megajándékozta.

„Rendhagyó művészettörténet gyermekektől gyermekeknek”

Hiros
-
 Tegnap 15:15Megyei

Minden gyermek művész. A probléma az, hogy hogyan maradjon meg művésznek, ha felnő – vetette fel a kérdést sok-sok évvel ezelőtt Jean- Jacques Rousseau, s mi most ugyanerre a felvetésre keressük a választ, immáron negyedik alkalommal a Kodály Iskolában megszervezett tehetséggondozó program segítségével.

A Bkm Agrárkamara előadása a Kecskeméti Televízióban a családi gazdaságok szabályozásáról

Hiros
-
 Tegnap 14:55Megyei

A jövő évtől kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások.

Árus portrék a piacról: Bálint Gergő

Hiros
-
 Tegnap 14:45Megyei

A Bálint család másik üzletéről a Kelesztőről írt cikkben már olvashattak a Kiskukta büfé még kialakítás alatt álló állapotáról, mely azóta megnyitott a házaspár 19 éves fia, Bálint Gergő közreműködésével.