Találatok: 319 hír

Halottaink vannak – Segélykiáltás Vas megyéből a tomboló koronavírus miatt

Két nappal ezelőtt döntöttek úgy Szenpéterfa vendéglátóhelyei, hogy határozatlan ideig zárva tartanak, csütörtökön pedig már az óvoda és a bölcsőde sem nyitott ki. A község polgármestere a Facebookon azt írta, a járvány kritikus méreteket öltött, „halottaink vannak”.

Kásler levele

Hírklikk
-
  Ma 08:24 Belföld

Az egészségügyért felelős miniszter levelet intézett az intézményvezetőkhöz. Érthető és szükséges lépés, a járvány egyre aggasztóbb, sürgős intézkedésekre van szükség. Az intézmények nyilván várják is, hogy ne csak Pintér belügyminiszter, hanem a saját miniszterük is adjon eligazítást és segítséget a legfontosabb teendőkhöz.

Orbán 19-re lapot húz, és vétóz, vagy csak fenyegetőzik?

Hírklikk
-
  Ma 07:56 Belföld

Pár napja kiszivárgott, hogy még annál is keményebb jogállamisági feltételek jöhetnek az EU-pénzeknél, mint amiket Orbán elutasított. A tárgyalás ugyan folytatódott, de egyezség egyelőre nem született. Vagyis még mindig nem világos, hogy a jogállamisági követelményeket hogyan kötik majd a hét éves költségvetés, illetve a…

Bochkor Gábor is koronavírusos

Bár bízott az ellenkezőjében, a gyanú beigazolódott: Bochkor Gábor is megfertőződött a koronavírussal. A Retro Rádió és az ATV műsorvezetője a körülményekhez képest jól érzi magát, csak enyhébb tünetei vannak.

Arató András: egy normális országban hűtlen kezelés, amit a frekvenciákkal művelnek

Hírklikk
-
  Ma 07:31 Belföld

Évek óta porosodó frekvenciát rakott az ablakába e héten az MNHH. Hét évvel meghosszabbította egy érdi rádió jogosultságát, mosonmagyaróvári pályázatot véglegesített, izzanak a frekvenciák. Arató Andrást, a Klubrádió elnökét kérdeztük – történt-e fordulat az ő ügyükben is?

Fideszes, KDNP-s képviselőket tüntetett ki a nagycsaládosok egyesülete

Hírklikk
-
  Ma 06:36 BelföldNOE

Gál Kinga fideszes és Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselők is megkapták idén a NOE-díjat a családokért, kiemelten a nagycsaládokért végzett rendkívüli, áldozatos munkájukért.

Szabolcsban az idős háziorvosokat is elkezdték berendelni kórházi munkára

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba. Korra való tekintet nélkül.

Vizsgálatot indított a versenyhivatal dr. Gődény videói miatt

Hírklikk
-
  Ma 05:00 BelföldGVH

Vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. ellen, mivel az étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozás hirdetései feltehetően jogsértőek – közölte a GVH az MTI-vel.

Trump a gazdaságot dicsérte, Biden a járványkezelést támadta Floridában

Az újraválasztásáért küzdő Donald Trump amerikai republikánus elnök a gazdaságot dicsérte, demokrata párti kihívója, Joe Biden az elnök járványkezelését támadta Floridában, csütörtökön.

Ha ilyen sajtot vett a Lidl-ben, nehogy megegye!

A Lidl Magyarország Bt. kivonja a forgalomból, valamint visszahívja a fogyasztóktól a „Milbona Selection Brie de Nangis" francia lágy sajt termék egyik 100 grammos tételét toxintermelő E. coli baktérium szennyeződés miatt – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal csütörtökön.

Fürjes Balázs: soha nem fogom azt mondani Karácsony Gergelyre, hogy alkalmatlan

Hírklikk
-
  Tegnap 21:41 Belföld

A kormány nevében eljárva, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár bejelentette, hogy hatvanmilliárdnyi projekt finanszírozásába beszállnának. Cserébe azt kérnék, hogy a fejlesztéseket közösen – a kormány és a főváros együtt – tervezzék meg. Arra a kérdésre, hogy talán ez egy kommunikációs…

Az SZFE sztrájkbizottsága megfellebbezte a Fővárosi Törvényszék végzését

Hírklikk
-
  Tegnap 21:20 BelföldSZFE

Követeléseiket továbbra is fenntartják, és bíznak a Fővárosi Törvényszék „mindenfajta befolyástól független bíráskodásában”. Szerintük jogos a sztrájk.

Zöld utat kapott az unióban a repülő autó

Engedélyezték a repülő autó használatát az Európai Unióban. A szerkezetet egy holland cég fejlesztette, Liberty-nek nevezték el és 2012-ben kezdték meg a tesztelését. Nem véletlenül tartott nyolc évig a jármű engedélyeztetése.

Michel: harcolni kell azokkal szemben, akik az alapvető értékeket veszélyeztetik

A világ kormányainak a megértésre és az elfogadásra kell törekedniük, ugyanakkor el kell ítélniük és fel kell venniük a harcot mindenkivel szemben, aki a demokráciát, az alapvető értékeket veszélyezteti – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a videókonferencia keretében tartott EU-Kanada vezetői találkozót…

Orbán Viktor részt vett a V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén

Videokonferencia keretében egyeztetett visegrádi partnereivel, majd az Európai Tanács tagjaival Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este a koronavírus-járvány elleni védekezésről – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette: a résztvevők határozottan elítélték a franciaországi iszlamista merényleteket.