Találatok: 224 hír

PM-államtitkár: folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon

Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Békéscsabán.

Megválasztották a német Ursula von der Leyent az EB új elnökének 

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.

A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem

Hírklikk
-
  Tegnap 19:21 BelföldAdomány

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

Újabb ellenzéki polgármesterjelöltet mutattak be Debrecenben

Varga Zoltánt, a Demokratikus Koalíció (DK) városi elnökét, önkormányzati képviselőt indítja közös polgármesterjelöltként Debrecenben az őszi önkormányzati választáson a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás - jelentették be a négy szervezet képviselői kedden sajtótájékoztatón, a szocialisták helyi irodájában.

Handó Tünde, az elszabadult hajóágyú

Az Európai Bírók Egyesülete (EAJ) riadót fújt az igazságszolgáltatás magyarországi helyzete miatt. A szervezet figyelmeztetett: a lengyel igazságügy problematikus fejlődése mellett a politika a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét is egyre inkább visszaszorítja. Kikapcsolták a bírákból létrehozott Országos Bírói Tanácsot, és Handó Tünde, az…

Drónfelvételek bizonyítják, hogy a külföldről behozott szennyvíziszappal nem stimmel valami

Bizonyító erejű felvételekkel rendelkezik Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő és Márton Roland polgármesterjelölt, hogy a Székesfehérvár mellett lerakott horvát szennyvíziszap más minőségű, mint amire a lerakási engedélye szól - mondta el a két politikus kedden.

Az új magyar "birodalmi lépegetőkön" légkondi és Wifi is van

Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagykapacitású KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából kedden.

Deutsch Tamás megfogalmazta mit vár az Európai Bizottság új elnökétől

Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament…

Emmi: Kásler már megoldotta a sürgősségi ellátást

Hírklikk
-
  Tegnap 16:06 BelföldEmmiÚjév

"Hatékonyan működik a sürgősségi ellátás" - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tovább nőhet a sertéshús ára

Tovább nőhet a sertéshús és a belőle készülő készítmények ára az elkövetkező hónapokban, mivel a sertések felvásárlási ára szárnyal az afrikai sertéspestis miatt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Megkerült az elhíresült rendőrségi pendrive

Megtalálták azt az elveszettnek hitt rendőrség pendrive-ot, amely a Budapesti Rendőr-főkapitányság összes munkatársának személyes adatait tartalmazta. Az adathordozó az azt „elvesztő” munkatárs által kizárólagosan használt autóban maradt – írja a police.hu.

Fűszerezz - ízt adnak és egészséget

Hírklikk
-
  Tegnap 14:52 Recept

Sűrűn hallani, hogy az erősen fűszerezett ételek károsak az egészségre, megterhelik szervezetünket. Ez tény, ámde az is, hogy kis mennyiségben nem csupán az ízük, hanem áldásos hatásaik miatt is ajánlottak egyes fűszerek.

Kevesebbet fizetnek: kevesebb a vérplazmadonor

Hírklikk
-
  Tegnap 14:30 Belföld

Pár éve még 8-10 ezer forintot lehetett kapni a vérplazmáért, ám egy rendelet óta az összeg az adott évben meghatározott minimálbér alapján alkalmazott órabér ötszöröse lehet, ami jelenleg 4375 forint – derül ki az Index riportjából.