Találatok: 242 hír

Botrány a díjátadón, Bessenyei özvegye nekiment Márki-Zay Péternek

Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat az alföldi városban született, kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban, vasárnap.

Pert indítanak a csótányozó református püspök ellen

A Magyar Helsinki Bizottság jogvédelmet vitt a börtönökbe, nem pedig csótányt, abból import nélkül is van elég. Annak örülünk, hogy a püspök úr szerint nem a jogvédők nyomták össze a zárkák falait, hogy zsúfoltnak tűnjenek – írja vasárnap esti közleményében a Magyar Helsinki Bizottság.

Cölibátus és pedofília – pápabotrány a Vatikánban és a filmvásznon

Hírklikk
-
  Ma 08:00 Belföld

Nem kisebb horderejű esetről van szó, mint ami akár a Szentszék és az egyház súlyos válságához is vezethet. S hiába repült rá erre Hollywood: A két pápa című film csak botrányos és felháborító hatásvadászat – Gábor György vallástörténészt kérdeztük az aktuális vatikáni földindulásról.

Meghalt a magyar demokratikus ellenzék ismert alakja

Az egykori Inconnu csoport és a demokratikus ellenzék meghatározó figurája volt Philipp Tibor. 2020. január 18-án hunyt el.

A férfiaknál is több gólt lőtt a magyar női válogatott

A szerbek elleni papírforma győzelemmel fejezte be a csoportkört a magyar válogatott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján.

Egy gólos magyar siker Szlovénia ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, Malmőben.

"A Fidesz egyre hülyébbeket állít csatasorba"

Jópofa ember ez a Csuka Tamás váci református püspök. Vasárnap Kismaroson például a málenkij robot áldozataira emlékező rendezvényen azzal szórakoztatta a hallgatóságot, hogy Soros civiljeit is belekeverte a történetbe. Mint mondta, ő személyesen tapasztalta meg, hogy milyen fondorlatokkal élnek a Soros által pénzelt civilek.…

Kikapott a Fidesz Törökszentmiklóson is

Mészáros Zoltánné, az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson Törökszentmiklóson, az 1-es számú választókerületben. A voksolás eredményes volt – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település aljegyzője az MTI-t.

Erdő Péter: szükség van a „szívből jövő, állhatatos imádságra"

A keresztények egységének megteremtéséhez kevés az emberi erőfeszítés, szükség van a szívből jövő, állhatatos imádságra" – mondta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Alapnyugdíjat követel a Szakszervezeti Szövetség

Hírklikk
-
  Tegnap 19:45 BelföldNyugdíj

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) hatpontos, a nyugdíjak megreformálását célzó javaslatcsomagot dolgozott ki, amelyet a kormány elé akarnak terjeszteni. Alapnyugdíjat és nyugdíj-felzárkóztatást szeretnének, meg akarják akadályozni a nyugdíjak további leszakadását a bérektől, és felszámolni a nyugdíjas nyomort - írja a 24.hu.

A Fidesz szerint magára hagyta a fertőzést kapott betegeket Budaörs vezetése

A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a helyi, magánkézben lévő egészségügyi központban szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt.

A gyermekek közti erőszak visszaszorítására Diák Bűnmegelőzési Teszt indult

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amelynek célja az online zaklatás és a gyermekek közti erőszak visszaszorítása – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

95-re emelkedett a fagyhalált halt emberek száma

Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban. Ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig – jelentette a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

A pesti gettó felszabadult!

A pesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést vasárnap Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában.

Bangóné azonnali beavatkozást követel Orbán Viktortól

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője, Orbán Viktor kormányfőhöz fordul a Borsod megyei kórházban történt, feltétezett meddővé tétel ügyében.