Találatok: 306 hír

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Újabb húszmilliárddal nőtt a kórházak adóssága, ez veszélyezteti az ellátásbiztonságot!

Csak az elmúlt hónapokban közel húszmilliárd forintnyi újabb adósságot halmoztak fel az állami finanszírozású kórházak az orvostechnikai eszközök beszállítói felé, ez pedig veszélyezteti az ellátás- és betegbiztonságot – jelentette be európai, szakmai forrásokra hivatkozva vasárnapi online sajtótájékoztatóján, Ujhelyi István.

Korózs: határidő meghosszabbítást a krónikus betegeknek, fogyatékosoknak!

Hat hónapos határidő meghosszabbítást kért a kormánytól a krónikus betegek és fogyatékosok állapotáról szóló szakorvosi vélemények érvényességére, valamint a közgyógyellátáshoz és gyógyászati segédeszközhöz való hozzáférésre az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília: sok új fertőzött várható Magyarországon

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon a koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Németországban már 60 ezer fertőzött van

Németországban már megközelítette a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint vasárnap délelőtt 57 695 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 6824 esettel - 13,4 százalékkal - több azt egy nappal korábbi 50 871-nél. A vírus okozta betegségben elhunytak száma 351-ről…

Megtelik a börtön újságírókkal; a vírus szabad marad

Hírklikk
-
  Ma 12:51 Belföld

Hamis, hazug tartalmú levél terjed Kásler Miklós aláírásával az interneten – számolt be az EMMI közleményéről a jobboldali sajtó. A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap például azonos, az imént idézett címmel, azonos tartalommal. Ami csak annyit jelez, hogy a központi sajtóirányítás ezekben a nehéz időkben is precízen működik; nincs kipofázás,…

„Kiegyensúlyozott az áruellátás, indokolatlan a felvásárlási pánik"

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Kamara főtitkára, a Hírklikk kérdésére válaszolva, biztosította a lakosságot, hogy nincs tervben a vasárnapi vagy ennél is sűrűbb boltzár. A jelen tapasztalatok szerint, nem várható drámai áruhiány, a túlvásárlással és a túlárazással szemben is hatékonyan fel lehet lépni.

Használhatatlan maszkokat küldtek a kínaiak a hollandoknak

Mint sok más ország, Hollandia is Kínából igyekezett beszerezni a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközöket. Így a többi között egymilliónál több FFP2-es maszkot rendeltek, amelyek meg is érkeztek az országba, sőt, mintegy 600 ezer darabot példás gyorsasággal kiszállítottak a kórházakba. Aztán hamar kiderült, hogy korai az…

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében. Lehetővé teheti, hogy a kabinet további, a törvényektől eltérő rendeleteket alkosson a veszélyhelyzet ideje alatt.

Végre bezárhatnak a kaszinók

Hírklikk
-
  Ma 11:08 Belföld

Borkai ügyvédjének kaszinói bezárnak éjfélkor, a budapesti játéktermek még nem közölték, hogy kinyitnak-e holnap.

Egy órára lekapcsolták Budapest díszkivilágítását

Egy órára lekapcsolták Budapest díszkivilágítását, a Föld Órája elnevezésű akcióhoz csatlakozva – közölte Karácsony Gergely szombat este, a Facebook-oldalán.