Találatok: 400 hír

Szijjártó: az új világrend nyertesei közé kerülhetünk

Közép-Európának jó esélye van rá, hogy a koronavírus-világjárvány nyomán létrejövő új világrend nyertesei közé tartozzon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dél-lengyelországi Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kedden.

Addig jár a korsó a kútra…

Jair Bolsonaronak ez volt a negyedik koronavírus tesztje, mert magas beosztású politikusként gyakran tesztelik. Azonban ez az első, ami pozitív lett és a helyi sajtó szerint tünetei is vannak a brazil elnöknek.

Leállították a Lánchíd felújításra indított gyűjtést

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke leállította az általa szervezett gyűjtést – írja az ATV.

Freund Tamást választották a Magyar Tudományos Akadémia elnökének

A Magyar Tudományos Akadémia 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé – tudatta honlapján az intézmény.

Nyolcvan százalékos kihasználtsággal üzemelnek a budapesti strandok

Hírklikk
-
  Ma 18:44 Belföld

A járványügyi veszélyhelyzet megszűnése és a hirtelen jött nyári hőség miatt, joggal lehetett számítani arra, hogy a fővárosi strandok forgalma jelentősen megnövekszik. A hírek szerint, elárasztották a strandokat a vízben felfrissülni vágyók, ami – tekintettel a fennálló egészségügyi szabályokra – az intézményeket komoly kihívás elé állíthatja. A s

Nyomoz a főügyészség a kormányhivatal több dolgozójával szemben

Ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett Budapest Főváros Kormányhivatala a Mozaik utcai vizsgaállomás ügyében – közölte a kormányhivatal kedden.

Csak a fű évi 180 millióba kerül a Puskás Arénában

A Puskás Arénát kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra két tendert is kiírt a napokban, és ezekből most először került nyilvánosságra az adat, hogy mennyibe is kerülhet majd a 190 milliárd forintból felépített aréna fenntartása – írja a 444.hu.

Alonso visszatér az F1-be

Fernando Alonso a 2021-es szezonban visszatér a Forma-1-be, méghozzá ahhoz a Renault-hoz, amellyel 2005-ben és 2006-ban is világbajnok volt – írja az Index.

Passió-karamell lett az év fagylaltja

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

A Fidesz még mindig a „pénzszerző per" miatt dühöng

Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy „pénzszerző akciót" a szegregáció ürügyén – mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott budapesti sajtótájékoztatóján.

Kemény kérdések Káslernek a Miniszteri percekben: ön tényleg annyira zseniális, mint amennyire én gondolom?

Hírklikk
-
  Ma 17:31 Vélemény

Az interneten rendszeresen látható a Miniszteri percek című projekt, amelyben Kásler Miklós miniszter kérdésekre válaszol. Sejtelmes felvezető zenével indul, úgyhogy akár krímiként is folytatódhatna, aztán kiderül, hogy valójában talk-show, ahol a miniszter a saját maga által megfogalmazott kérdésekre válaszol. Van persze riporter is, őt Samók…

Tiborcz azonnal „comingout”-olt, amint üzent az uniós főügyész

Hírklikk
-
  Ma 17:10 Vélemény

Kapitulációnak is beillő váratlan önvallomással jelentkezett az igen ritkán nyilatkozó Orbán-vej, Tiborcz István, a napokban, kijelentve: márpedig ő nem akar többet állami megrendelésekből meggazdagodni. Történt mindez szinte napra pontosan akkor, amikor az uniós főügyész üzent a hazai közpénzrabló-maffiának is.

A vártnál valószínűleg kisebbet zuhant az euróövezeti GDP

Londoni makrogazdasági elemzők szerint, a legfrissebb aktivitási adatok arra vallanak, hogy az euróövezeti gazdaság teljesítményét a koronavírus-járvány a korábban vártnál kisebb mértékben vetette vissza a második negyedévben. A londoni elemzői közösség a világkereskedelem stabilizálódásának jeleit is látja.

Palackorrú Lebegő Kikötők a Tiszán

A Tiszából gyűjtötték össze a műanyag palackokat és abból építettek kikötőket a folyóra – írja a HVG.