Találatok: 23 hír

Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve

Hírhatár
-
  Ma 18:02 Belföld

Olvasom, hogy zsinagógába került Orbán Viktor neve. Történt ugyanis, hogy június 30-án új zsinagógát, vagyis „nagyimatermet” avatott a Kecskeméti Zsidó Hitközség. Az új imatermet 60 millió forint összköltségből építették, melyből 43 millióval Magyarország Kormánya, 15 millió forinttal pedig Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata…

Horvátország: nem javasolják, hogy külföldre utazzunk

Egyre több magyar nyaral Horvátországban, pedig Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint délnyugati szomszédunkban lakosságarányosan magasabb az új fertőzési esetszám, mint nálunk a csúcson volt.

615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára

Hírhatár
-
  Ma 18:00 Belföld

Átadták a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg – írta a 24.hu.

Gyömrő lett a térség leggondozatlanabb városa

Hírhatár
-
  Ma 09:33 Megyei

A térség településeinek összevetése után érte el Gyömrő ezt a nem éppen büszkeségre okot adó címet. Az eddig közterületeinek arculatára pedánsan ügyelő kisváros ma az elhanyagoltságával vonja magára az átutazó figyelmét.

Híd a munkahelyekhez

Hírhatár
-
  Tegnap 20:18 Gazdaság

Az ifjúsági foglalkoztatásának támogatásához intézkedéscsomagot állított össze az Európai Bizottság.

Elhunyt a Volt egyszer egy vadnyugat legendás zeneszerzője

Az Oscar-díjas Ennio Morricone egy római kórházban hunyt el, miután szerencsétlenül esett – írja a La Republica. Temetését szűk körben tartják. A zeneszerző 91 éves volt.

Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata

Elfogadta az ügyészség Kaleta Gábor ítéletét, így amennyiben a döntés a volt perui nagykövetnek is megfelel, felfüggesztett szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel megúszhatja a pedofilbotrányát – tudta meg a Blikk.

Miután zsírgazdag lett közpénzből, már nem szeretne ilyen befektetéseket – közölte álszerényen az Orbánvej

Két okból is rendhagyó interjút adott Tiborcz István, a miniszterelnök veje, a sokat emlegetett Elios-ügy egyik főszereplője a Portfoliónak. Egyrészt Tiborcz ritkán ad interjút, másrészt az interjúban sem érintettek minden közéleti szempontból fontos témát.

Ismét látható a Spirál

Hírhatár
-
  20.07.05 19:48 Kultúra

A Nagyharsányi Szoborpark vadonatúj fogadóépülete és az új Kikerics panorámasétány átadásának hetében befejeződött a szabadtéri szoborkiállítás emblematikus darabjának, Bocz Gyula Spiráljának teljes körű helyreállítása is.

Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü

Hírhatár
-
  20.07.05 17:38 Megyei

A 444.hu szúrta ki a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot, amivel Orbán Viktor elrendelte, hogy a központi költségvetés jövőre 200 millió, 2022-ben pedig már 350 millió forinttal támogassa „a Magyar–Turán Közhasznú Alapítványnak a nemzeti identitás megőrzése érdekében végzett munkáját”.

Az Orbán-kormány megszavazta a 150 éves Színművészeti Egyetem einstandját

Péntek délelőtt megszavazta az Országgyűlés “A Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítványról, a Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítvány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem részére történő vagyonjuttatásról” szóló törvényt.

Szlovénia tesztet kér a horvátoktól, rekordszámú új beteg Bulgáriában

Hírhatár
-
  20.07.05 17:35 Belföld

Szlovénia szombattól 36 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet is kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól is - olvasható az Euronews beszámolójában.

Lesz nyári színház Pécsen

Még sem marad el a nyári színház Pécsett, a Káptalan Kertben lesznek koncertek és előadások is.

Megszavazták a színművészet egyetem kormányalapítványba erőszakolását

Péntek délelőtt megszavazta az Országgyűlés “A Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítványról, a Színház- és Filmművészeti Egyetemért Alapítvány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem részére történő vagyonjuttatásról” szóló törvényt.

Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van

Hírhatár
-
  20.07.03 19:58 Belföld

Megszavazta az Országgyűlés azt a törvénymódosítási javaslatot, amelynek értelmében csak büntetlen előéletű emberek lehetnének taxisok a jövőben. Egy új módosító értelmében csak az foglalkozhat személyszállítással, akit nem ítéltek el, vagy már mentesült.