Találatok: 27 hír

Az állam kisajátította Karinthy örökségét, az önjelölt(?) utódot leléptették

Karinthy Márton váratlan halálát követően a Karinthy Színház művészeti vezetője Földes Eszter (képünkön) lett, akit az örökösök kértek fel a posztra. A fiatal színművésznő örömmel fogadta a kinevezést, az elmúlt hónapokban pedig már a következő évad előkészítésén dolgozott. A váratlan kirúgásáról szóló alábbi közleményét szó szerint kéri…

Holnaptól katonai vezetés alatt működnek a magyar kórházak

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét.

Egy 86 és egy 90 éves beteg a járvány újabb magyar halálos áldozata

A hivatalos adatok szerint Magyarországon 408 fertőzöttje és 13 halottja van a koronavírus-járványnak. Müller Cecília országos tisztifőorvos igennel válaszolt arra a kérdésre, van-e a betegek között fiatal, vagy gyermek. A nagymágocsi idősek otthonának 8 lakója koronavírusos.

Korlátozások a hulladékudvarokban

Hírhatár
-
  Ma 03:13 Gazdaság

Mindannyiunk érdeke, hogy a járvány terjedését lassítsuk és egymás egészségét óvjuk, ezért Pécsett korlátozzák a lakossági hulladékudvarokban a hulladék átvételét.

Attól a csúnya EU-tól kétezer milliárd forintnyi gyorssegélyt kap a kormány

Az EU eurómilliárdokkal támogatja Magyarországot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, közölte önkéntes online bejelentkezésén Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője.

A Vidámpark történetéből - a Hordó

Hírhatár
-
  Tegnap 11:13 Kultúra

A szünet nélkül forgó Hordó az egyik leglátványosabb játéka volt a hajdani Vidámparknak. Most induló sorozatunkban először erről mesélünk.

Mától életbe lépett a tegnap meghirdetett kijárási korlátozás – ezek a legfontosabb pontjai

Szombattól, március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozás lép életbe. Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett intézkedések részletszabályai már meg is jelentek, ezek az alábbiak.

Vasárnap indul a nyári időszámítás

Újra előre kell állítani vasárnap éjjel 2 óráról 3 órára az órákat.

Szombattól kijárási korlátozás lép életbe

Hírhatár
-
  20.03.27 20:44 BelföldOrbán Viktor

Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.

Esténként „tapsol” a TV-torony Pécsett

Hírhatár
-
  20.03.26 17:59 Belföld

A pécsi tévétorony is az egészségügyi dolgozókat ünnepli

Máris megbukott a fővárosi önkormányzat ingyenes napilapja – azonnali hatállyal távozott a főszerkesztő

Hírhatár
-
  20.03.25 19:39 Megyei

A tegnapi napon, azonnali hatállyal megszüntette saját munkaviszonyát Kerényi György, a Pesti Hírlap című napilap főszerkesztője, aki a külsős szerzőknek küldött búcsú e-mailjében azt írta: reméli, mihamarabb hozzájuthatnak a honoráriumukhoz – értesült a Media1.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.

Akinek nincs okostelefonja, az ne utazzon a Volánbusz járatain

A Volánbusz Zrt közleménye szerint már csak a jegypénztáraiban, az automatáikban és az elektronikus applikáción keresztül lehet jegyet venni a járataira. Ez az intézkedés alighanem ellentétes a törvényekkel és a józan ésszel is, még akkor is, ha vészhelyzet van kihirdetve.

Egy hét múlva megszűnnek

Hírhatár
-
  20.03.25 15:23 BelföldBíróság

Egy hét múlva megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok.

Elmarad a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Hírhatár
-
  20.03.24 17:49 Belföld

Figyelembe véve a kormány határozatát, a lakosság érdekeit, a közegészségügyi szempontokat a MKKE döntése szerint az április 24-26. között megrendezendő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált elhalasztják.