Találatok: 14 hír

A vásártér új arculatát építészhallgatók tervezték meg

A Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói tervezték meg a pécsi vásártér új arculatát.

A cél a CO2-semlegesség elérése

Hírhatár
-
 Tegnap 19:53Gazdaság

Manapság már nem elég a szlogenek szintjén célokat kitűzni a környezetvédelem terén, komoly tettekre, beruházásokra van szükség bolygónk hosszú távú jövőjének biztosításához.

Földrajz Éjszakája 2021

Hírhatár
-
 21.04.09 19:09Bulvár

Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet, az EUGEO, idén április 9-én tartja hagyományos GeoNight programját.

Zöldáramra váltottak

Ettől az évtől teljes egészében megújuló forrásból származó energiával fedezi az áramszükségletét a Körber pécsi telephelye.

Az oltásregisztrációt használja fel propagandára a kormányzat

Hírhatár
-
 21.04.08 19:36Megyei

A kormányzat győzelmi jelentéseket tartalmazó kéretlen emailekat küld azoknak, akik regisztráltak a járvány elleni oltásért.

Megszűnik a távirat, 174 évig szolgált - a Magyar Távirati Iroda még marad

Hírhatár
-
 21.04.08 19:36Megyei

A Magyar Posta 2021. április 30-tól kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és Posta-Világfax szolgáltatásokat. A távirat iránti igény az elmúlt évtizedben jelentősen lecsökkent, számos európai ország már megszüntette ezen szolgáltatását – olvasható a cég közleményében.

Brutálisan drága, értelmetlen, titkos és nemzetbiztonságilag kétes az 540 milliárdos kínai szuperegyetem

Az elit kínai felsőoktatási intézmény, a Fudan Egyetem campusát építené fel Magyarországon a kormány. A magyar felsőoktatás gigaberuházása becslések szerint 540 milliárd forintba fog kerülni. Ezt jelentős részben kínai hitelből valósítanák meg, valamint kínai munkások építenék fel kínai alapanyagokból.

Boruló kerethez rögzített forgózsámolyt terveztek

Hírhatár
-
 21.04.08 11:35Gazdaság

Fegyverekhez fejlesztettek különleges tartószerkezetet a Pécsi Tudományegyetem hallgatói.

Panaszkodnak a papok, veszélyben a hit, mert online misén nincs perselyezés

Hírhatár
-
 21.04.06 17:59Megyei

A betervezett támogatások mellett 150 milliárdot csoportosított át az elmúlt évben a kormány az egyház részére, mialatt meghalt 20 000 honfitársunk a járvány következtében. Ennek ellenére hiányolják a perselypénzt az egyházfiak.

Minden rendben a sajtószabadsággal: csak a közmédia készíthet felvételeket a járványhelyzetről

Hírhatár
-
 21.04.06 17:59Megyei

Csak az MTVA munkatársai készíthetnek fénykép- vagy videófelvételt a szakrendelőkben beadott oltásokról – áll abban az április 3-i keltezésű levélben, amelyet Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős igazgatóhelyettese küldött az intézményvezetőknek.

Orbán 21-re húzott lapot: bejelentette a szerdai nyitást

Hírhatár
-
 21.04.06 17:59Megyei

Bár arról volt szó, hogy Pintér és szerdán teszi, de a miniszterelnök nem engedi át a dicsőséget. Miután megvan a 2,5 millió beoltott Magyarországon, ennek kapcsán a miniszterelnök videót tett közzé Facebook-oldalán, melyben bejelentette: holnaptól kezdődik a nyitás.

Tizenhárom milliót érő táska lapult a zsákokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megközelítőleg tizenhárom millió forint értékű hamis táskákat találtak egy autóban.

Izgalmas kérdések, kitűnő hangulat

Hírhatár
-
 21.04.05 02:19Belföld

Izgalmas kérdések, kitűnő hangulat és nagyszámú résztvevő jellemezte az első magyarországi német online TeitschQuizt.

A húsvéti idő ötven napja

Hírhatár
-
 21.04.04 02:02Bulvár

A húsvét ünnepétől számított ötven nap a húsvéti idő, ami húsvétvasárnappal kezdődik és a 7. vasárnapig, pünkösdvasárnapig, a Szentlélek kiáradásának ünnepéig tart.