Találatok: 29 hír

PTE! Kultúrfeszt

Az Irány a PTE! Kultúrfeszt megmutatja, miért jó pécsi egyetemistának lenni. Tíz kar 170 programja várja az érdeklődőket több napon át, közel 300 szereplővel.

Nyílt nap online

Az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara decemberben, a következőre január végén kerül sor.

Az orosz vakcina a szakértők ellenvéleménye ellenére kapta meg a magyar engedélyt

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) múlt szerdán annak ellenére adott vészhelyzeti engedélyt a Szputnyik V nevű orosz koronavírus-vakcinának, hogy a hatóság által felkért szakértők problémákat fogalmaztak meg a vakcinával szemben – írja a Telex.

Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban

Hírhatár
-
 Tegnap 17:03Megyei

Kétszersült, üveges cékla és gyerekeknek szánt Milupa müzli és zabkása is van a visszahívott termékek között.

Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek

Hírhatár
-
 Tegnap 17:03Megyei

Hosszú távú szerződést kötöttek a Danubius Hotels és az Eventrend Group tulajdonában álló vállalkozások a Gundel étterem és a Bagolyvár étterem üzemeltetésére, valamint az intézményhez tartozó rendezvényszervezésre és catering szolgáltatásra.

Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin

Hírhatár
-
 Tegnap 17:02Megyei

Képességek fejlesztése az intelligenciaterületek tükrében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.

Fontos kérdések és válaszok – mielőtt autógumit vásárolnánk

Hírhatár
-
 Tegnap 13:00Életmód

Mik azok a kérdések és válaszok, amiknek erősen javasolt utánajárni autógumi vásárlásakor? Mely tényezők és paraméterek játszanak kiemelt szerepet abban, hogy a gumi beszerzése tényleg a várt eredményt hozza?

Kertkapu tervezése - hogyan kezdjünk hozzá?

Hírhatár
-
 Tegnap 12:51Megyei

Amikor kerítést tervezünk, akkor nem feledkezhetünk meg arról, hogy valamilyen módon meg kell oldanunk az udvarból való ki-be közlekedést: egyszóval szükség lesz kapuk beépítésére is. A jó kertkapu ismérve, hogy “olyan, mintha ott sem lenne” tehát szépen beleolvad a kerítésbe, és nem töri meg annak egységességét. Mindemellett a kaput jó…

Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V

Hírhatár
-
 21.01.25 18:19Megyei

A Népszava értesülése szerint a magyar hatóságok el sem kezdték az orosz oltóanyag klinikai vizsgálatát. Az engedélyt az orosz dokumentáció alapján adták ki.

Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson

Hírhatár
-
 21.01.25 18:19Megyei

„A tavalyi esztendő eredményeit és az idei kihívásokat áttekintve az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom önálló programmal, egyéni jelöltekkel, listával és miniszterelnök-jelölttel készül a 2022-es országgyűlési választásokra” – írja közleményében Szanyi Tibor pártja.

Tökmindegy

Hírhatár
-
 21.01.25 18:19Belföld

Muszáj: Már a harmadik olyan műsort néztem meg, ahol a mindig nagyszerű Gulyás Marci a Partizán mindenese beszélget jobboldali, sőt, radikálisan jobboldali média emberekkel: Bayer Zsolttal, Gajdics Ottóval és most Jeszenszky Zsolttal – Kardos András jegyzete.

6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához

Hírhatár
-
 21.01.25 11:47Megyei

Idén január 1-től már igényelhető a kormány által nemrégiben bejelentett otthonfelújítási támogatás. Ennek köszönhetően sok családnak lesz lehetősége arra, hogy elvégezze azokat a változtatásokat az ingatlanán, amikkel az komfortosabbá tehető.

UV-C fénnyel a Covid-19 ellen?

Hírhatár
-
 21.01.24 21:36Megyei

A járvány idején szinte kötelezővé vált a maszk viselése és a folyamatos fertőtlenítés, azonban talán nem került eléggé hangsúlyozásra, milyen fontos a légtisztítás. Egy zárt térben hiába visel mindenki maszkot, ha elhanyagolják a szellőztetést.

UV-C alapú légtisztítási módszerek

Hírhatár
-
 21.01.24 21:29Megyei

A járvány hatására kifejezetten fontos lett az alapvető higiéniai feltételek biztosítása. A felületek fertőtlenítése mellett azonban rendkívül lényeges a megfelelő légtisztítás is

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Egyetlen minisztérium sem vállalta fel adatkezelőként a felelősséget az oltási tervért – derült ki azokból a közérdekű adatigénylésekből, amelyeket Ujhelyi István szocialista EP-képviselő nyújtott be az elmúlt hetekben a kormányhoz.