Találatok: 42 hír

Hit nélkül nem lehet

Hírhatár
-
  Ma 02:41 Kultúra

November 11-én és 12-én két estén át lesz látható a Pécsi Harmadik Színházban a Pannon Várszínház előadásában Szörényi Levente – Bródy János: Kőműves Kelemen című rock balladája.

A 90 éves Szabadkikötőről

Hírhatár
-
  Tegnap 23:22 Gazdaság

Bolla Dezső, a CSHVE elnöke nyitotta meg az egyesület összejövetelét 2018. november 28-án, melyen két előadás hangzott el a Csepeli Szabadkikötő történetét feldolgozva. Ezúttal Zémann István kikötőtörténeti prezentációját tesszük közkinccsé, hogy azokhoz is eljuthasson az információ, akik nem voltak ott a FSZEK sétáló utcai könyvtárában…

DK-tag lett Kálmán Olga – s rögvest a párt által delegált fővárosi alpolgármester munkatársa lett

Kálmán Olga belépett a Demokratikus Koalícióba, és politikai főtanácsadóként segíti Gy. Németh Erzsébet humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes munkáját.

Turistariogatóan elterelt turistaút Szentendrén

Hírhatár
-
  Tegnap 16:37 Belföld

A Kőhegyi turistaháztól a szentendrei HÉV-állomáshoz vezető több mint hat kilométeres turistautat nemrég a korábbinál sokkal kevésbé élvezhető nyomvonalra tették át építkezések miatt.

Féktelen propaganda és féktelen lakájok

Az október 13-i önkormányzati választás után, a kormánypárt Ötöskéje hatalmas bejelentést tett közzé. Leszögezte, hogy eddig tűrték azt, hogy lakájoknak minősítsék őket, és ezután a fideszes média elkezd végre újságot írni.

Szenzációs bénáskodás a Haladás–Vác meccsen

Hírhatár
-
  Tegnap 11:31 Sport

A magyar fociban váratlan módon egy felettébb szórakoztató dolog történt az NBII-es mérkőzésen.

Pokorni 2.0: Nyilasbűnökkel vádolt nagyapja nevét lekapartatná a turulemlékműről a hegyvidéki polgármester

Rájár a rúd az eddig konszolidált csendben működött budai polgármesterre. Egy nap alatt két kínos hír is felkapta a nevét s nem a legimponálóbb témákban.

Vérengzés a Normafán: Pokorni a választásokig várt, most több száz fát taroltat egy parkoló miatt

A XII. kerület polgármesteréhez fordul a Párbeszéd a Normafán kialakított parkoló miatt, ahol brutális mértékű fa- és cserjés kivágására adott engedélyt a kormányhivatal. Pokornitól korábbi ígéretének betartását kérik számon, miszerint nem lesznek tömeges fakivágások.

Kihallgatják a Ripost és az Origo főszerkesztőit a Donáth Annát támadó leszbikus rágalmazás miatt

Még augusztusban jelent meg a Ripost című kormánykloáka nyomán a hasonló funkciót betöltő Origó felületén, hogy egy állítólagos diáklány egy állítólagos levélben fordult a lapokhoz, mely idézett levélben azt állították, hogy a Momentum európai parlamenti képviselője szexuálisan zaklatta őt Sziget Fesztiválos bulik után.

Ruhabörze és ingyenes tanácsadás

Vasárnap Pécsen a sportcsarnokban minden a gyermekes családokról szól.

Lemondásra szólították fel a szexbotrányba keveredett budaörsi polgármestert

A Fidesz felszólította Budaörs polgármesterét, hogy mondjon le tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. Wittinghoff Tamás még a kampány során keveredett szexbotrányba.

Gyökeresen átalakul Európa felsőoktatása

Hírhatár
-
  19.11.09 02:43 Belföld

Küszöbön a digitális oktatási forradalom, aktívan részt vesz benne a Pécsi Tudományegyetem. Elindult az Európai Egyetemek program.

Megalakult a Pécsi Német Önkormányzat

A Lenau Házban tartotta alakuló ülését a Pécsi Német Önkormányzat.

A Chorin család hamvai hazatértek

Hírhatár
-
  19.11.08 20:22 Kultúra

Dr. Chorin Ferenc, hitvese, született báró Weiss Daisy, és legifjabb Chorin Ferenc hamvai New Yorkból hazatértek végső nyughelyükre, a Chorin sírba, Budapesten. A temetésen – mely a Kerepesi úti Nemzeti Sírkertben (26/1-1-14) volt november 8-án délelőtt -, közreműködött dr. Erdő Péter, bíboros, esztergomi érsek.

Keselyűk és huhogók

Hírhatár
-
  19.11.08 16:11 Belföld

A szép emlékű október 13. óta, egyre rosszkedvűbben olvasom jó néhány ismerősöm győzelmet követő facebook-bejegyzéseit. Úgy érzem ezekből árad a rosszindulat és a káröröm, az "ugye megmondtam" típusú triumfálás – Vásárhelyi Mária jegyzete.