Találatok: 8 hír

Washington és Peking válófélben

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Külföld

A feszült Amerika–Kína versengésben sehogy sem sikerül a feleknek kiegyezni. Kína ezért inkább más barátot keres, és Trump ellen tevékenykedik. Az amerikai elnök pedig 40 éves diplomáciai hagyományokat rúg föl. Nemcsak a gazdaságról szól a vita.

Baloldali belháború

Hetek
-
  19.06.20 10:48 BelföldMTVA

Nyolc éve, Gyurcsány Ferenc MSZP-ből történt távozásával kezdődött és napokon belül vége lehet – ez az MSZP és a DK küzdelme a magyar baloldal vezetéséért. Erről szól az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztása, amely messze nem csak budapesti jelentőségű.

Mesél a bécsi bíboros

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Vélemény

Az osztrák sajtó nagy érdeklődéssel kísérte azt a bécsi ökumenikus vallási rendezvényt, amelyen amerikai karizmatikus prédikátorok mellett beszédet mondott Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek és Sebastian Kurz nemrég lemondott osztrák kancellár is.

Vállalkozni kockázatos, de szabad vagy

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Vélemény

Agymosó menedzsertanfolyamok, vallásba forduló veganizmus és szénhidrátcsökkentett kutyakaja. A Norbi Update alapítójával beszélgettünk az elmúlt évtizedek tanulságairól és a jövő kihívásairól.

Kína 30 év után

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Vélemény

A Hetek szerzője idén májusban az északkelet-kínai Sanhszi tartományban járt. Úti beszámoló helyett némi személyes tapasztalattal alátámasztott elemzést írt a modern Kína történetének fontos évfordulójára, hiszen 30 éve verte le a kommunista hatalom a Tienanmen téri felkelést. Mely területen siker és mely területeken kudarc Kína számára az…

Dezinformáció, a KGB csodafegyvere

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Vélemény

Kádár János lelkesen támogatta a KGB anticionista titkosszolgálati akcióját, amivel tömeggyilkos terroristákat képeztek ki és vetettek be zsidó célpontok ellen – derül ki Ion Pacepa tábornok, a román hírszerzés egykori vezetőjének könyvéből.

Lakatos Ernő: Kádár mindent tudni akart

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Vélemény

Nyugati újságírók is elhitték azt, hogy Magyarországon a gulyás­kommunizmus mellett a sajtó is viszonylag szabad. Valójában a formális cenzúrát az öncenzúra és a megtévesztés helyettesítette, miközben a valóságról az elit egy szűk köre pontos információt kapott. Utolsó interjú Lakatos Ernővel, Kádár legbizalmasabb…

Amikor a szó zenél

Hetek
-
  19.06.20 10:48 Vélemény

„Az igazi művészet mindig dacol a hazugsággal. Amit én csinálok, az a valóságnak egy olyan visszatükrözése, amit csak a spirituális, költői nyelvezet tud visszaadni” – mondja Pajor Tamás, akivel Haladó magyar címen megjelent kötete kapcsán beszélgetünk nyelvről, hazaszeretetről, rendszerváltásról.