Találatok: 8 hír

Zöld veszély

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Külföld

Napjainkban szinte minden a környezetvédelemről és a klímaváltozás miatt jövendölt közelgő katasztrófáról szól. Kevés szó esik viszont az ökológiai elméletek táplálta erőszakról, különösen arról, ami pár évtizede náci népiratásokba torkollott. az ökoterror történelmi fejlődése és a közelmúltbeli események is mutatják, hogy érdemes a zöld-…

A pedofilkirály bukása

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Külföld

Jeffrey Epstein kormányfők, elnökök barátja volt, miközben luxusotthonaiban és privát szigetein kiskorú lányokkal kereskedő szexhálózatot működtetett. Most pedig rejtélyes módon meghalt, és úgy tűnik, az elitben senki sem ártatlan.

Megingott a hite a Hillsong sztárjának

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Vélemény

Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb keresztény zeneszerzője Instagram-üzenetében írta meg: többé nem tekinti magát kereszténynek. Marty Sampson, az ausztrál Hillsong gyülekezet zenésze néhány nappal később pontosított: azt állítja, hogy „nem tagadta meg” a kereszténységét, de elismerte, hogy hite „rendkívül ingatag alapon áll”.

Pergamon ősi titka és Európa sorsa

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Vélemény

Mire a közel egymilliárd eurós fejlesztési program a tervek szerint 2025-re befejeződik, a német főváros a kontinens leglenyűgözőbb ókori kiállítását rendezheti meg. De hogyan válhat az ősi kisázsiai Pergamon a 21. századi Európa egyik szimbólumává? mit üzen a város az identitását kereső uniónak? A Hetek történelmi oknyomozása erre keresi a…

Egyszervolt Hollywood

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Vélemény

Tarantino kilencedik filmje egyszerre szerelmeslevél Hollywood leáldozóban lévő aranykorának és újraképzelése a Charles Manson-féle gyilkosságoknak, ami kétségkívül a hatvanas évek egyik legnagyobb sokkhatása volt az amerikai társadalomban.

1969: Az ártatlanság alkonya

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Vélemény

Olyan volt, mint egy Dante-jelenetről készült festmény: mintha a testek a pokolból emelkedtek volna ki: félmillió ember aludt előttünk, egymásba fonódva, beborítva sárral” – így idézte fel az ellenkultúra máig leghíresebb hétvégéjét az egyik résztvevő, John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival gitárosa.

Sertésvész

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Belföld

Az állattenyésztés szempontjából a rendszerváltás egyik nagy vesztese a sertéstenyésztés. Egykori exportőrből importőrré vált az ország, miután a hazai állatállomány közel a harmadára csökkent.

Nem csak egy bútordarab

Hetek
-
  19.08.15 14:36 Vélemény

Kevés magyar festő mondhatja el magáról, hogy alkotásainak java része magántulajdonban van – gyűjteményekben, szerte a világ minden táján. Albert László nem tartja magát művésznek, elkötelezett, hívő keresztényként vallja, hogy a legnagyobb alkotó maga a Teremtő. Interjú egy kortárs festővel.