Találatok: 102 hír

Itt a lista: ezekben a megyékben volt a legmagasabb a bűnözés

A Belügyminisztérium statisztikáiból az derült ki, hogy a bolti eladók vannak a legnagyobb veszélyben, a bűnelkövetők majdnem felének általános iskolai végzettsége sincs, a károk 96 százaléka pedig nem térül meg - írja a 24.hu.

Ez lehet a megoldás: így védhető ki rengeteg vadbaleset

Az utóbbi időben egyre több vadbalesetről számolnak be olvasóink. De nem csak az utak mentén találkoznak a szarvassal, vaddisznóval, az állatok a kiskertekbe is gyakran betérnek. Erdős területen és szántóföldek mellett haladva is találkozhatunk vadakkal, ennek legvalószínűbb oka, hogy ősz végéig tartanak a párzási időszakok. A vadbalesetek…

Rohamosan fejlődik a Tisza-tó: ezek az újítások várják jövőre a látogatókat

Nem emelkedik az idegenforgalmi adó 2020-ban a Tisza-tavi Sarud településen­. Ez volt az egyik legfontosabb bejelentése a sarudi önkormányzat idegenforgalmi és kulturális ­bizottság első nyilvános ülésének, melyre a falu közel harminc lakója és vállalkozója fogadta el a meghívást múlt hét pénteken - írja a heol.hu.

A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

Mark Wiens, a Youtube-on 5,2 millió követővel rendelkező híres gasztroblogger Romániába látogatott. Az amerikai videóst a Prahova megyei Tohani környékén található Dákok Farmjára vitték el, ahol megkóstolta a sült mangalicahúst is - írja a Szatmar.ro.

Beszántják az OKJ-t: így alakul át a szakképzés 2020 szeptemberétől

HelloVidék
-
  Ma 06:43 Gazdaság

A szakképzés és az ahhoz tartozó oktatási rendszer évek óta fontos téma, a pályaorientációs szakemberek sokat tesznek azért, hogy a fiatalok és szüleik számára vonzóvá tegyék a szakiskolákat. Ez azért is lehet előnyös, mert aki nem szeretne felsőoktatásban tovább tanulni, azok a tanulók már a négyéves középiskola után szakmát…

Székesfehérváron hasít az ingatlanpiac: ennyibe kerül most egy ingatlan a megyeszékhelyen

HelloVidék
-
  Tegnap 18:29 Otthon

Veszprém az idei lakáspiac legnagyobb vesztese a Közép-Dunántúlon, míg Székesfehérvár tudhatja magáénak a legtöbb tranzakciót a régió városai közül. A térség legdrágább családi háza és lakása is itt cserélt gazdát.

Így verték át az élelmes gazdák a szeszélyes időjárást: sokat segített jégkármérséklő-rendszer

HelloVidék
-
  Tegnap 17:04 Gazdaság

Jelentős mértékű kárcsökkenést eredményezett a két éve működő, Európában egyedülállóan országos hatókörű jégkármérséklő-rendszer - jelezte az agrárgazdasági kamara hajdú-bihari elnöke sajtótájékoztatón Debrecenben.

Gigaberuházás Komáromban: erre ment el 1,6 milliárd forint

HelloVidék
-
  Tegnap 15:32 Gazdaság

Az élelmiszeripari csomagolóanyagokat gyártó Lászlópack Kft. átadta az 1,6 milliárd forintos beruházással épült új üzemcsarnokát Komárom határában.

Műfenyőt vagy igazi karácsonyfát? Mutatjuk, melyik éri meg jobban

HelloVidék
-
  Tegnap 14:00 Otthon

A karácsony közeledtével sokan hezitálnak azon, hogy igazi fát vagy műfenyőt állítsanak otthonukban. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk érdemes állítani egy pro és kontra listát, hogy ennek alapján előrébb jussunk. Ugyan azt nem tudhatjuk, kinek mennyire fontos a friss fenyő illata, és ki az, akinek mindegy milyen fát dekorál. De annak után jártunk, hogy

Megvan a megoldás: így lehetne megmenteni a magyar méheket a pusztulástól

HelloVidék
-
  Tegnap 12:27 Gazdaság

A méhészek legnagyobb kihívása a méhcsaládok életben tartása, ezért olyan módszerek bevezetését szorgalmazzák, amellyel élhető körülményeket tudnak teremteni a méheknek - közölte Kutasi Tamás okleveles méhészmester az M1 aktuális csatornán.

Egyre több magyar vállalkozna: így támogatják a kezdő szabadúszókat

HelloVidék
-
  Tegnap 11:01 Gazdaság

Rendkívül népszerűek az ősszel indított, vállalkozóvá válást segítő programok, eddig több mint 11 ezren jelentkeztek. A 30 év alatti fiatalok országszerte, a 30 év feletti álláskeresők pedig Pest megyében továbbra is pályázhatnak a 4,5 millió forintos támogatásra - mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a Magyar…

Nem árt tudni: így vihető át következő évre a bent maradt szabadnap

HelloVidék
-
  Tegnap 09:32 Gazdaság

A Munka törvénykönyve rendelkezése szerint az év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az éves szabadságát, a jogszabály megsértésnek számít ha ez elmarad, akkor is, ha a munkavállaló sem akar az adott időszakban szabadságra menni - hívta fel a figyelmet a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég.

Ilyen strandok sem nagyon voltak eddig a Balatonnál: fontos fejlesztések indulnak

HelloVidék
-
  Tegnap 07:37 Utazás

Kutyával szép az élet. Tartja mondás. És ez természetesen így is van. A kutyatartók egyre nagyobb hányada kezeli kedvencét családtagként, ezért számukra természetes, hogy a négylábú társuk mindenhova velük tart. És itt nem csak a sétákra kell gondolni, hanem a családi vacsorákra, kirándulásokra és akár a strandolásra is. Hazánkban a…

Kiderült, melyik szaloncukor az örök kedvenc: ezért az ízesítésért élnek-halnak a magyarok

HelloVidék
-
  19.12.07 18:28 Életmód

A szezonális édességek forgalma 2-3 százalékos bővüléssel, 10 milliárd forint felett lehet decemberben, az éves édességforgalom pedig a tavalyi 250 milliárd forintos rekord után idén közelíthet a 260 milliárd forint felé - mondta a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) elnöke Budapesten egy szakmai rendezvényen.

Rohamosan fejlődik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: új üzemek épülnek

HelloVidék
-
  19.12.07 17:02 Gazdaság

Élelmiszer- és táplálékkiegészítő üzemet épít a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a több mint 437 millió forint értékű, uniós támogatású beruházás alapkövét szerdán tették le a nyírségi kisvárosban.