Találatok: 92 hír

Természetgyógyász: a vírushelyzet megfelelő a lelki és fizikai nagytakarításra

HelloVidék
-
 Tegnap 17:03Életmód

A mostani nehéz időszakban sokan fordulnak lelki problémákkal a Mátraszőlősön élő Tupi Éva Ágneshez. A koronavírus által okozott helyzet sokakat megvisel. A szakember azt tanácsolja, érdemes most olyan dolgokkal foglalkozni, amelyek örömet okoznak és hálásak lehetünk értük - írta meg a nool.hu.

Hangyainvázió a lakásban? Íme néhány praktika, amivel kiűzhetjük őket örökre a házból

HelloVidék
-
 Tegnap 15:06Otthon

Nem kell azonnal a vegyszerhez nyúlnod. Sok hatásos házi trükköt bevethetsz a hangya ellen - írja a ripost.hu.

Meglepő dolog derült ki ezekről a tavaszi virágokról: ingyen jár velük az egészség

HelloVidék
-
 Tegnap 14:00Életmód

Egyre nagyobb kultusza van hazánkban is a virágok fogyasztásának, de leginkább, mint érdekesség kóstolgatjuk őket. Egyre több kertészet foglalkozik az ehető virágok termesztésével és szárításával. Viszont ritkán ültetünk a kertünkbe azért árvácskát vagy tulipánt, mert a szirmaiból remek szirup vagy saláta készíthető. Melyek hát a…

Nem számított a hóvihar: brutális fogások kerültek horogra

HelloVidék
-
 Tegnap 13:31Gazdaság

Hóvihar ide, hóvihar oda, a verseny megkezdése után már horogra is akadt az első példány - írja a szon.hu.

Rendkívül fontos a denevérek védelme: mutatjuk, hogy segítenek a bajba jutott állatokon

A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

Betett az időjárás a spárgaszezonnak: a vírus miatt az értékesítés is nehezebb

HelloVidék
-
 Tegnap 09:23Gazdaság

A hűvös időjárás miatt jelentős késéssel indul idén a spárgaszezon, a vírus miatt az értékesítés is nehezebb, és a visszafogottan működő vendéglátósok sem rendelnek belőle annyit, mint korábban - írta meg a delmagyar.hu.

Hihetetlen diadalmenet: itthon és külföldön is ez a legkedveltebb húsos fogásunk

HelloVidék
-
 Tegnap 07:20Recept

A töltött káposzta diadalmenete valamikor a 17. században kezdődött el hazánkban, és a mai napig töretlenül tart, olyannyira, hogy Kelet-Magyarországon se lagzit, se nagyobb családi összejövetelt nem lehet elképzelni nélküle. Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de bizony a töltött káposzta az az ételünk, ami a legnépszerűbb húsos nemzeti fogásunk,…

Közleményt adott ki a Dunaferr: ez történt az elmúlt éjszaka a cégnél

Az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a DUNAFERR-t az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör - írta közleményében a cég.

Bébibumm a Debreceni Állatkertben: amazóniai tejbékák születtek

HelloVidék
-
 21.04.17 17:02Utazás

Az újévkor bemutatott szaporulat után a Debreceni Állatkert most ismét örömhírről számolhat be az amazóniai tejbékák háza tájáról, ugyanis nemrég összesen mintegy 200 petéből kelt ki náluk utód – ez a szép szám kifejezetten jellemző a fajra, mivel a nőstények egy-egy alkalommal akár 2000 petét is lerakhatnak.

Rengeteg a figyelmetlen autós: ezekben a megyékben történt tavaly a legtöbb baleset

HelloVidék
-
 21.04.17 14:05Utazás

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a járvány miatti újabb korlátozások bevezetésével a balesetek száma ismét jelentősen visszaesett, mértéke megközelítette a kijárási korlátozás alá eső II. negyedévi csökkenést. Ennek következtében történelmi mértékben csökkent a közlekedési balesetben elhunytak száma,…

Kedvező kilátások: megnőtt a kereslet a diákmunka iránt az újranyitás miatt

Az elmúlt napokban több száz diáknak tudtak állást biztosítani a kiskereskedelemben, ugyanis a szektorban tevékenykedő cégek körében az újranyitás miatt megnőtt a kereslet a diákmunka iránt - közölte az euJobs HR-Group, amely a diákok toborzását végezte.

Milliós beruházás: Egerben bővíti kapacitását a Stühmer Kft.

Kormányzati támogatással hajt végre Egerben jelentős kapacitásbővítő beruházást az édesipari termékeket gyártó Stühmer Kft. - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a cég Heves megyei székhelyén, Makláron, a program támogatási oklevél-átadó ünnepségén.

Családok, figyelem: újabb fontos részletek érkeztek az otthonteremtési támogatásokról

Egyszerűbb feltételek mellett, még többen igényelhetik a január 1-jén bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-bejegyzésében pénteken.

A túlélésért küzdenek a vidéki kézműves sörfőzdék: a válság hirtelen ütött nagyot

HelloVidék
-
 21.04.17 07:20Gazdaság

A világjárvány elején még arról cikkeztek, hogy a kézműves sörök vesztét is elhozhatja a koronavírus, amely akár az európai főzdék egyharmadát is tönkre teheti. A pandémia megtörheti a drágább, de minőségi termékeket előtérbe helyező két évtizedes iparági trendet. Neves vidéki sörfőzdéket kérdeztünk most arról, hogyan vészelték át az elmúlt…

Több száz milliós beruházás: új raktárat épít Nyergesújfalun az olasz Lucart

Az újrahasznosított higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart 4600 négyzetméteres új raktárat épít, ezzel megduplázzák az üzem készáruraktárának kapacitását - tájékoztatta a társaság ügyvezető igazgatója.