Találatok: 152 hír

Új sorozat indul a gyerekcsatornán: játszva tanulhatnak a gyerekek a járvány ideje alatt

HelloVidék
-
  Ma 17:08 Utazás

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben sem áll le az M2 gyerekcsatorna Hetedhét kaland szerkesztősége, szombattól új sorozattal segítenek a családoknak, hogy a gyerekek a járvány idején is hasznosan, játszva tanulva töltsék az idejüket - közölte az MTVA sajtóosztálya.

Maradj otton: hiába a jó idő, erre kér a Magyar Természetjáró Szövetség is

HelloVidék
-
  Ma 16:36 Utazás

A Turista Magazin közölte a Magyar Természetjáró Szövetség közleményét a koronavírus okozta helyzet kialakulása kapcsán.

Nyolc ország fogott össze: közösen kérvényezték a lipicailó-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Országos tisztifőorvos: egyre több fertőzött várható Magyarországon

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Itt a bejelentés: újra megnyílik a somoskőújfalui határátkelő

A két ország újranyitja a - koronavírus-járvány miatt lezárt - somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni.

Koronavírus: önkéntesekkel indítanák újra a vidéki gazdaságot a veszélyhelyzet idején

HelloVidék
-
  Ma 14:01 Gazdaság

Szervezett diák önkéntességi programot hirdetett a Meló-Diák a veszélyhelyzet idejére az egész ország területén. Az ország legnagyobb iskolaszövetkezete ezzel a kezdeményezéssel azt szeretné elérni, hogy összekösse az önkéntes munkát vállaló diákokat a segítségre szoruló magánszemélyekkel, valamint a nehéz gazdasági…

Vége az őrült spájzolásnak: csillapodott a gyógyszervásárlási láz

HelloVidék
-
  Ma 13:30 Életmód

Csillapodott a gyógyszervásárlási láz az elmúlt pár hét óriási fogyasztásbővülése után - mondta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója.

Népszerű a környezetvédelem: 72 pályázó nyert támogatást az első METÁR-tenderen

72 pályázó nyert támogatást az első METÁR-tenderen - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Jó hír a horgászoknak: százharminc mázsa pontyot telepítettek a Dunába

HelloVidék
-
  Ma 12:39 Utazás

A neszmélyi, szőnyi és táti Duna-ágba 130 mázsa, két- és háromnyaras pontyot telepített a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.

Vérellátó szolgálat: lehet vért adni a kijárási korlátozás alatt is

Véradás céljából a kijárási korlátozás alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Folyamatos az egyeztetés: egyszerűsítené néhány kérelem beadásának menetét az Agrárkamara

HelloVidék
-
  Ma 11:35 Gazdaság

Az egységes kérelmek beadásának egyszerűsítéséről folytat intenzív egyeztetést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az illetékes döntéshozókkal a koronavírus-járványhelyzet miatt - közölte a NAK csütörtökön az MTI-vel.

Komolyan kell venni a járványt: a népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

Átjárhatnak a gazdák a magyar-horvát határon: művelni kell a muraközi szőlőket

A magyar-horvát határmenti ingázásról állapodott meg horvát kollégájával Szijjártó Péter a közösségi oldalán vasárnap reggel közzétett bejegyzése szerint.

Így segítik az egészségügyi dolgozókat: ingyen vehetik igénybe a MÁV és a Volán járatait

Az egészségügyi dolgozók ingyenes utazásának részleteit ismertette a MÁV és Volánbusz szombaton.

Változás az egészségügyi intézményekben: hétfőtől kórházparancsnokok segítik munkát

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően hétfőtől minden kórházban kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.