Találatok: 112 hír

Nem csak a kánikula pusztít hétvégén: mutatjuk, hol várható jégeső, vihar

Ma az ország északkeleti harmadát (Északi-középhegység, Nyírség, Hajdúság) leszámítva a középhőmérséklet több helyen is 25 fok fölött alakul. A hidegfront előterében az Alföldön még szombaton is marad a hőség több helyen 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok körüli napi középhőmérséklettel.

Rohamléptekben fejlődik Záhony: logisztikai központtá alakulhat a szabolcsi település

A kormány stratégiai jelentőségű feladatként kezeli Záhony térségének ipari és logisztikai fejlesztését, ezért csaknem 4 milliárd forintot biztosít erre a célra - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstartégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Kiugróan magas az UV-B sugárzás: nem csak bőrbetegséget okozhat

Az elmúlt hetekben magasabb volt az UV-B sugárzás, amelynek elsődleges oka, hogy a légkör ózontartalma az ilyenkor átlagosnál alacsonyabb - nyilatkozta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Folytatódik a városrehabilitáció Zalaegerszegen: felújítják a Mária Magdolna-plébániatemplomot

HelloVidék
-
  Ma 17:02 Utazás

A Modern városok program keretében megújul a Mária Magdolna-plébániatemplom Zalaegerszegen, és hosszú évszázadok után kétmanuálos orgona kerül a templom karzatára.

Óvatosan terveznek a magyarok: ekkor indul útnak a nyaralni készülők többsége

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait: a Netrisk.hu 6000 fős felmérése alapján a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók 56 százaléka pedig a…

Ez minden kutyatulajdonos rémálma: sok kedvencet betegít meg a gazdi otthona

HelloVidék
-
  Ma 15:01 Otthon

Hazánkban körülbelül 3 millió kutya él gazdival. Egy kutatás szerint még mindig szívesebben tartják a magyarok kedvenceiket kertes házban, ám egyre többen vannak, akik közös szobán osztoznak négylábú barátaikkal. Bármennyire is szeretjük kisállatainkat sokszor jelenthet problémát a bútorokba, ruhákba beivódott kellemetlen szag. A…

Robogóst üldözött a györkönyi rendőrség: videón a filmbe illő akció

HelloVidék
-
  Ma 14:08 Utazás

A Paksi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője járőrözött a napokban Györköny főutcáján, amikor meg akart állítani egy segédmotoros kerékpárral közlekedő személyt, akinek a bukósisak ugyan a fején volt, de az nem volt becsatolva - írja a Police.hu.

Nyaral az ország: innen posztol most Instára a legtöbb magyar

Egyre melegszik az idő, és vele együtt az utazási hajlandóság is növekszik, ami abból is látszik, hogy tízből négy magyar nem fél a járvány utáni turisztikai utazások miatt. A nyaralások esetében egyértelműen a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél, ahonnan a képes posztok áradata is megindult – derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Hatalmas termelői piac épül Letenyén: hűtőházat is kapnak a gazdák

Termelői piacot és a piac igényeinek kiszolgálását szolgáló hűtőházat építettek Letenyén a Top (Terület- és településfejlesztési operatív program) keretében 236 millió forintból - mondta Farkas Szilárd, a város polgármestere.

Üstökös haladt át Salgótarján felett: fotókon a csodás égi jelenség

Különleges égi jelenség szemtanúi lehettek a salgótarjániak. A C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös hajnalban volt látható a város felett

Új EFOTT-himnusz született: neked is ismerős a „Régi nyár”?

Nem akármilyen trió állt össze az EFOTT idei indulójához: a csodálatos hangú Kollányi Zsuzsi, az ország egyik legnagyobb DJ-producere, Lotfi Begi és a feldolgozások nagymestere, DR BRS egy felejthetetlen közössel rázzák fel az idényt – megérkezett a „Régi nyár”!

Óriási változás robbant be a kölcsönöknél: ezekre az újdonságokra számíthatunk

A járvány alatt látványosan visszaesett a személyi hitelezés, a legfrissebb adatok szerint azonban már májusban újra nagyobb érdeklődés mutatkozott a személyi hitelek iránt. Az igaz, hogy utoljára három évvel ezelőtt volt ilyen alacsony a hitelfelvételi kedv, viszont az MNB által bevezetett THM plafonnak köszönhetően - amely a júniusi alapkamat csö

Koronavírus: fertőzött munkást találtak Ravazd közelében

Egy ukrán nő koronavírus tesztje pozitív lett, miután munka közben a a ravazd-likipusztai gyümölcsösben rosszul lett. Társait karanténba helyezték és naponta ellenőrzik őket. - írja a Kisalföld.

Razziába kezd a fogyasztóvédelem: ekkor ellenőrzik a fagyizókat, kávézókat

A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik, a revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak. A tavalyi élelmiszer-biztonsági ellenőrzések arra mutattak rá, hogy a fagyizóknál a higiénia is igen lényeges - írja a Magyar Nemzet.

Ennyit keres képeivel az RTL Cápák között című műsorában feltűnt vidéki művész

HelloVidék
-
  Ma 08:39 Utazás

Két magyar milliárdos lett az üzlettársa a sándorfalvi származású Németh Emesének, aki a világon egyedülálló technikával készíti festményeit. Meska egyetlen képe most félmillió forintot ér, hamarosan galériát nyit - írja a delmagyar.hu.