Találatok: 104 hír

Kampány az ittas vezetés ellen: ebben a vidéki városban kezdődött az akció

Nyolc Veszprém megyei város 31 élelmiszerboltjában telepített az ittas járművezetés veszélyére intő padlómatricákat a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az Aegon Magyarország támogatásával. A közös kampány célja, hogy eltántorítsa a sofőröket attól, hogy alkoholfogyasztás után volán mögé üljenek.

Több ezer maskarás űzi el a telet a vidéki faluban: mutatjuk a részleteket

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

Elárulta a bükki füvesember: így úszhatod meg a közelgő influenza szezont

HelloVidék
-
  Ma 15:00 Életmód

Hétről hétre egyre több influenzaszerű megbetegedést diagnosztizálnak országszerte. A legjobb védekezésnek továbbra is a megelőzés, immunrendszerünk erősítése számíthat, ami a téli időszakban külön feladatot jelent. Gyuri bácsi, vagyis a bükki füvesember, a népgyógyászat legismertebb magyar alakja minden napra különleges…

Ismét romlottak az értékek: ilyen most az ország légszennyezettsége

Ismét nőtt a légszennyezettség a magas szállópor-tartalom miatt.

Ennek örülni fognak a borászok: pályázatot hirdetnek a szőlőültetvények korszerűsítésére

A szőlőültetvények korszerűsítését, a termelés hatékonyabbá tételét szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban 16 milliárd Ft érhető el. A pályázatok elbírálásánál elsőbbséget élveznek az integrált termelési láncokban résztvevő gazdák.

Már a madárdal sem a régi: ezért változik a szárnyasok éneke

HelloVidék
-
  Ma 12:03 Utazás

A madárénekek is divatszerűen változhatnak - mondta Garamszegi László Zsolt, az MTA, Ökológiai és Botanikai Kutató Intézet igazgatója.

Teljes útzár: mutatjuk, hol nem járható az M3-as

Teljes szélességében lezárták az M3-as autópályát Hajdúnánás térségében, ahol hétfő délelőtt leszakadt egy nagyfeszültségű kábel - közölte az Útinform a honlapján.

Kígyózó sorok és hosszas várakozás: így törekednek gyorsabb kiszolgálásra a bolthálózatok

Nem is gondolná az ember, hányféle összetevőn múlik az, hogy mennyi időt kell várakozni egy adott boltban a kasszánál. Egyfelől a kasszásnak gyorsnak kell lenni, amiért őt folyamatosan monitorozza is a munkáltatója, a technikai apparátusnak is a toppon kell lennie, a szalagtól a szkennelő állomásig, és akkor még a boltban működő dolgozói…

Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon - írja a 24.hu.

Egyre több pálinka készül: mutatjuk melyik megye a dobogós

Az elmúlt években összesen 26 ezer főzőberendezést vásároltak a házi pálinkára vágyók és összesen 151 ezer liter párlatot állítottak elő otthonukban. A pénzügyminiszter szerint az unió illetékes fórumain újra napirendre kerülhet az a kezdeményezés, amely engedélyezi bizonyos mennyiségű tömény italt adómentes előállítását - írja a Magyar Nemzet.

Ez igen: Oroszlányban van az ország egyik legmodernebb mentőautója

A környékbeli betegek ellátásában kap kiemelt szerepet. Az oroszlányi mentőállomás képeket is posztolt róla, mutatjuk!

Itt a mesterterv: így számolnának le a munkaerőhiánnyal a Balatonnál

A balatoniság fogalmát alkalmaznák a szakképzésben egy új elképzelés szerint, amelyben leginkább a tóparti vállalkozások munkaerő-piaci igényére fókuszálnának függetlenül attól, hogy az Somogy, Zala vagy Veszprém megyében található. Ehhez a jövőbe mutató tervek szerint egy egységesen kezelt balatoni szakképzés létrehozására lenne…

Kritikus a helyzet vidéken: rengetegen maradtak áram nélkül a fagy miatt

Különösen Békés megyében és Bács-Kiskun megyében Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég. A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara egyfajta jégpalástot képez és napközben sem olvad el, így a jégréteg vastagodásával fokozódik a…

Na de hogy került egy zongora a pécsi főpályaudvarra?

A hangszert bárki kipróbálhatja, aki arra jár. Egy névtelenséget kérő, vélhetően kultúrakedvelő magánszemély adománya, a 19. és 20. század fordulóján, egy bécsi műhelyben készült.

Te is kidobtad eddig a kályhád hamuját? Íme 7 ok, miért ne tedd

HelloVidék
-
  Tegnap 13:56 Mezőgazdaság

Több dologra jó, mint gondolnád: műtrágyaként, komposztként is működik, elriasztja a kártevőket, és még a szappankészítésben, sőt az algás kutak, medencék tisztításánál is nagy hasznát lehet venni. Mindez persze a fahamura vonatkozik, a vegyi anyagokkal teli tüzelőanyagoktól ne várjunk csodát.