Találatok: 219 hír

Mutatjuk, miért gyomrunk a második agyunk

Stressz következtében egyre gyakoribb, hogy különböző emésztési problémákkal kell szembesülnünk. A tüneteket előidézheti egy rövidebb ideig tartó feszültebb időszak, de gyakran olyan tartósan fennálló körülmények is, mint a stresszes munkahelyi vagy

Bajt jelezhet a bordaközi fájdalom

A bordaközi fájdalom az esetek jelentős részében izomhúzódásnak tudható be, bár jó néhány más ok is állhat a kínzó érzés mögött.

A cukorbetegség jelei a bőrön

Mivel a cukorbetegek esetében a sebgyógyulási hajlam károsodik, ezért fontos odafigyelni a bőr mindenféle elváltozására. Bizonyos elváltozások otthon is kezelhetőek, néhánnyal azonban tanácsos felkeresni a háziorvost!

Humánmeteo: megvisel a változékony idő

Kedden napközben nem érkezik újabb front, de sokaknál fokozódhatnak a koncentrálási problémák, délután pedig már egyéb panaszok is jelentkezhetnek.

Fotók: múlt hétvégén is oltották a pedagógusokat

Az óvodák és iskolák újranyitása előtt soron kívül beoltották a koronavírus ellen a pedagógusokat. A kampányoltás 3 körös volt, az utolsó szakaszt a múlt hétvégére szervezték.

A hasi zsírt ezért nehéz eltüntetni

Fenék, csípő, combok, has - kritikus területek, ha hízásról van szó. Utóbbi testrészünkön azonban nemcsak hogy zavaróak a zsírpárnák, de az egészségünket is komolyan veszélyeztetik.

Koronavírus: erre figyeljünk vásárlás közben

Folyamatosan ellenőrzi az újranyitáshoz kapcsolódó járványügyi szabályok betartását a fogyasztóvédelmi hatóság. A kormányhivatalok munkatársai a múlt héten 187 üzletben jártak, mutatjuk a tapasztalataikat, illetve azt is, hogy mit kérnek a

Tényleg tilos vizes hajjal lefeküdni?

Aki lefekvés előtt szeret zuhanyozni, hajat mosni, néha vágyhat rá, hogy vizes hajjal aludjon el. Csakhogy ettől állítólag megbetegedhetünk, és a hajunknak is árthatunk vele.  Vajon tényleg így van?

Fotók: folyamatos az oltás országszerte

Már hatféle koronavírus-vakcina használatát engedélyezték Magyarországon és egyes oltóanyagokból hetente érkezik utánpótlás. Ennek köszönhető, hogy folyamatosan és ütemezetten halad itthon az oltási program.

Fotók: visszatértek az alsósok az iskolákba

Hétfőn újraindult a jelenléti oktatás van az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára, a legkisebbek tehát már visszatérhettek az iskolapadba.

A használt teafiltert ezért ne dobjuk ki

A teázásnak nagyon sok pozitív hatása van, nem csoda, ha a tea az egyik legnépszerűbb ital a világon. A legtöbben filteres teát készítenek, a filtert pedig a szemétbe dobják - pedig több dologra is felhasználhatjuk!

Koronavírus: ilyen szabályokat kell betartani az iskolákban

Ha húsvétkor nem lettünk volna fegyelmezettek, annak súlyos hatásait már látnánk, és most nem nyithattak volna ki az iskolák és az óvodák. Az óvintézkedések betartása azonban továbbra is nagyon fontos - hangzott el a járvány elleni védekezésért

Komoly bajt okozhat a befagyott váll

A merev, beszűkült mozgású, fájdalmas váll - vagyis az úgynevezett befagyott váll szindróma - a középkorúak gyakori panasza, amelyen megfelelő kezelésekkel hatékonyan lehet segíteni.

Jelek, hogy gyenge az immunrendszerünk

Mutatjuk, milyen tünetek utalhatnak arra, hogy meggyengült a szervezetünk természetes védekezőképessége.

Meglepő módszerek a fájdalom ellen

A fájdalomcsillapítás nem minden esetben kell azt jelentse, hogy feltúrjuk a gyógyszeres fiókot. Vannak természetes, mégis igen hatékony módszerek, amelyekkel semmilyen vegyi anyagot nem kell a szervezetünkbe juttatnunk.