Találatok: 187 hír

Koronavírus: rengeteg nő vesztette el az állását

HáziPatika
-
  Ma 07:28 Életmód

Amerikában négyszer annyi nő hagyta el a munkaerőpiacot augusztus és szeptember között, mint férfi. A koronavírus-járvány miatt ráadásul még mindig minden negyedik nő foglalkoztatása kérdéses. Ezt a kedvezőtlen hatást azonban már a magyar nők is a

Koronavírus: ez derült ki a vérplazmakezelésről

HáziPatika
-
  Ma 07:02 Egészség

Nem hatásos a lábadozó betegek ellenanyagban gazdag vérplazmája a COVID-19 kezelésében - erre az eredményre jutott egy Indiában végzett kutatás.

Koronavírus: ennyire hatékonyak az egyes maszktípusok

HáziPatika
-
  Ma 06:27 Egészség

A maszkviselés hatékonyságát igazolták japán kutatók a koronavírus terjedésével kapcsolatban. Tanulmányuk szerint az arcmaszkok egyaránt hatékonyak a vírus szétszórásának és belélegzésének visszaszorításában.

Sertésszívvel pótolhatják az emberi szívet

HáziPatika
-
  Ma 06:01 Egészség

Ez az úttörő jelentőségű xenotranszplantáció (amikor egy másik faj egyedéből ültetnek át szívet) számtalan emberi élet meghosszabbításához és megmentéséhez járulhatna hozzá. Valóban kaphatnának 2021 végén sertésszívet a transzplantációra

Koronavírus: javítja a betegek esélyeit ez a gyógyszer

HáziPatika
-
  Ma 05:25 Egészség

Alacsony dózisban adva mind a súlyos szövődmények, mind az elhalálozás kockázatát csökkentheti COVID-19-ben szenvedő betegeknél egy széles körben használt fájdalomcsillapító gyógyszer, az acetilszalicilsav - állítják amerikai kutatók.

Meggyógyult a koronavírusból: "ez volt a legrosszabb"

HáziPatika
-
  Ma 05:03 Egészség

"Nem féltem még akkor sem, amikor a tünetek megjelentek. A családtagjaimat és a barátaimat viszont nagyon féltettem" - Török Ádám videós újságíró szeptemberben esett át a COVID-19-en. Gyógyulását követően őszintén mesélt a betegséggel

Megújult a legnagyobb közösségi gasztroportál

A friss site-on jóval hangsúlyosabb lesz a receptkereső, de a magazinos tartalmak is előtérbe kerülnek.

A májfolt miért alakul ki?

HáziPatika
-
  Ma 04:02 Egészség

Az elsősorban arcon megjelenő májfolt az egyik leggyakoribb esztétikai bőrprobléma. A melazmának is nevezett elváltozások egészségügyi értelemben teljesen ártalmatlanok, látványuk mégis sokak életét megkeserítik.

Bajt okoz az alakformáló fehérnemű

HáziPatika
-
  Tegnap 21:03 Egészség

Szinte nincs is olyan nő, akinek a szekrényében ne lapulna egy-egy alakformáló fehérnemű: olyan szűk, rugalmas ruhadarab, mely karcsúbbnak mutatja a viselőjét. A szoros alsóneműk azonban egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Ezek már a leukémia tünetei

HáziPatika
-
  Tegnap 18:03 Egészség

A legtöbb új vérsejt, amelyet testünk termel, a csontvelőből származik. Azoknál, akik leukémiában szenvednek, ezek az új vérsejtek mutálódnak és elrákosodnak. Aztán osztódni kezdenek, és tulajdonképpen így fejlődik ki a betegség.

Koronavírus: 4 vidéki városban durvul a járvány

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációjából kiderült, hol várható a koronavírusos esetek számának növekedése.

Vesecisztára ezek a tünetek utalnak

HáziPatika
-
  Tegnap 17:03 Egészség

Bár az esetek nagy részében nem okoz tüneteket, a hastáji fájdalom és nyomás megjelenése ciszták megnagyobbodására utalhat. Az öröklődő policisztás vese pedig súlyos tünetekkel jár, és akár halálhoz is vezethet.

Koronavírus: itt vannak az új magyar szabályok

HáziPatika
-
  Tegnap 16:12 Egészség

Aki megszegi a karanténszabályokat, az akár az eddigi legnagyobb bírság háromszorosára is büntethető lesz.

Migrénes lesz a kedd

HáziPatika
-
  Tegnap 15:56 Időjárás

Kedden gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat, ami ugyan intenzív panaszokat nem okoz, de a szervezetünk most sem pihenhet.

Koronavírus: egyre drámaibb a helyzet Európában

Nem kizárt a karantén Franciaországban, a spanyol kormány újból szükségállapotot és éjszakai kijárási tilalmat rendelt el.