Találatok: 188 hír

E-cigit szívott, tüdőátültetésre szorult

Egy 17 éves michigani fiún hajtották végre a világ valószínűleg első olyan dupla tüdőtranszplantációját, amelyre azért volt szükség, mert a páciens tüdeje helyrehozhatatlanul károsodott az elektromos cigaretta vagy más hasonló eszközök párájának be-...

Meglepő dolgok befolyásolják a pikkelysömört

HáziPatika
-
  Ma 08:02 Egészség

A szájüreg egészsége és az életmódbeli szokások is befolyásolhatják a pikkelysömör tüneteinek súlyosságát - derült ki egy új tanulmányból.

Az agyat is pusztítja az e-cigi

Egy német kutatás kiderítette, milyen mechanizmusok idézik elő az elektromos cigaretta ér-, agy- és tüdőkárosító hatását.

Meglepő tünetek, amik szívproblémára utalhatnak

HáziPatika
-
  Ma 07:02 Egészség

Világszerte, így Magyarországon is a szív- és érrendszeri betegségek jelentik a vezető halálokot. A tragédiák nagy részét azonban meg lehetne előzni, ha az érintettek a nem teljesen tipikus panaszokat is figyelmeztető jelként értelmeznék. Mutatjuk,...

Büntethető lesz a kuruzslás

HáziPatika
-
  Ma 06:32 Egészség

Törvényjavaslatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a parlamentnek az áldoktorok, kuruzslók tevékenységének visszaszorításáért. Várhatóan a büntetőjogban is megjelenik majd a kuruzslás vétsége.

A joghurtok váratlan veszélye

HáziPatika
-
  Ma 06:02 Recept

Legyen szó akár savanyú káposztáról, joghurtról vagy kefirről, akár olyan egzotikus ételekről, mint a kombucha tea, a tempeh vagy a koreai kimchi, az erjesztett élelmiszerek népszerűsége valósággal szárnyal manapság. Miközben azonban a köztudat...

Kitiltanák a régi autókat Budapestről

Két civil szervezet mérései szerint súlyosabb a fővárosi légszennyezettség annál, mint amire a hivatalos adatok utalnak. A lesújtó eredményeket az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésén is bemutatták.

Ez történik, ha elveszítjük a szaglásunkat

HáziPatika
-
  Ma 05:02 Egészség

Bár az egyik legkevésbé fontos érzékelésnek tartjuk, a szaglásunknak komoly szerepe van a mindennapjainkban. Mi történne, ha teljesen elveszítenénk?

"Testünket eltakarhatjuk, az arcunkat nem"

HáziPatika
-
  Ma 04:32 Egészség

A ráncok megjelenése sok nő számára rendkívül bosszantó, és keresik is azokat a módszereket, amelyekkel sikeresen felvehetik a harcot a bőröregedés ellen. Lássuk, mit várhatunk az esztétikai kezelésektől.

Munkák, amelyektől rosszul alszunk

HáziPatika
-
  Ma 03:34 Egészség

Elsőre talán sokaknak nem jutna eszébe, de az, hogy valaki mennyit alszik, attól is függhet, hogy mi a munkája. Vannak ugyanis olyan foglalkozások, amelyek az átlagnál kevesebb vagy rosszabb minőségű alvást eredményeznek.

A női orgazmus 11 típusa

HáziPatika
-
  Tegnap 22:14 Szex

A G-pontot már ismerjük, de mi a helyzet az A- vagy a O-ponttal? Hogyan befolyásolhatjuk erotikus álmainkat, és kik tudnak elélvezni a sportolástól is? Szakértők szerint egy nő 11 típusú orgazmust élhet át - összegyűjtöttük mindegyiket.

Így tesszük tönkre a saját alvásunkat

HáziPatika
-
  Tegnap 21:03 Egészség

A pihentető alvás testi és lelki egészségünk szempontjából is elengedhetetlen fontosságú. Mely tényezők ronthatják el az éjszakánkat?

Jelek, hogy begyulladt a mandulánk

HáziPatika
-
  Tegnap 20:03 Egészség

Vannak, akik szinte soha nem tapasztalják meg a mandulagyulladás kellemetlen tüneteit, míg másokat minden influenzaszezonban olyan mértékben kínoz a betegség, hogy inkább sebészi úton eltávolíttatják.

A legveszélyesebb szívritmuszavarok

HáziPatika
-
  Tegnap 19:03 Egészség

A szívritmuszavarok között lehetnek olyanok, amelyek azonnali ellátást igényelnek - hívja fel a figyelmet dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológusa, intenzív terapeutája.

Öregíthetnek ezek a hétköznapi dolgok

HáziPatika
-
  Tegnap 18:03 Egészség

Sokan nem is gondolnánk, hogy a mindennapjainknak milyen sok olyan része van, ami kívül-belül öregíti a testünket. Éppen ezért érdemes tisztában lenni az alábbiakkal.