Találatok: 222 hír

Magyarok ezrei vannak hatósági karanténban

Jelenleg már 10660-an vannak hatósági házi karantén Magyarországon - közölte az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője.

Így előzzük meg a bőröregedést

HáziPatika
-
  Ma 12:02 Egészség

Ha betartjuk az alábbi dolgokat, máris rengeteget tettünk azért, hogy jó pár évet letagadhassunk a korunkból.

Koronavírus: a legveszélyeztetettebb csoportok

A koronavirus.gov.hu-n kedd óta már a magyarországi áldozatok életkoráról és alapbetegségeiről is tájékozódhatunk. A kibővített adatszolgáltatás célja, hogy jobban bemutassa a betegség által okozott problémák valódi jellegét.

Ezért borul ma kékbe az ország

Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból este számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.

Koronavírus: 12 millió maszk érkezett Kínából

Jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából. Szerdán összesen hat repülőgép hozott olyan eszközöket, amelyek segítenek megóvni a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók egészségét.

Először volt hőhullám az Antarktiszon

HáziPatika
-
  Ma 10:03 Egészség

A kutatók aggodalmunknak adtak hangot amiatt, hogy ez a jelenség hosszú távon károsíthatja az állat- és növényvilágot, az egész ökoszisztémát.

Jelentős hőingadozás jön

HáziPatika
-
  Ma 10:02 Időjárás

Ma még kevésbé, holnap azonban már jelentős hőingadozásra számíthatunk. Péntekre virradóan akár még -4 fokot is mérhetünk, de napközben már 17 fokig melegedhet a levegő.

Koronavírus: megfertőződött Győr polgármestere

Pozitív lett a második koronavírustesztje Dézsi Csaba Andrásnak, Győr polgármesterének. Tünetei nincsenek, jelenleg házi karanténban van.

Koronavírus: 937 ezer beteg világszerte

HáziPatika
-
  Ma 09:17 Egészség

Az új típusú koronavírus még mindig rohamosan terjed. Szerda délután óta több mint 64 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma világszerte.

Mi is a stressz valójában?

HáziPatika
-
  Ma 09:02 Egészség

Időről időre mindenki megtapasztalja, és bár önmagában egyáltalán nem rossz, hosszú távon mégis súlyosan károsíthatja az egészséget - ez a stressz, amelynek hátterében számtalan kiváltó tényező meghúzódhat. Fontos azonban, hogy megtanuljuk kezelni,...

Koronavírus: online rendelhetnek a háziorvosok

A mostani járványügyi helyzetben ajánlott, hogy csak a legszükségesebb esetekben vegyünk igénybe személyesen egészségügyi ellátást. Saját fejlesztésű rendszerén keresztül egy hazai egészségügyi startup ingyenes lehetőséget biztosít a hazai...

Koronavírus: a legígéretesebb gyógyszerek

HáziPatika
-
  Ma 08:03 Egészség

A világ lakossága jelenleg egy emberként várja, hogy az orvostudomány előálljon egy bizonyítottan hatékony megelőzési vagy kezelési módszerrel az új koronavírus okozta járvány leküzdéséhez. Pécsi szakemberek összefoglalták, hol tartanak most a...

Ez a kezelés hatásos lehet a koronavírus ellen

Ígéretesnek bizonyultak az első pekingi őssejtkezelések a Covid-19-betegek gyógyításában. Ez pedig komoly előrelépést jelenthet a koronavírus-járvány áldozatainak számának csökkentésében.

Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött

HáziPatika
-
  Ma 07:19 Egészség

Továbbra is terjed Magyarországon az új típusú koronavírus. Az országban egy nap alatt 60 új esetet regisztráltak.

Hüvelyszárazság sugárkezelés miatt

HáziPatika
-
  Ma 07:04 Egészség

A hüvelyszárazságot, vagy orvosi nyelven a lubrikáció (nedvesedés) hiányát kiváltó tényezők igen változatosak lehetnek. Kevesen tudják, de például kismedencei sugárkezelés miatt is jelentkezhet. Milyen mellékhatásokra számíthatunk még ilyen...