Találatok: 168 hír

A vállfájdalom így enyhíthető

HáziPatika
-
  Tegnap 18:00 Egészség

A vállfájdalom kezelésére több lehetőség is van attól függően, hogy komoly betegség áll a hátterében, vagy "csupán" görcs, húzódás, feszülés, túlerőltetés. Az viszont biztos, hogy bármi is okozza, képes napokra elrontani az ember...

Citrom: ennyi mindenre használhatjuk!

HáziPatika
-
  Tegnap 17:03 Egészség

Télen teába tesszük, nyáron limonádét készítünk belőle, és jó néhány étel elengedhetetlen összetevője, ízesítője. Azt is mindenki tudja, hogy sok benne a C-vitamin. De mire használhatjuk még a citromot?

Növények, melyek minden lakásba kellenek

HáziPatika
-
  Tegnap 16:33 Egészség

Egy cserepes növény nemcsak otthonosabbá varázsol egy szobát és nagyszerű dekoráció is egyben, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy frissebb és kellemesebb legyen a levegő. Milyen növényeket érdemes választani ehhez?

Meddig tolható ki az emberélet hossza?

HáziPatika
-
  Tegnap 16:03 Egészség

Egy korábbi tanulmány szerint az emberi élethossz még mindig nem érte el végső határát.

6 módszer krónikus hátfájdalom ellen

HáziPatika
-
  Tegnap 15:33 Egészség

Ha három hónapnál hosszabb ideig áll fenn a hátfájdalom, már krónikusnak nevezhetjük. Komoly frusztrációt okozhat az érintettnek.

Csalóka idő lesz kedden

HáziPatika
-
  Tegnap 15:08 Egészség

Kedden a humánmeteorológiai helyzeten fronthatás nem ront, a hideg reggel és az enyhe délután okozhat panaszokat.

A quinoa ezért ilyen népszerű

HáziPatika
-
  Tegnap 14:03 Egészség

Gyorsan elkészíthető, tele van fontos tápanyagokkal és ásványi anyagokkal, glutént viszont nem tartalmaz - a dél-amerikai eredetű quinoa pozitív tulajdonságai révén méltán kívánkozik mindennapi étrendünkbe.

Minden nőnek segíthet ez a gyógynövény

HáziPatika
-
  Tegnap 13:30 Egészség

Ha csak néhány gyógynövényteát tartunk otthon, akkor mindenképpen a cickafark legyen az egyik: migréntől a vérzésekig, gyulladásoktól az aranyérig igen jótékony hatású, különösen nőknek ajánlott bespájzolni belőle!

Így használjuk az ecetet fűszerként

HáziPatika
-
  Tegnap 13:03 Egészség

Rengeteg alapanyag létezik, melyekből számos különféle, markánsan különböző ízvilágú ecet készül, amelyek mind-mind magukban hordozzák az alapanyagokra jellemző íz- és illatanyagokat. A jó minőségű, biológiai eljárással készült, sokszor akár évekig...

A depresszió csalhatatlan jele

HáziPatika
-
  Tegnap 12:00 Egészség

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb időt hagyunk olyan természetes érzelmek megélésére, mint a gyász. Tüneteit sokszor a depresszióval keverik össze, holott a pszichológus szerint egészen másról van ilyen esetben szó.

5 érdekesség az ádámcsutkáról

HáziPatika
-
  Tegnap 11:01 Egészség

Az ádámcsutka a legnagyobb gégeporc, két egymással szöget bezáró porclemezből áll. A gége lágyrészeit és a hangszalagokat védi - ezeket talán mindenki tudja. Egyes információk azonban sokakat meglephetnek.

Visszatér a kánikula

Ismét melegedni kezd az idő, bár a héten még záporokra, zivatarokra is készülni kell.

A pattanások meglepő előnyei

HáziPatika
-
  Tegnap 10:03 Egészség

A pattanásos, illetve pattanásokra hajlamos bőr igencsak meg tudja keseríteni az életet. Azonban lehet, hogy ennek a bőrtípusnak van egy igen komoly előnye, ami némi vigaszt nyújthat az aknéktól szenvedőknek.

Ingyenesen vizsgálják a szemüvegeket

A hónap végéig tartó ingyenes UV szűrésre várják azokat, akik szeretnék bevizsgáltatni szemüvegüket vagy napszemüvegüket fényvédelem szempontjából - közölte a Magyar Látszerész Szövetség. A kampányhoz csatlakozó hetven optikai szaküzletben...

Kiderült, mennyit spórolnak a fiatalok

HáziPatika
-
  Tegnap 08:03 Egészség

A fiatalok között egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarítók aránya. A megtakarítások átlagos összege 517 ezer forint volt 2019 első negyedévében, ami jelentős emelkedés a 2018. év végi 414 ezer forinthoz képest - derült ki az egyik bank...