Találatok: 184 hír

10 meglepő tény az álmokról

HáziPatika
-
  Ma 18:00 Egészség 

Életünk harmadát alvással töltjük, az álmok világa mégis rejtelmes terület, amit kevéssé ismerünk.

Miért zuhanyzáskor jönnek a jó ötletek?

HáziPatika
-
  Ma 17:00 Egészség 

Sokan rácsodálkoznak, hogy miért éppen zuhanyzás, kertészkedés, horgászás vagy más szellemi ellazulással járó tevékenységek közben jutnak eszünkbe a legeredetibb ötletek? Van rá magyarázat.

Humánmeteo: görcsös kedd jön

HáziPatika
-
  Ma 16:45 Időjárás 

Kedden ugyan nem várható közvetlen fronthatás, mégis többeknél jelentkezhetnek különböző görcsös panaszok.

Milyen az, aki érzelmi analfabéta?

HáziPatika
-
  Ma 16:00 Egészség 

Az alexitímia egy kóros személyiségjegy, amelynek alanyai az érzelmileg felfokozott helyzetekben csupán a testi tünetek észlelésére képesek. Képtelenek szavakba önteni, mit érezhetnek, sőt, lényegében alig vannak tudatában érzelmi életüknek.

A vérszegénység típusai

HáziPatika
-
  Ma 15:30 Egészség 

A gyorsan kialakuló vérszegénység szédüléssel, gyengeséggel jár, azonban ha lassan és fokozatosan csökken a vörösvértestek száma, akkor még a súlyosabb vérszegénységet is jól kompenzálja a szervezet - egy ideig.

A legismertebb gyógynövény hatásai

A kamillát bizonyára senkinek sem kell bemutatni, hiszen a legtöbben ismerik. Ezt a csodás növényt ráadásul hungarikummá nyilvánították. Lássuk, miért jó és mire használhatjuk a kamillavirágzatot!

Mi mindenre jó az alma?

HáziPatika
-
  Ma 14:30 Életmód 

Napi egy alma az orvost távol tartja - nem véletlenül született meg ez a közmondás. Ennek a gyümölcsnek számos, az egészségre jótékony hatása van. Ráadásul még a házi szépségápolásnál is többféle módon bevethetjük.

Nátha vagy arcüreggyulladás? Ezek a tünetek

HáziPatika
-
  Ma 14:00 Egészség 

Gyerekeknél - életkorukból adódó anatómiai sajátosságok miatt - könnyen alakul ki egy egyszerű náthából orrmelléküreg-, leggyakrabban arcüreg- vagy rostasejt-gyulladás, ennek kezelése pedig már az orvos feladata.

Lehet, hogy ülésbetegsége van

HáziPatika
-
  Ma 13:30 Egészség 

A túl sok ülés, a mozgásszegény életmód számos krónikus betegség kiváltó oka lehet, és nagyon gyakran ez tehető felelőssé különböző mozgásszervi betegségek kialakulásáért is.

Minden éjszaka nő a testmagasságunk

HáziPatika
-
  Ma 13:00 Egészség 

Miközben az emberek jelentős része igen kényes a testsúlyára, a magasságot hajlamosak vagyunk állandó értékként kezelni. Pedig a valóság ennél azért egy kicsit változatosabb.

Hogyan állítsuk meg az őszi hajhullást?

HáziPatika
-
  Ma 12:30 Egészség 

Az őszi hónapok beköszöntével sokan arra lesznek figyelmesek, hogy némileg több hajszálat veszítenek. Ez általában természetes folyamat, így ha kizárta az esetleges betegségeket, akkor érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, melyekkel...

Inzulinrezisztencia: veszélyes a saját étrend

HáziPatika
-
  Ma 12:00 Egészség 

Amint valaki megkapja az inzulinrezisztencia diagnózisát, megtudja, hogy a betegség kezelésében nagy szerepe van - akár a diabétesz esetében - a teljes életmódváltásnak. A megfelelő diéta összeállításával sokan önmaguk próbálkoznak az interneten...

Súlyos hasmenés: mikor forduljunk orvoshoz?

A hasmenés az egyik leggyakoribb emésztési rendellenesség, mely igen kellemetlen, de a legtöbb esetben néhány napon belül elmúlik. Számos betegség kísérőtünete lehet, de időnként nehéz kideríteni, mi áll a hasmenés hátterében. Mikor forduljunk...

Menzesz: ezért éhesebbek a nők

HáziPatika
-
  Ma 11:00 Egészség 

Nagyon sok nővel előfordul, hogy menzesz előtt vagy közben csillapíthatatlan éhséget érez, illetve nagyon kíván olyan ételeket, amelyeket korábban nem. Ez nem véletlen.

Bajt jelezhet a szaglás romlása

HáziPatika
-
  Ma 10:00 Egészség 

Neurológiai betegségekre, például Alzheimer- vagy Parkinson-kórra is utalhat a szagláscsökkenés, amely akár tumorok vagy különféle endokrinológiai elváltozások első jeleként is megjelenhet.