Találatok: 9 hír

4 tipp a tűzijáték idejére

Háziállat
-
  19.08.16 14:00 Állatvilág

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat.

Kutya-macska ivartalanítási akciók Érden - 2019 ősz

Háziállat
-
  19.08.15 17:12 Állatvilág

Az ivartalanítási akció célja, hogy a felelős állattartás jegyében minél kevesebb állat szülessen feleslegesen, csekély gazdihoz jutási eséllyel.

Túl kemény kutyajáték és rágcsa fogtöréshez vezethet

Háziállat
-
  19.08.15 10:55 ÁllatvilágOktatás

Az elmúlt években számos független kisállat fogorvos adott ki figyelmeztetést a kemény kutyajátékok és a fogtörések növekvő számának összefüggése miatt, ezért egyre többen sürgették a probléma átfogó, tudományos vizsgálatát. A Pennsylvaniai Egyetem friss kutatása szerint a kemény tárgyak rágása veszélyt jelenthet a kutyák fogazatára,…

Négylábúak bejárása biztosítva - újabb kutyabarát munkahely és iroda

Háziállat
-
  19.08.14 14:10 Állatvilág

Milyen egy igazán trendi munkahely? Az UNION szerint élhető, szerethető és kutyabarát.  A biztosító a saját tulajdonában lévő Kálvin Tower irodaházban tette lehetővé munkavállalói számára, hogy a hét bármely munkanapján négylábú kedvenceikkel érkezzenek munkába.

Időnként szükséges vizet cserélni az akváriumban

Háziállat
-
  19.08.14 13:34 Állatvilág

A megfelelően kivitelezett vízcsere javítja halaink életminőségét. Még a legprofibb szűrőrendszer sem annyira hatékony, mint a víz tisztára való cserélése - derül ki a Fressnapf cikkéből.

Te tudod milyen állat a hulmán?

Háziállat
-
  19.08.13 14:30 Állatvilág

Nőstény hulmán (Semnopithecus entellus) érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. Ez a közepes termetű majomfaj zárt tartási körülmények között ritkaságnak számít, az egész világon összesen 183 egyede él állatkertekben.

Ideiglenes madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Budapesten

Háziállat
-
  19.08.12 14:50 Állatvilág

Ideiglenes madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál hétfőtől augusztus 24-ig.

Budapesti kávézók fogtak össze a hontalan állatokért

Háziállat
-
  19.08.12 14:14 Állatvilág

Augusztus 16-án – ami egyébként hivatalosan a Hontalan Állatok Világnapja 5 kávézó és bisztró fog össze Budapesten, hogy akciókkal és támogatással felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra, valamint a segítségnyújtás fontosságára.

Segíts a cicádnak elviselni a hőséget!

Háziállat
-
  19.08.12 10:55 Állatvilág

A nyári kánikula idején nem csak nekünk embereknek fontos, hogy megfelelően védekezzünk a tartós meleg veszélyei ellen. A hőség a házi kedvenceink szervezetét is megterheli.