Találatok: 8 hír

A macskával való alvás előnyei és hátrányai

Háziállat
-
  Tegnap 14:04 Állatvilág

Némelyek el sem tudják képzelni, hogy macska-kupacok nélkül aludjanak, míg mások nem viselik el, hogy kedvenceik elfoglalják az ágyat.

Az év emlőse 2020 - az európai vidra

Háziállat
-
  Tegnap 12:16 Állatvilág

Idén az európai vidra lett az év emlőse. A Vadonleső Program hetedik éve választja meg azt a védett vagy fokozottan védett, többnyire közösségű jelentőségű őshonos emlősfajt, amelyre szeretné egész évben ráirányítani mind a szakmai közösség, mind pedig a társadalom széles rétegének figyelmét.

Minden, amit a kedvenceink helyes táplálásáról tudni kell

Háziállat
-
  20.01.26 17:27 Állatvilág

A felelős állattartás egyik alappillére a megfelelő táplálás kialakítása kedvenceink számára. Ha egészséges táplálást biztosítunk kutyánknak, vagy macskánknak akkor elkerülhetünk számos súlyos betegséget, sőt meghosszabbíthatjuk az életüket. A Royal Canin tápokkal biztosíthatunk számukra minden szükséges tápanyagot, ráadásul…

Tippek - hogyan teheted kutyás téli vakációdat zökkenőmentessé

Tettél már nagyobb utazást négylábú barátoddal, vagy ez lesz az első alkalom, amikor a blökit magaddal viszed, és egyelőre fogalmad sincs, mire számíts? Nem is beszélve arról, hogy tél van és hideg! Hogyan kell ilyenkor megtervezni egy autóutat? Mit kell figyelembe venni, ha netán repülni készültök? Semmi pánik: elmondjuk, hogyan teheted…

Oltási felhívás Lyme kór ellen - így védheted meg kutyádat!

Háziállat
-
  20.01.23 09:05 Állatvilág

A Lyme kór idült, többéves lefolyású betegség, lappangási ideje több hónap, melyet a kutyák a kullancsoktól kaphatnak el.

Kamerán figyelik a cuki pingvinfiókákat

Háziállat
-
  20.01.21 16:34 Állatvilág

Kamera segítségével néhány másodpercre beleshetünk a pingvinek költőüregébe, ahol a karácsony előtt kikelt fiókák cseperednek. Még pár hét, és előjönnek, utána már a kifutóban is láthatják majd őket a látogatók.

Mennyibe kerül az ivartalanítás 2020-ban?

Háziállat
-
  20.01.21 14:23 Állatvilág

Az ivartalanítással tovább megőrízhetjük kedvencünk egészséget, ezzel pedig meghosszabbíthatjuk életét. De mennyibe kerül átlagosan egy ilyen műtét?

Téli kutyaápolás: biztonságos kutyaséta hóban-fagyban

Háziállat
-
  20.01.21 10:25 Állatvilág

A hideg (fagy), a hó, a latyak, a sózás alkalmazása csúszásmentesítéshez mind-mind tartogatnak veszélyforrásokat az állatokra nézve is. Természetesen elsősorban a kutyáknak, hiszen őket még rossz időben is ki kell vinni, meg kell sétáltatni.