Találatok: 12 hír

A kőröshegyi teknősfarmon helyezték el a Zalában talált aligátorteknőst

A zöldhatóság lefoglalta, majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI) közreműködésével a kőröshegyi teknősfarmon helyezték el azt a kifejlett aligátorteknőst, amelyet szerdán a Zala megyei Pethőhenye egyik utcáján találtak.

Házikedvencek az irodában: az állatbarát munkahelyek előnyei

Az irodák megnyitása a négylábú kedvencek előtt világszerte egyre népszerűbb, és a kutatások szerint állatbarát munkahelyen dolgozni kevesebb stresszel jár.

Szigorodnak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt

Az Agrárminisztérium, az időjárási előrejelzések ismeretében, az extrém hőségre való tekintettel, 2019. június 21-től további utasításig – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét megtiltja a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását.

Először azonosítottak narvál-beluga hibridet a kutatók

Egy dániai múzeumban őrzött szokatlan alakú cetkoponyán végzett DNS-elemzésnek köszönhetően először találtak bizonyítékot kutatók az arktiszi vizek két fenséges teremtménye, a narvál és a beluga kereszteződésére.

Múzeumok Éjszakája - Állati jó programok

Háziállat
-
  19.06.21 12:35 Állatvilág

Holnap, azaz június 22-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. Összegyűjtöttünk néhány rendezvényt állatbarátok számára!

5 kutyafajta, amiből lelki támogató kutyát lehet nevelni

Háziállat
-
  19.06.20 12:21 Állatvilág

Bármilyen kutyából lehet lelki segítőt nevelni, de vannak olyan fajták, amiknek természete miatt ez lényegesen könnyebb feladat. A következő 5 kutyafajtához tartozó ebekből válnak leggyakrabban lelki segítő kutyák!

Szeretnél csigát tartani? Afrikai óriáscsiga kezdőknek

Háziállat
-
  19.06.20 07:40 Állatvilág

Az óriáscsigák élettartama 4-5 év, méretük akár a 17 cm-t is elérheti, ezzel ők tartják a fogságban tartott legnagyobbra növő csigarekordot.

A macskafajták jellemvonásainak fele örökletes

A macskafajták nemcsak külsejükben, de viselkedésükben is különböznek egymástól, a Helsinki Egyetem új kutatása szerint a jellegzetes viselkedések fele örökölhető.

Pelék költöztek a madárodúba: webkamerán a pelecsalád

Háziállat
-
  19.06.19 08:40 Állatvilág

Cuki pelék költöztek be a királyréti madárodúba. Bár a belépőjük nem volt annyira cuki, de mit tehetünk, ilyen a természet.

Induljon a Puli: kutyák a múzeumban a kutatók éjszakáján

Háziállat
-
  19.06.19 08:10 Állatvilág

A 2019. június 22-én 16-24 óráig Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumnál, a Rex Alapítávnnyal és magyar kutyafajtákkal.

Kajla, a virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot a nyári szünetben

Háziállat
-
  19.06.17 10:00 ÁllatvilágKampány

Országos turisztikai kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos diákok megismerjék Magyarországot. A mobil applikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője Kajla, a kíváncsi kölyök vizsla, akit követve 41 magyarországi látnivalót fedezhetnek fel a gyerekek - közölték a szervezők csütörtökön, Budapesti sajtótájékoztatón.

IV. Ebathlon: Kutyamelegben is versenyeztek a kutyus-gazdi párosok

Háziállat
-
  19.06.17 08:51 Állatvilág

Idén negyedik alkalommal ma rendezték meg a kutyák-gazdik ügyességi versenyét, az Ebathlont az Allee melletti Kőrösy sétányon.