Találatok: 7 hír

Szamojéd, a legkedveltebb szánhúzó kutya

Háziállat
-
  Tegnap 06:20 Állatvilág

A szamojéd elsőként vált ismertté mint szánhúzó kutya, már a XVIII. század végén. Eredeti gazdáik, a szamojédek - akikről nevüket is kapták - nomádok voltak. 

Töltött káposzta, bejgli - a karácsonyi menü ártalmas lehet kedvenceink számára

Háziállat
-
  19.12.12 16:22 Állatvilág

A karácsonyi ünnepek idején sokan többet esznek, mint az év más időszakában. Fontos, hogy kedvenceiknek ilyenkor se adjunk bizonyos dolgokat, mert megbetegedhetnek.

Ilyet még nem láttál - Különleges állatka látható a Miskolci Állatkertben

Különleges fajjal gyarapodott a Miskolci Állatkert Afrika-házának gyűjtemény. Egy hattagú örvös mangábé csapat költözött ide, az országban csak itt látható. Örvös mangábékat a magyar állatkertek látogató közönsége a fellelhető nyilvántartások szerint először – és eddig utoljára – több, mint 80 évvel ezelőtt, az 1930-as években a Budapesti Állatkert

Hajtóvadászat indult a váci férfi ellen, aki brutálisan megvert egy kutyát

Háziállat
-
  19.12.10 20:51 Állatvilág

Egy térfigyelő kamera felvette ahogyan egy férfi harmincszor üti meg ököllel a kutyát, majd a magatehetlen állatot a nyakánál fogva húzza az aszfalton. A Szurkolók az állatkínzók ellen nevű csoport hajtóvadászatot indított a váci férfi ellen - írják Facebook oldalukon.

Hogyan válasszunk állatorvost? - Ma van az állatgyógyászat világnapja

Háziállat
-
  19.12.09 18:38 Állatvilág

Nem lehet eléggé hangsúlyozni az állatorvos meglátogatásának fontosságát, az állatgyógyászat világnapján a Kisállatorvos.hu szakértője ad tanácsot.

Összefogtak a hazai állatvédő szervezetek - Létrejött a MÁS

Ma délelőtt 46 civil állatvédő szervezet jelentette be, hogy közös erővel létrehozták a Magyar Állatvédők Szövetségét (MÁS). Céljuk az állatok és az őket segítő magyar civil állatvédelem helyzetének javítása. De vajon miért van erre szükség? Erről kérdeztük néhány szervezet képviselőjét.

Megszökött rosella papagáj tartja lázban a Biatorbágy környékieket

Háziállat
-
  19.12.09 10:25 Állatvilág

Furcsa látvány került a biai madárbarátok szeme elé egy színes rozella papagáj személyében. A környéken többen látták, megszökhetett valahonnan.