Találatok: 14 hír

A téli vagy a nyári időszámításra álljunk át? A Magyar Alvás Szövetség letette a voksát

Az Európai Unió tagállamai még nem döntöttek arról, hogy a nyári vagy a téli időszámítást vezessék be véglegesen, pedig a világjárvány jelentős mértékben megváltoztatta az emberek napi életmódját, és a negatív hatások nem kímélték az alvási szokásokat sem: kevesebbet és egyre nyugtalanabbul alszunk.

Jól vizsgázott a Liszt Ferenc reptér egy felmérésben, csak a kijutás ne lenne olyan macerás

A többség elégedett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásaival, de javítandónak tartja a megközelíthetőségét és a parkolási lehetőségeket - derül ki a repülőtér üzemeltetőjének megrendelésére készített kutatásból.

Egy vállalkozásnak már nem elég, ha fent van a neten, ha nem elég jó a weboldala, megbüntetik a vásárlók

A magyarok több mint fele az interneten keres szakembert, szerelőt, akitől fokozottabb, elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet vár el - derül ki az NRC Piackutató legújabb, a Telekom számára készített reprezentatív kutatásából.

Meghosszabbított törlesztési moratórium: nem jár mindenkinek, de mindenkivel egyeztetnek a bankok

Haszon.hu
-
  20.10.21 11:45 Gazdaság

A bankok, a kormány és a jegybank is folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket a legfontosabb információkról, teendőkről. A vállalkozásokra más szabályok vonatkoznak, mint a magánszemélyekre- mondta a Magyar Nemzetnek Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Európa leggazdagabb államában 38-szor annyit költhet az átlagpolgár, mint a legszegényebbnél. De hol állunk mi, magy…

2020-ban egy átlagos európai polgárnak a járvány gazdasági hatásai miatt 773 euróval kevesebb, azaz 13.894 euró áll rendelkezésére elkölthető jövedelemként. A magyarok esetében ez az összeg 6871 euró, átszámítva 2,45 millió forint-derül ki a GfK friss tanulmányából.

Napközben le, azután fel: így reagált a forint a jegybank kamatdöntésére

Haszon.hu
-
  20.10.20 15:34 Gazdaság

Erősödött a forint a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd délután, miután kihirdették a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntését.

Muzsikáló Magyarország, ezek az éttermi zenekarok kaptak milliós, vissza nem térítendő állami támogatást

Kilencvenhét éttermi cigányzenekar 456 zenésze kapott támogatást a kormány Muzsikáló Magyarország programjában. Az mfor.hu annak járt utána, hogy kik a nyertesek. Budapest emblematikus helyei és milliárdosok éttermei is szerepelnek a listán.

Változott a szereposztás: Kína lenyomta Észak-Amerikát a mozis piacon

Haszon.hu
-
  20.10.19 19:32 Külföld

Kína 2020-ban hivatalosan is megelőzte Észak-Amerikát a legnagyobb mozis jegyárbevételi piacok versenyében - írja a The Hollywood Reporter.

Ami másnak szemét, az 4500 háztartásnak az éves áramfogyasztása

Haszon.hu
-
  20.10.19 18:37 Gazdaság

ALTEO: körforgásos gazdasággal és hulladékmenedzsmenttel a fenntartható jövőért.

Januártól illetékmentesek is lesznek a CSOK-kal vásárolt ingatlanok

Teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) vásárolnak új vagy használt ingatlant - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.