Találatok: 113 hír

Napindító gondolat – 12.01.

Kedd reggel Charles Dickens gondolatait tolmácsoljuk, aki arra emlékeztet minket, hogy az új napnak mindig örülnünk kell.

Így csináld, hogy adventi hangulatot árasszon az otthonod

Épphogy elmúlt az első adventi vasárnap és ezzel együtt eljött a készülődés ideje is.

Tévé előfizetés azoknak, akik tudják, hogy mit szeretnének

Új külsővel és kompakt csomagokkal indult neki a karácsonyi szezonnak a mindigTV szolgáltatás, amit a tudatosság és a minőség jegyében gondoltak újra. Ez pedig nem jelent mást, minthogy a tévénézők díjmentesen, vagy prémium szolgáltatás keretében kedvező áron mindent megtalálhatnak, amit szeretnének. A népszerű mindigTV márka…

Határon túl segíthetik a kontaktkutatást decembertől a koronavírus-applikációk

Tavasz végén bombaként robbant a hír, hogy nemzetközi minták alapján kifejlesztették az applikációt, amely riaszt minket, ha egy koronavírussal megfertőződött személy közelébe kerültünk. Most a különböző nemzetek alkalmazásait összehangolják, lehetővé téve a határokon átívelő kontaktkutatást.

Egy macska is a Fehér Ház új lakója lesz

Joe Biden nem csak két német juhászával, Champpel és Majorrel együtt költözik a Fehér Házba. A társaság része lesz a nemrég megválasztott amerikai elnök macskája is.

Így kell eladni a regényed első ezer példányát

A marketingesek is csak csettintenének ezen a könyvreklámon. Októberben jelent meg a brit Will Maclean író első regénye The Apparition Phase címmel. A debütálás jegyében egy független londoni könyvesbolt, a Goldsboro Books ezer aláírt, exkluzív első kiadást adott ki a könyvklubja tagjainak. Viszont ahelyett, hogy Maclean mindegyik könyvet…

Mesterséges intelligencia, ami tudja, mikor megbízhatatlan

Gondoljunk csak bele, milyen lett volna, ha a Terminátorban Skynet tudja, mikortól nem megbízható. Úgy tűnik, a tudósok megmentettek minket egy mesterséges intelligencia okozta apokalipszistől, mivel olyan neurális hálózatot hoztak létre, amely tudja magáról, mikor beszámíthatatlan.

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményével dekorálták ki Budapest utcáit

Nem mindennapi ötlettel állt elő Neményi Márton, az nlc.hu fotóriportere: legújabb Photoshop-projektjében a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének szereplőit montázsolta rá Budapest kihalt utcáinak képére. Az eredmény lélegzetelállító.

Indul a történelem első űrtakarítása

Lassan már az űrt is megtöltjük szeméttel – ezt szeretnék megelőzni a most induló űrtakarítással. Az Európai Űrügynökség (ESA) jóváhagyta a világ első űrszemét-eltakarító programját. Lassan ugyanis ellepi a Föld körül keringő űrszemét az űrt, ami nem csak környezetszennyező, de a felküldött műholdak és más eszközök életét is…

2020 Bad Bunny éve volt: ezt hallgasd az előző hétről!

Hamu és Gyémánt
-
 Tegnap 12:18Zene

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

Legjobban kereső halott hírességek listája

Az amerikai Forbes idén is összeállította a furcsa listáját, amin a legjobban fizetett halott hírességei szerepelnek.

Petícióval tiltakoznak a rajongók: 22 év után búcsúzik nézőitől a Barátok közt

Nagy szerelmek alakulásának és nagy távozásoknak is szemtanúi lehettek a Barátok közt nézői a széria 1998-as indulása óta. Az ország sokáig legsikeresebb sorozatának követése sokaknak mindennapi rutint jelentett, az RTL Klub azonban 22 év után kénytelen megválni a szappanoperától. A rajongók petíciót indítottak a döntés ellen.

Így legalizálta volna a káromkodást Stan Lee

Kevesen tudnak olyan lelkesen a káromkodás mellett kampányolni, mint Stan Lee. A képregények atyja és a Marvel univerzum alkotója Stan Lee már több mint két éve hunyt el. Az előbb említettek mellett azonban volt még egy legendás tulajdonsága: kiváló humora is közismert volt.

Egy kutatásban feltárták, mi a boldog család titka

Mindannyian szeretnénk boldog, kiegyensúlyozott családban élni. Egy friss kutatásban fény derül arra, milyen személyiségjellemzőkre van szükség egy harmonikus családi légkörhöz.

Lehet a lelket ábrázolni a művészetben? Egy filippínó művésznek sikerült!

Joshua Limon Palisoc művész filippinó pszichológiai hagyományra hagyatkozva készíti életnagyságú emberszobrait.