Találatok: 113 hír

Modric a legfiatalabb és legöregebb horvát EB gólszerző

A Real Madrid középpályása továbblőtte a horvátokat és egyúttal rekordot is döntött.

Szólóalbumot ad ki a Blur és a Gorillaz frontembere

Már meg is érkezett az első kislemez Damon Albarn új albumáról.

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, Watt és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

Úgy tűnik, befejeződött a Hubble küldetése

A Hubble még a múlt héten adta meg magát, de akkor még nem tűnt olyan nagynak a baj. Azóta eltelt egy hét, és az eszközt még mindig nem sikerült megjavítani, pedig többször is próbálkoztak vele a Nasa munkatársai. Ráadásul pontosan még mindig nem tudják, hogy mi okozta a leállást. Valószínűleg egy 1980 óta működő…

Bemutatjuk Audrey Hepburn őzikéjét!

Hamu és Gyémánt
-
 Tegnap 15:30Film

Ló, oroszlán, őzike – a művészetben a különféle állatoknak más és más a szimbolikus jelentésük, ugyanakkor a való életre is igaz, hogy az ember-állat viszony többről árulkodik, mint ami a felszínen látható. Személyiségről, világnézetről, vágyakról. A Hamu és Gyémánt magazin aktuális lapszámának cikkéből szemezgettünk.

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

Jól ismert mosópormárkát visz az űrbe a NASA

Nem kell többé az új rakományra várakozni. Az emberiség hiába hajt végre nagyobbnál nagyobb szabású műveleteket az űrben, eddig még nem sikerült megoldani, hogy az űrhajósok kimossák a szennyesüket. Az asztronauták többször is felveszik ugyanazt a ruhát, általában addig, amíg egy új szállítmány nem hoz tisztát nekik.

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz. A bogáncslepke (Vanessa cardui) akkor képes a hatalmas út megtételére, amikor a Szaharában az esős idő kedvező a növényzet fejlődéséhez,…

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

A kávéfogyasztás csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát

A Southamptoni és az Edinburghi Egyetem szakemberei szerint bármilyen típusú kávé fogyasztása összefüggésbe hozható a krónikus májbetegség kialakulásának a májbetegséggel kapcsolatos halálozásnak a csökkent kockázatával azokhoz képest, akik nem fogyasztanak kávét.

Próbáld ki te is ezt a nyári kapros uborkasaláta receptet!

Ebben a hőségben frissítő hatással bírhat a joghurtos uborkasaláta.

Közös filmet kapott Scooby-Doo! és Bátor, a gyáva kutya

Már az első előzetese is megérkezett a crossoverfilmnek.