Találatok: 16 hír

Exoskeletonok Pécsett

Gyártástrend
-
  19.12.13 14:15 Tudomány

Az egészségügyi technológia élvonalába tartozó eszközökkel végez nemzetközi szinten releváns kutatást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kutatócsoportja. 

Űrhulladékgyűjtő akciót indít az Európai Űrügynökség

Gyártástrend
-
  19.12.13 14:14 Tudomány

A Föld körül keringő ember alkotta tárgyak száma rohamosan növekszik, és így az űrrepülés is egyre veszélyesebbé válik.

Biztonságos tömítések

Gyártástrend
-
  19.12.12 16:13 Cégvilág

Az Igus karbantartásmentes siklócsapágyainak új tömítései a magas higiéniai elvárásoknak is maradéktalanul megfelelnek, és magas fokú védelmet nyújtanak az intenzíven beszivárgó por ellen is.

Felszállt az első kereskedelmi célú elektromos repülő

Gyártástrend
-
  19.12.12 12:23 Tudomány

Az eBeaverrel végrehajtott, tíz percig tartó „szárnypróbálgatás” zökkenőmentes földetéréssel zárult.

Zajcsökkentés mesterfokon

Gyártástrend
-
  19.12.12 12:21 Gazdaság

A nem kívánatos zajok és a vibráció a járművek belső terében komoly kihívások elé állítják a járműgyártókat, különösen az új járművek bejáratási fázisában.

Fenntarthatóbb adatközpontok

Folyadékhűtéses szerverszekrényt fejlesztett a Schneider Electric, amely hatékonyabb energiafelhasználást biztosít, amellett, hogy támogatja a nagy számításigényű feladatok elvégzését.

2 éves exportösztönző program indul

Európán átívelő innovációs együttműködés indul, ami segíti a hazai kezdő- és kisvállalkozásokat a nemzetközi piacra lépésben.

Plasztikműnyúl-szaporítás mesterséges DNS-sel

Gyártástrend
-
  19.12.11 13:01 Tudomány

A „saját örökítőanyagával dúsított”, szintetikus nyulat nyomtatott ki egy izraeli-svájci tudóscsapat.

Hazánkban a gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítják

15 éve 5 gumiabroncsból 4 nyomonkövethetetlen hulladékként végezte. Ma már Európában a használt gumiabroncsok 92 százalékát újrahasznosítják, ez az arány Magyarországon 85 százalék.

Teljesen automatizálható a logisztika

Gyártástrend
-
  19.12.10 16:19 Cégvilág

Az AMR-ekre szerelhető és személyre szabott fedélzeti modulnak köszönhetően a rakodó és áthelyező, anyagmozgató folyamatok teljes mértékben automatizálhatóvá válhatnak.

Továbbfejlesztett rehabilitációs robot

Gyártástrend
-
  19.12.10 12:30 Tudomány

A Toyota által továbbfejlesztett, Welwalk elnevezésű rehabilitációt támogató robot immáron kereskedelmi forgalomban is kapható, így még többek számára biztosítja a lehetőséget a járás örömének újrafelfedezésére.

Rendelésgyorsító csodamasina

Gyártástrend
-
  19.12.10 12:26 Cégvilág

Bemutatunk egy egyedülálló megoldást, amely felgyorsítja a rendelések feldolgozását, így a nagykereskedelmi vállalatok, illetve az e-kereskedők drasztikusan csökkenthetik megrendeléseik feldolgozási idejét.

Modern eszközök a fenntarthatóságért

Gyártástrend
-
  19.12.10 12:25 Cégvilág

Az élelmiszeripar általános automatizálási szintje messze elmarad az egyéb iparágakban tapasztalttól, leginkább az elavult géppark használatának következményeként. Most megmutatjuk, igenis lehet úgy fejleszteni, hogy ezzel növeljük a gazdaságosságot.

Példátlanul mohó, szmogfaló kompozitot hoztak létre

Gyártástrend
-
  19.12.09 15:29 Tudomány

A titán-dioxid már önmagában is szorgalmasan ártalmatlanítja a légkörben sodródó káros anyagokat. Hát még, ha grafénnel gazdagítják!

Januártól teljes kapacitáson üzemel a pécsi repülőgépgyár

2020 januárjától a kétüléses Fusion repülőgépcsalád fejlesztése és gyártása mellé a négyüléses orosz Il-103 típusú repülőgép gyártásának előkészítése is megkezdődik, ezáltal a pécsi repülőgépgyár a jövő év elejétől teljes kapacitáson üzemel.