Találatok: 19 hír

Rekord sebességű adatátvitel fény segítségével

Svájci tudósok létrehoztak egy új technológíát, amellyel akár a 100 gigabit per szekundumos adatátviteli sebesség elérése sem ütközik különösebb akadályokba.

Vegyes helyzetkép a válságban

A technológiai fejlesztést és a költségcsökkentést szolgáló motion plastics megoldásokra továbbra is van igény – 100 új termék a virtuális vásári standon.

Az automatizálás okostelefonja

A ctrlX AUTOMATION úgyszólván az automatizálás okostelefonja, amellyel lehetővé válik a gépvezérlés, az informatika és a IoT-eszközök közötti, klasszikus határok lebontása.

MI-alapú 3D-kéziszkenner – Videóval

Az Artec Leo az első mesterséges intelligencia alapú, kézi 3D szkenner, amely teljesen automatikus és vezeték nélküli, fedélzeti adatfeldolgozással dolgozik.

Ég veled, Jumbo!

Gyártástrend
-
  Tegnap 15:52 Tudomány

Felhagy a világ talán legismertebb utasszállító repülőgépének gyártásával a Boeing. A legendás modell sorsa tulajdonképpen már a 2000-es évek elején megpecsételődött.

Nagyobb teljesítmény vízhűtés mellett

Gyártástrend
-
  Tegnap 15:40 Cégvilág

Az ABB új AXW 315 és 400 IEC vízhűtéses motorjai átlagosan 40 százalékkal nagyobb teljesítményt adnak le, mint a hagyományos ventilátorhűtésű típusok.

Factory Insight – II. rész: Autóipari technológiák a válság után

Gyártástrend
-
  Tegnap 06:36 Gazdaság

Bemutatjuk a GyártásTrend webinárjának második részét, amelyben az autóipari technológiákkal foglalkozunk.

Még jobban felpöröghet az offshore szélturbinák piaca

Gyártástrend
-
  20.07.03 16:00 Cégvilág

Ultrakönnyű és hatékony, a hagyományos változatoknál akár kilenc százalékkal több energia megtermelésére képes szélturbinalapátot fejlesztenek az Innovate UK által finanszírozott egyik projekt keretében.

Szén-dioxid lekötésére képes anyag

Gyártástrend
-
  20.07.03 11:00 Gazdaság

A szén-dioxid-leválasztás javítása érdekében a Total olyan nanopórusos anyagokon dolgozik, amelyek felhasználhatók ipari műveletek által kibocsátott szén-dioxid lekötésére.

Bionikus fecskeraj tart a jövő felé

A tetemes energiát megtakarító digitális szelepszigettől az emberi kéz finom manipulációjára képes soft handig – online megtartott TechTalk beszélgetésen mutatták be a Festo szakemberei a vállalat legújabb, az ipar 4.0 világba illeszkedő megoldásait.

Angolra hangolva

Gyártástrend
-
  20.07.02 11:26 Mobiltech

A Kaliforniai Egyetem kutatói siket emberek számára létrehoztak egy kesztyűszerű szerkezetet, amely egy okostelefonos applikáció segítségével az amerikai jelbeszédet hangos angol beszéddé tudja alakítani.

Önvezető Airbus – Videóval

Gyártástrend
-
  20.07.02 11:00 Tudomány

A gépgyártó légi járművei most már önvezető módban is képesek fel és leszállni, valamint gurulni a kifutópályán. 

Szálanyag kalkulátor a gyorsabb tervezésért

Gyártástrend
-
  20.07.02 10:15 Infotech

A hagyományos gép-, tartószerkezet-, iparcsarnok tervezési projekt nagy része a dokumentációval telik – ennek egyszerűsítésére kínál megoldást a graphIT.

Leépítések légiiparban

Gyártástrend
-
  20.07.02 09:00 Gazdaság

Többezres elbocsátást tervez az Airbus. A repülőgépgyártó most véglegesíti átalakítási terveit, míg lépését a megrendelésállomány csökkenésével magyarázza.

Napszemüveg nagyságú virtuális valóság headset

Gyártástrend
-
  20.07.01 13:34 Tudomány

A Facebook szakembereinek új fejlesztésével a jövőben kényelmesebben ugorhatunk fejest a mesterséges és látszólagos, párhuzamos univerzumokba.