Találatok: 14 hír

Robog a hálózatba kapcsolt okosmobilitás

Gyártástrend
-
  20.01.17 16:39 Tudomány

Gépi látással aprólékos utcatérképet készítő járművektől kezdve az autópálya felett futó vezetékről áramot szedő elektormos kamionokig a hálózatba kapcsolt okosmobilitás vitte a prímet az idei CES-en.

Kagylókkal tisztít vizet egy magyar vállalkozás

Gyártástrend
-
  20.01.16 17:27 Tudomány

A kagylók vízszűrű képességén alapuló, mobil vízkezelő rendszer prototípusát dolgozta ki két magyar vállalkozás, az S+H Portfolio Zrt. és a Cement Kft. konzorciuma. 

Már évi 90 ezer elektromos motort gyárt az Audi

Gyártástrend
-
  20.01.16 17:26 Gazdaság

Az Audi Hungaria a számos kihívás ellenére kiemelkedő termelési eredménnyel zárta a 2019-es évet: Győrben több jármű gördült le a gyártószalagról, mint korábban bármikor. 

„Élő” beton baktériumokból?

Gyártástrend
-
  20.01.16 17:24 Tudomány

A Colorado-i Egyetem tudósai mikroorganizmusokból előállított építőelemekkel kívánják környezetbarátabbá tenni az ipar egyik legenergiaintenzívebb szektorát.

Kkv-ból multi

Gyártástrend
-
  20.01.15 14:46 Gazdaság

Indul a második Magyar Multi Program, amely a  nagy növekedési potenciállal bíró, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító kkv-k megerősítését tűzte ki célul.

A mesterséges intelligencia a vállalatvezetést is átalakítja

Gyártástrend
-
  20.01.15 14:33 Tudomány

A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI-asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. 

Táblagép vak emberek számára

Gyártástrend
-
  20.01.15 14:27 Mobiltech

A szerkezet Braille-kijelzőjén alacsony felbontásban akár képeket is „meg lehet jeleníteni”.

Magyarországon bővít a WMFTG

Gyártástrend
-
  20.01.15 14:22 Gazdaság

A WMFTG globális hálózata közvetlen támogatással bővül Magyarországon, Romániában és Bulgáriában. 

Lemezalkatrészek egyengetése

Gyártástrend
-
  20.01.14 11:52 Cégvilág

Az alkalmazott görgős egyengetés egy olyan elterjedt módszer, amellyel a síklapúsági hibák és feszültségek többrendbeli hajlító alakítással minimalizálhatók. Az alábbiakban a Per-Kor Kft. segítségével járjuk körül a folyamat sajátosságait.

Tartósabb tárgyak nyomtatása ultrahang segítségével

Gyártástrend
-
  20.01.14 11:50 Tudomány

Ausztrál tudósok egy újfajta speciális módszerrel 3D-nyomtatás közben tudták strapabíróbbá tenni a gyártáshoz felhasznált fémötvözetek mikroszkopikus szerkezetét.

Önvezető közösségi taxik

Megkezdődött a Bosch és a Mercedes-Benz kísérleti személyszállítási projektje, amelyben a Mercedes-Benz S-osztály típusait a Bosch és a Mercedes-Benz önvezető rendszerével, valamint szoftverével szerelték fel és kiengedték a közútra.

Nedvesen sem szakadnak

Gyártástrend
-
  20.01.13 11:03 Cégvilág

Minél több szennyeződést vesz föl egy törlőkendő, annál jobb. A világmárkaként számontartott Mewa törlőkendők különlegesen nagy felvevőképességgel rendelkeznek.

Platformgazdasági perspektívák Európában

Gyártástrend
-
  20.01.13 10:49 Infotech

A világ öt legértékesebb vállalata – az Apple, az Amazon, a Microsoft, az Alphabet/Google és a Facebook – kivétel nélkül felhőalapú szoftverplatformra épülő technológiai cég. A gazdaság digitális átalakulásával platformmá kell válnia a piac többi szereplőjének is, ahogyan azt a mobilitási szolgáltatóvá fejlődő autógyártók is példázzák.…

Autonóm fúrórobot

Gyártástrend
-
  20.01.13 10:29 Cégvilág

A Schindler – a világ egyik vezető felvonó- és mozgólépcső gyártója – próbaprojektet indított egy automatikus, önállóan üzemelő, robotizált rendszerre, amely felvonók beszerelésére szolgál.