Találatok: 20 hír

Egyedi termékazonosítás

Gyártástrend
-
  Tegnap 16:09 Cégvilág

A termékkövetés minden gyártó iparágban alapkövetelmény, ám ez eddig a szállítmányok követését jelentette, nem pedig az egyes termékek beazonosítását. 

Új fejlesztésű hőkamera

Gyártástrend
-
  Tegnap 12:28 Tudomány

A FLIR T840 infravörös hőkamerát úgy tervezték, hogy megkönnyítse az elektromos, gépészeti közüzemi és egyéb szakemberek számára a kül- és beltéri ellenőrző termográfiai mérések elvégzését, akár az egész napot igénybe vevő vizsgálatok során is.

Kifürkészik a Föld ionoszférájának titkait

Gyártástrend
-
  Tegnap 12:13 Tudomány

A tudósok űrhajója arra keresi a választ, hogy az űrben mi zavarja meg egyfolytában a kommunikációs rendszerek működését.

400 ezer forintot keres egy kezdő mérnök

Kiugróan megemelkedtek az elmúlt években a keresetek a műszaki pályákon. Alig öt esztendő alatt szinte megduplázódtak a fizetések többek között a gépészmérnökök, a villamosmérnökök, illetve a mechatronikai mérnökök körében. 

Szárazföldi katonai drónt mutatott be Irán

Gyártástrend
-
  Tegnap 11:07 Tudomány

Az iráni hadsereg a Twitteren nemrég bemutatott egy kicsi, távirányítású, guruló hadászati szerkezetet, amely komoly veszélyt jelenthet a katonai járművekre és a bennük tartózkodó személyzet életére.

Céges tanfolyamok és belső képzések a vállalatoknál

Gyártástrend
-
  19.10.13 10:00 Tudomány

A közép- és felsőfokú szakképzés mellett egyre nagyobb szeletet vállal át az oktatásból a vállalati szektor. Ennek oka részben az ipari fejlődés dinamikája, másrészt a képzőhelyeken nem minden esetben nyílik lehetőség elmélyülni egy-egy speciális témában. Az ilyen réseket tömik be a cégek által szervezett oktatások, valamint a…

Idilli nyaraló övezetből ipari komplexum

Gigászi beruházásra készül a Samsung SDI Gödön, bővíti akkumulátorgyártó üzemét, mintegy 390 milliárd forintból. A vállalatnak világszerte három üzeme van, kettő Ázsiában és egy Gödön.

Indul a tiszta technológia program Kelet-Európában

A Debreceni Egyetem és az InnoEnergy HUB Magyarország működtetője, a Startup Campus Inkubator bevonásával három éves, átfogó, a kelet-európai piacot megcélzó, a tiszta technológiát érintő fejlesztésekre fókuszáló program indul energetikai vállalkozások támogatására.

Szakemberhiány korlátozza a mesterséges intelligencia terjedését

Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte – mutat rá az EY friss kutatása.

Új ipari 3D-nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker legújabb 3D-nyomtatói – az Ultimaker S3, valamint a cég bivalyerős összeállítása, az Ultimaker S5 Pro csomag, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli – megtekinthetők az Automotive Hungary kiállításon. 

Londonban kikötött a hidrogén-meghajtású katamarán

Gyártástrend
-
  19.10.10 12:01 Cégvilág

Az összetett zöldenergia-rendszerrel hajtott, világjáró jacht a bizonyítéka, hogy a környezetbarát hajóközlekedés lehetséges.

Magyarok a legújabb robotikai eszközök tervezői

Egy hazai fejlesztői csapat néhány éve a magyar fővárosban dolgozik az odense-i központú, de globális piacot lefedő, dán OnRobot leginnovatívabb robotikai termékein.

Egy év alatt félmillió robot

Gyártástrend
-
  19.10.10 11:46 Gazdaság

Megjelent a Nemzetközi Robotikai Szövetség World Robotics jelentése, amely szerint 2020 és 2022 között évente 12 százalékos növekedés várható az ipari robotok piacán.

Az önjáró robotok akár egy repülőgépet is elvisznek a hátukon

Az önjáró robotok eltörlik az anyagszállítás határait, akár egy repülőgépet is elvisznek a hátukon.

Pécsett is tesztelték a zöld betont

Gyártástrend
-
  19.10.09 14:42 Cégvilág

A zöld cement bezárja és nem felszabadítja a szén-dioxidot, amivel akár 70 százalékkal csökkenthető a CO2-kibocsátás.