Találatok: 22 hír

USB-kulcsszerű rákdiagnosztikai készülék

Kanadai kutatók létrehoztak egy kicsi, hordozható eszközt, amely a vércukorszintmérő készülékekéhez hasonló gyorsasággal tud tájékoztatást nyújtani az esetlegesen jelenlevő daganatos betegségek előrehaladottsági állapotáról.

Fejlesztőközpontot hozott létre Magyarországon a Huawei

Gyártástrend
-
  Ma 14:45 Infotech

Az új K+F központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak.

Puha robotkesztyű a humán erőforrásnak

A svéd Bioservo Technologies cég puha Ironhand robotkesztyűje a szabadalmaztatott SEM-technológia révén a kéz megfogóerejét növeli meg. 

Vegyen részt az I. Magyar-Török Járműipari konferencián

Ma és holnap tartják az első online Magyar-Török Járműipari Rendezvényt, amelyet az Isztambuli Magyar Főkonzulátus és a HEPA török partnerirodája szervez, a MAJOSZ partnerségével.

Lézeres technológia nyerte meg az Ipar Napjai Nagydíjat

Gyártástrend
-
  Tegnap 15:40 Gazdaság

A Wigner Fizikai Kutatóközpont konzorciumi tagja annak a projektnek, amelynek az eredményét Nagydíjjal jutalmazták az IPAR NAPJAI 2020 Szakkiállításon és Vásáron.

Mágneses tapasz a bőrrák sejtjeinek elpusztításához

A jelenleg is folyó tudományos kísérletek némelyike azt sugallja, hogy bizonyos daganatos betegségeket a tumor sejtjeinek felmelegítésére és elpusztítására szolgáló, mágneses nanorészecskékkel is meg lehet gyógyítani.

Az elektromos vízi szállításé a jövő

Gyártástrend
-
  Tegnap 12:15 Cégvilág

A hajózás pusztító hatással van a környezetre, azonban az új, innovatív technológiák reményre adnak okot. 

A luxus hajózás is zöldül

A Toyota hidrogén üzemanyagcellás elektromos modulja már sikeresen üzemel az Energy Observer hajón, ami egy atlanti átkeléseket is magában foglaló, több mint 7000 tengeri mérföldes utat tett meg.

Virtuális innovációs kiállítás

Gyártástrend
-
  Tegnap 10:00 Gazdaság

A virtuális kiállítások úgy robbantak be a mindennapjainkba, mint a koronavírus-járványhoz való folyamatos alkalmazkodás. A motion plastics megoldások szakértőjének standja a koronavírus idején sem üres.

Különleges holografikus kijelzőt alkotott a Sony

A Spatial Reality Display bármilyen, a virtuálisvalóság-headsethez vagy 3D-szemüveghez hasonló közvetítő eszköz nélkül tud plasztikusnak ható virtuális modelleket megjeleníteni a felhasználó előtt.

Piacra lépési technikák kkv-nak

Gyártástrend
-
  20.10.19 12:15 Cégvilág

Október 30-ig jelentkezhetnek, és ingyen kipróbálhatják a hazai induló energetikai vállalkozások, kkv-k az InNow projekt online oktatási platformját, ami abban segít nekik, hogy sikeresen lépjenek piacra. 

Piacra lépés technikák kkv-nak

Gyártástrend
-
  20.10.19 12:15 Cégvilág

Október 30-ig jelentkezhetnek, és ingyen kipróbálhatják a hazai induló energetikai vállalkozások, kkv-k az InNow projekt online oktatási platformját, ami abban segít nekik, hogy sikeresen lépjenek piacra. 

Kompakt gyorspasztőröző az összes szabványos konténerhez

Gyártástrend
-
  20.10.19 12:01 Cégvilág

Magas energiahatékonyság, egyszerű telepítés és gyors üzembe helyezés –  ezek az érvek szólnak az innovatív gyorspasztőrizáló mellett. 

Üzemanyag-utántöltés az űrben

Gyártástrend
-
  20.10.16 13:58 Tudomány

A későbbi, nagy lélegzetvételű missziók sikeres végrehajtásához elengedhetetlen űrbéli újratankolás egyéni technológiáját teszteli a SpaceX.

4 ipar 4.0 gépipari webinár

Gyártástrend
-
  20.10.16 13:00 Infotech

A Varinex online és díjmentes előadásaiból olyan technológiai megoldásokat ismerhetünk meg, amelyek jelentősen hozzájárulnak a digitális átalakuláshoz.