Találatok: 24 hír

Hazánkban zavartalan az oxigénellátás

Zajlik az ipari felhasználású oxigénellátó eszközök – palackok, cseppfolyós gázt tároló tartályok – átcsoportosítása az egészségügyi ellátás részére.

Nehezen megy a távmunka a magyar cégeknek

Kiemelt probléma az átláthatóság, az ellenőrzés, és a megfelelő kiberbiztonsági szint kialakítása. Az első sokk után most következik a konszolidáció időszaka. 

A Total bővíti szélerőműveit

A Total folytatja növekedését a megújuló energia piacán Franciaországban egy jelentős befektetéssel a szélenergia termelésben. 

Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az Óbudai Egyetem kutatói

Az egyetem kutatói megfeszített tempóban dolgoznak egy olyan tömeg-lélegeztetőgép fejlesztésén, amely nagyszámú kritikus állapotú koronavírusos beteg ellátására is alkalmas lehet, akár tábori körülmények között is.

Koronavírus-fertőzöttség megállapítása hang alapján

Gyártástrend
-
  Tegnap 16:41 Gazdaság

Különleges, hangmintaelemző mesterséges intelligencia kifejlesztésén dolgozik egy Voca.ai nevű, izraeli startup. A cég azt reméli, hogy a koronavírus-fertőzöttség tényét nemsokára már akár az érintett emberek beszédéből is ki tudják mutatni.

Radikálisan megváltozhat a csomagolóipar

Gyártástrend
-
  Tegnap 15:30 Tudomány

Az utóbbi időben nagyon komoly impulzusok érik a csomagolóipart, amelyek hatására az ágazat várhatóan jelentősen átalakul, korábban elindult folyamatai felgyorsulnak. 

300 millió forintos technológiai fejlesztés egy magyar kkv-nál

Gyártástrend
-
  Tegnap 10:57 Gazdaság

Automatizálással fejlesztette gyártóüzemét a nagykanizsai Siroma-Plast, ezzel bővítette kapacitását az ipari felhasználásra szánt, fröccsöntött műanyag alkatrészgyártó. 

A német gazdaság sokkos állapotba került

Gyártástrend
-
  Tegnap 10:56 Gazdaság

Egy 15 ezer vállalat részvételével készült német gazdasági felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 92,4 százaléka érzi a járvány üzleti tevékenységére gyakorolt negatív hatását. 

Légzéssegítőt fejlesztettek egy hét alatt egy Forma 1-es csapattal

Gyártástrend
-
  20.04.01 16:35 Gazdaság

A Mercedes Forma-1-es csapata is segített angol kutatóknak, hogy egyetlen hét alatt fejlesszenek légzéskönnyítő eszközt az új koronavírustól megbetegedett pácienseknek.

Egy dán robot UV-fénnyel fertőtleníti a kórtermeket

Gyártástrend
-
  20.04.01 16:31 Tudomány

Az apparátus állítólag vegyi anyagok felhasználása nélkül is 99,99 százalékos hatékonysággal képes lefegyverezni a kórokozókat.

Online mentorprogram indul

Gyártástrend
-
  20.04.01 12:34 Gazdaság

A Design Terminal elindítja virtuális Mentorprogramját. Bár a program az online térbe költözik, ez azonban a közösségépítésben sem akadályozza majd a társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló startupokat. 

Kiosztották az Innovációs Nagydíjakat

Gyártástrend
-
  20.04.01 11:07 Gazdaság

Ismét kiemelkedő hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el a Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton. 

Sisakkal szűrik ki a lázas embereket Kínában

Gyártástrend
-
  20.03.31 19:15 Tudomány

A hőkamerákkal felszerelt eszközök a magas testhőmérsékletű emberek személyazonosságát is meg tudják állapítani, és a kórtörténetükre is rálátást biztosítanak.

Ingyenes online védelem

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. 

Elindult a Digitális Összefogás kezdeményezés

Gyártástrend
-
  20.03.30 15:34 Gazdaság

Digitális Összefogás akciót indított az ITM, hogy a felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.