Találatok: 37 hír

Ki is volt Szent Márton?

Szent Márton, az önzetlen katona egy ókori szent, aki – a történeti források szerint Kr. u. 316-ban vagy 317-ben – Savariában, a mai Szombathelyen született pogány családba.

Windows 7 van a számítógépemen! - Hogyan tovább 2020. januártól?

fmc
-
  Ma 13:07 Infotech

Az elmúlt hetekben már a bulvármédia is egyre többször foglalkozott azzal a témával, hogy a Windows 7 terméktámogatási ciklusa jövő év elején lejár. De, hogy ez a valóságban mit is jelent, kell-e bármit is tennünk ezzel kapcsolatban nekünk felhasználóknak, azt most alaposan kivesézzük!

New Kids, Lisa Stansfield, no, meg a Faxni: ezt hallgatta a világ 30 éve

fmc
-
  Ma 11:06 Megyei

Hódított a New Kids, Lisa Stansfield körbeutazta a világot, tartotta magát a Lambada, no és persze kijött a Fehérváron alakult Faxni első nagylemeze. Zenei időutazásunk célpontja ezúttal 1989 novembere.

Ámokfutó fehérvári buszsofőr: a rendőrség és a Volánbusz is vizsgálatot indított

A rendőrség és a busztársaság is vizsgálatot indított az Adonyi út és a Seregélyesi út kereszteződésébe több szabálytalanság után piros lámpánál nagy lendülettel kikanyarodó buszról készült felvétel alapján.

Enyhe, csapadékos idővel folytatódik a november

fmc
-
  Tegnap 21:32 Megyei

Akár húsz fok körüli maximumokra is számítanunk kell a héten, hozzá több-kevesebb csapadékkal. Szedjük szorgosan a vitaminokat, mert ilyenkor terjednek legjobban a vírusok...

Tényleg ne nézzen tévét a gyerek?

fmc
-
  Tegnap 19:01 Életmód

Az örök szülői dilemma: mennyi időt töltsön a gyerek képernyő előtt? Egyébként tényleg jó ötlet (és lehetséges egyáltalán?) teljesen eltiltani tőle?

Kastélyok és életek – a Zichy grófok nyomában: Káloz

fmc
-
  Tegnap 16:57 Kultúra

Az 1828-ban tartott országos összeírás során rögzítésre került, hogy megyénkben kilenc Zichy család él, ebből három a vásártartási joggal bíró Kálozon. A kálozi grófok a Zichy (II). Ferenc gróf által alapított seregélyesi ághoz tartoztak. Alig száradt meg a vakolat Káloz-Belmajorban felépített új kastélyuk falán, amikor Ödön gróf dicstelenül véget

Igaz vagy hamis? - 10 érdekesség Székesfehérvárról

fmc
-
  Tegnap 13:29 Kultúra

Tényleg itt helyezték üzembe az első mozgólépcsőt? És az első virágórát? Székesfehérvár valóban csak a második legnagyobb területű település a megyében? Tíz érdekes tény Fehérvárról, de csak egy részük igaz.

Aranyhaj a Bory-várban, Fakopáncs Frici a fában és Űrlord is becsajozott - a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárr…

fmc
-
  Tegnap 12:45 Színes

Az elmúlt hetek indokolatlan napsütései után sajnos igencsak szomorkásra vette a figurát az időjárás, ám ez szemmel láthatóan nem szegte kedvét a fehérváriak, ugyanis ismételten számos látványos és jópofa fotóval találkoztam az Instagramon. Mutatjuk az e heti kedvenceinket!

Megvan a Fehérvár Hangja tizenkét döntőse!

fmc
-
  Tegnap 07:38 Zene

November 9-án a Civil Központban hallgatta meg a zsűri azt a huszonnégy énekest, akik közül kiválasztották, kik léphetnek december 8-án a Vörösmarty Színház színpadára a tehetségkutató döntőjében.

Fehérváron lesz az U21-es foci Eb-döntője 2021-ben

fmc
-
  19.11.09 14:32 Megyei

Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Másodszor mentett életet a játékvezető

fmc
-
  19.11.09 10:40 Sport

Valljuk be, a meccseken a játékvezető szinte soha nem válhat hőssé. Závotka Csongor azonban már másodszor igazolta, hogy ez igenis lehetséges, mindkétszer emberi életet mentett a zöld gyepen.

Miért fontos figyelnünk intim egészségünkre?

fmc
-
  19.11.09 08:07 Életmód

Az intim egészséggel - kiemelten a medencefenéki izmok működésével, szerepével, jelentőségével - kevesen vagyunk tisztában. A legalapvetőbb testi funkcióinkon kívül (pl. emésztési folyamatok), számos fontos helyzetben és életszakaszban határoznak meg minket a kismedencében elhelyezkedő szerveink és az egészséges működésüket…

Modern libalakoma Szent Márton ünnepén

fmc
-
  19.11.08 14:07 Életmód

Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik – tartja a mondás. De hogy lehetne ropogós libacombot, ludaskását vagy valamilyen szószban megforgatott libamellet enni, ha egyszerűen lehetetlen libahúst kapni?

Ennél meghatóbb karácsonyi filmet nem láthattok az ünnepek előtt - Múlt karácsony kritika

fmc
-
  19.11.08 12:13 Film

Bár még kicsit korainak érzem a karácsonyi filmekkel való incselkedést, mégis teljes szívemből megörültem, amikor megtudtam, hogy a hazai mozik már héten a levetítik a Múlt karácsony című ünnepvárós alkotást. Tudom, hogy ezzel magam ellen beszélek, de amikor megláttam az előzetest - na, meg Emilia Clarke-ot manójelmezben - szívem…