Találatok: 60 hír

Az újranyitott üzletek többsége betartja a szabályokat

fmc
-
 Ma 11:38Megyei

A kormányhivatalok munkatársai a múlt héten 187 üzletben jártak, mindössze 13 helyszínen találtak hiányosságot. A mulasztáson ért kereskedők szinte kivétel nélkül azonnal javították a feltárt hibát - közölte hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Koronavírus: közel két hét után ismét 200 alá csökkent az egy nap alatt elhunytak száma

Vasárnap 197-en haltak meg a világjárvánnyal összefüggésben Magyarországon. Ebben a hónapban eddig egyszer, április 6-án maradt 200 alatt az egy nap alatt az elhunytak száma. Országszerte 2680, Fejérben 147 új fertőzöttet azonosítottak.

Változékony idő várható a héten

Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, de több lesz a napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Azoknak, akik alig várják, hogy minden olyan legyen újra, mint a koronavírus előtt

fmc
-
 Tegnap 18:03Vélemény

A Covid-19 alapjaiban forgatta fel a világot. A több mint egy éve tartó világjárvány még optimista becslések szerint is legalább hónapokig, a pesszimisták szerint akár évekig is velünk maradhat. Vajon visszakapjuk-e valaha a sokat idézett régi életünket? Lesz-e, lehet-e egyáltalán minden ugyanolyan, mint a pandémia előtt? Vasárnapi szubjektív.

The Nevers pilotkritika: hát HBO, ez a sorozat sem fogja betölteni a Trónok harca után keletkezett űrt

fmc
-
 Tegnap 16:56Film

Az HBO ezúttal egy egészen érdekes koncepcióval próbálja a képernyő elé szegezni a kalandokra és intrikákra éhes közönséget. A The Nevers című sorozat a viktoriánus Angliába kalauzol el, ahol is egy csupa nőkből álló banda szuperképességekre tesz szert. Igen, jól olvastátok, kosztümös csajokat láthattok, akik a Marvel vagy a DC…

Lábakat fel! - megnyugtat, vérkeringést gyorsít és szórakoztat

fmc
-
 Tegnap 16:01Életmód

Emeld a lábaidat egy falnak támasztva és máris élvezheted jótékony hatását minden extra erőfeszítés nélkül. Ez a gyakorlat felfrissít, csökkenti a lábdagadásod, ellazítja az izmaid, növeli a boldogsághormonjaid. Tehát, lábakat fel!

A tanulók többsége visszatér az iskolapadba a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

fmc
-
 Tegnap 14:59Megyei

A szülői visszajelzések alapján csak kevés gyereket tartanak otthon.

Szépen halad a Velencei Ifjúsági Tábor teljes újjáépítése

fmc
-
 Tegnap 14:17Megyei

Nyolcszáz millió forintból szépül meg a Székesfehérvár tulajdonában lévő 143 férőhelyes tábor, téliesített része is lesz.

Majd 10 milliárd forint jogdíjat „hallgattunk össze” tavaly

fmc
-
 Tegnap 12:06Kultúra

A 2020-as esztendőhöz kapcsolódóan 9 milliárd 373 millió forintot osztott szét az Artisjus a hazai és külföldi szerzőknek és jogutódainak. Ugyanakkor a 2021-es kifizetésekkor a járvány miatt már jelentős lehet a visszaesés.

Burkolat-helyreállítás miatt lezárások lesznek a Szilvamagnál április 19-22. között

fmc
-
 Tegnap 10:23Megyei

A korlátozások érintik a 40-41-es buszok útvonalát.

3706 új fertőzöttet azonosítottak

fmc
-
 Tegnap 09:21Megyei

Már több mint 3 millió 250 ezer főt beoltottak. Az új fertőzöttek száma 3706.

Virágos Székesfehérvár: április 22-én kezdődik a növények kiosztása

fmc
-
 21.04.17 18:00Megyei

Tavaly ősszel 7438 pályázat érkezett be a Virágos Székesfehérvár program keretében, amelyek alapján mintegy kétszázezer tő növényt oszt ki a Városgondnokság április 22-től a pályázók között. A növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, erről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést a napokban.

Fehérváron is szünetelnek a járvány miatt az onkológiai szűrések

fmc
-
 21.04.17 15:47Megyei

Az általános, éves szűrővizsgálatok maradnak el, ha valakinek tünete van, késlekedés nélkül megvizsgálják.

Amit a batátáról tudni érdemes

fmc
-
 21.04.17 14:06Otthon

Az édesburgonya – jótékony tulajdonságai miatt - egyre népszerűbbé vált az utóbbi években Magyarországon is. Rendkívül hasznos növény: süthető, főzhető, grillezhető. Készülhet belőle liszt, keményítő, szeszesital, és még bioüzemanyag is!

A város is segíti a súlyos beteg fehérvári Geszti Sárát, aki a koronavírus miatt veszítette el az édesanyját

Geszti Sára hét éves, Canavan-szindrómában szenved és 24 órás ápolást igényel. Sáriról eddig szülei gondoskodtak, különösen édesanyja, Zsédely Marika, aki a héten, 39 éves korában sajnos életét vesztette a koronavírus miatt.