Találatok: 16 hír

Kulisszák mögött, kamera előtt VI. - Hatházi András

Filmtett
-
  Ma 11:39 Film 

A Filmtett új videósorozatában erdélyi (film)színészekkel beszélgetünk a színészi szakmáról, a kamera és a színpad közti különbségekről, meg egyéb kulisszatitokról. A sorozat utolsó részében Hatházi Andrással ültünk le beszélgetni (no meg indultunk útra biciklizni), aki nemcsak színházi és filmes színészi munkásságáról ismert, hanem temérdek…

Werner Herzog: Nosferatu: Phantom der Nacht / Nosferatu, az éjszaka fantomja

Filmtett
-
  Tegnap 07:39 Film 

Szinte olyan, mint Murnau Nosferatuja (nem is...), szinte Erdélyben forgott (ez viszont igaz), szinte kapott egy Arany Medvét (meg ez is biztos), a címszerepét alakító Klaus Kinski pedig szinte ma lenne 91 éves: október 18-án töltötte volna, ha még köztünk lehetne.

Varsóban debütál A Viszkis

Filmtett
-
  17.10.20 10:36 Film  Fesztiválok Lengyelország

Antal Nimród új filmjét ma délután mutatják be a 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál különprogramjában, majd a chicagói filmfesztivál is műsorra tűzi.

Félig erdélyi csapat készítette az új Primanima-filmet

Filmtett
-
  17.10.20 08:36 Film 

Bő egy héttel azután, hogy az Angela című dokumentumfilmmel elvitte a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle megosztott fődíját, Püsök Botond új kisjátékfilmmel debütált.

Rófusz Ferenc: „A fiatalok higyjék el, hogy elhihetik”

Filmtett
-
  17.10.20 07:36 Film 

Kézzel festett celluloidtekercsekkel nyert animációs Oscart egyedüli magyarként, háttért animált, amikor mindenki más szereplőket, tilos volt piros almákról forgatnia, új filmjében pedig freskót mozgat. Friss szellem, nyugodt öntudat, rengeteg tapasztalat és történet: Rófusz Ferencet hallgatni maga az élő magyar filmtörténet.

Megvannak az EFA elsőfilmes jelölései

Filmtett
-
  17.10.19 13:36 Film  Bulgária

Az Európai Filmakadémia közzétette annak az öt filmnek a címét, amely idén jelölést kap a European Discovery 2017 – Prix FIPRESCI díjra. A díjat évente adják át az Európai Filmdíjak gálaestjén egy fiatal tehetségnek, aki első alkalommal rendezett nagyjátékfilmet.

Életrajzi film készül Vivien Leigh-ről

Filmtett
-
  17.10.19 13:35 Film  3 hír a témában

A forgatókönyvet ugyanazok írják, akik a Primetime Emmyre jelölt Feud: Bette and Joan című FX-minisorozatét.

Taran Killam: Killing Gunther / Nyírjuk ki Günthert!

Filmtett
-
  17.10.19 08:36 Film 

Akcióvígjáték Schwarzeneggerrel, Schwarzenegger nélkül – egy színész rendezésében, aki nem tud írni. A Nyírjuk ki Günthert! egy meghiúsult nevettetési kísérlet.

Kezdődik a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

Filmtett
-
  17.10.18 10:36 Film 

A 2012 óta évente megrendezett Primanima Magyarország legfiatalabb és legdinamikusabban növekedő animációs seregszemléje, amelyen diák-, diploma- és elsőfilmeket mutatnak be a világ minden tájáról. Az idén 6. kiadásához érkező fesztivál gyerekvetítéseit a tavalyihoz hasonlóan három erdélyi helyszíneken is megtekinthetik a nézők.

Öldöklő angyal a kanálisban – Álex de la Iglesia: El bar

Filmtett
-
  17.10.18 07:36 Film 

Álex de la Iglesia témái és történetei változtak az idők során, de az általa használt filmes eszközkészlet kevéssé. A túlélőfilmek exploitationjétől Buñuelig – így lehet röviden összegezni az El bar sztoriját és képi világát.

Alex Smith, Andrew J. Smith: Walking Out

Filmtett
-
  17.10.17 07:33 Film 

A gyilkos természet súlya alatt összepréselt apa és fia tipikusnak is nevezhető túlélődrámája a kézzelfogható szenvedéstörténet felszínén túlmutatva válik a spirituális felnövés metaforájává.

Hét magyar nagyjátékfilm az Alter-Native-on

Filmtett
-
  17.10.17 07:33 Film  2 hír a témában

Hét új magyar nagyjátékfilm egészíti ki a 25. alkalommal megszervezett Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál műsorát. A rendezvény előzsűrije több mint 1000 nevezett alkotás közül válogatta ki az 51 versenyfilmet.

Chicagóban lesz a Budapest Noir premierje

Filmtett
-
  17.10.16 13:33 Film  USA Fesztiválok

Holnap vetítik először a Kondor Vilmos regényéből, Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével készült magyar krimit az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek programját három másik magyar film is gazdagítja.

Kezdődik az Astra Filmfesztivál

Filmtett
-
  17.10.16 12:33 Film 

Ma kezdődik és vasárnapig tart Románia legnagyobb nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválja Nagyszebenben: az Astra Filmfesztivál 24. kiadásához érkezett.

Alexandru Solomon: Ouăle lui Tarzan / Tarzan tojásai

Filmtett
-
  17.10.16 08:33 Film 

Alexandru Solomon eddigi legambíciózusabb dokumentumfilmje egy sci-fibe illő téma apropóján vezet be minket egy olyan provincia mindennapjaiba, amely egyszerre tűnik távolinak, idegennek, egzotikusnak, de nagyon ismerősnek is.